Fortron PNF400W

poruka: 9
|
čitano: 1.854
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Fortron PNF400W
pitanje

Molim vas, jeli mi ko može objasnit zašto svi preporučujete (kada slažete konfe) ovo napajanje, umjesto Corsair VX500W ili VX450W???Svi kažete da ovo napajanje može vrtjeti i HD4870 bez problema, a mene zanima kako jer mu je deklarirana snaga 400W.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Fortron PNF400W
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Molim vas, jeli mi ko može objasnit zašto svi preporučujete (kada slažete konfe) ovo napajanje, umjesto Corsair VX500W ili VX450W???Svi kažete da ovo napajanje može vrtjeti i HD4870 bez problema, a mene zanima kako jer mu je deklarirana snaga 400W.

Pročitaj sticky.
FA FA LA SI MI TI FA LA TI
17 godina
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Kao prvo, VX500 ne postoji.
Kao drugo, ja kada slažem konfe ne preporučujem njega na HD4870, ali na sve ispod toga da. HD4850 može zasigurno vrtjeti bez problema, ali ipak na HD4870 bih preporučio minimalno Corsair VX450, pa na više... Ipak je ovo slabo, relativno jeftino napajanje. A što se tiče snage, napajanje je jako, kvalitetno, stabilno i puno bolje od nekih "jačih napajanja" (Codegen, Chieftec i sl.)...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
 puno bolje od nekih "jačih napajanja" (Codegen, Chieftec i sl.)...
 Smijeh
te dvije riječi nemaju baš previše zajedničkog
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
17 godina

Zato i je jačih pod navodnicima. Mislio sam na deklariranu snagu napajanja, dakle Fortron PNF 400W je jača od "jačeg" Codegena od 500W ili Cheifteca od 450W.

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan

procitaj si malo o napajanjima osnove na ovom forumu. onda ce ti biti jasnije sve malo.

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/sve-koje-zanimaju-napajanja/389.aspx

u nacelu da ovo napajanje je bolje od codegena 500 i chiefteca 450.

chiefteci su dobri jedino turbo serija, ovi stali su ne bas dobri, a codegen je isto tak - nestabilan

17 godina
protjeran
Fortron PNF400W
autorov komentar

Ma ja se baš nerazumim u napajanje, ali mi nije bilo baš najjasnije kako napajanje od 400W može vrtjet HD4850.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

samo si procitaj ovo na bugu. ak polako procitas sve ce ti biti jasno. tamo imas i kalkulato napajanja.

npr. konfiguracija sa core2 duo, jednim diskom, tv karticom, dvd-om, par ventilaora, 4 gb rama i 4850 ti trosi oko 280-300w. ovaj fortron ti max moze pruzit oko 360-370 w. tak da i snjim imas lufta za 4850. mogo bi ih u crossfire stavit cak i radilo bi. u bugu predzadnjem kad su slagali konfiguracije, u gamerski do 6000 kn su stavili napajanje od 370 w (ne sjecam se koje tocno ali kvalitetno; brijem seasonic ali nisam siher vise) i rekli su da su ga uparili sa 4850 u crossfire i da je stabilno radilo.

ono kaj ti ati il nvidia napisu da za tu grafu treba najmanje 500w napajanje to nije tocno. treba pogleda kolko trosi tocno ta grafulja a to sve mozes izracunat u watt calculatoru.

procitaj si ono ak te zanima vise.

17 godina
neaktivan
Maus kaže...

samo si procitaj ovo na bugu. ak polako procitas sve ce ti biti jasno. tamo imas i kalkulato napajanja.

npr. konfiguracija sa core2 duo, jednim diskom, tv karticom, dvd-om, par ventilaora, 4 gb rama i 4850 ti trosi oko 280-300w. ovaj fortron ti max moze pruzit oko 360-370 w. tak da i snjim imas lufta za 4850. mogo bi ih u crossfire stavit cak i radilo bi. u bugu predzadnjem kad su slagali konfiguracije, u gamerski do 6000 kn su stavili napajanje od 370 w (ne sjecam se koje tocno ali kvalitetno; brijem seasonic ali nisam siher vise) i rekli su da su ga uparili sa 4850 u crossfire i da je stabilno radilo.

ono kaj ti ati il nvidia napisu da za tu grafu treba najmanje 500w napajanje to nije tocno. treba pogleda kolko trosi tocno ta grafulja a to sve mozes izracunat u watt calculatoru.

procitaj si ono ak te zanima vise.

Prije 150-180W i to u peak loadu. Recimo serija E8*00 troši manje od 35W u loadu. Diskovi danas troše između 6-10W. Ventilatori i ram nezamjetno malo, HD4850 troši do 110W peak.

Postoje jednostavniji razlozi zašto se preporučaju snažnija napajanja, ali bi predugo trajalo objašnjavanje.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice