CX430 i overclock procesora/grafičke?!

poruka: 4
|
čitano: 2.662
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav.

Htio bih clockat svoj FX6300 na barem 4.0 pa me zanima koliko je to pametno uz ovo napajanje koje trenutno imam i ostatak konfe? Pitam zato jer predpostavljam da je već i ovako na knap(ili možda nije?).

Zanima me dal je pametno overclockat proc ili grafu, ili čak oboje uz ovo napajanje?

Hvala.

SVEMOGUĆI
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

nažalost nema ti ništa od overclocka cpu-a jer ti je maticna losa a i napajanje je na knap... dok bi se gpu mogao malo overclockat 

Clueless gamers shouldn't judge
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
Re: CX430 i overclock procesora/grafičke?!

Overclock na FX 6300 sa 3.5 Ghz na 4.0Ghz ti je doslovno pa ništa za taj CPU tako da ako drži sada, držati će i na 4.0Ghz.  Stavi napon na recimo 1.325V ili ispod 1.35V i vidi dokle ide. Taman toliko i ploča možda bude držala kako treba. Što se tiče grafe i napajanja skupa s procesorom i nju možeš slobodno clockati dokle ide bez diranja napona jer sve dok napon ne diraš potrošnja ne raste nešto bitno. Uglavnom možeš clockati i grafu i CPU ali u okvirima primjerenim ploči i napajanju.

13 godina
protjeran

kao sto je rekao kolega iznad drzat ce to sve cak i s manjim oc, jer ja sam s tim napajanjem drzao i7 4770@3,9ghz+HD7970ghz, istina znalo se nekad ugasiti na jacem overkloku(1200mhz+)! no ti imas fx koji mislim manje trosi od i7, takoder i 7870 naspram brutalnog potrosaca 7970ghz!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice