Energon 650 w

poruka: 68
|
čitano: 16.022
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: Energon 650 w

thedream kaže...

Je,je..malo si pomiješao ipak lončiće sa CX. CX400 je stariji a jači i kvalitetniji model, sad su izdali nove 430,500,600 i dokle već ide. CX500 današnji, rekao bih, je po snazi kao nekadašnji CX400. Što opet nije ajde loše, kad pogledaš koliko je CX400 koštao kad je došao kod nas.

Nazalost to znam al uspjeli me zbuniti. A uz sve to starij CX400 (pokusat cu zapamtit) je nedostupan osim rabljeni

Hehe,dobar pokušaj - ali ne, jasno da im nisam GTX470 ugradio, imao sam samo priliku maznuti jednu ASUS-icu od frenda na vikend, pa rekao zašto ne probati i kod sebe na CM-u i kod njih. Oni imaju ionako što sam i naveo,to je 785G chipset,ima HD4200 onboard hehe.

Ma bas sam krenuo pitat sto je vozio LCP600W-ofis kad vidjeh da si i GTX naveo u kompletu. Rekao "za starce" ... odlicna pila :D .... kad sebi rastavis komp onda njihov zauzmes. HD4200 im je i vise no dovoljna (azuz?)

Ali drži slušaj, nisam primjetio da cvili i vrišti išta osim standardno odurnog AMD BOX hladnjaka kojeg im moram prvom prilikom zamijeniti za nekakav Freezer64. Ne slažem se baš da ne vrijedi više od 150kn, mislim da mu je cijena veoma pristupačna i sigurno za konfe do GTX460, uključujući i nju, ne predstavlja lošu kupnju. Nije to ipak jedno od napajanja čiji su kablovi hehe teži od unutrašnjosti, znam da ti je to palo na pamet.

Stvarno je pristojne težine, nisam ga otvarao nažalost, ali čitao sam i na jednom srpskom siteu,tj. forumu ala naš BOL, da taj 600W Office dolazi sa njihovim najskupljim kućištima, i da im je bio vrlo ugodno iznenađenje. Kažem, za tih 270kn, ako je čovjek knap, ne znam čemu neke skepse - drži, i ima 2g garancije. Sigurno bi prije uzeo njega nego Energona. Nekako ipak više vjerujem LC-u, bez obzira što je CWT u 650W Energonu.

Sto rec nego pohvalno za LC Power al to je donekle i za ocekivati. Jos nisu presli u mainstream brand te si ne mogupriustiti podbacaje kao Corsair{#}

Iskreno malo mi sumnjivo da dolazi s najskupljim kucistima, no moguce da u EU (dojciji) sva LC Power kucista dolaze s 500 i 600W ofis napajnajima, umjesto ovih 420W-80(mm vent) koja su u nasemu linksu. Znam da bi trebalo bit kvalitetno prema specifikacijama. No kazem nije me se dojmilo ono nutri, a da je tesko relativno je tesko no" ovoj sarzi s police" je falio filter coil i kondici na ulazu. Vecina i najeftinijih napajanja izdrzi ~30mj ... recimo Hiperi kojima je jedino links skinuo garancije na 24mj a uredno su znali riknuti u trecoj godini :( (A FSP ih dizajnirao samo nisu rekli koje kondice moraju koristiti)  (Naravno kodizen, MLN, Modecom, MaxxxPower, navitec, mozda i frontier  i sl bih izbacio iz tog drustcva.) kazem cak je i MSi bio dugotrajan samo slabasan naspram lazi na naljepnici

A taj CWT u Energonu je kao znak kvalitete?

Naravno da sam se odavno riješio 3870x2. {#} Iako ni danas ne bi imao ništa protiv da mi uleti za 400,450kn makar znam da vrijedi nešto više.

Ne mogu ništa suvislo reći za te Seasonice kad ih nisam imao, ali pošto ih preporučuju ljudi koji su ih testirali, mogu samo valjda naslijepo C/P i potvrđivati. Sumnjam da će 500W Sisa GB nekoga ostaviti kratkih rukava, bar što se tiče 90% forumskih konfi. Za SLi i CF ja bi ipak prvo gledao VX550W naviše recimo, kakav TX650 bi po meni bio optimalan, i da ostaje lufta fino, za dvije GTX460, nekakav x4,x6 ili kako to već ide. Ili dvije 6850 recimo, 6870 itd. TX650 - prvi pick, iako vjerojatno ima i slabijih napajanja na kojima bi radilo bez greške.

Pa bas i nije da vrijedi vise od 450kn .... (znam 1950pro/7900gs se jos cijene 200kn :rofl:) .... iako je mrcinski primjerak :p

TX650 je dosta skup samo zato sto je Corsair, a i ja se nadam da taj manjak OCPa kod Seasonic GM/GBa koji je nasao dh u datasheetu nece nikoga ostaviti s sprzenim komponentama. Ja bi prije uzeo kikiriki ko sto spomenuh :D Modularno, dostojna garancija a i lijepo spofarbano ko enermaxxxx, a i srcu mi drazi brand nego enermaxxxx.

zabranjeniples kaže...

Jednostavno, ovaj novi CX430 se nema šta svrstavat u istu korpu sa, več legendarnim i popularnim CX400.

A ne da se vise ni nabaviti (osim rabljeno). Znadoh da je 400nesto .... lako te Corsair zmrda i polupa kad su ostali CXevi okrugli pa ti jelogicnije misliti da je CX430 stari a CX400-500-600 novi. E hebiga pokusat cu zapamtiti iako mi od toga nema koristi :(

15 godina
neaktivan
Energon 650 w

Nije li TX650 built-by Seasonic? Tako da bi prije ipak rekao da plaćaš Sisu, a ne Corsair, iako vjerojatno oboje. Ionako je mrcina napajanje.

Ne,ne, ovaj put hehe nije Azuz, MSi je, 785GM-E51, lijepa ploćka, 4xDDR3,podržava X6,solidna zvučna onboard (Realtek 889), HDMi itd. Ma HD4200 je prva liga, gledali neki dan "The next three days" sa R.Croweom na LCD-u spojenom preko HDMi-ja. {#} Fino izgleda.

Evo opaska za LC600 Office, kažem - meni je baš onako, sjeo:

http://www.itsvet.com/tekst/lc-power-lc600h-12/3804/

http://it-recenzije.com/lc-power-lc600h-12/

Trebao bi google da nađem tower s kojim dolazi..imaš vjerojatno na LC stranicama njemačkim.

http://www.lc-power.de/index.php?id=259

http://www.lc-power.de/index.php?id=246

Ima još i ProLine Gaming serija ali oni dolaze bez PSU.

Vratimo se mi na temu..ovo je čisto mali info bio. Za taj novac se stvarno isplati uzeti.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nije li TX650 built-by Seasonic?

Više nije. Corsair i s napajanjima radi iste gluposti ko i s memorijama. Imat će milijun revizija istoimenog proizvoda.

http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=6937

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
15 godina
neaktivan
Energon 650 w

Zanimljivo, al nije izgubio na snazi ajd. Bar ovako na papiru.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
thedream kaže...
Ne,ne, ovaj put hehe nije Azuz, MSi je, 785GM-E51, lijepa ploćka, 4xDDR3,podržava X6,solidna zvučna onboard (Realtek 889), HDMi itd. Ma HD4200 je prva liga, gledali neki dan "The next three days" sa R.Croweom na LCD-u spojenom preko HDMi-ja. {#} Fino izgleda.

Moram i ja priznat kako mi se crne Msijice isto svidjaju {#} No cesto stede na pcbu pa stavljaju dodatne hladnjake (pa ako uzimas budget model kojem maknu eksterni hladnjak  dobijes roshtilj tj podrzava 90W max). 889 HDMistreaming (i know ;) ali to je uobicajeno za sve mainstream AMD ploce od 2009 (osim sto je Asus/AsRock poceo kemijati s kreppi ViA rjesenjima ... jel to razlog zasto si odustao od njih ovaj put :D)

Meni omrazeni tip vanilla recenzija {#} Uzmem fotic izvadim napajanje iz kutije i ni u kojem slucaju ga ne rastavim. Poslikam ga cetiri-pet kadara, stavim watermark, uploadam i prepisem specifikacije s naljepnice .... pitam se jesu skuzili da nema -5V kao i vecina novih napajanja koji su uredno napisani na naljepnici na vecini istih.

Sto je je ima dosta siroki mesh ne znam zasto su mu neki prigovarali, dok drugi s hexa-meshem imaju dost vise mesa ostavljeno nego LC. Jel samo Frontier ima onaj pravokutni mesh na napajanjima ili i coolermaster elite napajanja

Trebao bi google da nađem tower s kojim dolazi..imaš vjerojatno na LC stranicama njemačkim.

http://www.lc-power.de/index.php?id=259

Tnx. Gle stvarno ima kao opcija "600W max." (moguce sam to i vidio, al prolilo se putem) no mislim da oni to radije prodaju u retailu ... veca zarada kad prodas kuciste s napajanjem i dodatno napajanje, a i poskupljuje ponudu

thedream kaže...

Zanimljivo, al nije izgubio na snazi ajd. Bar ovako na papiru.

Ostala hrpa starih naljepnica na lageru, a cemu narucivati nove kad je ljepilo jos svjeze i na ovim starima{#} Ovako samo trebaju ispisati nove serijske na laserskom printeru.{#}
Takva kemijanja s raznolikim dobavljacima istih napajanja u svrhu jos veceg profita i vece zastupljenosti na trzistu stvarno nije dobra vijest za nas. Isto kao ni kemijanje s losim TN matricama pod naljepnicom istog modela. No to je popularna metoda kad potrosaci odluce bezuvjetno vjerovati nekakvom brandu.

@Wolverine
<ot>Znam kako razlicite revizije memorijskih modula podrazumijevaju i razlicite chipove, no jel barem pcbovi ostaju isti unutar razlicitih revizija? Ili cak mijenjau pcbove unutar iste rev, tj kako im dodje pod ruku? Mijenjanje revizija pcba je uobicajeno cak i za jedan Kingmax koji je dugo koristio isti za ddr2 533/667/800 no chipovi su lakse podlozni promjenama ovisno o cijeni. Iako je KM vjerna PowerChip musterija (tw-tw-bond), no uzimali su Microne/Elpide za Hercules module 1333-2166 da si malo podignu popularnost medju "entuzijastima". Jesu ovi noviji nanoKM opet PowerChipovi i kako ce se odrziti na popularno niske cijene KM to sto nam je Elpida u potpunosti preuzela upravljanje PC za vlastite potrebe. Veca cijena modula kroz jos jedno smanjenje proizvodnje chipova kao prije 2.5g?</ot>

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 16:30 (gljinoliga).
16 godina
neaktivan
Energon 650 w

Evo da ne kažete da nije Energon Gaming Supply{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 18:12 (zec23dark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
super, sad znamo da je za gamere. -.-
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
16 godina
neaktivan

AHAHhahaH, ovaj ne odustaje od tog šrotexa {#}

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice