Windowsi 7 protiv piratstva

poruka: 135
|
čitano: 62.017
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi 7 protiv piratstva".
16 godina
neaktivan
RE: Windowsi 7 protiv piratstva
(s)izgoreo kaže...
191x7 kaže...

Moji Windowsi svi odreda prolaze sve njihove provjere.

Kaže ovako:

In fact, KB971033 Update for Windows Activation Technologies have been leaked to Internet for everybody’s download since early February, and long discussion thread on My Digital Life forums has been debating on how far the update will go to invalidate and deactivate various cracks and hacks for Windows 7 such as loaders (softmod) and BIOS-mod (hardmod). As the update depends on online update for new signature, which does not seem to active or go live yet, so the actual effect of the update is not yet known.

Most do however agree, based on Microsoft’s track records on WGA update on Vista platform, that the WATU (WAT Update package) will mostly deal with activation cracks which modify the activation or licensing files, such as Chew-WGA and RemoveWAT Win7 activation crack, and numerous other “derivative” cracks and exploits that may include virus or Trojan horse (hence the explanation for 70 odd exploits available in the wild). The update will attempt to repair core licensing system files that have been tampered with, disabled, removed or changed illegally, which effectively disable the activation hack.

Jesi li probao sa leakanim KB971033? čak ako i jesi nemora značit da će u budućnosti (skoroj ili daljnjoj) prolaziti "tvoje provjere"

ja sam probao, sve u redu, napravio reboot, ma sve 5... tako da Windows I fu*ked you up Cool

17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

ja sam probao, sve u redu, napravio reboot, ma sve 5... tako da Windows I fu*ked you up Cool

nisi dobro pročitao, sačekaj 17 pa ćeš vidjeti, najranije 17 (datum izdavanja, pa vjerojatno tada) će sedmica telefonirat tati mankyboyu i pitat jel smije deaktivirat

... dijete oficira JNA, potomak mješanog srpskog braka, homoseksualac, peder, lezba, crnac, vegetarijanac, komunjara, cigan i ateist ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 1:49 ((s)izgoreo).
17 godina
odjavljen

Ima još jedan način aktivacije. Adresa aktivacijskog servera se postavi na 127.0.0.1 (localhost) i pokrene se programčić koji glumi M$-ov server i vrati aktivacijski kod tako da Win misli da se normalno registrirao preko neta. Baš me zanima da li će to moći detektirati.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
evo i ja sam jedan koji ima "torrent" windows 7 i aktivan je uz pomoć nekog istoimenog loadera uerzije 1.7 i sad ako ja napravim update dali će se deaktivirat!
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

to za sad jos kad nije dosao update ;)

17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
evo i ja sam jedan koji ima "torrent" windows 7 i aktivan je uz pomoć nekog istoimenog loadera uerzije 1.7 i sad ako ja napravim update dali će se deaktivirat!

da

Random chance seems to have operated in our favor.
16 godina
neaktivan

živija msdn subscription :)

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Imam org Win7 Pro isto preko MSDNAA, ali me zanima kod ovih krekiranih da li će se taj update moći instalirati isključivo preko Windows Update-a ili će postojati mogućnost da se nekako drugačije "ubaci" u komp (potajno u pozadini )?  Ako je samo preko WU-a onda bi isključivanje istog trebalo eliminirati mogućnost instaliravanja tog updatea, jel' tako?

16 godina
neaktivan

Za sada ,dobrovoljno!! Od sutra na ''Genuine'' site-u ,od srijede na Download Centru ,kasnije ovaj mjesec kroz Windows Update.

I da ,na WU će se moći sakriti (isključiti)!!

Potajno?! Vjerojatno će biti integriran u SP1 kad izađe ,ali kao i dosad to će biti uredno navedeno.

Više ,ovdje - KLIK ,i ovdje - KLIK

Još jedno : leakani KB971033 se automatski počinje instalirati ,a pošto je sa Deposit Files-a ,pitanje je dali je to uopće original ili je ''prerađen'' od nekog ''dobronamjernog''!!

Zato ga je najbolje ne dirati i pričekati original ,tko želi provjeravati svoje Windowse!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 11:58 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Antipirat update je opcionalni iz više razloga, npr:
- M$ nema 100% pouzdanu metodu otkrivanja soft(loader) i hard(bios) moda, te na ovaj način sam sebi čuva leđa od gnjevnih legalnih korisnika
- Ovaj antipirat update doživjeti će još 100 updata, tj. začarani krug se nastavlja.
Onemoguće 2 cracka, a izađe novih 5..itd...itd
- M$ nema mogućnost drastičnog mjenjanja offline aktivacijskog sustava, a da pri tome ne onesposobi na tisuće laptopa s predinstaliranim sustavom
- ....

Show Must Go On Cool

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 12:15 (Verbatim).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Još jedno : leakani KB971033 se automatski počinje instalirati ,a pošto je sa Deposit Files-a ,pitanje je dali je to uopće original ili je ''prerađen'' od nekog ''dobronamjernog''!!

Zato ga je najbolje ne dirati i pričekati original ,tko želi provjeravati svoje Windowse!!

naravno da je original, digitalni potpis je tu...

Spock kaže...

da

Ti si provjerio pa znaš? Namigiva

... dijete oficira JNA, potomak mješanog srpskog braka, homoseksualac, peder, lezba, crnac, vegetarijanac, komunjara, cigan i ateist ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 12:23 ((s)izgoreo).
17 godina

Šteta što su ukinuli VLK (Corporate) windowse, sa njima nemaš nikakvih problema... ali ukinuli su ih baš zbog masovne piratizacije što je za običnog korisnika super. Nema gnjavaže da će te zvat da mu Windowsi kenjaju da nisu legalni.

No, ja sam sve svoje privatno poslovne mušterije natjerao da kupe nekave Windows-e jer ono, ako baš moraš imati Windowse onda ih i plati ako su ti za posao. Za po doma ih nikad neću nikome savjetovat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 13:34 (zbuzanic).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Instalirao sam famozni update i za sad ne vidim da se Windowsi bune

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
kizo2703 kaže...

naravno da je original, digitalni potpis je tu...

Spock kaže...

da

Ti si provjerio pa znaš? Namigiva

Jesi ti uopće pročito članak i shvatio o čemu se radi? Namigiva

Random chance seems to have operated in our favor.
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Neće se win 7 buniti. Koliko sam uspio skužiti, antipirat update kontrolira
WAT file. Soft (Loaderi) i Hard (bios) mod ne mijenjaju strukturu WAT file-a.

Loaderi  "zeznu" windowse pri podizanju sistema, a kasnije nisu aktivni.

Emuliraju OEM bios. Dakle, sve je čisto.

U opasnosti su win koji koriste Remove WAT i "Frakenštajn bulid" tj. unaprijed aktivirani win,

po kojima su "čačkali" amateri.

Cool Down Cool

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

ja preko faksa imam pravo na Windowse, legalno. Serijski koji mi je M$ dao ne radi

Windowsi iz MSDNAA programa uglavnom ne prihvaćaju on-line aktivaciju, međutim ona preko telefona (0800 300 300) aktivira Sedmicu bez problema.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan

Baš me zanima koliko će biti uočljivo da se radi baš o tom upgrade-u (naziv, kategorija, važnost..) pošto je već opcionalan Belji se

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Verbatim kaže...
Lazarus Long kaže...

Neće se win 7 buniti. Koliko sam uspio skužiti, antipirat update kontrolira
WAT file. Soft (Loaderi) i Hard (bios) mod ne mijenjaju strukturu WAT file-a.

Loaderi  "zeznu" windowse pri podizanju sistema, a kasnije nisu aktivni.

Emuliraju OEM bios. Dakle, sve je čisto.

U opasnosti su win koji koriste Remove WAT i "Frakenštajn bulid" tj. unaprijed aktivirani win,

po kojima su "čačkali" amateri.

Cool Down Cool

Drugim riječima "Tresla se brda, rodija se miš". Osmijeh

17 godina
(s)izgoreo kaže...
191x7 kaže...

Kaže ovako:

In fact, KB971033 Update for Windows Activation Technologies have been leaked to Internet for everybody’s download since early February, and long discussion thread on My Digital Life forums has been debating on how far the update will go to invalidate and deactivate various cracks and hacks for Windows 7 such as loaders (softmod) and BIOS-mod (hardmod). As the update depends on online update for new signature, which does not seem to active or go live yet, so the actual effect of the update is not yet known.

Most do however agree, based on Microsoft’s track records on WGA update on Vista platform, that the WATU (WAT Update package) will mostly deal with activation cracks which modify the activation or licensing files, such as Chew-WGA and RemoveWAT Win7 activation crack, and numerous other “derivative” cracks and exploits that may include virus or Trojan horse (hence the explanation for 70 odd exploits available in the wild). The update will attempt to repair core licensing system files that have been tampered with, disabled, removed or changed illegally, which effectively disable the activation hack.

Jesi li probao sa leakanim KB971033? čak ako i jesi nemora značit da će u budućnosti (skoroj ili daljnjoj) prolaziti "tvoje provjere"

Jesam li ja igdje napisao da imam ilegalne Windowse? Mislim da nisam.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Windowsi iz MSDNAA programa uglavnom ne prihvaćaju on-line aktivaciju, međutim ona preko telefona (0800 300 300) aktivira Sedmicu bez problema.

Hmm, meni je bez problema prihvatio aktivaciju

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Jesam li ja igdje napisao da imam ilegalne Windowse? Mislim da nisam.

niti si napisao da nemaš, niti sam ja napisao da imaš. imaš li? a moguće je da update (po iskustvima sa XP) proglasi legalnu kopiju, nelegalnom

16 godina
odjavljen

U najgorem slučaju, ako M$ prokuži crackove, piratima ostaje lažirani KMS. To je ustvari jedini siguran način aktivacije (nema nikakvih loadera, modificiranih fajlova i sl.).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
macak kaže...

Aha, znaći za studente elektronike i računarstva, među kojima vjerojatno ima najviše ljudi koji previše čačkaju po kompu i svako malo srede Windowse je najveća komplikacija! Na kraju će biti više legalnih crackiranih Windowsa nego ilegalnih (meni je sad lakše instalirat crack nego aktivirati, a posjedujem legalnu licencu)!

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan

Mislim da ću se natelefonirt danas ili/i naslat mailova sa uputstvima kako diseblat BITS (što je sigurno sigurno je) ili kako kupit licencu winsa jer ću imat posla za podemonit...

Sve mi se čini da će biti opcija samo za one koji nemaju WU postavljen na .... (recommended)Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

..win 7 loader je zakon..napraviš update, ako te skuže da imaš piratski win 7..pokreneš loader ,ubaciš novu licencu..i tako beskonačno..svaki put nakon tog, update off ,, jednostavno zar ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sad su se sjetili.

ako su mislili da če im to pomoć prodaji prevarili su se,i još je opcionalna.

instalirat če je(možda ili ne)korisnici i kupci legalnih windowsa 7 kojih je u usporedbi sa korisnicima "nelegalnih" windowsa 7 jako malo

dokaz microsoftove gluposti i nelogićnosti

Savjet:TAKO VELIKOJ TVRTKI TO SE NEBI SMJELO DOGAĐATI!

Murphy's Law of Combat Professional soldiers are predictable; but the world is full of dangerous amateurs.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za sada je opcionalna ali fakat ce dolaziti sa SP1 zakrpom,zakrpa svih zakrpaTM

Enivej,ionako ova MS glupost nece naskoditi krekanim Winsima vec ce kaciti legalne korisnike...po Marfijevim zakonima (: 

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
17 godina
neaktivan

Izašao je Službeni Famozni AntiPirat update

x86

x64

Ovako to izgleda na HardModu (vidi slije)

UPDATE UPDATE
GENUINE GENUINE
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 12:41 (Verbatim).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

ovaj se ipak razlikuje od leakanog u parsto kb a i digital signature je noviji...

BTW. još ga nema na WU

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

ovaj se ipak razlikuje od leakanog u parsto kb a i digital signature je noviji...

BTW. još ga nema na WU

Micro$oftova podrška

Description of the update for Windows Activation Technologies

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice