Evo frendu se jućer kad je testirao napajanje u occt-u nešto u kompu spucalo i iskljućio se komp, a prije toga mu se sam od sebe ugasio pa je zato išao testirati u occt. Do sad je imao Speed link 420W(to je vjerovatno eksplodiralo), sad je kupio Frotron Bluestorm 400W. Te ga zanima dali će mu to napajanje moći izdržati sljedeću konfu: AMD x3 720be, Gigabayte MA770-UD3, Tri harda, Radeon Sapphire 4850 Vapor-x, dvd-rw i 4gb kingmax rama???? I strahuje od ponovne eksplozije, dal treba biti zabrinuti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo frendu se jućer kad je testirao napajanje u occt-u nešto u kompu spucalo i iskljućio se komp, a prije toga mu se sam od sebe ugasio pa je zato išao testirati u occt. Do sad je imao Speed link 420W(to je vjerovatno eksplodiralo), sad je kupio Frotron Bluestorm 400W. Te ga zanima dali će mu to napajanje moći izdržati sljedeću konfu: AMD x3 720be, Gigabayte MA770-UD3, Tri harda, Radeon Sapphire 4850 Vapor-x, dvd-rw i 4gb kingmax rama???? I strahuje od ponovne eksplozije, dal treba biti zabrinuti?
Drzat ce mu. Ono je najvjerojatnije eksplodirao osigurac...
A bitno mu je to i za daljenje unapređenje napajanja, dali će mu držati i zahtjevnje grafe, procesore ili ti konfiguracije?
A bitno mu je to i za daljenje unapređenje napajanja, dali će mu držati i zahtjevnje grafe, procesore ili ti konfiguracije?
Ovo će držati solidno, ali mu ne bi preporučio jače grafe od 4870 ili GTX260. Neka nabavi neko kvalitetnije 450 W i biti će mu dobro.
Koliko je meni poznato osigurači ne pucaju, ali kondenzatori da.
Zasto ? Pucaju naravno i kondenzatori, x puta sam otvorio napajanje u kojem je eksplodirao osigurac... Obicno eksplodiraju oni koji su punjeni pjeskom
Bluestorm 400W, će to držat ,ali nebih preporučio preveliko oc-anje i dodavanje većih potrošača(HD4870,gtx260)
Evo ja sam taj kojem je napajanje riknulo,i nije ni osigurač ni kondenzator.Riknuli su oni djelovi
koji su poljepleni po hladnjaku,to je bilo kao da netko s kalasom puca po meni.
Sad uzeo ovaj blue storm II 400W i probao spojit od frenda gtx280 i nema problema,znaci da nebi trebalo biti ni s mojom 4850.
Mislis na tranzistore... Hebiga, tak je to kad imas napajanje od proizvodjaca "Fu Man Chu"...
Mislis na tranzistore... Hebiga, tak je to kad imas napajanje od proizvodjaca "Fu Man Chu"...
Tranzistori se koriste u logičkim sklopovima, u napajanju su kondenzatori.
Tranzistor ne pukne. Loš/star/nekvalitetan/oštećen kondenzator da. U biti prvo nabrekne i kasnije kabum...
Šteta što mu je napajanje otišlo sa velikim praskom, no sreća što mu nije povuklo ostatak komponenti.
Fortron Bluestorm 400W baš i nije neki dobar izbor, ali ako ga je već uzeo nema potrebe da odmah uzima drugo.
Tranzistori se koriste u logičkim sklopovima, u napajanju su kondenzatori.
Tranzistor ne pukne. Loš/star/nekvalitetan/oštećen kondenzator da. U biti prvo nabrekne i kasnije kabum...
Šteta što mu je napajanje otišlo sa velikim praskom, no sreća što mu nije povuklo ostatak komponenti.
Fortron Bluestorm 400W baš i nije neki dobar izbor, ali ako ga je već uzeo nema potrebe da odmah uzima drugo.
Pa što fali napajanju? Pa vido sam da ga neki dosta hvale!
Fortron Bluestorm 400W je kvalitetno napajanje i sasvim dovoljno za navedenu konfu.
Ako ti prijatelj ima u planu dodavanje jos jedne 4850 ili kupovinu jace graficke,OC ili nadogradnju procesora, ja bi mu preporucio Chiftec 550w i miran je dosta vremena