Big Tower pomoc!

poruka: 24
|
čitano: 3.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Big Tower pomoc!

Trebao bi preporuku za Big Tower koji jako puno mjesta, dobru ventilaciju ili da se dodatno mogu ugraditi ventilatori u njega i da dode do oko 1000 kn. U njemu bi bila konfa iz potpisa plus jos 3 diska od 1500 GB. Volio bi da ima toliko mjesta da sve bude moze uredno sloziti. Btw. prodajem midi tower iz potpisa... Ponude na pm...Cool.

Intel Core 2 Duo E6750@2.66GHz, Gigabyte P35C-DS3, s775, iP35, DDR2 2X1GB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC, BFG GTX 280 OCX, Thermaltake VE7000BNS mid tower Soprano DX, CHIEFTEC, CFT-650-14C 650 W, LOGITECH, MX Revolution Cordless Laser Mouse, Samsung SyncMaster 225BW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Big Tower pomoc!
Intel Core 2 Duo E6750@2.66GHz, Gigabyte P35C-DS3, s775, iP35, DDR2 2X1GB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC, BFG GTX 280 OCX, Thermaltake VE7000BNS mid tower Soprano DX, CHIEFTEC, CFT-650-14C 650 W, LOGITECH, MX Revolution Cordless Laser Mouse, Samsung SyncMaster 225BW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big Tower pomoc!

Ja bi na tvom mjestu rađe ovako nešto: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=3589

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big Tower pomoc!

Ja definitivno preporučujem Thermaltake Armor, ili Armor+   Ima stvarno puno mjesta, i za ventilatore i diskove, ali mana mu je što je dosta teško, a aluminijska verzija košta puno više...

A i cijena ti je vjerojatno 200injak kn viša od tvoje granice... opet do 1000kn ne znam ako mozes dobit extra kvalitetno big tower kućište. Imaš nekih tamo AOpena, ali to je jadno...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big Tower pomoc!

Također posjedujem ARMOR+ Big Tower i kučište je odlično

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Big Tower pomoc!
Lightning kaže...

Ja definitivno preporučujem Thermaltake Armor, ili Armor+   Ima stvarno puno mjesta, i za ventilatore i diskove, ali mana mu je što je dosta teško, a aluminijska verzija košta puno više...

A i cijena ti je vjerojatno 200injak kn viša od tvoje granice... opet do 1000kn ne znam ako mozes dobit extra kvalitetno big tower kućište. Imaš nekih tamo AOpena, ali to je jadno...

Ma napisao sam oko 1000 kn, moze i par stotina vise, kao sto rekoh imam trenutno Thermaltake Soprano dx midi tower i  premalo mi je pogotovo jer mislim staviti jos par diskova a i 280 GTX ica mi jedva stane unutra. E sad, Thermaltake Armor ili Coolermaster hef932? Ovaj Coolermaster ima 3 (tri!) 230mm i jednan 140mm ventilator sto bi trebalo omoguciti jako dobro hladenje i strujanje zraka.
17 godina
Big Tower pomoc!

Ima li jos itko kakvo misljenje i li prijedlog? Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isto ti preporucam Armor

P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
17 godina
Big Tower pomoc!

Mozda ovaj! Cini mi se bolji od Armora?

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=3795

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dermentor kaže...
 Ma napisao sam oko 1000 kn, moze i par stotina vise, kao sto rekoh imam trenutno Thermaltake Soprano dx midi tower i  premalo mi je pogotovo jer mislim staviti jos par diskova a i 280 GTX ica mi jedva stane unutra. E sad, Thermaltake Armor ili Coolermaster hef932? Ovaj Coolermaster ima 3 (tri!) 230mm i jednan 140mm ventilator sto bi trebalo omoguciti jako dobro hladenje i strujanje zraka.
Ne mogu ti reć za coolermaster, mozda da nađeš koju recenziju na netu... uglavnom rade odlicna kućišta...

Mogu ti samo reć moje iskustvo sa Armor+ om jer ga imam već nekih godinu dana i zadovoljan sam... najbolji dio mi je što izgleda da ne skuplja jako prašinu... nisam ga jednom čistio u ovih godinu dana a ne vidim nikakve extra "naslage" unutra :)
17 godina
neaktivan
Dermentor kaže...

Dobro i ogromno kučište preporuka.
Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
17 godina
Dermentor kaže...

Ima frend Kandalfa, kaže samo najbolje o njemu. Uzeo ga polovnog... Jedina zamjerka je da teži ko sam vrag, al je kvalitetno, prostrano, zadovoljan je i ne žali ni lipe...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina

To kuciste uzimam definitivno. Cool

17 godina
Dermentor kaže...

To kuciste uzimam definitivno. Cool

Ah, nisi li u prvom postu naveo max 1000kn? A ovo je već 1500kn. Neko se polakomio... Smijeh
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Sused kaže...
Dermentor kaže...

Ima frend Kandalfa, kaže samo najbolje o njemu. Uzeo ga polovnog... Jedina zamjerka je da teži ko sam vrag, al je kvalitetno, prostrano, zadovoljan je i ne žali ni lipe...
To je stari Armor, sa malo više kiča nabacanog po kućištu... meni osobno više paše dizajn novog Armora+, koji je i malo veći i malo bolje složen iznutra... ali opet ovisi kako kome odgovara
17 godina
Big Tower pomoc!

Nikako Thermaltakea...

Kada god sam u vemulju prodjem pored tih thermaltakea kucista, Kandalfa, Armora i malo ih onako kvrcnem prstima i to toliko jeftino djeluje da nije istina...

Prije uzmi nekog Stackera ili nesto slicno... mozda Cosmos

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kant kaže...

Nikako Thermaltakea...

Kada god sam u vemulju prodjem pored tih thermaltakea kucista, Kandalfa, Armora i malo ih onako kvrcnem prstima i to toliko jeftino djeluje da nije istina...

Prije uzmi nekog Stackera ili nesto slicno... mozda Cosmos

I couldn't agree more! Pogledaj si malo i Antec P182...iako sumnjam da ce ti se svidjeti jer očito nije napravljen u "jeftina šarena božićna jelka" stilu kao TT!
Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2GB Crucial Ballistix Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW
17 godina
neaktivan
Big Tower pomoc!

Kućišta su stvar osobnog ukusa... ja osobno me volim dizajn koji imaju Antec ili LianLi, dok mi je s druge strane Stacker Ok... Cosmos je više onako šminkerski... ne bi bas volio imat puno diskova u tom kućištu jer koliko vidim poprilicno bi se zagrijali...

A o kvaliteti TT kućišta... istina ima plastike, ali koliko ja vidim napravljena su da traju, dok ove aluminijske verzije nisu uvijek jako dobre

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Big Tower pomoc!

TT kučišta su jednostavno preskupa za ono sto nude...ali pravi "gejmeri" ionako ne pitaju za cijenu! Smijeh

Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2GB Crucial Ballistix Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rino kaže...

TT kučišta su jednostavno preskupa za ono sto nude...ali pravi "gejmeri" ionako ne pitaju za cijenu! Smijeh

Ne znam ako si ikad imao neko skuplje TT kućište, ili baziraš tvrdnje samo na tome da imaš od nekog drugog proizvođača pa "tjeraš vodu na svoj mlin"?

A "pravi gejmeri koji ne pitaju za cijenu" obično imaju starce koji im to plaćaju...
17 godina
Big Tower pomoc!

Ja bi ti takođe preporučio Cooler Master HAF, kućište je se stvarno pokazalo extra, evo imaš na xtremesystems forumu cijeli thread o tom kućištu pa pogledaj malo:   http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=190077&page=4

Preporučio bi ti i Cosmosa, kojeg ja imam i prezadovoljan sam, istina je da se diskovi malo više griju ali ima opcija da se postavi cooler iznad diskova tako da su onda temperature u granicama normale.

Isto tako bi ti preporučio da bježiš što dalje od Thermaltake-ovih kućišta, stvarno djeluju jeftino u odnosu na Cooler Master, Silverstone,Antec, Lian Li..... Imao sam Thermaltake Armor i Armor Jr. ali brzo sam ih prodao i rekao nikad više Thermaltake.. :D Pozdrav

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
17 godina

Prvo sam mislio HAF pa sam citao malo i naisao sam na jedan problem kod tog kucista, a to je da nema mrezicu za prasinu te da shodno tome kako puno zraka usisava s njim i puno prasine...

Sam zaradujem svoje novce pa cu i kupiti sto zelim a zelim kvalitetu izrade prostranost i dobro hladenje jer ce u njemu stajati 4 velika diska a nije bas ni da se 280 GTX ne zagrijava....

17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
Rino kaže...

Ne znam ako si ikad imao neko skuplje TT kućište, ili baziraš tvrdnje samo na tome da imaš od nekog drugog proizvođača pa "tjeraš vodu na svoj mlin"?

A "pravi gejmeri koji ne pitaju za cijenu" obično imaju starce koji im to plaćaju...
 Niti sam ikad imao TT niti planiram...dovoljan mi je pogled na njih u Vemilu...imam Chieftec Big Tower kojeg kao sto vidis nisam nikom preporucio! Btw. onaj smajlić je tamo s razlogom...uglavnom mislimo na isto!
17 godina
neaktivan
Rino kaže...
 Niti sam ikad imao TT niti planiram...dovoljan mi je pogled na njih u Vemilu...

Onda nema razloga da nesto pretjerano pljuješ po njima, vanjski izgled i dizajn je čisto subjektivan doživljaj... ako te ne privlači kupuješ neke koji izgledaju "obično". O samoj kvaliteti kućišta ne bi toliko pričao da si slagao komp u njima (mislim samo na BigTower liniju)... mjesta koliko hoćeš, hlađenje odlično, dobro rješen "sustav" spremanja kabela (za one koji imaju nemodularna napajanja sa miliun kablova...)

Imao sam doma neko vrijeme CM Stacker 831, i ovaj Armor+ je meni osobno puno bolji.

Dermentor kaže...

Prvo sam mislio HAF pa sam citao malo i naisao sam na jedan problem kod tog kucista, a to je da nema mrezicu za prasinu te da shodno tome kako puno zraka usisava s njim i puno prasine...

Sam zaradujem svoje novce pa cu i kupiti sto zelim a zelim kvalitetu izrade prostranost i dobro hladenje jer ce u njemu stajati 4 velika diska a nije bas ni da se 280 GTX ne zagrijava....

Ja sam neko vrijeme dok nisam uzeo odvojeno kućište imao 7HDD-ova u Armoru bez nekih grijanja... a i onaj bočni vent. bi trebao pomoć GTX-u
I mene su oni filteri za prašinu oduševili, jer inače sam znao čistit sve dijelove u kompu barem 4 puta godišnje... jaaako puno prašine.

Ovaj Armor imam već godinu dana, bez ijednog čišćenja u kućištu skoro da ni ne vidim prašinu :)  Po meni jedan veeeliki plus

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice