Pušiona

poruka: 700
|
čitano: 330.656
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pušiona".
17 godina
neaktivan
RE: Pušiona
mbaksa kaže...
bubbach kaže...
mbaksa kaže...

Valjda ste dosad vec culi... Nepusaci su popusili... Pusaci ce za koji tjedan moci ponovno pusiti. Blago njima. A ostali ce se ili "svojevoljno" trovati ili ce cubiti izmedju svoja cetiri zida. Zivjela Hrvatska. zivio Balkan! Riga mi se od ovih sr*nja.

gotovo mi je nevjerojatno koliko subjektivno i s koliko navijacke strasti pratis ovu temu.

Zaista zanimljiv komentar. Naime, posljedice cigaretnog dima su sve samo ne subjektivne - pogotovo u mom slucaju, koji imam osjetljiviji disni sustav i muce me alergije (a takvih je ljudi sve dalje sve vise). Znaci, pocnu me peci oci i gornji disni organi, grlo mi se upali, nekad mi prokrvari i sluznica nosa. Uz to sto i ja i odjeca u koju sam obucen strasno smrde po cigaretnom dimu. Trebam uopce spominjati stetnost cigaretnog dima kao uzroka mnogih teskih bolesti?

bubbach kaže...

vec sam se na jednom mjestu deklarirao kao pusac koji podrzava zakon o nepusenju, ali moram reci da se kao pusac osjecam neugodno u tvom drustvu makar to bilo i na forumu. pa sta smo mi- psi, majmuni.. zecevi?! od pozivanja na ustav do ovih prepirki s dežurnim pusacima.. samo gledam i ne vjerujem. nisu u pravu, al brate nisi niti ti kad djelujes da bi nas istrijebio da imas machinegun u džepu.

Jesam li ja napadao pusace ili pusenje? Nemoj od sebe raditi zrtvu, jer te nitko ne napada. Osim toga, kao pusac mozes biti jedino agresor, a nikako zrtva. Ne kuzim komentar o Ustavu - ti si za to da se ne postuju ustavne odredbe? Da ti se oduzmu brojna prava koja ti jamci Ustav? Ili bi ti da ti imas sva prava koja ti Ustav jamci, ali da imas dozvolu krsiti tudja prava?

Usput receno, ovo sto si napisao je cisti ad hominem napad i zapravo uopce ni ne bih trebao reagirati na njega - napadas mene osobno, umjesto da komentiras i argumentiras svoj stav.

naravno da je ad hominem. stav ti je u redu i nemam mu sto za prigovoriti, ali nacin na koji ga iznosis je toliko osebujan da mi je kao pusacu neugodno citati. upravo to je jedino sto sam i zelio rec prethodnim postom.

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
17 godina
mbaksa kaže...

Valjda ste dosad vec culi... Nepusaci su popusili... Pusaci ce za koji tjedan moci ponovno pusiti. Blago njima. A ostali ce se ili "svojevoljno" trovati ili ce cubiti izmedju svoja cetiri zida. Zivjela Hrvatska. zivio Balkan! Riga mi se od ovih sr*nja.

Meni se riga od takvih dušebrižnika i licimjera pout tebe.

Ja sam nevozač moliču lijepo da me se prestane trovat sa ispušnim plinovima.

17 godina
moderator
bubbach kaže...

naravno da je ad hominem. stav ti je u redu i nemam mu sto za prigovoriti, ali nacin na koji ga iznosis je toliko osebujan da mi je kao pusacu neugodno citati. upravo to je jedino sto sam i zelio rec prethodnim postom.

LOL! Zar sam ja krvi sto te istina boli? Ako te tolko boli onda prestani pusiti. Ili prestani pratiti ovu temu ili forum.

Zar cemo se praviti da pusenje nije toliko stetno koliko jest? Ma, znate, pusenje jest stetno, ali, ma nije mozda bas toliko stetno, pogotovo kad se pogleda koliko zadovoljstva donosi nama pusacima, omjer stetnosti tada pada...

Zar cemo se praviti da dozvoljavanjem pusenja drzava ne krsi isti onaj Ustav koji joj je temeljni dokument? Ma, istina je da u Ustavu RH postoji clanak 69, ali znate, to nije bas nesto popularan clanak, pa ono...

Mislim, u cemu je problem? Problem je sto te stvari iznosim direktno, bez ublazavanja, takve kakve jesu? Pa nisam politicar da ljudima muljam. Cudno ti je sto nisi jos dozivljavao da ljudi tako otvoreno govore o tom problemu? Bez brige, toga ce sve dalje biti sve vise.

Promatrač kaže...
mbaksa kaže...

Meni se riga od takvih dušebrižnika i licimjera pout tebe.

Ja sam nevozač moliču lijepo da me se prestane trovat sa ispušnim plinovima.

Ti "argumenti" su odavno bili obradjeni u temi. Kao prvo - i ti zagadjujes zrak ispuhom bilo da se vozis autobusom ili vlakom, a zagadjujes ga kupovanjem bilo kojeg proizvoda u ducanu - ne mislis valjda da su svi ti proizvodi doletjeli u ducan? Ili da su proizvedeni bez da se negdje u lancu nije trosila nafta?

Kao drugo - zadnjih nekoliko mjeseci iskljucivo sam putnik. A osim toga, i kad sam bio vozac, to je uglavnom bilo izmedju gradova - po gradu sam se pretezito vozio biciklom ili isao tramvajem. I pazi ovo - za putovanje izmedju Zagreba i Varazdina platim povratnu autobusnu kartu 116 kuna! Znas ti koliko je to skupo? Toliko, ako ne i manje, kosta benzin za auto za taj isti put. A autom si tamo za sat i 15 minuta, ako ga ne stisces osobito jako, autobusu treba sat i pol-sat i 45 min! I kad dvije osobe sjednu u auto, prepolove si troskove putovanja. Idi se borit protiv prijevoznika nek poboljsaju vozni park i nek smanje cijene prijevoza!

Je li ti lakse kad krivnju prebacujes na druge ljude, kad ih neopravdano nazivas licemjerima i dusebriznicima? Zrak zagadjujes vise od mene. Belji se

17 godina
neaktivan
Pušiona

Cudno, ali, 95% pusaca koje znam nema nista protiv dima u kaficima,diskotekama,restoranima. Ne smeta im ako se u birtiji pusi. Jedino ako pusem dim u njih.

E da,lijepo sto je sve po starom. Napokon mogu sjedit za sankom,popit pivkana i zapalit cigaretu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 12:52 (VirtUoso).
Moj PC  
3 3 hvala 0
17 godina
moderator
VirtUoso kaže...

Cudno, ali, 95% pusaca koje znam nema nista protiv dima u kaficima,diskotekama,restoranima. Ne smeta im ako se u birtiji pusi. Jedino ako pusem dim u njih.

Mislis "nepusaca"? Eto, valjda si se okruzio ljudima kojima ne smeta sto pusis. To ne znaci da su ta skupina ljudi relavantan uzorak. To ne znaci da ce ti reci da im smeta cak i kad im smeta. To ne znaci da to sto te moraju trpjeti, da to znaci da radije ne bi da ljudi puse oko njih, da ih truju i usmrdjuju. I jos jedan problem je sto ljudi nisu svjesni koliko je cigaretni dim stetan.

VirtUoso kaže...

E da,lijepo sto je sve po starom. Napokon mogu sjedit za sankom,popit pivkana i zapalit cigaretu.

Blago tebi. Bas te briga za sebe samog, bas te briga za ljude oko tebe, a najvise te nije briga za konobare koji najvise ispastaju zbog cigaretnog dima.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
VirtUoso kaže...

(1.)Mislis "nepusaca"? Eto, valjda si se okruzio ljudima kojima ne smeta sto pusis. To ne znaci da su ta skupina ljudi relavantan uzorak. To ne znaci da ce ti reci da im smeta cak i kad im smeta. To ne znaci da to sto te moraju trpjeti, da to znaci da radije ne bi da ljudi puse oko njih, da ih truju i usmrdjuju. I jos jedan problem je sto ljudi nisu svjesni koliko je cigaretni dim stetan.

VirtUoso kaže...

Blago tebi. Bas te briga za sebe samog, bas te briga za ljude oko tebe, (2.)a najvise te nije briga za konobare koji najvise ispastaju zbog cigaretnog dima.

[1.] Nepusaca,da.

[2.] Molim?! Briga me za konobare? E pa samim time sto zelis raditi kao konobar,moras biti svjestan da ces cijelo radno vrijeme biti u oblaku dima.

Automatski s time,sto vise ljudi,vec je vjerovatnost da ce i on dobiti malo baksisa

I da,ja sam odlucio da cu pusiti cigarete. Znam koji je rizik i pristao sam na to da se trujem. Sta ja mogu sto zivimo u banana drzavi pa se zakoni mjenjaju non stop? Pa ako smijem pusiti,pusit' cu.

Da je zakon protiv pusenja na javnim mjestima(birtije,restorani..) na snazi,ne bih pusio. Nema problema nikakvih. Ali to se konobarima ne svida,vjeruj mi. Isto tako i vlasnicima kafica,pa makar bili nepusaci.

Da bar netko od vas antipusaca drzi neku birtiju ili restoran,ne bi vi samo tako pricali!

17 godina
neaktivan
Miro kaže...

Evo, stigli su hladni dani... Svaki dan u rano poslijepodne navratim u naš kvartovski kafić koji je bio inspiracija za pisanje osobnog stava. Ako ima zubatog sunca, onda entuzijasti-pingvini sjede vani, a unutra je, bez obzira vanjske vremenske prilike - poluprazno! Prije godinu dana u isto doba teško je bilo uhvatiti slobodan stol...

...

Moj subjektivni dojam je da se i pušačima ogadilo biti u tako smrdljivom prostoru, pa i oni sami zaziru od ostajanja... Ili je svemu kumovala kriza (kao što je do sada bio opći stav nas nepušača)?

Kako god da bilo - promet se nije vrati na stare grane, iako je zakon degradiran, a mi svi skupa kao društvo - poniženi!

Mršti se

Eto i to je savršen dokaz da za pad prometa NIJE bilo krivo nepušenje.

VirtUoso kaže...

Molim?! Briga me za konobare? E pa samim time sto zelis raditi kao konobar,moras biti svjestan da ces cijelo radno vrijeme biti u oblaku dima.

Ne znam od kud ti ideja da pristaješ da te truju samo ako si konobar. Veću glupost duže nisam pročitao.

Još jednom, pad prometa je najlakše pripisati zakonu, ali to jednostavno nije tako.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 13:20 (Danny_HR).
17 godina
VirtUoso kaže...

I da,ja sam odlucio da cu pusiti cigarete. Znam koji je rizik i pristao sam na to da se trujem.

Zašto pušiš?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
VirtUoso kaže...

I da,ja sam odlucio da cu pusiti cigarete. Znam koji je rizik i pristao sam na to da se trujem.

Zašto pušiš?

Zasto pusim? Jer sam ovisnik o cigaretama. Kakvo je to pitanje?

Pusim i pusit cu dok ne umrem.

Pa ja ne vjerujem,gdje vi ljudi zivite. Danny,ako zelis raditi kao konobar,onda znas da ce se u prostoriji u kojoj radis pusiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 13:24 (VirtUoso).
17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Sta ja mogu sto zivimo u banana drzavi pa se zakoni mjenjaju non stop? Pa ako smijem pusiti,pusit' cu.

Bravo, titpično razmišljanje pušača. Prvo ti je država bila kriva što ti je branila da pušiš, iako nije, samo ti je branila da pušiš na javnim mjestima. Sad ti je pak država kriva što si bezobrazan i truješ druge, samo zato jer ti više ne brani pušenje na javnom mjestu.

Zakon ne zabranjuje ni puštanje vjetrova u javnim prostorima pa nitko to ne čini (ok, skoro nitko Osmijeh).

Što se tiče konobara, trebalo bi pitati sve vlasnike kafića koji su ovo ljeto kukali da li plaćaju konobarima nadoplatu za ugroženo zdravlje? Mislim da bi po zakonu tako nešto morali dobivati.

Jedino u čemu se slažem s tobo je da živimo u banana državi i svi nam se smiju.

17 godina
neaktivan
Pušiona

Kafići etc. za pušače i kafići etc. za nepušače, javne ustanove koje drži država za nepušače, s tim da oni za nepušače imaju manje poreze i subvencije za promidžbu "zdravog života" i rješili smo sve probleme... u čemu bi bio problem? vrlo jednostavno i lako provedivo... ljudima na izbor

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 15:59 ((s)izgoreo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Za boga miloga pa što idiete u lokale gdje je dozvoljeno pušenje.

Koliko ja znam postoje mjesta gdje je zabranjeno pušiti,i mi to poštivamo

poštujte i vi nas pa ne zalazite u lokale gdje je dozvoljeno pušenje i svi sretni

17 godina
neaktivan
Promatrač kaže...

poštujte i vi nas pa ne zalazite u lokale gdje je dozvoljeno pušenje i svi sretni

a to su svi kafići i sva diska.

a da vi pušači nabijete neku kacigu na glavu i tako izlazite vanka, i svi sritni.

Konzolitis - destroying games since PS 2
17 godina
moderator
VirtUoso kaže...

[2.] Molim?! Briga me za konobare? E pa samim time sto zelis raditi kao konobar,moras biti svjestan da ces cijelo radno vrijeme biti u oblaku dima.

Automatski s time,sto vise ljudi,vec je vjerovatnost da ce i on dobiti malo baksisa.

Gdje je sad nestala ona jadikovka zbog pada prometa, zbog kojeg se otpustaju konobari koji moraju prehranjivati svoje familije?! Mislis da bi konobari radili osam sati dnevno u zadimljenom prostoru za sitnu lovu, da ne moraju kako bi prehranili svoje familije? Da ne bi radije radili na nekom manje stresno, za zdravlje neusporedivo boljem radnom mjestu?

VirtUoso kaže...
I da,ja sam odlucio da cu pusiti cigarete. Znam koji je rizik i pristao sam na to da se trujem. Sta ja mogu sto zivimo u banana drzavi pa se zakoni mjenjaju non stop? Pa ako smijem pusiti,pusit' cu.

Ti si odlucio da ces pusiti cigarete za sebe - ne mozes ti odluciti za drugu osobu. Postoji nesto sto se naziva etika, moral. Pa sad... Pusi. Znajuci da radis nesto nemoralno. Slobodno to radis jer ti zakon to dozvoljava. Al koga je ikad bilo za moralnost zakona...

17 godina
neaktivan
Pušiona

Odvratno, ja sam se taman odvikao ... ne mogu uopće ući i ostati više u tom smradu. Di ima teraca ili zraka ostajem ili odmah izlazim .. .a i par sekundi je dosta da smrdim par minuta na opuške. 

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
VirtUoso kaže...

Automatski s time,sto vise ljudi,vec je vjerovatnost da ce i on dobiti malo baksisa.

(1.)Gdje je sad nestala ona jadikovka zbog pada prometa, zbog kojeg se otpustaju konobari koji moraju prehranjivati svoje familije?! Mislis da bi konobari radili osam sati dnevno u zadimljenom prostoru za sitnu lovu, da ne moraju kako bi prehranili svoje familije? Da ne bi radije radili na nekom manje stresno, za zdravlje neusporedivo boljem radnom mjestu?

VirtUoso kaže...

(2.)Ti si odlucio da ces pusiti cigarete za sebe - ne mozes ti odluciti za drugu osobu. Postoji nesto sto se naziva etika, moral. Pa sad... Pusi. Znajuci da radis nesto nemoralno. Slobodno to radis jer ti zakon to dozvoljava. Al koga je ikad bilo za moralnost zakona...

1. Malo pretjerujes.Potenciras grozotu tog posla. Da,mozda bi i radili. Ne znam ja. Nisam naisao na konobara koji na takav nacin govori. I nikad nisam vidio ili cuo za konobara koji nesto lose govori o tome sto se pusi na njegovom radnom mjestu.

2. Ne mogu.To je valjda jasno.

Ma kakva etika? Kakav moral? Ne razumijem sta zelis reci s time?

Jel ja smijem pusit' u birtiji? Smijem.

Briga me za etiku i moral ovoga sta ja radim. Imam i vecih problema nego da se zapitkujem da li je to sto ja pusim u birtiji(sto je zakonom dozvoljeno) ok.

Lijep pozdrav.

17 godina
moderator
VirtUoso kaže...
1. Malo pretjerujes.Potenciras grozotu tog posla. Da,mozda bi i radili. Ne znam ja. Nisam naisao na konobara koji na takav nacin govori. I nikad nisam vidio ili cuo za konobara koji nesto lose govori o tome sto se pusi na njegovom radnom mjestu.

Molim!? Konobar na svom radnom mjestu udahne vise cigaretnog dima nego pusac koji popusi kutiju cigareta dnevno. Pa on/a boravi 8 sati dnevno u prostoriji u kojoj se konstantno pusi, u kojoj su popusene stotine, ako ne i tisuce cigareta! No, i jedna jedina cigareta je previse - ako se konzultira zakon o zastiti na radu. Ali eto, taj zakon vrijedi za sve, samo ne na konobare - oni su ionako nisu ljudi, oni su potrosna roba, koga briga za njih.

VirtUoso kaže...

Briga me za etiku i moral ovoga sta ja radim. Imam i vecih problema nego da se zapitkujem da li je to sto ja pusim u birtiji(sto je zakonom dozvoljeno) ok.

Sto zelim reci - pravednost i pravda su dvije razlicite stvari. Pa ti imas i vecih problema od toga, bas te briga za druge - sto stetis njihovom zdravlju, sto nepusacima stvaras neugodu, sto svima zasmrdis tijela i odjecu. Pa upravo o tome govorim - ima zakonsko pravo drugima raditi stetu, drugima raditi nesto nemoralno, nesto nepravedno. Ali imas pravo na to. Koga briga za moralnost takvih postupaka...

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
VirtUoso kaže...

(1.)Molim!? Konobar na svom radnom mjestu udahne vise cigaretnog dima nego pusac koji popusi kutiju cigareta dnevno. Pa on/a boravi 8 sati dnevno u prostoriji u kojoj se konstantno pusi, u kojoj su popusene stotine, ako ne i tisuce cigareta! No, i jedna jedina cigareta je previse - ako se konzultira zakon o zastiti na radu. Ali eto, taj zakon vrijedi za sve, samo ne na konobare - oni su ionako nisu ljudi, oni su potrosna roba, koga briga za njih.

VirtUoso kaže...

(2.)Sto zelim reci - pravednost i pravda su dvije razlicite stvari. Pa ti imas i vecih problema od toga, bas te briga za druge - sto stetis njihovom zdravlju, sto nepusacima stvaras neugodu, sto svima zasmrdis tijela i odjecu. Pa upravo o tome govorim - ima zakonsko pravo drugima raditi stetu, drugima raditi nesto nemoralno, nesto nepravedno. Ali imas pravo na to. Koga briga za moralnost takvih postupaka...

1. Dobro. Tko se treba brinut za to? Ja sigurno ne.Opet ponavljam: Ni jednog konobara pri trazenju posla ne brine hoce li se u toj birtiji gdje bi on mogao raditi pusiti ili ne. Od 30 konobara koje ja znam,NITKO NIKAD(!) nije rekao da mu/joj smeta dim cigareta na radnom mjestu! Ni jedan/na! Pricas besmislice i pravis dramu od svega toga.

2. Pa,nije da ih bas nesta zalim.Iskren da budem. Takoder,sa sigurnoscu mogu reci da je ista stvar sa vecinom pusaca.

17 godina
Pušiona

hehehehehehehe,znate kak se kaže: u Paklu je ekipa!!!!!!!!Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
VirtUoso kaže...

1. Dobro. Tko se treba brinut za to? Ja sigurno ne.Opet ponavljam: Ni jednog konobara pri trazenju posla ne brine hoce li se u toj birtiji gdje bi on mogao raditi pusiti ili ne. Od 30 konobara koje ja znam,NITKO NIKAD(!) nije rekao da mu/joj smeta dim cigareta na radnom mjestu! Ni jedan/na! Pricas besmislice i pravis dramu od svega toga.

Ne slusas sto pricam. Konobar si ne moze dozvoliti da trazi mjesto u birtiji u kojoj se ne pusi, posto takvih birtija nema. Za sest mjeseci ce ih biti - one koje su vece od 50 m2. Ali opet nece moci birati - recesija je i jos uvijek ce i biti - bit ce sretan sto ima posao, pa makar se trovao cigaretnim dimom.

No, ne slusas i iz jos jednog razloga - konobar ne bi ni trebao traziti mjesto gdje se ne pusi - njemu se po Ustavu i zakonima (osim onog o ogranicavanju uporabe duhanskih proizvoda, koji je u suprotnosti s Ustavom i Zakonom o zastiti na radu!) mora osigurati radno mjesto gdje nece biti izlozen cigaretnom dimu.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

No, ne slusas i iz jos jednog razloga - konobar ne bi ni trebao traziti mjesto gdje se ne pusi - njemu se po Ustavu i zakonima (osim onog o ogranicavanju uporabe duhanskih proizvoda, koji je u suprotnosti s Ustavom i Zakonom o zastiti na radu!) mora osigurati radno mjesto gdje nece biti izlozen cigaretnom dimu.

Znam. Mrtva slova na papiru.

17 godina
moderator
VirtUoso kaže...
mbaksa kaže...

Znam. Mrtva slova na papiru.

A ja, kad je donesen zakon pred godinu dana, mislio da mi zivimo u pravnoj drzavi. Mislio sam si - gledaj, drzava je konacno pocela uvazavati svoj temeljni dokument i svoje zakone - ovo je mogao biti pocetak toga... A kad ono... Nije bio.

17 godina
neaktivan

kukulele ko da s nekim iz sekte neke pricam. skidam se s ovog topica. al prije togg idem ispec kokice. zabava za oci i nepce. bez pusenja

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
17 godina
moderator
artfull kaže...

Odvratno, ja sam se taman odvikao ... ne mogu uopće ući i ostati više u tom smradu. Di ima teraca ili zraka ostajem ili odmah izlazim .. .a i par sekundi je dosta da smrdim par minuta na opuške. 

Ovakav sam komentar čuo i od nekih pušača! Jednostavno sada je još očiglednije koliko je zapušeni prostor smrdljiv i koliko je teško podnositi taj smrad i smrad odječe nakon boravka u zadimljenom.

Šteta što se nije izdržalo, nakon što je već prošao šok-period...

17 godina
moderator
bubbach kaže...

kukulele ko da s nekim iz sekte neke pricam. skidam se s ovog topica. al prije togg idem ispec kokice. zabava za oci i nepce. bez pusenja

LOL. U raspravi ne nudis nikakve argumente, a s druge strane ponudjena ti je hrpa argumenata, napadas me zbog nacina kako izlazem svoj stav (ili bolje da kazem - zbog svoje percepcije toga kako izlazem svoj stav), a ne zbog onog sto govorim, jos to otvoreno i priznajes i unatoc svemu tome - drzis se cigarete ko da ti zivot ovisi o njoj. Ti ces nam pricati o sektama...

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Zaista zanimljiv komentar. Naime, posljedice cigaretnog dima su sve samo ne subjektivne - pogotovo u mom slucaju, koji imam osjetljiviji disni sustav i muce me alergije (a takvih je ljudi sve dalje sve vise). Znaci, pocnu me peci oci i gornji disni organi, grlo mi se upali, nekad mi prokrvari i sluznica nosa. Uz to sto i ja i odjeca u koju sam obucen strasno smrde po cigaretnom dimu. Trebam uopce spominjati stetnost cigaretnog dima kao uzroka mnogih teskih bolesti?

Kakve veze ima alergija s pušenjem i činjenicom da je alergija sve više? Koliko mi je poznato i znastveno dokazano da je broj alergija višestruko manji na selu nego u gradu, pa je samom logikom već jasno da se izlaganjem alergenima u svakodnovnom životu zapravo alergije ne razvijaju i obrnuto. Nisam čuo za alergiju na duhanski dim, ali ako je tako, moraš upravo suprotno djelovati, pa ćeš suzbiti alergiju. Klin se klinom izbija.. I obratno, da si lijepo navratio koji puta u zadimljeni kafić, sad ne bi imao alergiju..

mbaksa kaže...

Usput receno, ovo sto si napisao je cisti ad hominem napad i zapravo uopce ni ne bih trebao reagirati na njega ..

'ko o čemu, mbaksa o ad hominem-u, pa zar u svakom drugom postu?

Miro kaže...

Ovakav sam komentar čuo i od nekih pušača! Jednostavno sada je još očiglednije koliko je zapušeni prostor smrdljiv i koliko je teško podnositi taj smrad i smrad odječe nakon boravka u zadimljenom.

Rek'o bi narod poturica gori od turaka..

mbaksa kaže...

A ja, kad je donesen zakon pred godinu dana, mislio da mi zivimo u pravnoj drzavi. Mislio sam si - gledaj, drzava je konacno pocela uvazavati svoj temeljni dokument i svoje zakone - ovo je mogao biti pocetak toga... A kad ono... Nije bio.

Nećemo mi ni za 10 g. biti u pravnoj državi, za nas je to čista utopija. I da je to bio jedini zakon koji se ne poštuje, hajde dobro, ali naš cijeli pravosudni sistem je humoreska. Možda Pero koji se sudi s Jožom oko šljive koja baca granu v njegovo dvorišće i može očekivati zakonitost pravosudnog sistema, ali probaj se recimo suditi s kojom bankom ili nedaj bože kakvim tajkunom, pa da vidiš kako si sa svim zakonima RH možeš guzu obrisati. Kakvi zakoni, kakva zakonitost provedbe, kakva pravna država..

17 godina
moderator
bed kaže...
Kakve veze ima alergija s pušenjem i činjenicom da je alergija sve više?

Ljudi imaju sve vise disnih problema zbog alergija, stoga im i vise smeta cigaretni dim. Ne zaboravimo ni to da cigareta danas nije vise isti onaj proizvod kao cigareta prije 15 ili 20 godina.

bed kaže...
Koliko mi je poznato i znastveno dokazano da je broj alergija višestruko manji na selu nego u gradu, pa je samom logikom već jasno da se izlaganjem alergenima u svakodnovnom životu zapravo alergije ne razvijaju i obrnuto.

Nisam te skuzio. Ti mislis da na selu covjek dolazi u kontakt s vecim brojem alergena nego u gradu? Fakat ne kuzim zasto. Jedino sto ima vise peludi na selu. Ostalo sve je na strani grada. Tako da zapravo argumentiras sam protiv sebe.

bed kaže...
Nisam čuo za alergiju na duhanski dim, ali ako je tako, moraš upravo suprotno djelovati, pa ćeš suzbiti alergiju. Klin se klinom izbija.. I obratno, da si lijepo navratio koji puta u zadimljeni kafić, sad ne bi imao alergiju..

Koje li nebuloze - to sto ti nisi cuo, ne znaci da ne postoji. U svakoj bolnici te mogu testirati za alergiju na nikotin - to je sasvim normalna, uobicajena stvar. No, nikotin je samo jedan od sastojaka duhanskog dima - duhanski dim ima nekoliko tisuca razlicitih kemijskih spojeva, ako se ne varam. Pa si sad ti misli... A dovoljna je vrlo mala kolicina alergena da izazove alergiju.

Nadalje - treba "suprotno djelovati"? Koji idiot ti je to rekao? Ajde sad ti recimo nekome tko je alergican na ambroziju donesi strucak ambrozije! Ja mislim da ces dobiti takvu samarcinu kakvu u zivotu nisi dobio. Ili nekome tko je alergican na kikiriki, daj mu Snickers - ak se ugusi nisi ti kriv, jer si ga samo htio izlijeciti.

Ubuduce ne baljezgaj o stvarima o kojima nemas apsolutno nikakvog pojma.

17 godina
VirtUoso kaže...

2. Pa,nije da ih bas nesta zalim.Iskren da budem. Takoder,sa sigurnoscu mogu reci da je ista stvar sa vecinom pusaca.

Prije 200 godina jedan tip je napisao na forumu:

"

1. Dobro. Tko se treba brinut za to? Ja sigurno ne.Opet ponavljam: Ni jednog rudara pri trazenju posla ne brine hoce li se u tom rudniku gdje radi zapošljavati djeca od 10 godina na 16-satnom poslu kopanja ugljena. Od 30 rudara koje ja znam,NITKO NIKAD(!) nije rekao da mu/joj smeta ugljena prašina i 16-satno radno vrijeme na radnom mjestu! Ni jedan/na! Pricas besmislice i pravis dramu od svega toga.

2. Pa,nije da baš nešto žalim tu djecu. Iskren da budem. Takoder,sa sigurnoscu mogu reci da je ista stvar sa vecinom vlasnika rudnika."

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 14:33 (segregator).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Nisam te skuzio. Ti mislis da na selu covjek dolazi u kontakt s vecim brojem alergena nego u gradu? Fakat ne kuzim zasto. Jedino sto ima vise peludi na selu. Ostalo sve je na strani grada. Tako da zapravo argumentiras sam protiv sebe.

Upravo tako kao što sam rekao, postotak oboljelih od bilo kojih alergija u odnosu na broj stanovnika je na selu višestruko manji nego u gradu. I to ne jedan ili dva puta, nego u desetcima puta. A obzirom da se ne zna točan uzok nastajanja alergija, znanstveni je zaključak da život s alergenima ne razvija alergiju (ili u daleko manjem broju) i obratno, život bez alergena se prilikom izlaganja alergenima manifestira alergijom. To ne znači da ako se sad preseliš na selo, da ćeš se riješiti alergije, ali da si rođen na selu i živiš tamo cijeli život, šanse za alergiju su ti višestruko manje. Pa ti izvuci pouku.

mbaksa kaže...

Koje li nebuloze - to sto ti nisi cuo, ne znaci da ne postoji. U svakoj bolnici te mogu testirati za alergiju na nikotin - to je sasvim normalna, uobicajena stvar.

Vjerojatno znam za alergije koje ti nikad ne bi pale na pamet, a punica ih ima većinu. Npr. alergija na hladnoću, alergija na dodir i sl. perverzije, ali za alergiju na dim nisam čuo. Pa šta, jesam li možda tvrdio da ne postoji? Iz kojeg si konteksta to izvukao?

mbaksa kaže...

Nadalje - treba "suprotno djelovati"? Koji idiot ti je to rekao? Ajde sad ti recimo nekome tko je alergican na ambroziju donesi strucak ambrozije! Ja mislim da ces dobiti takvu samarcinu kakvu u zivotu nisi dobio. Ili nekome tko je alergican na kikiriki, daj mu Snickers - ak se ugusi nisi ti kriv, jer si ga samo htio izlijeciti.

Ubuduce ne baljezgaj o stvarima o kojima nemas apsolutno nikakvog pojma.

Ja mislim da nemaš pojima što je ambrozija, već si čuo da se o tome priča.. Znaš je prepoznati bez da ideš na tražilicu? Da imaš ikakvo znanje o biljci koju spominješ, znao bi i što je alergen kod te biljke i kada ga ima, ali za ovakve neupućene je valjda cijela biljka bauk u svim godišnjim dobima. Ja je čupam svake godine, pa znam.. Kako je to tebi kao moralnoj vertikali i deklariranom alergičaru promaklo?

I da, tako je, ako živiš pod 'staklenim zvonom' šanse za alergiju su ti enormne, ja sam to samo malo karikirao s poslovicom 'klin se klinom izbija'. Premda si ti to po običaju shvatio preozbiljno, činjenica ostaje, da si bio tokom života i odrastanja u sredini gdje ima duhanskog dima, najvjerojatnije na njega ne bi bio alergičan.

A baljezgaš po običaju ti..

17 godina
bed kaže...

Vjerojatno znam za alergije koje ti nikad ne bi pale na pamet, a punica ih ima većinu. Npr. alergija na hladnoću, alergija na dodir i sl. perverzije, ali za alergiju na dim nisam čuo. Pa šta, jesam li možda tvrdio da ne postoji? Iz kojeg si konteksta to izvukao?

http://lmgtfy.com/?q=allergy+nicotine

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice