Završen Asus Overclocker 2010

poruka: 38
|
čitano: 3.501
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Završen Asus Overclocker 2010".
15 godina
neaktivan

koga   briga ??

http://www.sosomoso.com - meet nice people!
Moj PC  
0 23 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Završen Asus Overclocker 2010
Nekada su ljudi pametniji dok šute.
Slobodno klikni hvala ako sam ti pomogao.
17 godina

Steta sto ima samo jedan video na sluzbenoj stranici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovim putem zelim cestitati DomagojX-u sto se svrstao na top listu!

Ne treba mi potpis!

7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni je to natjecanje pomalo glupo.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EVO kaže...

nekima nije...tu se pokazuje ko je dobar OC-er

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
15 godina
protjeran

kad je to finale i gdje

xDDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
danfa123 kaže...

kad je to finale i gdje

4.9.2010 u hg spotu-ZG

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
16 godina
šiloman kaže...
EVO kaže...

Da ima vise natjecatelja tj. da je natjecanje pristupacnije vidjelo bi se tko je najbolji a ne tko je samo dobar jer dobrih overclockera danas ima prakticki na sve strane.

16 godina
neaktivan
konjRR kaže...
šiloman kaže...
EVO kaže...

Da ima vise natjecatelja tj. da je natjecanje pristupacnije vidjelo bi se tko je najbolji a ne tko je samo dobar jer dobrih overclockera danas ima prakticki na sve strane.

tocno,da je pristupacnije...jer da bis pobjedio,samo moras imat para,doslovce,sto imas jace komponente imas laksu pobjedu...jos moras i asus maticnu imat...kako da ne

16 godina

U HGspotu..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\

1 3 hvala 0
15 godina
šiloman kaže...
...jer da bis pobjedio,samo moras imat para,doslovce,sto imas jace komponente imas laksu pobjedu...jos moras i asus maticnu imat...kako da ne

Nije bas tako sto se tice cijene, ali si u pravu sto se tice Asus ploce no natjecanje organizira Asus pa nece valjda stavit ASRock ploce.

Inace svaka cast ekipi jer nije sve u lovi...moras malo razmislit i o nacinu hladenja te najskuplje nije i najbolje sto bi i vidio da si pratio malo neka druga natjecanja. Namigiva

Isto tako onaj koji se bavi sa OC, nece sigurno imati neku ASRock plocu za 600 kn i hladenje koje je platio na "trznici" 150 kn......uostalom pogledaj nagrade pa mi reci da se ne isplati!? Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
win32 kaže...
šiloman kaže...
...jer da bis pobjedio,samo moras imat para,doslovce,sto imas jace komponente imas laksu pobjedu...jos moras i asus maticnu imat...kako da ne

Nije bas tako sto se tice cijene, ali si u pravu sto se tice Asus ploce no natjecanje organizira Asus pa nece valjda stavit ASRock ploce.

Inace svaka cast ekipi jer nije sve u lovi...moras malo razmislit i o nacinu hladenja te najskuplje nije i najbolje sto bi i vidio da si pratio malo neka druga natjecanja. Namigiva

Isto tako onaj koji se bavi sa OC, nece sigurno imati neku ASRock plocu za 600 kn i hladenje koje je platio na "trznici" 150 kn......uostalom pogledaj nagrade pa mi reci da se ne isplati!? Namigiva

istina je vecina sta kazes...nagrade su bomba...predobre

al ja govorim o tome da ces sa jacim procom i boljom maticnom i ramima naravno bolje rezultate ostvarit,bolje bi bilo da su dali komplet komponenti po drzavi pa nek testiraju al se bar zna da su ravnopravni

di opce ima za kupit ln2 i ln2 POT i ostalo

15 godina
protjeran
šiloman kaže...
konjRR kaže...
šiloman kaže...
EVO kaže...

tocno,da je pristupacnije...jer da bis pobjedio,samo moras imat para,doslovce,sto imas jace komponente imas laksu pobjedu...jos moras i asus maticnu imat...kako da ne

zvuci kao i u formuli 1. jel i to glupo natjecanje?

16 godina
Commodore kaže...

Da, ali tamo imaju nekakava pravila o snazi bolida..ovdje koliko sam ja skužio od vašeg razgovora..nema.

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
15 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
Commodore kaže...

Da, ali tamo imaju nekakava pravila o snazi bolida..ovdje koliko sam ja skužio od vašeg razgovora..nema.

Ovdje je pravilo da imas Asus hardware, dakle postoje ogranicenja. 

I meni je ovaj sistem natjecanja malo glup. Nabijanje gigahertza nije smisao overclockinga. smisao je povecanje performansi tj. izvlacenje maksimuma koristi iz minimuma novca. ovdje je slucaj obrnut. za jako puno novca dobijes konfiguraciju koja nije u stanju odraditi jedan posten render.

Trebalo bi to postaviti malo drukcije. Da svi dobiju isto novca, u istom ducanu kupe hardware i da je cilj u nekoliko kategorija (aplikacija) tim hardwareom uz pomoc overclockinga i tweakanja OS-a dobiti sto bolji rezultat (brzi render, brzi pi, 3D mark score....). Cesto par kirurskih rezova u windowsima donosi vece poboljsanje performansi od 1 gigahertza takta CPU-a.

17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

U HGspotu..

wat?
17 godina
Commodore kaže...

Cesto par kirurskih rezova u windowsima donosi vece poboljsanje performansi od 1 gigahertza takta CPU-a.

Kao na primjer? Osobno ne znam niti jedan tweak koji bi donio takvo ubrzanje.

Pa evo, čekam. A vjerujem da ima još znatiželjnih.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...
Commodore kaže...

Cesto par kirurskih rezova u windowsima donosi vece poboljsanje performansi od 1 gigahertza takta CPU-a.

recimo da obican registry i memory defrag te ubijanje nepotrebnih procesa cesto u 3d benchmarcima daje bolji fps od tjeranja procesora u taktove koji grafickoj vise nista ne znace. Sam benchmark bolje radi kad ubijes audio, aero, razne automatic update.... svedes windowse na minimalno trosenje resursa

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 13:11 (Commodore).
15 godina
protjeran

a u kojem hg spotu

xDDD

0 0 hvala 0
16 godina
danfa123 kaže...

a u kojem hg spotu

U onom u Aveniji Dubrovnik.

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Father_Dougal kaže...
Commodore kaže...

recimo da obican registry i memory defrag te ubijanje nepotrebnih procesa cesto u 3d benchmarcima daje bolji fps od tjeranja procesora u taktove koji grafickoj vise nista ne znace. Sam benchmark bolje radi kad ubijes audio, aero, razne automatic update.... svedes windowse na minimalno trosenje resursa

Memory defrag? TO mozda poveca rezultat u benchu za 1 poen ali sve ovo sto si ti naveo je zanemarivo an sadasnjim masinama. TO se radilo kad si imao krs od mashine pa se izvlacio svaki atom snage ali na sadasnjim konfiguracijama gasenje audia je smijesno.

:)
16 godina
logic kaže...
Commodore kaže...
Father_Dougal kaže...
Commodore kaže...

Memory defrag? TO mozda poveca rezultat u benchu za 1 poen ali sve ovo sto si ti naveo je zanemarivo an sadasnjim masinama. TO se radilo kad si imao krs od mashine pa se izvlacio svaki atom snage ali na sadasnjim konfiguracijama gasenje audia je smijesno.

Tu se slazem s logicom twekanjem windowsa sam se zadnji put bavio devedesetih jer tada bi windowsi samo za svoj rad uzeli vecinu resursa. Npr. win 98 mi uzmu 12 mb ram a imam sve skupa 16 mb. Danas kada imam 4 gb rama a windowsi uzmi sebi oko pola gb rama to ni ne primjetim. Eh sada sto se tice clockanja ovo je prejednostavno. Gdje su vremena kada se clockalo pomocu switcheva na maticnoj ploci. Lako je danas clockati kada svaka maticna dolazi sa natpisom koji je reklamira da je predvidena za clockanje. Svaka memorija je vec tvornicki naclokana :). To je jednostavno i prelako danas. Samo je bitno uloziti sto vise novca. Ali nekada je poanta OCa bila da se iz neceg jeftinog izvuce vise. Tako je to i pocelo. Zasto sam clokao svog celerona 300A. Ne da oborim rekorde nego da nemoram trositi novce na novi hardwer.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 15:10 (konjRR).
15 godina

Isss...pa ne pricamo sada o 286-icama kada si micao cak i desktop tj. wallpaper posto si imao 4 MB RAM ili koliko je vec islo u njih (davno je bilo i zaboravio sam, a i bio sam klinac kada sam imao taj "stroj")! Osmijeh

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa poencic tu, poencic tamo, o tome i govorim. cak win 7 u sebi imaju biranje opcija "best visual apearance" - "best performance", dakle ipak razlika u setupu daje razliku u performansama. pogotovo ukljucivanje/iskljucivanje aera koji dosta guta. procesor u 3D benchmarcima do odredjene mjere daje bolji rezjultat podizanjem takta ali dodje se do granice na kojoj sve ostaje na grafickoj i dizanjem takta procesora ne dobivas vise nista. tweakanjem os-a ipak dobijes nesto jer sam benchmark bolje radi a procesor opterecujes jedino benchmarkom i neophodnim procesima. pogotovo kod dvojezgrasa koji su najpogodniji za extremni oc.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
konjRR kaže...

Tu se slazem s logicom twekanjem windowsa sam se zadnji put bavio devedesetih jer tada bi windowsi samo za svoj rad uzeli vecinu resursa. Npr. win 98 mi uzmu 12 mb ram a imam sve skupa 16 mb. Danas kada imam 4 gb rama a windowsi uzmi sebi oko pola gb rama to ni ne primjetim. Eh sada sto se tice clockanja ovo je prejednostavno. Gdje su vremena kada se clockalo pomocu switcheva na maticnoj ploci. Lako je danas clockati kada svaka maticna dolazi sa natpisom koji je reklamira da je predvidena za clockanje. Svaka memorija je vec tvornicki naclokana :). To je jednostavno i prelako danas. Samo je bitno uloziti sto vise novca. Ali nekada je poanta OCa bila da se iz neceg jeftinog izvuce vise. Tako je to i pocelo. Zasto sam clokao svog celerona 300A. Ne da oborim rekorde nego da nemoram trositi novce na novi hardwer.

da, bas sam jucer objasnjavao jednom decku tu na forumu koja je razlika izmedju clockanja danas i prije 10-15 godina. sad dobijes procesor koji ima automatsko iskljucivanje kad temperatura ode previsoko, memorije koje su puno brze od deklarirane vrijednosti, BIOSe pomocu kojih clockat moze malo dijete bez ikakvog znanja o elektronici, poseban hardware namjenjen overclockerima.... a di je ono kad ni na netu nije bilo nekih upustava, kad su se na plocama pomicali jumperi, kad bi od 3 pokusaja bar jedan procesor riknuo zbog temperature jer nije bilo za kupiti posebnih hladnjaka a radilo se sa puno visim naponima, kad je 15% bio astronomski uspjeh. Covjek se osjecao kao da se bavi atomskom fizikom i kriminalom istovremeno. ali je bio daleko veci gust.

15 godina
protjeran
win32 kaže...

Isss...pa ne pricamo sada o 286-icama kada si micao cak i desktop tj. wallpaper posto si imao 4 MB RAM ili koliko je vec islo u njih (davno je bilo i zaboravio sam, a i bio sam klinac kada sam imao taj "stroj")! Osmijeh

moj kolega s posla je "overclockao" i zx spectruma (vidi na google) tj. mijenjao mu memorijske cipove jer je stari skrtica sinclair u njih ugradjivao skart cipove koje je kupovao na tone  i koji su polovicno radili kako bi spustio cijenu. tako je zx spectrum umjesto deklariranih (pazi sad ovo, napisat cu slovima da neko ne bi krivo shvatio) 48 kilobajta RAM-a imao i preko 64 koliko je imao commodore 64 koji je bio duplo skuplji. uz to sto je spectum imao bolji Basic od Commodorea dobio bi stvarno pravi stroj. E, tada sam ja bio klinac sa Commodoreom koji je ipak imao bolje igrice. Ovaj je tada programirao u assembleru (takodjer vidi google)  :) .

16 godina

Tripple post?! Izlanuo se

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DamageHigh kaže...

Tripple post?! Izlanuo se

zuti

xDDD