EVGA 650/550 G2 Series

poruka: 13
|
čitano: 5.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
EVGA 650/550 G2 Series - Total Score 10

Dva nova napajanja za male konfiguracije SuperNOVA 650G2 i 550G2.

Izuzetne performanse ispod 100$. 

Oba modela su Super Flower platforma malo modifikovana.

http://www.evga.com/articles/00927/EVGA-SuperNOVA-650-550-G2-Power-Supplies/

EVGA 550 G2 je drugo EVGA napajanje posle 1200 P2 sa Total Score 10 na Johnny Guru sajtu.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=440

Prema tome novi PSU Leader is Born sobzirom da vec odavno strucnjaci upozoravaju da CORSAIR I Seasonic se sluze imenom i dugogodisnjom slavom.

Ne bi voleo da Super Flower krene tim putem kada dovoljno ljudi shvati da nisu losiji od Seasonica i ostalih najboljih Flextronics i Delta... 

Ali za svaki slucaj se valja obezbediti ovim odlicnim sa po 10 godina garancije i Sleeve kablovima.

Ja Imam 1200P2 a posto trenutno nemam backup PSU, a to mi se retko desava, prodao sam Seasonic, sacekacu da se pojavi 1000 T2 Titanium i naruciti njega dok se jos SF trudi da skine sa trona Flextronics i Delta.

EVGA 650 G2 - 54A na Single 12V Rail - 99$ - 7 godina garancija

EVGA 550 G2 - 45A na Single 12V Rail - 89$ - 7 godina garancija

Osim ovih napajanja jos neka su se pojavila 650P2, 750P2, 850P2 od SF.  550 GS, 650 GS i jaca u kojima je Seasonic platforma.

Uglavnom su sva napajanja ocenjena preko 9.5 Total Score sa maksimalnim 10 Performance skorom.

Sva napajanja sa oznakom G2 - P2 - T2 su kompatibilna sa EVGA Power Supply Cable Set u 4 boje (Crna, Crvena, Plava, Bela)

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=100-CW-1300-B9

Modeli G1, B1, GS, PS nisu kompatibilni.

EVGA 650G2/550G2 EVGA 650G2/550G2
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 21:45 (eVGA-011).
Moj PC  
1 0 hvala 3
13 godina
protjeran
EVGA 650/550 G2 Series

hvala na informacijama no mislim kad bi ovih napajanja kod nas bilo da bi im cijena bila u nebesima, ima hrpa drugih odlicnih napajanja po daleko manjoj cijeni!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: EVGA 650/550 G2 Series
Imas ih redovito na alzashopu po jako dobrim cijenama
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Imas ih redovito na alzashopu po jako dobrim cijenama

ovih jos nema(barem ja nisam nasao), no cisto sumnjam da im je cijena imalo konkurentna u odnosu na druga popularna i odlicna napajanja!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
12 godina
750g2 je oko 900kn
prvo sto je jako jako malo napajanja te snage i gold efikasnosti uopce blizu po kvaliteti i rezultatima, a kao drugo cijenom nisu ni blizu

Ista je situacija i sa ostalima g2 i p2 napajanjima
15 godina
protjeran
EVGA 650/550 G2 Series

Stjepko ne postoje bolja napajanja za novce od EVGA-ine G2 serije, ovi jeftiniji Fortroni i Seasonici (XFX) nisu ni blizu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Stjepko ne postoje bolja napajanja za novce od EVGA-ine G2 serije, ovi jeftiniji Fortroni i Seasonici (XFX) nisu ni blizu.

ni blizu?, daj molim te...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Drzi se grafa i procova stjepko....
15 godina
protjeran
EVGA 650/550 G2 Series

Stjepko van svog elementa si, poslusaj covjeka..

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
EVGA 650/550 G2 Series

ja sam upiknuo 750 g2 sa alze bilo 3 komada u sat vremena nestali, sva sreca brz sam bio i ugrabio jedan. a cekao sam da se pojavi cca mj dana jer ga nigdje nije bilo u prodaji a da salju u hrv, kod nas sam pitao pa mi je za nje ga rekao 1200kn u uzishopu.

prije toga ima cx500 god dana je radio i osao u vjecna lovista, sva sreca garancija pokrila dobio novo zapakirano i prodao ga istog dana te nadoplatio za ovo prekrasno stvorenje :D i nije mi zao ni kune sto sam ulozio u njega

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ansha kaže...

istina, ne bakcem se u napajanja uvjek trazim preporuku od onih koji znaju o tome, no koliko kosta takvo napajanje pobogu? evo volio bi da netko da usporedbu s tim daleko losijim sesonicom ili nekim trecim gold napajanjem?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

istina, ne bakcem se u napajanja uvjek trazim preporuku od onih koji znaju o tome, no koliko kosta takvo napajanje pobogu? evo volio bi da netko da usporedbu s tim daleko losijim sesonicom ili nekim trecim gold napajanjem?

Pa gold Seasonic (G serija i njeni derivati) nisu jeftiniji od G2 a losiji su, ti spominjes nekakva dosta jeftinija napajanja a takva su kvalitetom i performansama 3 skale ispod G2.

13 godina
neaktivan
EVGA 650/550 G2 Series

Seasonic Gold platforma nalazi se u napajanjima EVGA SuperNOVA 550 GS, 650 GS, 850 GS, 1050 GS, a Seasonic Platinum platforma se nalazi u modelu SuperNOVA 1000 PS.

SF proizvodnja nije mogla da zadovolji potraznju i EVGA je nekoliko puta ostajala bez napajanja jer su prodali sve, zato je i Seasonic poceo da radi.

Videcete da ta napajanja su sa kracom garancijom nego Super Flower a to verovatno zbog dizajna platforme, takodje za mrvu su losije ocenjena nego SF platforme, onako kako su i Seasonic ocenjeni.

Stvar je u tome sto SF sada daje sve od sebe, lomi se da napravi ime dok se Seasonic sluzi imenom i CORSAIR pa su napravili neke losije platforme sa slabijim performansama od ocekivanih.

Mislim to su u pitanju jako male razlike, najveca je razlika u cinjenici da ja nisam sreo 10 ljudi na forumu da im napajanja nisu radila, i to vecina koji su RMA trazili su jer je ventilator otkazao ili zakacinje plastiku, zamislite kada ventilator ima vise kvarova nego unutra platforma.

Znaci nastala je prava pomama za ovim napajanjima. Sada treba da se pojavi 1000 i moguce 1200 Titanium. Mene taj 1000 T2 zanima jer vredi uzeti dok su ovako kvalitetna napajanja za 10 godina garancije, jedno rezervno.

Niko drugi nema Total Score 10 za dva napajanja sem EVGA, samo CORSAIR AX1500i ima Total 10 i ostali nemaju takav skor.

Inace sve G2/P2/T2 su malo modovane, recimo SF je stavljao na Leadex CapXon kapacitore, EVGA kada je videla da prvi batch 1000 G2 i 1300 G2 imaju sekundarne CapXon trazila je striktno da se dalje pravi sa 100% Nippon Chemi-Con.

Corsair AX1200i ima CapXon i Luxon, AX1500i ima CapXon, G-Luxon Korejske na nekim mestima. Cak je Johnny Guru testirao AX1200i i objasnio da su unutra sve Japanski kapacitori da bi neki hrabri ljudi otvorili napajanje i poceli da nalaze Korejanske, zamisli to.

Neka napajanja je napravio u Multi Rail a da ni proizvodjace maticnih ploca nije obavestio o tome, 3-4 meseca su ljudi kupovali mislili da je to single rail kao i pre dok nije ispao problem.

Kada se tako nesto desi i nastane problem proizvodjaci se izvuku a musterija ostane kratkih rukava... Njihovo objasnjenje i smirenje je na nivou kolateralne stete, kao kada se srusi avion a oni pocnu da ubedjuju da se to vise nece desiti i misle da su time smirili nekoga.

Evo kako izgleda EVGA 1600 Titanium unutra...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice