Topli dani - veće temperature

poruka: 32
|
čitano: 4.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ah,kao i svakog ljeta stižu vrućine!Evo baš je jučer kod mene (Pula) naglo zatoplilo.I mislim se ja kako to utječe na moj PC.Evo slike Speedfana!

Mislim da su temperature prevelike za idle.Strah me igrati igre,valjda bi se zapalila grafa (uz puno nesreće i proc).Hladnjaci rade ko ludi posebno onaj od proca.Čuje se ubrzavanje i smanjivanje brzine vrtnje.

Treba mi savjet kako da smanjim temp u kučištu.

BTW.na matičnoj mislim da više nemam pinova za napajanje ventova.Mislio sam staviti jedan na stranicu od kučišta i jedan kod diskova.

VIDEO KUČIŠTA

UPOMOĆ!Iznenađen

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 13:34 (lzgr).

1 0 hvala 0
17 godina

-mislim da je to sve super i dovoljno

-ja ti ne vjerujem nijednom toolu za ocitanje temperature,a i rad senzora je uvijek bio upitan

-sada ce se ljudi smijati,ali...naslonim prste na aluminijska rebra gdje ih ima ili na bakar i procjenim stanje

sve sto je mlakusno i toplo,super je...naravno ne preporucam stavljanje prsta na proc chipseta koji ima pasivno hladjenje :D

-takodjer trpim brdo decibela buke u zraku,ali toliko usisno-ispusnih ventova je i vise nego dosta kod tebe

ne dam nikom palac dolje, eventualno TU
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 13:38 (torrente).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

S obzirom na sve temperature unutar kučišta(HDD, CPU, GPU), mislim da ti je u sobi prevruće.

Ako ti je u sobi cca. 35oC nema šanse da ćeš ikako drugačije smanjiti temp. nego kupnjom klime.

Neznam jel imaš neki vent. ispred diska, ako ne, bilo bi dobro da ga staviš jer je, barem meni, 47oC za disk pomalo alarmantno.

Grafa ima dobar cooler, ne kužim zašto su temp. tako visoke.

Bilo bi dobro da kućište držiš otvoreno jer zatvoreno i nema baš neki airflow. Odnosno, sigurno su ti temp. veće kad je bočna stranica zatvorena.

I makni taj router sa kućišta jer ga on uvelike "podgrijava".

Other bands play, Rammstein burns.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 13:58 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Bilo bi super da maknes taj ruter,meni se grije za poludit! Neodlučan

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Maknuo sam router,izmjerio rupu venta za diskove i ispalo da je 100mm.Jel iide ovo na moje? http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.909.025

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 16:19 (lzgr).

0 0 hvala 0
17 godina

ide.  to je klasika standard za kaveze od hdd-a.

premda si na onom videu sarao mobitelom pa ne vidim u cemu stoji hdd.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
to će ti hladit samo hard...
radije uzmi neki 92 ili 120mm ventilator za naprijed da radi protok zraka u kučištu...izmjeri malo bolje...
mario.bradac@yahoo.com ... xxx.man.cro.zg@gmail.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

-ono sto tebe buni 100mm na prednjoj ploci....bolja kucista (chieftec) imaju fleksibilnu plastiku bez sarafa i tu se gura 8 ili 9 cm ventilator.

ako tvoje iziskuje sarafe,onda je problem

-da,ono linkano je za hhd hladjenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma tebi su jos dobre temperature kakve su meni, meni je u idleu 75 stupnjeva grafa...a jos sam kupio grafu koja kao ima manju temp zagrijavanja, da mos mislit...kuciste je pod garancijom pa nemogu ugradit fanove, jer vec bi ja to pretrpo ventovima odavno, ovak imam garanciju ak se grafa sprži...pa ce je promijenit...valjda...

EDIT: driveri su 9.9

EDIT: najmanju temperaturu graficke imao sam na zimu kad sam kupio komp tad je bila u ildeu 59

Mafia 2 - world best game
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 17:54 (legend).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Topli dani - veće temperature
torrente kaže...

-mislim da je to sve super i dovoljno

-ja ti ne vjerujem nijednom toolu za ocitanje temperature,a i rad senzora je uvijek bio upitan

-sada ce se ljudi smijati,ali...naslonim prste na aluminijska rebra gdje ih ima ili na bakar i procjenim stanje

sve sto je mlakusno i toplo,super je...naravno ne preporucam stavljanje prsta na proc chipseta koji ima pasivno hladjenje :D

-takodjer trpim brdo decibela buke u zraku,ali toliko usisno-ispusnih ventova je i vise nego dosta kod tebe

zašto?

15 godina
neaktivan
legend kaže...

Ma tebi su jos dobre temperature kakve su meni, meni je u idleu 75 stupnjeva grafa...a jos sam kupio grafu koja kao ima manju temp zagrijavanja, da mos mislit...kuciste je pod garancijom pa nemogu ugradit fanove, jer vec bi ja to pretrpo ventovima odavno, ovak imam garanciju ak se grafa sprži...pa ce je promijenit...valjda...

EDIT: najmanju temperaturu graficke imao sam na zimu kad sam kupio komp tad je bila u ildeu 59

pa povecaj brzinu vrtnje ventilatora na grafičkoj

17 godina
Imbra12 kaže...

zašto?

pa zadnji puta sam dobio opeklinu  na via juzno-sjevernom bridgeu :)

teško vrijeme za matore
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 8:20 (torrente).
15 godina
neaktivan

Obavezno stavi novi hladnjak na procesor, ovaj koji sad imaš je prebučan i nedovljno moćan. S time ćeš riješiti najveći problem.

Što se tiće ventilatora, ako sam dobro zaključio iz tvog videa, više zraka ti se upuhuje nego što se ispuhuje (2x 80 mm usis a jedan 80 mm ispuh) mislim da bi bilo bolje da je obrnuto.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 19:09 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Imbra12 kaže...
legend kaže...

pa povecaj brzinu vrtnje ventilatora na grafičkoj

Neznam koji mu je vrag ali nista se nedogada smanjim li ja brzinu ili povecam na ati control settings, samo sam jednom uspio a ni sam neznam kak

Mafia 2 - world best game
15 godina
protjeran

Jeli moguce da ti se komp ugasi nakon velikih temperatura meni je se poceo cesto gasit uzadnje vrime cim neku zahtjevniju igru pokrenem...... pa jeli to do toga ili je do napajanja????

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 0:48 (chemam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chemam kaže...

Jeli moguce da ti se komp ugasi nakon velikih temperatura meni je se poceo cesto gasit uzadnje vrime cim neku zahtjevniju igru pokrenem...... pa jeli to do toga ili je do napajanja????

Da otvori kuciste i stavi jos koj ventilator,pregrijava ti se komp!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 0:49 (RoTT).
15 godina
protjeran
chemam kaže...

Otvori PC, očisti ga od prašine, pa vidi.

Prstomjer je najbolji toplomjer...

Uključi Prime95, on stresa CPU.

I dok on radi, pipaj hladnjak, ako je vrel, nije dobro.

Ako je mlak do topal, onda je ok (temo do cca 60°C).

Ako se PC ne restarta prilikom toga, onda ostavi Prime95 uključen,

i još pridodaj Furmark za GPU.

Ako se GPU ne pregrijava, a PC restarta, ponovi postupak bez Primea.

Ako se PC ponovno restarta samo sa Furmarkom, i temperature su OK,

onda je napajanje u banani.

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
15 godina
protjeran

samo sam ocistio prasinu sa hladnjaka procesoru (bilo je pun ku**c prasine) sad mi se temperatura odvija na 55 stupnjeva i to dok igrma igru.... hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je 4890 u loadu dolazila do 90° sad kad je pocelo ljeto u Puli, nije me toliko zabrinjavalo dok nije pocelo dolazit do 110° pa cak par puta i u idleu.. Problem sam odlucio rjesit slanjem graficke na servis.. Inace ostale komponente su jednako uzarene ko na ovoj slici iz prvog posta... U kuciste je otvoreno, prozracno i bez prasine (cistim svakih mjesec dana otprilike) ali nemam nikakvih dodatnih ventilatora... Tako da to je valjda u redu, vjerojatno je svima iz toplih krajeva tako :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 3:21 (Necrod).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Necrod kaže...

Meni je 4890 u loadu dolazila do 90° sad kad je pocelo ljeto u Puli, nije me toliko zabrinjavalo dok nije pocelo dolazit do 110° pa cak par puta i u idleu.. Problem sam odlucio rjesit slanjem graficke na servis.. Inace ostale komponente su jednako uzarene ko na ovoj slici iz prvog posta... U kuciste je otvoreno, prozracno i bez prasine (cistim svakih mjesec dana otprilike) ali nemam nikakvih dodatnih ventilatora... Tako da to je valjda u redu, vjerojatno je svima iz toplih krajeva tako :D

Tesko da ce hladnjak ohladit na neku normalnu temperaturu kada puse zrakom temperature 40+ stupnjeva.

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

Ohladio bi par stupnjeva manje od stocka valjda...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
godo kaže...

Obavezno stavi novi hladnjak na procesor, ovaj koji sad imaš je prebučan i nedovljno moćan. S time ćeš riješiti najveći problem.

Što se tiće ventilatora, ako sam dobro zaključio iz tvog videa, više zraka ti se upuhuje nego što se ispuhuje (2x 80 mm usis a jedan 80 mm ispuh) mislim da bi bilo bolje da je obrnuto.

Krivo si zaključio.Ono 2x 80mm je mjesto za ventove tamo nema ventova (još jer mozda kupim)Namigiva

Meni govoriš da kupim novi hladnjak ili nekom drugom?Može preporuka koji do 300kn?

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 16:26 (lzgr).
17 godina

Odgovor na naslov teme - 

Počet će udarni val trollanja :D

ON TOPIC - Meni se nisu povečale temperature, komp je u "hladu" i naslonjen je na hladan zid kroz koji idu cijevi od vode Namigiva

Bug Online Xfire Clan - http://www.xfire.com/communities/bugonlineforum/ Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

ON TOPIC - Meni se nisu povečale temperature, komp je u "hladu" i naslonjen je na hladan zid kroz koji idu cijevi od vode Namigiva

Takozvano vodeno hladjenje :D

15 godina
protjeran
lzgr kaže...
godo kaže...

Krivo si zaključio.Ono 2x 80mm je mjesto za ventove tamo nema ventova (još jer mozda kupim)Namigiva

Meni govoriš da kupim novi hladnjak ili nekom drugom?Može preporuka koji do 300kn?

Imas MUGENA i za 200kn...

17 godina
Necrod kaže...
Mitch kaže...

Takozvano vodeno hladjenje :D

nije, ali je slično Namigiva

Bug Online Xfire Clan - http://www.xfire.com/communities/bugonlineforum/ Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
17 godina
neaktivan
RoTT kaže...
lzgr kaže...
godo kaže...

Ma di?U linksu ga nema. Možda shuriken?

16 godina
protjeran

Pogledajte moje. Full IDLE.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
lzgr kaže...
RoTT kaže...

Ma di?U linksu ga nema. Možda shuriken?

Za 200kn ga moras potrazit po oglasnicima,a ima ga u Linksu za :

http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+SCYTHE+Mugen2+Rev.+B+SCMG-2100%2C+socket+478%2F775%2F1156%2F1366%2F754%2F939%2FAM2%2FAM3%2F940&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.183

17 godina
neaktivan

A kako mi stoji grafa?Da kupim novi kuler ili da štedim za novu grafu?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice