Antec NINE HUNDRED

poruka: 13
|
čitano: 2.926
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Antec NINE HUNDRED, yay or nay?
pitanje

Konkretno pitanje bilo bi naravno, vaša mišljenja o tome postoji li bolje rješenje od Antec-a '900' za sljedeću konfiguraciju, naravno u rangu tih 750-850 kn max, pošto planiram u shopping relativno uskoro, prije nego 'ponestane' nečeg od komponenti na lageru što me inače dovodi do krvoločnog ludila svaki puta. Naravno uz odgovor cijenim svako objašnjenje tipa, od usisava previše prašine do bilo kakvih drugih osobnih ili inih iskustva sa kučistem vašeg izbora.

ANTEC NINE HUNDRED-EU (Gamer case, bez PSU)

Gigabyte P35-DS3R, s775, intel P35+ICH9R, FSB 1333/1066/800MHz

Procesor Intel Core 2 Duo E8200 , 2.66GHz, socket 775, 6Mb cache

SCYTHE Katana 2 SCKTN-2000, socket 478/775/754/940/939/AM2

Gigabyte 8800GTS , 512Mb GDDR3 256bit, Dual DVI, PCI-X GV-NX88S5

DDR2 1024Mb (1Gb) PC6400 Kingmax MARS , CL5, KLDD48F-A8KI5       (x2)

DVD upisivač Pioneer DVR-115DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x ,40x       (x2)

Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.

HDD WD 500Gb, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 7.200 rpm , 8,9 ms

+ moj stari disk +floppy valjda i to je to.

Ako netko ima dotično kučište, super bi došao bilo kakav 'tip' dobar ili loš.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Antec NINE HUNDRED, yay or nay?

Moram priznat da sam pikirao isti case kad sam si slagao konfu, ali ima 2 razloga iz kojih sam odustao.. prvi je buka, koja je stvarno preglasna za case, bez obzira na to što je kao gamerski, opet je preglasan sam po sebi, a drugi je nedostatak filtera. Sam po sebi sam lijen za ručno slaganje filtera, a kako s njim ne dolaze, jednostavno sam odustao i kupio NZXT Lexu (links). Rang cijene je isti, case je tih, ima filtere, red led fanove, čak i 3 temp senzora, zgleda pristojno i drugačije i sve riješeno.. Možda nije od toliko kvalitetnih materijala ko Antec, al ipak su mi filteri i tišina u radu coolera bili bitniji..

pozdrav

17 godina
neaktivan
Antec NINE HUNDRED
prihvaćeno rješenje

kakava buka, kako možeš znati kao nisi porbao...case je odličan imam ga već 3 mjeseca i nema nikakve buke a igram crysis na 1680X1050 na high detailsima, nikakva buka ni prašina, pošto je veći pritisak u kučištu nego vani prašina ostaje vani...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
50lipa kaže...

Konkretno pitanje bilo bi naravno, vaša mišljenja o tome postoji li bolje rješenje od Antec-a '900' za sljedeću konfiguraciju, naravno u rangu tih 750-850 kn max, pošto planiram u shopping relativno uskoro, prije nego 'ponestane' nečeg od komponenti na lageru što me inače dovodi do krvoločnog ludila svaki puta. Naravno uz odgovor cijenim svako objašnjenje tipa, od usisava previše prašine do bilo kakvih drugih osobnih ili inih iskustva sa kučistem vašeg izbora.

ANTEC NINE HUNDRED-EU (Gamer case, bez PSU)

Gigabyte P35-DS3R, s775, intel P35+ICH9R, FSB 1333/1066/800MHz

Procesor Intel Core 2 Duo E8200 , 2.66GHz, socket 775, 6Mb cache

SCYTHE Katana 2 SCKTN-2000, socket 478/775/754/940/939/AM2

Gigabyte 8800GTS , 512Mb GDDR3 256bit, Dual DVI, PCI-X GV-NX88S5

DDR2 1024Mb (1Gb) PC6400 Kingmax MARS , CL5, KLDD48F-A8KI5       (x2)

DVD upisivač Pioneer DVR-115DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x ,40x       (x2)

Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.

HDD WD 500Gb, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 7.200 rpm , 8,9 ms

+ moj stari disk +floppy valjda i to je to.

Ako netko ima dotično kučište, super bi došao bilo kakav 'tip' dobar ili loš.

ne znam dali ti je napajenje dostatno, možda bolje uzeti malo jače....
17 godina
Napajanje je i prejako za tu konfu Fortron 400W PNF za 270kn bi bil dosta.
17 godina
neaktivan
elvis again kaže...
Napajanje je i prejako za tu konfu Fortron 400W PNF za 270kn bi bil dosta.
 Uz pare kojima raspolaže zašto ne VX450W? Kad kupuje dotično kućište, aftermarket hladnjak, ... sigurno ne gleda uštedit. PNF-ovi su jeftikanerska napajanja koja za uloženi novac dosta nude, ali na bi ja baš konfu takvu konfu vozija sa PNF-on makar je dostatan.
17 godina
neaktivan
RE: Antec NINE HUNDRED
autorov komentar
BoDdAH kaže...

kakava buka, kako možeš znati kao nisi porbao...case je odličan imam ga već 3 mjeseca i nema nikakve buke a igram crysis na 1680X1050 na high detailsima, nikakva buka ni prašina, pošto je veći pritisak u kučištu nego vani prašina ostaje vani...

Reci mi samo gdje držiš case, na kojim postavkama brzine su ti cooleri, koliko ti se konfa zagrijava i slično. Enivej ja ga najvjerojatnije uzmem, onom gore konfom i 20' 2032 samsungom, samo neznam dali uzeti Gigabyte ili Zotac 8800Gts.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Funkenstein kaže...
PNF-ovi su jeftikanerska napajanja koja za uloženi novac dosta nude, ali na bi ja baš konfu takvu konfu vozija sa PNF-on makar je dostatan.
 Što je pisac htio reći!? Ili bolje, što je pisac konzumirao kad je ovo htio reći. Smijeh
17 godina
neaktivan
RE: Antec NINE HUNDRED

gle imam ti case već 3 mjeseca...od početka sam htio isprobati najnovije igre da vidim kako to sve izgleda a i kako kofiguracija drži sve to....imam zotacovu 8800gt i mogu samo reći da je ta marka uz asus najbolje na čemu sam imao prilike igrati, nadalje, brzinu collera nisam dirao, sve je po defaultu, ali pazi, kučište je takvo da ga nekim slučajem testiraš u sahari u podne nebi se zagrijali ništa više nego u sobi, držim ga ispod stola i mogu tireći da je ppppprehladno, vrtim crysis i winamp, normalno igra je na high rezoluciji, niš ne trokira, a kučište je pre hladno, sve u svemu hlađenje mu je super...i da niš se ne čuje....malo samo ako ti je mrtva tišina u sobi, tipa ono ostaviš ga preko noći, vjerovatnije ćeš ga malo čuti, ali meni je metar od glave i ja spavam ko zaklan...a sada imam corsaira 520, isto je tih...opet, sve u svemu razina buke ti je negdje 3/10...ništa stvarno, brat mi ima stariju konf i njem se čuje kroz dva kata, kada uspoređujem ovo je za njega AVION...vidi pa odluči...

17 godina
neaktivan
Antec NINE HUNDRED

Navodno je kuciste dosta plitko, tako da provjeri fizicke dimenzije tog scythe-a za proc. i visinu (tj. sirinu :D) kucista... da ne bi bilo nismo znali.

[IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y184/dlek14/Inzaghisig.jpg[/IMG]

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Antec NINE HUNDRED

Ma kakav veci pritisak? Kuciste ima protok zraka i samim tim usisa dosta prasine. Na bocnom ventilatoru sam neki dan izvuko ispod lopatica bas puno. Mada meni to ne smeta. A ventilatore drzim u drugoj brzini i sve je super. Preporucam kuciste.

C2Duo 6400@3 GHz , 4 GB Transcend Jetram 667 MHz@750 MHz, 4-4-4-12, Radeon X1950pro@615/700, Asus P5K-E/Wifi-ap

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
50lipa kaže...
 Što je pisac htio reći!? Ili bolje, što je pisac konzumirao kad je ovo htio reći. Smijeh
 PNF će ti to gurat, ali kad imaš toliko para onda uloži i u bolje napajanje a ne neko od 250kn. VX450W ti je jači, drži stabilnije napone, ima više konektora, tih je, ima sleevane kabele, ...
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Funkenstein kaže...
 PNF će ti to gurat, ali kad imaš toliko para onda uloži i u bolje napajanje a ne neko od 250kn. VX450W ti je jači, drži stabilnije napone, ima više konektora, tih je, ima sleevane kabele, ...
 Da, to mi nije ništa novo, vx je i bio moj izbor, izgleda i Zotac kartica, samo mi ne odgovara što je nema u adm.hr, sve u svemu hvala svima na odgovorima.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice