Iz ženskog kuta

poruka: 206
|
čitano: 29.408
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Iz ženskog kuta".
17 godina
neaktivan
Iz ženskog kuta

A tako to ide, kada se kupuje bez da se prije toga dobro razmisli o namjeni kupljenog. Što za većinu fanova (fanatika?) Applea i nije nešto novo, budući da oni većinom kupuju zbog poradi statusnih simbola.

Svakom poklopcu lonac!
Moj PC  
10 4 hvala 0
15 godina
Iz ženskog kuta
Mislio sam prestati citati nakon onog "Pa tko nema, a hoće biti „in“, kupit će onaj s Wi-Fijem..." ali ipak sam se prisilio procitati do kraja. Nakupina predrasuda, neznanja i druzenje sa ljudima koji nemaju za zivot ali moraju imati nesto sto ima bogati susjed vode piskaranju besmislenog clanka. Btw: cemu ono da jobs moze biti bolestan koliko god zeli? Kakve to veze ima sa ipadima ili sa ostatkom recenice?? Boze sacuvaj. Da sam zensko, uvrijedio bih se na naslov.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 16:01 (Ezio).
Moj PC  
56 1 hvala 2
15 godina
neaktivan
Iz ženskog kuta

Ovo je najgori članak kojeg sam pročitao na BOL-u. Kao prvo kojim jezikom se ta osoba služi? Hrvatskim sigurno ne. Kao drugo, ne boli "izbrendiranost" Stevinih proizvoda, nego neinformativnost ovog članka. Trebao bi se zvati "Iz tupog kuta".

Moj PC  
67 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Iz ženskog kuta

Lose....

Mozda da ipak kupi iPad pa ce i piskaranje bit bolje...tko zna lol

The best way to be boring is to leave nothing out.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Iz ženskog kuta

gledajte omladino sto je bila Radenska.

"bog joj da zdravja"

http://av-gurus.blogspot.com/
Moj PC  
13 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
Iz ženskog kuta

3 slova.. LOL!

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Iz ženskog kuta
Ezio kaže...
Mislio sam prestati citati nakon onog "Pa tko nema, a hoće biti „in“, kupit će onaj s Wi-Fijem..." 

ili

Pričam ja tako lani s (vrlo tehnički potkovanom) frendicom nakon izlaska prvog iPada i raznih spin offova zvanih „book readeri“...

Čitači e-knjiga spin-off iPada? iPad stariji od Kindlea (i više drugih sličnih uređaja)?!

Ima toga još. Pri tom, kao što je već primećeno, autor jeste žena, ali ne znam po čemu je ovo baš ženski ugao1? Ugao mojih prijateljica koje se razumeju u tehniku nije. Nije ni ugao onih koje se ne razumeju, pa se ni ne prave da se razumeju niti ih ove stvari posebno zanimaju. Nije ni ugao onih poput jedne koja mi sada pada na pamet, koja je završila telekomunikacije (od nedavno ima i zvanje M.Sc.), ali ju je na novom telefonu najviše radovalo to što je roze (to bi se, na primer, moglo nazvati prilično ženskim uglom).

No to je samo jedno od brojnih pitanja koja su mi se javila tokom i nakon čitanja ovog teksta nejasnog toka i još nejasnijeg zaključka (Da parafraziram, tablet nam treba svima... možda... ako provalimo čemu služi... jer nije ono što tvrde da jeste.). Iskreno, ovakav tekst bi bio loš, iako ne i iznenađujući, i za neki drugi, netehnički list ili sajt i nije mi jasno kako je uspeo da se pojavi na BoL-u. LulzSec?!

1ugao - kut (prim. aut.)

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 16:58 (Ivan(4)).
16 godina
torrente kaže...

gledajte omladino sto je bila Radenska.

"bog joj da zdravja"

a di si je iskopao {#}

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
15 godina
neaktivan

Anastazija probala si, ne ide! Više sreće u nekom drugom časopisu.

17 godina
Iz ženskog kuta
1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Iz ženskog kuta

Obicno mrzim suditi o necemu dok to nisam u potpunosti proucio, i smatram ignorabilnost jednom od najvecih ljudskih mana. Pa vas u tom svijetlu molim da mi oprostite sto cu ovaj clanak popljuvat nakon sto sam samo procitao sljedece:

"Problem nastaje kada se maknemo malo od činjenice da skoro sve tablete zovemo skraćeno „iPadi“ misleći upravo na – neki tablet, ne nužno Appleov."

S kime se autor clanka druzi, ja stvarno ne znam. Ali ja do sada NIKOGA nisam cuo da za tablete govori iPad (kao radenska za mineralnu, ili kod nas u Osijeku jos popularniji primjer: kaladont za pastu za zube). Nazalost, izgubio sam motivaciuju za daljnjim citanjem. A po komentarima mi se cini da ne bi bilo vrijedno vremena.

EDIT: ipak citam do kraja, neznam otkud mi snage...

"onako lagana popodnevna diskusijica na klupici na Bundeku (jezero u Zagrebu)"

Autorica se nije potrudila poblize opisati dogadjaj u Japanu o kojem govori, ali je zato- dopustite mi da se koristim njenim stilom - helpful kada je rijec o geografiji za koju ne treba zavrsiti puno skola...

"Neki dan mi je rekla da je tablet „super stvarčica, baš igračka, ali čemu ona zapravo služi?“. „Pa čitanju knjiga“, rekoh. „Knjige koje ja hoću čitati nema nigdje u digitalnom obliku.“ A slanje e-pošte i ostalo joj je nekako ipak prihvatljivije na smartphoneu..."
1. Ima knjiga u digitalnom obliku. Na engleskom jos nisam nasao niti jednu koja nije bila lako dobavljiva digitalno, a na hrvatskom ih ima sve vise (posebno nakon ove nedavne akcije Vipa (mislim da je bio Vip, ispravite me ako grijesim). Dakle, spomenuta prijateljica jednostavno ne zna traziti eknjige. Ako se radi o ranije spomenutoj, "dobro informaticki potkovanoj" prijateljici, zalosno...
2. To sto je nekome slanje poste i ostale funkcije koje podrzava tablet, prihvatljivije na nekom drugom uredjaju, nimalo ne umanjuje vrijednost tih funkcija na tabletu.

"Nisam neki poseban ljubitelj Applea (malo stvar navike, a manje njegove kompatibilnosti s ostalim svijetom)"

Jel itko procito ovaj clanak prije postavljanja na stranicu?

"Ako nisi naviknut na to da u svakom  trenutku možeš priključiti bilo koji USB, MP3, eksterni HDD ili što već ti pade na pamet, a nije Apple platforma, plakat ćeš k'o ljuta godina."

Vjerojatno je mislila na "jesi"... Ah, tko ce to vise pratit, jesi/nisi, malo/vise, sve je to isto...

Zelim jos samo napomenuti da vas molim da ne trazite pravopisne greske u ovom postu, jer ja NE pisem za Bug, i moji clanci nisu nigdje na internetu, a na forumu ne smatram pravopis toliko bitnim, kao sto je to slucaj na sluzbenoj stranici najpopularnijeg informatickog casopisa neke zemlje...

Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 17:52 (Assassin).
Moj PC  
24 0 hvala 0
16 godina

1. Fejk

2. Kakve to ima veze sa temom?

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
Iz ženskog kuta

Predosadan članak, kao da čitam nekog ufuranog lika na blog.hr-u...

Ovo gore što sam napisao je hrpa gluposti i manjak općeg znanja *facepalm*
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Iz ženskog kuta

Tko je napisao ovaj članak? Ne mislim na ime i prezime.. dosadno i nekako kao da je neupućeno u temu, pratim tech/gadget vijesti i nisam dugo osjetio mučninu nakon čitanja prvih par misli... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iz ženskog kuta

Stvarno jaaaaaako dosadan članak, a  i tema je malo glupa{#}

Frendici preporuči Kindle, frendu nek proda ipad i nek odvede klinca negdje na izlet, a sebi uzmi pošten PC tablet za slike i prestani maltretirati ljude "vašim pričama iz života".

Iako sam želio, a prije par dana negdje nekom temi sa preporukama i spomenuo, više članaka osobnog stava, ovako nešto nisam želio.

Radije dajte nekom forumašu da van napiše pravi "osobni stav", u svkaom slučaju, nemože biti gore od ovoga, a i koštat će vas jeftinije...

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iz ženskog kuta

Neka mi netko vrati dvije minute života što sam ih utrošio čitajući ovo...Nadam se da ovakvi tekstovi neće postati uobičajni u ovim 'krajevima'.

Moj PC  
12 0 hvala 0
16 godina
Iz ženskog kuta

Ovaj loše napisan i dosadnjikav tekst, prepun isprekidanih i nabacanih misli je nažalost najzanimljivije šta su bugovci iskopali prije godišnjeg.

Opraštamo samo zbog +35°C, inače ne. 

DUMP Udruga mladih programera
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iz ženskog kuta

Pa bože moj ovo se i zove "Osobni stav"primjetite naglasak na "osobni". Sta ste ocekivali neku objektivnu recenziju?

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
3 2 hvala 0
16 godina
Iz ženskog kuta

Ovo je preosobno i preneformalno čak i za osobni stav. Tekstovi u rubrici Osobni stav bi trebali bit zanimljivi i opušteni, a ne isforsirano osobni i dosadni. To je li nešto objektivno ili nije, nije bitno za ovu rubriku.

DUMP Udruga mladih programera
Moj PC  
6 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iz ženskog kuta

Mislim da je u prijašnjim postovima sve rečeno. Jest da je to "Osobni stav", ali ako ovako nastavimo još malo pa ćemo čitat i osobni stav Jadranke Kosor na BOL-u...

Samo ću ponovit jednu staru narodnu "Nije žvaka za seljaka", pa tako nisu ni pametni telefoni ni tableti.

Kud je danas vruće za poludit, sad sam se još moro i nasekirat čitajući ovo!

živili

Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iz ženskog kuta
Lose. Vrlo lose. Sve je nekako nabacano, ni glave ni repa. Ja takodjer kao ni forumas koji je komentirao prije mene, nisam jos cuo nigdje da je iPad postao uvrijezeni naslov za tablet. Wi-Fi modelima tableta apsolutno nista ne fali. Moj nema 3g modul. Danas su smartphonei postali stvarno dzaba (wildfire, Ideos) i nose ih svi. Data paketi su postali dio skoro svake mobilne tarife. Postavljanjem wi-fi hotspota na telefonu, internet na tabletu mi je dostupan svugdje. Znaci mogu si uzet tablet s vise prostora ( za razliku u cijeni 3g modela) i sparam na dodatnoj pretplati i trosku za data paket koji bi morao uzeti za tablet. Nadalje... Frendica koja uzima "kineski" tablet sigurno nije bas tehnicki potkovana. :) Opcepoznato je da su kineski klonovi toliko losi da je to smijesno. Posebno su zabavni ako imaju i neki vlastiti softver, popularni su klonovi iOSa. Ako zaista zeli samo citati knjige, Kindle ili neki ebook reader su cisto dovoljni. Tableti su bacanje novca. Ako sam uspio skuziti, zakljucak je da ljudi kupuju tablete a u biti ih netrebaju... Youtube, google - prije svakog "bacanja" novaca na nesto naravno procitati i pogledati recenzije, opise... Rijesiti sam sa sobom koliko ti je uredjaj odredjenih karakteristika stvarno koristan i potreban - i onda kupnja. Osim ako si gadget freak i obozavas sve vezano uz informatiku, onda je kupnja bez razmisljanja opravdana :D

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fearless kaže...

Ovo je preosobno i preneformalno čak i za osobni stav. Tekstovi u rubrici Osobni stav bi trebali bit zanimljivi i opušteni, a ne isforsirano osobni i dosadni. To je li nešto objektivno ili nije, nije bitno za ovu rubriku.

Preosobno? {#} Ili je osobno ili nije, sto se tice toga za mene ne postoje nijanse. I da, meni je tekst bio zanimljiv i nije mi promjenio misljenje o tabletima niti Apple; neki proizvodi mi se sviđaju i htio bih imati, a neki ne.

Vidim da neki tuđu kritiku (negativnu) opet shvacaju osobno.

Puhi kaže...

Mislim da je u prijašnjim postovima sve rečeno. Jest da je to "Osobni stav", ali ako ovako nastavimo još malo pa ćemo čitat i osobni stav Jadranke Kosor na BOL-u...

Koliko god volim citati Dragine i Olegove osobne stavove zar su oni jedini koji imaju pravo pisati na BOL-u? Pretpostavljam da autorica ovog teksta također radi u BUG-u.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 18:28 (AA-d00d).
17 godina
AA-d00d kaže...
Puhi kaže...

Koliko god volim citate Dragine i Olegove osobne stavove zar su oni jedini koji imaju pravo pisati na BOL-u? Pretpostavljam da autorica ovog teksta također radi u BUG-u.

Pa možda je samo dobila honorar za jedan rad....

Ili je bila na cugi sa nekim iz redakcije pa je izgubila okladu tko može više popiti{#}

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Pa možda je samo dobila honorar za jedan rad....

Ili je bila na cugi sa nekim iz redakcije pa je izgubila okladu tko može više popiti{#}

I to je moguce{#}

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Fearless kaže...

Preosobno? {#} Ili je osobno ili nije, sto se tice toga za mene ne postoje nijanse. I da, meni je tekst bio zanimljiv i nije mi promjenio misljenje o tabletima niti Apple; neki proizvodi mi se sviđaju i htio bih imati, a neki ne.

Vidim da neki tuđu kritiku (negativnu) opet shvacaju osobno.

Nitko se ne obazire toliko na sam stav, nego na nacin na koji je on iznesen. A taj nacin ne dolikuje jednom novinaru.

"Steve Jobs može biti bolestan koliko god želi..."

Treba li uopce komentirati ovakvu recenicu?

Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
Assassin kaže...

Nitko se ne obazire toliko na sam stav, nego na nacin na koji je on iznesen. A taj nacin ne dolikuje jednom novinaru.

Ovo je žalosno da netko napiše...

15 godina
Iz ženskog kuta

Ime koje stoji iza ove smijurije mi nije baš poznato. Ne sjećam da sam u bugu igdje vidio njezino ime? 

Ovaj tekst je čisto nabacivanje nerazrađenih misli jednu iza druge. Mislim da je autorica tekstu posvetila najviše 5 minuta.

P.S. Riječnik je na razini 7-godišnjeg djeteta.

Open Source!
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 18:58 (captain_soap_McTawish).

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iz ženskog kuta

Za sebe kaže da je: "...Fotografkinja, writer, novinar... iz Zagreba."
Biografija kaže da je: "Rođena u Sloveniji, školovala se i studirala jezike u Zagrebu. Free-lance novinarka. Zaposlena kao marketing i PR manager. Slobodno vrijeme ispunjava: filmovma, pisanjem priča, članaka, pjesama, putopisa i scenarija, fotografiranjem i koncertima."

Apsolutno mi nije jasno po čemu je ona kompetentna da piše o ičemu što se spominje u ovom članku. Istina je da se radi o osobnom stavu, ali da bi netko imao stav o nečemu najprije mora poznavati materiju, i zbog toga se ovaj osobni stav ne može uspoređivati ni mjeriti s osbnim stavovima Olega i Drage (iako i Oleg zna malo zabrijati, al' dobro sad...)

Mogu i ja imati imati svoje mišljenje i stav o organskom gnojivu, ali nijedan agronomski portal, ako imalo drži do sebe, tako nešto ne bi trebao objaviti.

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Moj PC  
16 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
Iz ženskog kuta

Članka mi se ne sviđa-ne zato što ga je napisala žena, već zato što je toootalno n00bovski napisan. Pasao bi naslov "Iz n00b-ovskog kuta". Prema ovome članku, i moja baba može komentirati događaje iz IT sfere.

Ako su ovakvi članci budućnost BUG-a, onda je BUG postao poput naših brodogradilišta.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 22:00 (vexx5555).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
rooswelt1991 kaže...
Assassin kaže...

Ovo je žalosno da netko napiše...

Mislim da je ovdje riječ o nepoznavanju onoga o čemu se piše, a ne nešto drugo...

Onaj članak sa ovim prof. sa Ruđera (nemojte me ubiti ako sam krivo zapamtio) o katastrofi u Japanu je bio mrak. Well, this... Ne baš toliki mrak.

Mislim, što se mene osobno tiče, super je što se pokušava odmaknuti od čistog HC ITa i što se tu i tamo outsourcea Osobni stav, ali ipak treba imati nekih granica. Čak i nije problem, po meni, nepoznavanje o onome o čemu se piše (doduše ovo sa Jobsom ste ju mogli upozoriti i malo ublažiti, jel...), već nekako neprofesionalan pristup (google it, god damn it & jutarnji that way ----)

FFS bugovci, escapajte stringove, ne ih droppati

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 19:43 (Bukva).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice