4pin vs. 8pin eps

poruka: 7
|
čitano: 2.981
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
4pin vs. 8pin eps

Dakle,

Kupio sam novu matičnu i procesor, međutim sad imam mali problem, a taj je da mi napajanje ima samo 4 pinski EPS konektor dok je na matičnoj 8pinova.

Na matičnoj priko četiri utora stoji najlepnica i u uputama koje dolaze uz matičnu piše da su 4 pina dovoljna.

Procesor je Phenom II 955 Quad core

Napajanje je Fortron Blue Storm 500W

Na raznim forumima ljudi spominju da su 4 pina dovoljna ako je dual core, dok je za quad core potrebno 8 pinova, dok opet neki govore da je 4 pina ipak dovoljno i za quad.

E sad ne bi tija kupovat novo napajanje ako ne moran. Možda bi mogao stavit adapter "Molex to EPS" al ne mogu ga nać po web shop-ovima, možda neko zna di to ima kupit u hr.

Eto ako neko ima iskustva u vezi ovoga molim za savjet šta da učinim. Kupit novo napajanje ili da stavim adapter..

Checked-out since 1983

0 0 hvala 0
17 godina
Re: 4pin vs. 8pin eps

bit ce ti dovoljno i 4,ukopcaj i uzivaj.

Heroes get remembered, but legends never dies.
14 godina
Re: 4pin vs. 8pin eps
st.srki kaže...

Dakle,

Kupio sam novu matičnu i procesor, međutim sad imam mali problem, a taj je da mi napajanje ima samo 4 pinski EPS konektor dok je na matičnoj 8pinova.

Na matičnoj priko četiri utora stoji najlepnica i u uputama koje dolaze uz matičnu piše da su 4 pina dovoljna.

Procesor je Phenom II 955 Quad core

Napajanje je Fortron Blue Storm 500W

Na raznim forumima ljudi spominju da su 4 pina dovoljna ako je dual core, dok je za quad core potrebno 8 pinova, dok opet neki govore da je 4 pina ipak dovoljno i za quad.

E sad ne bi tija kupovat novo napajanje ako ne moran. Možda bi mogao stavit adapter "Molex to EPS" al ne mogu ga nać po web shop-ovima, možda neko zna di to ima kupit u hr.

Eto ako neko ima iskustva u vezi ovoga molim za savjet šta da učinim. Kupit novo napajanje ili da stavim adapter..

To da je za dual core  4 pin-a, a za quad  8 pin-ova je jedna od mnogobrojnih gluosti koje ludi pričaju po forumima ! Tvoj Pehnom X4 dobiva dovoljno energije sa 4pin-skim priključkom !! 8 pinova ( to je preporuka) kod AMD treba za X6 Thubana i to kad se clocka !

17 godina
neaktivan
4pin vs. 8pin eps

To san i sam pretpostavija da bi 4 pina tribala bit dovoljna, jer koliko san skužija razlika je jedino u tome šta kod 8pin-skog konektora 12V ide kroz 4 žice (za razliku od 2 žice kod 4pin-skog) pa je tih 12V kao bolje raspoređeno, i kabeli se negriju, bla bla svašta nešto...

btw, matična je već spojena i zasad sve radi bez problema.

Checked-out since 1983

0 0 hvala 0
15 godina
4pin vs. 8pin eps

Dakle bez brige, sve će radit ok, razliku, tj potencijalne probleme u radu bi se moglo osjetit samo kod većih OCanja 125 i više watnih proceva.

Čak i to sam okod nekih proceva, i samo kod nekih MB.

Tak da ne brini se za to.

8 pin omogućava stabilniji rad, bolj iOC itd itd, ali razlike se osjete tek kad se pređe određena granica, i to prilično visoka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
4pin vs. 8pin eps

ljudi fala na odgovorima, dileme više nema, ostajem na 4 pin-a.

Checked-out since 1983

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4pin vs. 8pin eps

Nisam znao gdje, pa cu ovdje pitati.

Jel ima gdje za kupiti produzni EPS?

Imam 8 pinski na napajanju, a treba mi 4 pinski. ALI za mjesec dana kupujem novu konf. pa ce mi trebati 8 pinova.

Problem je u tome da je meni sad EPS prekratak da ga provucem iza nosaca za mat. pl.

Uglavnom, jel ima gdje za kupit 8 pin EPS na 8 pin? Trazio sam nisam nasao.

Hvala!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice