Novinarski obraz (odnosno Fejs)

poruka: 75
|
čitano: 21.221
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Novinarski obraz (odnosno Fejs)".
17 godina

Jedino tuznije od milijuna ljudi koji se međusobno kupuju,žene, daruju...u virtualnom svijetu su tisuce ljudi koje citaju o istim tim ljudima :(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja bi Facebook zakonom zabranio.

budimo realni, od njega više sranja, nego koristi.

Only God (& mod) can judge me

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Novinarski obraz (odnosno Fejs)
Core2Duo2 kaže...

Ja bi Facebook zakonom zabranio.

budimo realni, od njega više sranja, nego koristi.

Isto kao i od života općenito.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 20:10 (Pixidar).
17 godina

Ajd sad fakat sta s3rete svi???

Pa bolje da je Facebook na TVu nego nova gubica Ciganovica ili novi sex skandal Vlatke Pokos.

MA REKO DAJTE NAM FACE NA TV!!!!

AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koki007 kaže...

Hm, bas me zanima da li se gospodin Oleg citajuci ove postove smije ili place sto njegovi citatelji nisu sposobni razumjeti o cemu pise. A bas me zanimalo sto ostali imaju reci na tu temu.

" Srdžbu mi, boginjo, pjevaj Ahileja, Peleju sina
Pogubnu, kojano zada Ahejcima tisuću jada,"
no hajde onda s nama balkancima podjeli mudrost svoju! lkao je napadat!
istina bilo bi lijepo da gospodin Oleg komentra s nama na dnu "hranidbenog lanca";).
17 godina

Iako bi se složio s većinom onoga što je Bug-ov novinar napisao, nekak imam doma da već pomalo zalazi u godine kad mu je malo teže pratiti nove trendove, kuži on što tu ne valja, ali ne kuži ćemu Face služi.

0 0 hvala 0
17 godina
Joco kaže...
Koki007 kaže...

Hm, bas me zanima da li se gospodin Oleg citajuci ove postove smije ili place sto njegovi citatelji nisu sposobni razumjeti o cemu pise. A bas me zanimalo sto ostali imaju reci na tu temu.

istina bilo bi lijepo da gospodin Oleg komentra s nama na dnu "hranidbenog lanca";).
 Je li to Štulićev prijevod?
Meni svi komentari uglavnom OK, inače bi došao i svađao se, nema brige Smijeh
gospodin Oleg
Heroj a ne zločinac
17 godina

Bug treba podići na 36 kn, te svakog mjeseca gosp. Olega počastiti sa 3 rasne prostitutke da se zabavi uz razne igrice kao Max Mozli.

Ima li život smisla,ako ne vraćaš kredit?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dado kaže...
naxeem kaže...
dado kaže...
Ja sam se referencirao na projekt, šolde su samo statistika uspješnosti. 3 decka od 19 godine su unutar 5 godina postigli nesto sto nikako nije vrijedno pljuvanja i omalovazavanja.
Imali su dobru ideju, registrirali domenu i to je to. Tehničkim rješenjima, poslovnim potezima ili sl. nisu nimalo posebni ili genijalni. Radi se samo o dobroj ideji koja je 'prošla' kod publike, za razliku od mnogih drugih. Tipičan .com bum sajt koji je uspio.

Ha isto kao i Novell, MS, IBM, Google, Amazon, Yahoo.. :)

Ali ima tu i malo "znanja" ipak :) posto skalirati web koji ima 130 mln jedinstvenih posjeta dnevno nije mala stvar ;)
Nema tu nikakvog posebnog znanja. To su sve unaprijed poznate i dostupne tehnologije.

I daj nemoj biti smiješan uspoređujući ideju dvaju mulaca i samostalan uspjeh ideje kao takve s multinacionalnim korporacijama koje pokreću i razvijaju industriju poput Microsofta, IBM-a ili Novella. Amazon je isto tako tek dobra ideja i tko god da se toga sjetio prvi uspio bi.

Google i Yahoo su pretraživaći gdje Google ima dobar broj dobrih ideja i odlične matematičare i tehnološka rješenja koja su dosta kompleksnija od farmiranog weba što je Facebook.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
16 godina

Nije li i Google ideja dvojice mulaca, ciji potencijal nije prepoznat u pocetku?

Ne razumijem zasto umanjujes neciji uspjeh. Recimo, ja postujem tvoj probitak i uspjeh. Eto postao si moderator na ovom forumu.

Takodjer, prouciti malo pojam "Kolumbovo jaje" i zasto se on primjenjuje. Izjaviti da svatko tko bi se prvi sjetio, upotrijebiti cu tvoj Amazon primjer, ideje bi uspio je notorna glupost i odraz ne razmisljanja.

17 godina
neaktivan

Ima mjesec dana da sam kreirao accaunt na fejsu....I vidio sam mali milijun mojih slika koje čak nisu za objavit (ne smeta meni kad prijatelji gledaju nego smeta mi što cili božji internet može gledat kako se ja s mojim godinama vozim u karioli niz brdi pokušavajući izbjeći auto......Slike takvog tipa se ne bi morale objavljivat.Iosim toga vide ih svi živi zar ja želim da ih neko vidi? Ko je mene pita?

Pa da me pitalo nego ni to.....stvarno nevjerovatno....

Na fejsu sam ukupno 2 minute po mjesecu ako i to, nekako me stranica www.hcomics.com više privlaći.....

Ugl jednog sunčanog dana (istinita je priča samo se malo szezam i nije moja) otišao sam na fejs iako su se sva ostala djeca igrala na kukalo.

I tako gledam i nađem ljubav svog života. Uskoro sam je pitao vanka i od tad sve ide kao podmazano. I kad nam je dosadno igramo se na ninđa kornjače.......
Face book zaista služi svojoj svrsi. Povezuje ljude i olakšava komunikaciju...(wtf? U čemu je problem otvorit usta?)

Ali najžešče mi je kako je policija uhitila onog koji je kreira neku grupu Ivo Sanader- Hitler

Pa šta da je kreira? Ja sam napisa da je papa kutija pa mi nije doša Vatikan u kuću.

Interensantno kako Fejs ima toliko značenje..... Ja bi to sve zabranio i udrio ljude nogom te im razbio kompjutere jer ako nemaju ništa konstruktivno za radit (samozadovoljavanje je konstruktivno) neka odu van, u kafić bilo di samo da ne gledaju u  1024 x 768 pixela i više koji ocrtavaju obrise (ljudske) neljudskosti....

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tale kaže...

Face book zaista služi svojoj svrsi. Povezuje ljude i olakšava komunikaciju...(wtf? U čemu je problem otvorit usta?)

Pazi, ti si malo omašio... Problem je ako je taj netko par tisuća km udaljen. A želiš tome nekome pokazati i slike i svašta. Kužiš?
Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Nije li i Google ideja dvojice mulaca, ciji potencijal nije prepoznat u pocetku?

Ne razumijem zasto umanjujes neciji uspjeh. Recimo, ja postujem tvoj probitak i uspjeh. Eto postao si moderator na ovom forumu.

Takodjer, prouciti malo pojam "Kolumbovo jaje" i zasto se on primjenjuje. Izjaviti da svatko tko bi se prvi sjetio, upotrijebiti cu tvoj Amazon primjer, ideje bi uspio je notorna glupost i odraz ne razmisljanja.

Sasvim mi je jasan pojam kao što mi je i sasvim jasan princip.
Jedan Google jednostavno ne može biti usporediv s Facebookom. Ja mogu tebi priznati uspjeh korištenja određenih pojmova, ali ne i neku tehničku superiornost.
Prouči malo tehnologije u pozadini Googlea i one u pozadini Facebooka. Ne znam koliko si upoznat (a ja jesam) kako tražilice funkcioniraju i koji trud je potreban za razviti samo i matematičke modele i ostala tehnička rješenja kako bi stvari funkcionirale koliko-toliko dobro, a da ne govorim o ogromnim i kompleksnim sistemima koje Google ima i mora imati da bi bio Google, a ne neka bezimena tražilica.

Jedan Google svako malo iznjedri neku (malo ću biti slobodan i reći) revolucionarnu ideju koja diktira razvoj web industrije, konstantno tehnički i tržišno napreduje kroz inovacije i rješenja. Microsoft također kroz istraživanja, razvoj, ideje i hrpu ostalih djelatnosti na tržištu razvija industriju.

Ne smatram izrazito nenadjebivim web hub koji svoj uspjeh bazira isključivo na SDK-u za taj hub i na jednostavnom principu OCD-a.
Da se bilo tko našao na tom istom mjestu i uzeo dvije osnovne i jedine točke uspjeha Facebooka: 1. SDK za module 2. Online connect hub - imao bi vrlo vjerojatno jednak uspjeh.
Facebook je ništa drugo nego hrpa, hrpa ljudi kojima je data hrana za njihov OCD u vidu milijuna stvari za klikanje.
Da je to fenomen Facebooka još bih i rekao da je to nešto novo, ali korištenje OCD-a je princip koji odavno funkcionira u svijetu interaktivne zabave (igara) gdje prednjače RPG igre.

Bottom line cijele rasprave (pa i diplomskog iz psihologije tržišta i konzumerizma) koja bi se mogla tu razvezati na stotinjak stranica je činjenica da ćeš ovisnost koju stvara Facebook (blagu ili snažniju ovisno o izraženosti OCD-a u osobe) dobiti i pametnim dizajnom brojača i jedne tipke. Klikanjem tipke brojać raste - taj jednostavan princip dovoljan je da osobu zadržiš T vremena u procesu klikanja. Taj brojač može biti progress bar na liniji experiencea u RPG igri, brojač nivoa charactera u igri ili čak death count u FPS igri i ništa drugačiji nije od brojača "# of friends" na Facebooku i nešto naprednijih rješenja u stilu "poke-ova" i sl.
Nemam ti namjeru elaborat pisati više, ali skužio si poantu.

Može se diskutirati da je Facebook postao de facto standard u vlasništvu određene osobe i nova stvar koju jednostavno svatko ima (skoro), nekakav početak (imho i kraj) social networkinga, što je diskusiji podložno jer je jedan MySpace itekako popularan bio i još je uvijek (čak ima i puno više korisnika od Facebooka) i time ne čini Facebook nikakvim revolucionarnim rješenjem, već zbog uvođenja SDK-a (API-a) raste nešto brže i dominira nad drugim postojećim rješenjima.

Ali tek onog trenutka kada se Facebook zahvaljujući svom R&D odjelu pomakne s točke SDK+broj korisnika i dobije nekoliko zaista inovativnih rješenja za tehnologiju ili pokrene industriju u nekom smjeru kao što to čini Google ili Microsoft ili čak Apple, tek onda se može reći da su autori Facebooka aktivni inovatori i marketinški/tehnološki stručnjaci koji s nečim napreduju.

Na kraju, već su se počeli prodavati Microsoftu i sam Facebook postao je samo jedan od elemenata one priče koja je nešto što će se razvijati i dalje: online advertising na kojem se itekako radi u posljednje vrijeme i za što je Facebook tek jedna od platformi.
17 godina
neaktivan

Ne preferiram uopče internet komunikaciju jer je umjetna. Čak mi je i ovaj forum malo previše....

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...
Joco kaže...
Koki007 kaže...

gospodin Oleg
 neam pojma ostao mi natpis na zidu jos od srednje! kad trba zvat muze! ;)
16 godina
naxeem kaže...
syncmaster245b kaže...

Evo vec treci put repliciramo jedan drugome u razlicitim postovima i treci put mi odgovaras mega postom koji je tematski potpuno promasen.

Predmet rasprave uopce nije bila tehnologija na kojoj jedan fejs radi, niti njegova kompleksnost (ili nedostatak iste) nego uspjeh koji servis polucio u socioloskom smislu. Dovraga, pa o tome je i sam Oleg u  kolumni pisao.

I ajfon je tehnicki apsolutno neinventivan, pa je opet najprodavaniji mobitel ili jedan od najprodavanijih. Ne znam za tebe, ali ja to zovem uspjehom. Nesto sto je svim pred nosom malo obradis i zatim se obogatis na tome.

Dakle "Kolumbovo jaje", gotovo skolski primjer.

Stojim i dalje kod tvrdnje da nisi razmisljao bubnuvsi gore navedenu izjavu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2009 15:08 (syncmaster245b).
17 godina
neaktivan

Ne slažem se i mislim da nisi skužio poantu mog posta. Kod kolumbovog jaja možemo za smjernicu uzeti inovativnu modifikaciju nekog tipa što u ovom slučaju možeš zahvaliti SDK-u (razbijanje jaja na vrhu) za aplikacije, ali ja uopće ne komentiram to niti tebe (jer u ovoj temi ni ne vidim druge tvoje postove) već:

naxeem kaže...
dado kaže...
Ja sam se referencirao na projekt, šolde su samo statistika uspješnosti. 3 decka od 19 godine su unutar 5 godina postigli nesto sto nikako nije vrijedno pljuvanja i omalovazavanja.
Imali su dobru ideju, registrirali domenu i to je to. Tehničkim rješenjima, poslovnim potezima ili sl. nisu nimalo posebni ili genijalni. Radi se samo o dobroj ideji koja je 'prošla' kod publike, za razliku od mnogih drugih. Tipičan .com bum sajt koji je uspio.

Dakle, ništa genijalno ne vidim u Facebooku osim činjenice da raste brže nego drugi social networking sajtovi kakvih ima na desetke i to bogatijih i popularnijih od Facebooka (MySpace). Plugin aplikacije su možda inovacija (nisam ziher) u takvim webovima, ali ne i na webu općenito. Netko je spomenuo tehnička rješenja na koja sam replicirao u tom postu time da nemaju nikakvo novo tehničko rješenje. Ovo s napretkom u 5 godina je također nebitno. Napredak su ostvarili u početku, a sve ostalo je održavanje.

Uopće Facebook ne smatram genijalnim i divljenja vrijednim već je to samo jedan u nizu social networking sajtova zasnovan na prastarom principu koji sam već objasnio.

Usporedbe s navedenim kompanijama su u najmanju ruku komične što sam također već rekao.

16 godina
neaktivan

Savrsen text ali tuzna istina. Ljudi kupuju racunala samo radi facebooka i t o sve vise i vise.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slazem se. Svaka cast. I korisnike kaznit oduzimanjem kompa.

17 godina
torrente kaže...

Bug treba podići na 36 kn, te svakog mjeseca gosp. Olega počastiti sa 3 rasne prostitutke da se zabavi uz razne igrice kao Max Mozli.

Torrente, svaka ti je riječ na mjestu, uključivo i Maxa Mosleya Nevinašce
Klesari, isklešite misao ovog čitatelja u kamenu!
Heroj a ne zločinac
16 godina
naxeem kaže...

Uopće Facebook ne smatram genijalnim i divljenja vrijednim već je to samo jedan u nizu social networking sajtova zasnovan na prastarom principu koji sam već objasnio.

Usporedbe s navedenim kompanijama su u najmanju ruku komične što sam također već rekao.

Nazovi to kako hoces, ali kad stvoris milijardicu ili vise iz nicega je vrijedno divljenja.

Priznajem da sam ocekivao od tebe da ces, kao MS orijentirani kompjuterski korisnik (sudim po tvojim prijasnjim postovima u drugim temama), bolje prihvatiti koncept prodavanja magle.
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
naxeem kaže...

Nazovi to kako hoces, ali kad stvoris milijardicu ili vise iz nicega je vrijedno divljenja.

Priznajem da sam ocekivao od tebe da ces, kao MS orijentirani kompjuterski korisnik (sudim po tvojim prijasnjim postovima u drugim temama), bolje prihvatiti koncept prodavanja magle.
Zapravo i nije. Ja mogu sada odmah naći poslodavca za prodavati kokain i namaknuti milijarde prije nego Facebukovci, ali nije u šoldima sve jelte i bitno je kako sam namaknuo milijardu.
Nisam MS orijentiran već samo praktičan, a u mnogim stvarima MS jest najbolji. Maglu ne volim ničiju.
17 godina
Bleb22 kaže...

Slazem se sa osobnim stavom, steta sto je autor stava toliko iritantan... Ne znam sto me to smeta kod g. Mastruka, jednostavno mi je jako tesko citati njegove clanke... Vjerojatno njegova neizmjerna bahatost bez pokrica.

Članci Maštruka su vrlo lako čitljivi, dovoljno je biti pismen. Pod bahatost možda misliš na kritiku smeća kao što je Facebook?
Dell XPS M1330
16 godina
naxeem kaže...
Zapravo i nije. Ja mogu sada odmah naći poslodavca za prodavati kokain i namaknuti milijarde prije nego Facebukovci, ali nije u šoldima sve jelte i bitno je kako sam namaknuo milijardu.

I onda je svizac zamotao cokoladu..........

Ostanimo realni i usuglasimo se da zaraditi tolike novce legalnim putem, u toliko malo vremena i jos ktome na potpuno bezveznoj stvari je pothvat vrijedan divljenja.
Podsjecas me na nasu vladu i njeno odbijanje priznanja recesije.
17 godina
neaktivan

Pa može svizac motati, ali lova je lova.

Namaknuti milijardu nije problem ako namakneš milijardu reklama. Ja ne vidim tu ništa vrijedno divljenja već isključivo ljubomore tj. i ja bi malo.

Iz IT industrije divim se tek pojedincima.... Gatesu sigurno, Jobsu, Torvaldsu... a od firmi sigurno Microsoft, Google, Apple... ali Facebook? Daj ne budi smiješan.

16 godina

Hehe , priznajem skoro sam progutao udicu. Svaka cast.

17 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...
Joco kaže...
Koki007 kaže...

gospodin Oleg
 tek sam sad skuzio da je gospon Oleg komentirao! kako divno! ;)
tko bi reko da mu je nick ni manje ni vise "zli luđak" inace po kolumi se vidi samo cinicizam! ;)
kako obozavam ovaj forum! to ti ko da dobijes priliku u usa razgovart s obamom a iz bronxa si ;)
17 godina
neaktivan

I da zaboravih! gospon Oleg bi mogli malo razrijesit ovu stvar i reci nekima sto je pisac htio reci?

mala zamolba bogovima buga! ;)

cher cher cher!

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2009 23:19 (Joco).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

- vrlo lijepo rečeno, slažem se sa svime navedenim...

-   sramotno je koliko se mediji žele prikazati modernim, in, primamljivim mladima, te pišu svakakve gluposti, a najviše me iritiraju polu-amaterske vijesti na RTL-u gdje fejs dižu u nebesa...kuda ide ovaj svijet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma fejs je sve zajebancija. Ja ga imam tek tako da bi gledao kakvih sve lijepih ženski ima po Hrvatskoj i drugim zemljama i malo koji komentar baciš ko ovdje na Bugu. Spojiš se 3-4 puta dnevno po 10 min. malo baciš oko šta ima i ćao, onda obično dođem ovdje gdje provodim malo više vremena.

zakuvo sam čaj, dosta mi je fuke, boli me stomak i prolivam na dupe...
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice