Eksplozija napajanja

poruka: 12
|
čitano: 3.112
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Eksplozija napajanja

Evo frendu se jućer kad je testirao napajanje u occt-u nešto u kompu spucalo i iskljućio se komp, a prije toga mu se sam od sebe ugasio pa je zato išao testirati u occt. Do sad je imao Speed link 420W(to je vjerovatno eksplodiralo), sad je kupio Frotron Bluestorm 400W. Te ga zanima dali će mu to napajanje moći izdržati sljedeću konfu: AMD x3 720be, Gigabayte MA770-UD3, Tri harda, Radeon Sapphire 4850 Vapor-x, dvd-rw i 4gb kingmax rama???? I strahuje od ponovne eksplozije, dal treba biti zabrinuti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Eksplozija napajanja
Jack Sparrow kaže...

Evo frendu se jućer kad je testirao napajanje u occt-u nešto u kompu spucalo i iskljućio se komp, a prije toga mu se sam od sebe ugasio pa je zato išao testirati u occt. Do sad je imao Speed link 420W(to je vjerovatno eksplodiralo), sad je kupio Frotron Bluestorm 400W. Te ga zanima dali će mu to napajanje moći izdržati sljedeću konfu: AMD x3 720be, Gigabayte MA770-UD3, Tri harda, Radeon Sapphire 4850 Vapor-x, dvd-rw i 4gb kingmax rama???? I strahuje od ponovne eksplozije, dal treba biti zabrinuti?

Drzat ce mu. Ono je najvjerojatnije eksplodirao osigurac...

16 godina
Eksplozija napajanja

A bitno mu je to i za daljenje unapređenje napajanja, dali će mu držati i zahtjevnje grafe, procesore ili ti konfiguracije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jack Sparrow kaže...

A bitno mu je to i za daljenje unapređenje napajanja, dali će mu držati i zahtjevnje grafe, procesore ili ti konfiguracije?

Ovo će držati solidno, ali mu ne bi preporučio jače grafe od 4870 ili GTX260. Neka nabavi neko kvalitetnije 450 W i biti će mu dobro.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Koliko je meni poznato osigurači ne pucaju, ali kondenzatori da.

17 godina

Zasto ? Pucaju naravno i kondenzatori, x puta sam otvorio napajanje u kojem je eksplodirao osigurac... Obicno eksplodiraju oni koji su punjeni pjeskom

17 godina
Eksplozija napajanja

Bluestorm 400W, će to držat ,ali nebih preporučio preveliko oc-anje i dodavanje većih potrošača(HD4870,gtx260)

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
Eksplozija napajanja

Evo ja sam taj kojem je napajanje riknulo,i nije ni osigurač ni kondenzator.Riknuli su oni djelovi

koji su poljepleni po hladnjaku,to je bilo kao da netko s kalasom puca po meni.Osmijeh

Sad uzeo ovaj blue storm II 400W i probao spojit od frenda gtx280 i nema problema,znaci da nebi trebalo biti ni s mojom 4850.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mislis na tranzistore... Hebiga, tak je to kad imas napajanje od proizvodjaca "Fu Man Chu"...

17 godina
Eksplozija napajanja
Batista kaže...

Mislis na tranzistore... Hebiga, tak je to kad imas napajanje od proizvodjaca "Fu Man Chu"...

Tranzistori se koriste u logičkim sklopovima, u napajanju su kondenzatori.

Tranzistor ne pukne. Loš/star/nekvalitetan/oštećen kondenzator da. U biti prvo nabrekne i kasnije kabum...

Šteta što mu je napajanje otišlo sa velikim praskom, no sreća što mu nije povuklo ostatak komponenti.

Fortron Bluestorm 400W baš i nije neki dobar izbor, ali ako ga je već uzeo nema potrebe da odmah uzima drugo.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 13:47 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...
Batista kaže...

Tranzistori se koriste u logičkim sklopovima, u napajanju su kondenzatori.

Tranzistor ne pukne. Loš/star/nekvalitetan/oštećen kondenzator da. U biti prvo nabrekne i kasnije kabum...

Šteta što mu je napajanje otišlo sa velikim praskom, no sreća što mu nije povuklo ostatak komponenti.

Fortron Bluestorm 400W baš i nije neki dobar izbor, ali ako ga je već uzeo nema potrebe da odmah uzima drugo.

Pa što fali napajanju? Pa vido sam da ga neki dosta hvale!

17 godina
neaktivan
Eksplozija napajanja

Fortron Bluestorm 400W je kvalitetno napajanje i sasvim dovoljno za navedenu konfu.

Ako ti prijatelj ima u planu dodavanje jos jedne 4850 ili kupovinu jace graficke,OC ili nadogradnju procesora, ja bi mu preporucio Chiftec 550w i miran je dosta vremenaOsmijeh

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice