Windows Phone drži još samo 0,6% tržišta

poruka: 135
|
čitano: 14.841
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows Phone drži još samo 0,6% tržišta".
15 godina
neaktivan

Ja bih htio ubaciti koje zrnce svoje mudrosti ovdje.

Imao sam Lumiju 710 i bila je OK. U to doba relativno trzavih Androida(2.3), ona je bila fluidna. Aplikacija nije bilo(pogotovo na našem marketu), ali dobro, šta sada. Problem je nastao kada je Microsoft prestao održavati WP7, kao da nikada nije postojao.
Tada sam odlučio da je to zadnji artikl, pogotovo mobitel, koji kupujem od MS-a. Imao sam čak legalne Windowse, ali kada je došlo vrijeme za upgrade, iako sam mogao priuštiti, nisam. To nek naplaćuju od mog zapuštenog mobitela.

Zatim sam uzeo Z1 Compact i to je bio preporod. Mogao si sve, imao si sve.
Lani stara traži novi mobitel i šta ću, malo se raspitam, tu na forumu čujem hvalospjeve o 640, još je k tome i jeftin i uzmem ga ja njoj. Žena zadovoljna, prije je imala Xperiu Solu. Nekada ga koristim malo i stvarno me živcira. U usporedbi sa Z1 i sadašnjom Z5, korištenje Lumije 640 i 930(znači THE Lumije, flagship i najprošireniji), me čini ljutitim. Ne malo puta sam se našao u situaciji da ga ostavim u pola posla, pošaljem u rodni kraj i odem po svoj mobitel.
Pločice su mi OK, fora su, korisne, ali problem je sve drugo.

Prvo, kada povučeš notification bar, dobiješ obavijesti(koje su najčešće označene iscrtanim pravokutnikom(što fali ikonci programa kao na Androidu?) i 4 togglea. Da bi dobio više toggleova, umjesto praktičnog ponovnog povlačenja na Androidu, treba stisnuti Expand, kao da koristim miš pa ne mogu uraditi gestu.

Drugo, gašenje aplikacija bi trebalo biti ergonomskije. Dugo držanje back tipke(u Androidu je posebna tipka, dugo držanje je za search koje je na Androidu dugo držanje, osobna preferenca, više mi se sviđa na Androidu), no zatvaranje je ili tapkanje na X ili bacanje programa gore ili dolje. Ali ti programčići kližu i ne možeš ih bacati brzo nego moraš čekati da ti dođe. A i nema tipka za zatvaranje svih odjedanput.

Treće, IE nema opcije, nema sučelje - teže je za korstiti. Što god da želiš, moraš kliknuti točkice i tražiti. Na Androidu instaliraš browser koji ti paše pa možeš imati toolbar.

Četvrto, tipkovnica. Jedna jedina, neinovativna i predugih tipki. Ali, jedna jedina.

Po meni, jako loš OS po pitanju korištenja na mobitelima. Ne zanima me kakav je "ispod haube". Kupio sam mobitel da ga koristim i WM to omogućava, ali jedva i neoptimizirano.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2016 12:50 (chutac).
Moj PC  
4 2 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Windows Phone drži još samo 0,6% tržišta
A blago forumu, anonimnosti, lupetanju.....

Siguran sam da vecina od vas nebi imala kaj za reci da moraju ove svoje rijeci pod svojim punim imenom i prezimenom uzivo ponoviti pred meritornim strucnjacima i objasniti strucno svoj stav. Ovak ovdje anonimno u laznoj sigurnosti je lako blebetat....

2 5 hvala 0
9 godina
odjavljen
Ajd ne budali. Kakvim stručnjacima? Ko da vam je dijete a ne komad plastike i metala...
17 godina
moderator
bunkermax kaže...
A blago forumu, anonimnosti, lupetanju.....

Siguran sam da vecina od vas nebi imala kaj za reci da moraju ove svoje rijeci pod svojim punim imenom i prezimenom uzivo ponoviti pred meritornim strucnjacima i objasniti strucno svoj stav. Ovak ovdje anonimno u laznoj sigurnosti je lako blebetat....

Jesu li iznesene tvrdnje neistinite samo zato jer je osoba koja ih je iznijela anonimna? Ili?

To znači da samo Domagoj i ja smijemo komentirati na ovoj temi?  (ne znam ima li još nekog tko nije anoniman...)

15 godina
neaktivan

Šutio bih, jer da me stave pred komisiju koja ocjenjuje osobna mišljenja, držao bih se podalje te družine, očito nisu čisti.

17 godina
moderator
chutac kaže...

Šutio bih, jer da me stave pred komisiju koja ocjenjuje osobna mišljenja, držao bih se podalje te družine, očito nisu čisti.

Imaš i situacije u kojima su mišljenja jako bitna. Kad se razmišlja o novom proizvodu ili novoj funkciji, onda se isto stavi pred potencijalne buduće korisnike, odnosno grupicu ljudi koja ih predstavlja i traži se od njih mišljenje.

Da su to napravili sa Start ekranom Windowsa 8, isti nikad ne bi ugledao svjetlo dana. Možda i jesu napravili (zapravo bi mi bilo čudno da nisu), ali su svejedno odlučili ići kontra toga. I svi znamo kako je to završilo. Isto se događa i s WP-om. Velika većina kaže da im ne paše zbog ovog ili onog, ali to se jednostavno ignorira. Naravno da će se gotovo uvijek naći dio ljudi kojima nešto odgovara. Samo je pitanje želiš li zadovoljiti želje i potrebe velike većine ili šačice ljudi. Microsoft se očito odlučio na šačicu. Zato i ima takve prodajne rezultate i zato se nema pravo žaliti na njih. Žanju onako kako su sijali.  Ako ljudi žele pšenicu, a ti im svom silom daješ samo kukuruz i uvjeravaš ih da je kukuruz bolji, što očekuješ? Rađe će onda kupiti 'šenicu od suseda. Potrošač glasa svojim novcem.

17 godina
chutac kaže...

Ja bih htio ubaciti koje zrnce svoje mudrosti ovdje.

Imao sam Lumiju 710 i bila je OK. U to doba relativno trzavih Androida(2.3), ona je bila fluidna. Aplikacija nije bilo(pogotovo na našem marketu), ali dobro, šta sada. Problem je nastao kada je Microsoft prestao održavati WP7, kao da nikada nije postojao.
Tada sam odlučio da je to zadnji artikl, pogotovo mobitel, koji kupujem od MS-a. Imao sam čak legalne Windowse, ali kada je došlo vrijeme za upgrade, iako sam mogao priuštiti, nisam. To nek naplaćuju od mog zapuštenog mobitela.

Zatim sam uzeo Z1 Compact i to je bio preporod. Mogao si sve, imao si sve.
Lani stara traži novi mobitel i šta ću, malo se raspitam, tu na forumu čujem hvalospjeve o 640, još je k tome i jeftin i uzmem ga ja njoj. Žena zadovoljna, prije je imala Xperiu Solu. Nekada ga koristim malo i stvarno me živcira. U usporedbi sa Z1 i sadašnjom Z5, korištenje Lumije 640 i 930(znači THE Lumije, flagship i najprošireniji), me čini ljutitim. Ne malo puta sam se našao u situaciji da ga ostavim u pola posla, pošaljem u rodni kraj i odem po svoj mobitel.
Pločice su mi OK, fora su, korisne, ali problem je sve drugo.

Prvo, kada povučeš notification bar, dobiješ obavijesti(koje su najčešće označene iscrtanim pravokutnikom(što fali ikonci programa kao na Androidu?) i 4 togglea. Da bi dobio više toggleova, umjesto praktičnog ponovnog povlačenja na Androidu, treba stisnuti Expand, kao da koristim miš pa ne mogu uraditi gestu.

Drugo, gašenje aplikacija bi trebalo biti ergonomskije. Dugo držanje back tipke(u Androidu je posebna tipka, dugo držanje je za search koje je na Androidu dugo držanje, osobna preferenca, više mi se sviđa na Androidu), no zatvaranje je ili tapkanje na X ili bacanje programa gore ili dolje. Ali ti programčići kližu i ne možeš ih bacati brzo nego moraš čekati da ti dođe. A i nema tipka za zatvaranje svih odjedanput.

Treće, IE nema opcije, nema sučelje - teže je za korstiti. Što god da želiš, moraš kliknuti točkice i tražiti. Na Androidu instaliraš browser koji ti paše pa možeš imati toolbar.

Četvrto, tipkovnica. Jedna jedina, neinovativna i predugih tipki. Ali, jedna jedina.

Po meni, jako loš OS po pitanju korištenja na mobitelima. Ne zanima me kakav je "ispod haube". Kupio sam mobitel da ga koristim i WM to omogućava, ali jedva i neoptimizirano.

Ne kužim šta fali notificationu na WM10, a ako jednom raširiš prečace oni ostaju rašireni. Pravokutnici problem kod notifikacija? To je opet stvar preference, ja nisam ni pomislio da je to uopće neka mana.

Gašenje aplikacija bi trebalo biti ergonomskije? Daj me nemoj zezat, problem ti je pričekat 0.5 sekundi?

Slažem se da bi mogli i trebali dodati "Close all apps" tipku, ali meni je i sada ok jer nemam skoro nikad preko 5 aplikacija otvoreno. Sa sporim gašenjem aplikacija se ne slažem, nema nikakvog čekanja samo povlačiš palcem brzo jednu aplikaciju za drugom i gasiš ih.

Internet Explorera više nema, sada se koristi Edge. Također možeš skinuti neki drugi browser ako ti se Edge ne sviđa. Jedini problem je što od poznatijih browsera je samo Opera tamo, ali ima i nekih drugih. Problem je drugi, nedostatak aplikacija, ne OS-a.

Ako imaš toolbar, on ti zauzima površinu web stranice. Tako da ne kužim njegovu prednost. Dobro toolbar se može minimizirat, ali moraš ga ponovno otvorit scrollanjem ili tipkom, što oduzima vrijeme kao i pritiskanje tri točkice.

Stvarno ne znam šta tipkovnici fali, veće su tipke nego na Androidovoj u uspravnom položaju. U vodoravnom položaju je možda problem što se ne raširi do jednog i drugog ruba već je malo uža.

Slažem se da WM10/WP OS i dalje nije razrađen/rafiniran do kraja, fale neke mogućnosti koje recimo Androidi imaju. Međutim može se koristiti bez većih problema.

Najveća mi je prednost što ne moram imati 3GB rama da bi uređaj radio fluidno, ne moram stavljati custom rom-ove nakon što proizvođač prestane izdavat updateove nakon samo godinu dana i to za flagship (HTC Sensation, a vidim da se i nastavilo na i novije modele).

Meni je Lumia 735 super, jer nakon Androida je bilo samo "sjedi i vozi". Puno manje rušenja, freezova, sporosti, hard resetova i zajebancije, ali to je moje iskustvo. I moram napomenuti da ne visim na mobitelu puno.

Ne znam čemu tolika mržnja prema Windowsima i želji da umre, bolje je kada imamo opcija na tržištu. Podsjećate me na Stjepanja kada se javi na AMD-ovim temama i pljuje po njemu. Skužio bih da su te primjedbe opravdane, ali većinom su to neke sitnice ili čisto zato jer je drugačiji od Androida.

Fortune favours the brave
9 godina
odjavljen
Niko ne želi da umre. Ali umire...
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže... 

Ne kužim šta fali notificationu na WM10, a ako jednom raširiš prečace oni ostaju rašireni(1). Pravokutnici problem kod notifikacija? To je opet stvar preference, ja nisam ni pomislio da je to uopće neka mana.

Gašenje aplikacija bi trebalo biti ergonomskije? Daj me nemoj zezat, problem ti je pričekat 0.5 sekundi?(2)

Slažem se da bi mogli i trebali dodati "Close all apps" tipku, ali meni je i sada ok jer nemam skoro nikad preko 5 aplikacija otvoreno. Sa sporim gašenjem aplikacija se ne slažem, nema nikakvog čekanja samo povlačiš palcem brzo jednu aplikaciju za drugom i gasiš ih.

Internet Explorera više nema, sada se koristi Edge. Također možeš skinuti neki drugi browser ako ti se Edge ne sviđa. Jedini problem je što od poznatijih browsera je samo Opera tamo, ali ima i nekih drugih. Problem je drugi, nedostatak aplikacija, ne OS-a.

Ako imaš toolbar, on ti zauzima površinu web stranice. Tako da ne kužim njegovu prednost. Dobro toolbar se može minimizirat, ali moraš ga ponovno otvorit scrollanjem ili tipkom, što oduzima vrijeme kao i pritiskanje tri točkice. (3)

Stvarno ne znam šta tipkovnici fali, veće su tipke nego na Androidovoj u uspravnom položaju. U vodoravnom položaju je možda problem što se ne raširi do jednog i drugog ruba već je malo uža. (4)

Slažem se da WM10/WP OS i dalje nije razrađen/rafiniran do kraja, fale neke mogućnosti koje recimo Androidi imaju. Međutim može se koristiti bez većih problema.

Najveća mi je prednost što ne moram imati 3GB rama da bi uređaj radio fluidno, ne moram stavljati custom rom-ove nakon što proizvođač prestane izdavat updateove nakon samo godinu dana i to za flagship (HTC Sensation, a vidim da se i nastavilo na i novije modele).

Meni je Lumia 735 super, jer nakon Androida je bilo samo "sjedi i vozi". Puno manje rušenja, freezova, sporosti, hard resetova i zajebancije, ali to je moje iskustvo. I moram napomenuti da ne visim na mobitelu puno.

Ne znam čemu tolika mržnja prema Windowsima i želji da umre, bolje je kada imamo opcija na tržištu. Podsjećate me na Stjepanja kada se javi na AMD-ovim temama i pljuje po njemu. Skužio bih da su te primjedbe opravdane, ali većinom su to neke sitnice ili čisto zato jer je drugačiji od Androida.

(1), da, znam, ali samo širenje je jednostavnije na Androidu. Možeš povući bilo gdje na ekranu, ne moraš točno stisnuti. A oblik je mana jer ne znaš koja aplikacija je u pitanju. Znaš da je neka. Ako ništa, ljepše je vidjeti što te čeka.

(2), da vidiš koliko je prirodnije kada možeš brzo, redom zatvarati, bez čekanja, skužio bi.

(3), Edge, isti bog, mislim na taj iz 10-ke. Stvar je što na toolbaru imaš ikonice, ne tekst. Toolbar zauzima jednako mjesta kao jedna opcija pod tri točkice, a to je bitno na malim ekranima.

(4) Tipke su previsoke, barem meni, pa je cijela tipkovnica previsoka.

Ja nemam želju da WM umre, samo imam želju da ga ljudi ne hvale na sva zvona jer su dali lovu za to. Sa svime je tako, ali kada si u manjini, uvijek si glasniji.

17 godina
neaktivan
Leon189 kaže...

pozdrav, 

citam komentare i razmisljam si upustiti se u raspravu ili ne .... znaci pisem vam kao osoba koja radi u it-u ... sistemas .. pretezno baziran na windows servere i svega vezanog za windowse... koji s windowsima radi od 3.11 ...   i mogu reci da windows phone je tesko smece ... 

e sad .. koristim android od 2010 godine. iamo vremena koristiti omniu tamo jos prije toga ... bila tesko smece . .presao na android 2010 godine i galaxy s... zadrzao se do danas kada imam galaxy s7 i koristim ga kao svoj primarni telefon ... u to vrijeme sam koristio nekoliko lumia kao poslovne mobitele kao i iphone 5s i 6 .... prva stvar je ta da windows phone do windows 10 za mobitele nema za vpn najosnovniji pptp protokol (kojega je usput microsoft izmislio) svi koji se bave informatikom trebali bi znati kaj je pptp ... i koje je to smece od protokola ... e cak windows phone to nema ... ne trebam dalje govoriti za nekakve imalo ozbiljnije protokole ios android ih imaju more tj nisam nasao firewal ili nesto gdje se nisma uspio s ios/andorid spojiti s windows phonom . .se nisma spojio nigdje nikad .... 

ovdje gore je doslo prvo veliko razocarenje 

za vmware vsphere .. podrska . .na windows mobile . .ne treba opce pisati za razne apove . .vpnove nista o citrixu i horizonu takoddjer apsolutno nista  . .   znaci da mi treba da sam negdje i hitno mi treba ja s windows phonom ne mogu nista . .a androidom/iosom ... mogu prakticki sve sto i s komjuterom ..sto se tice moga posla . .u nekoliko sekunda imam pristup cijeloj infrastrukturi i i stotinama servera koje odrzavam .. s windows phonom ne mogu nista 

reci da andorid danas nije fluidan je apsolutna glupost . ..i to je stajaliste staro cca dvije godine . 

nakon nekoliko lumia top modela . .odustao sam uzeo iphone 6 .. i koristim ga paralelno s galaxy s7 gdje je galaxy s7 primarni mobitel . .

ovo gore je samo santa leda nedostataka windows phona . .dalje nemam volje pisat ..

Ne znam kako je tebi kao velikom sistemasu promaklo da WP10 ima podrsku za PPTP i da ima Citrix klijenta. Ima i RDP klijent, naravno Microsoftov. Zasto VMWARE nije razvio svoj Horizon klijent (iako ga ima kao Store aplikaciju) pitaj njih. A mozda ne znas slozit L2TP ili IKEv2 kao sigurnije VPN protokole. Ako ti je lakse, imas aplikacije od Cisca, CheckPointa i tako dalje.

Sto se tice odrzavanja servera, da meni ko poslodavcu kazes da mi administriras stotine servera preko mobitela, trenutno bi dobio pedalu. 

Yes, I work for Microsoft!
12 godina
protjeran

@torent

Kao prvo, i ja zastupam stav da su mobiteli samo htpa plastike sa nulama i jedinicama na flashu i osobno se nevezem ni uz jednu platformu.

Kao drugo, i nadalje sam siguran da najveci dio vas nebi blebetal sve ovo ovdje izgovoreno kada bi nastupali pod svojim imenom i prezimenom pred meritornim auditorijem. I pritom moslim i na ljubitelje androida i wm, koji se tolko ufurate u napade i obrane kao da imate milione u njihovim dionicama pa vam je svako tržišni promil bitan. Iz dana u dan se ponavljaju iste mantre u raznim oblicima. Psiholozi bi rekli da vi samo sebe pokusavate uvjeriti u nesto a ne druge....

Jedno je konstruktivna rasprava i suceljavanje argumentima, ali ovo vise lici neprozvakanim sapunicama a ne suvisloj razmjeni misljenja. Fakat bug vucete prema raznim zutim portalima.....

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Prvo ... nema smisla da raspravljamo ko ima veci q***c jer takva radprava je nepotrebna .... to je prvo a drugo ponekad trebas citati s razumjevanjem ... pise uredno do windowsa 10 nema podrsku za pptp .. u mom textu .. i onda ti to ponovis .. bravo .. ajmo jos jednom citat text ... a pptp je naveden kao los protokol .. i uzet kao primjer osnovnoga a to windows platforma nije imala do nedavno ..

Drugo cisco vpn ne radi ni na najnovijoj verziji windows 10 (pobrisao aplikaciju s laptopa nakon najnovije verzije win10) .. tak da cisto sumnjam da radi na mobitelu ..

Kap koja je prelila casu kad sam ga skoro zakucao u zid je kad duo mobile app nije radio push notifikacije ... (app koji rafi kao token kad se spajas preko vpna na infrastrukturu) .. tu je postao neupotrebljiv ...

Ne administriram preko moba servere ali cesto sam dezuran .. i cesto dolaze alarmi .
. Priznat ces da je korisno se spojiti na vcentar i pogledati kaj je s kojim hostom ili virtualkom i zakaj je alatm... na s7 to odradim za 15 sec... na windows phonu ni cijela vjecnost nebi bila dovoljna ...

E da znam da radis u microsoftu ali .. ipak nemoj branit to smece od platforme ...

Tolko od mene i pozz
17 godina

Onaj stari Cisco VPN klijent (ne Cisco AnyConnect)? Kao ima neka verzija koja radi na W10 i jedan kolega iz kancelarije je uspeo da ga natera da radi, mada drugi nije bio te sreće. Možeš i da staviš neku W7 virtualnu mašinu, bonus je što će ti na fizičkoj mašini normalno raditi net i kad si povezan na VPN. :)

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 2:16 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leon189 kaže...
Prvo ... nema smisla da raspravljamo ko ima veci q***c jer takva radprava je nepotrebna .... to je prvo a drugo ponekad trebas citati s razumjevanjem ... pise uredno do windowsa 10 nema podrsku za pptp .. u mom textu .. i onda ti to ponovis .. bravo .. ajmo jos jednom citat text ... a pptp je naveden kao los protokol .. i uzet kao primjer osnovnoga a to windows platforma nije imala do nedavno ..

Drugo cisco vpn ne radi ni na najnovijoj verziji windows 10 (pobrisao aplikaciju s laptopa nakon najnovije verzije win10) .. tak da cisto sumnjam da radi na mobitelu ..

Kap koja je prelila casu kad sam ga skoro zakucao u zid je kad duo mobile app nije radio push notifikacije ... (app koji rafi kao token kad se spajas preko vpna na infrastrukturu) .. tu je postao neupotrebljiv ...

Ne administriram preko moba servere ali cesto sam dezuran .. i cesto dolaze alarmi .
. Priznat ces da je korisno se spojiti na vcentar i pogledati kaj je s kojim hostom ili virtualkom i zakaj je alatm... na s7 to odradim za 15 sec... na windows phonu ni cijela vjecnost nebi bila dovoljna ...

E da znam da radis u microsoftu ali .. ipak nemoj branit to smece od platforme ...

Tolko od mene i pozz

Evo ja sam procitao jos jednom tvoj post pa svoj post. Ne vidim gdje ti vidis da ja mjerim ko ima koliki ... Nijednom rijecju nisam branio platformu nego sam samo naveo cinjenice to jest pokazao da ono sto si napisao ne stoji. Da, PPTP kao najgori moguci klijent je tu od verzije WP10. Prije ga nije bilo, jer je glup i star protokol. Znaci ako ti ne radi na W10 ne radi ni na WP10. Nisi ni probao. Odlican pristup. Koliko ja znam, sve pametnije platforme za monitoriranje kao sto je recimo MS SCOM, znaju poslat i mail i SMS kao alarm. Pa valjda i VMware to zna bez da mu treba specijalna aplikacija.

17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Onaj stari Cisco VPN klijent (ne Cisco AnyConnect)? Kao ima neka verzija koja radi na W10 i jedan kolega iz kancelarije je uspeo da ga natera da radi, mada drugi nije bio te sreće. Možeš i da staviš neku W7 virtualnu mašinu, bonus je što će ti na fizičkoj mašini normalno raditi net i kad si povezan na VPN. :)

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/security/vpn_client/anyconnect/anyconnect41/release/notes/b_Release_Notes_Windows_Phone_AnyConnect_4-1-x.html 

14 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Evo ja sam procitao jos jednom tvoj post pa svoj post. Ne vidim gdje ti vidis da ja mjerim ko ima koliki ... Nijednom rijecju nisam branio platformu nego sam samo naveo cinjenice to jest pokazao da ono sto si napisao ne stoji. Da, PPTP kao najgori moguci klijent je tu od verzije WP10. Prije ga nije bilo, jer je glup i star protokol. Znaci ako ti ne radi na W10 ne radi ni na WP10. Nisi ni probao. Odlican pristup. Koliko ja znam, sve pametnije platforme za monitoriranje kao sto je recimo MS SCOM, znaju poslat i mail i SMS kao alarm. Pa valjda i VMware to zna bez da mu treba specijalna aplikacija.

Odavno ne pročitah veći oksimoron. Protokol nije postojao do zadnje verzije jer je glup i star a u najnovijoj je uveden....zašto? 

Drugo, čovjek nije pisao o samom alarmiranju nego o pregledavanju zašto je do alarma došlo.

Treće i najbitnije, razlog pada zastupljenosti WP platforme je daleko od ovoga o čemu vi pričate, iako onima koji govore kako je to mOS za profesionalce nije loše napomenuti da je upravo tu najneupotrebljiviji. Razlog je magični krug: nebriga za korisnike - loš razvoj aplikacija - nikakav profit. Potpuno promašena poslovna politika koja svakih godinu/dvije nudi revoluciju - iz nule.

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
mfrankovic kaže...

Odavno ne pročitah veći oksimoron. Protokol nije postojao do zadnje verzije jer je glup i star a u najnovijoj je uveden....zašto? 

Drugo, čovjek nije pisao o samom alarmiranju nego o pregledavanju zašto je do alarma došlo.

Treće i najbitnije, razlog pada zastupljenosti WP platforme je daleko od ovoga o čemu vi pričate, iako onima koji govore kako je to mOS za profesionalce nije loše napomenuti da je upravo tu najneupotrebljiviji. Razlog je magični krug: nebriga za korisnike - loš razvoj aplikacija - nikakav profit. Potpuno promašena poslovna politika koja svakih godinu/dvije nudi revoluciju - iz nule.

Tu je jer su ga korisnici trazili, iako ima boljih protokola za VPN koji su oduvijek bili podrzani. Nadalje, covjek je izvukao zakljucak da ako mu ne radi na W10 nece raditi ni na WP10. Znaci nije ni probao Cisco klijenta na WP10. Citaj malo s razumijevanjem. Poanta ovog posta nije bila zastupljenost platforme. Ako imalo pratis mobilnu platformu, MS nije odustao od WP10 niti ce odustat. Poslovna strategija se pomakla s standardnih korisnika na poslovne korisnike. 

16 godina
odjavljen

Baksa, svako malo ti uleti neka paralela sa desktop a to baš i nema veze jedno s drugim... Na wm mobile ovakav startscreen prolazi i to nije problem wm jer ti zapravo nisi ograničen pločicama niti da moraš ekran popunit pločicama. Koliko god to tebi bilo čudno, start screen je itekako prilagodljiv. To što ti to nisi znao kako nije problem wm-a.

Evo samo par primjera nabrzinu ali vidio sam i puno boljih.

http://imgur.com/elqiVhh

http://imgur.com/a/sNjGo

http://i.imgur.com/5Lx9Jdv.jpg

Pa ako ti toliko fali desktop tj "klasični" start screen- možeš i to. WM nije baš toliko tvrd koliko se čini da je - da se s njim dosta toga. Ali nisu mu takve stvari presudile (UI, customiziranje itd) nego manjak app i guglovo ignoriranje. Koliko god to nekome glupo zvučalo, činjenica da nije bilo instagrama (betu ne računam), snapchata i još nekih velikih app je odbijala ljude. Jebiga, s pravom. I uz sve to nema googlovih servisa i još ga je podkopavao wp gdje god je mogao. I rezultat vidimo danas. Plus ni sam MS se baš i ne brine o svojim app pa sve to onda, uz sve ono prijašnje, nikako ne obećava..

U nekom prijašnjem postu si spomenuo da ti je neprirodno to što si se morao prilagodit UI-u wp-a... I naveo to kao nedostatak. A kako ti to onda kod androida prolazi gdje svaki proizvođač gura svoje načine navigacije i korištenje UI-a? I to traži određenu prilagodbu, zar ne? 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
14 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Tu je jer su ga korisnici trazili, iako ima boljih protokola za VPN koji su oduvijek bili podrzani. Nadalje, covjek je izvukao zakljucak da ako mu ne radi na W10 nece raditi ni na WP10. Znaci nije ni probao Cisco klijenta na WP10. Citaj malo s razumijevanjem. Poanta ovog posta nije bila zastupljenost platforme. Ako imalo pratis mobilnu platformu, MS nije odustao od WP10 niti ce odustat. Poslovna strategija se pomakla s standardnih korisnika na poslovne korisnike. 

Nisu još odustali od WP10? Dobro se drže, svaka čast! Dajmo im još jednu šansu (not).

Poslovna strategija im je promašena a s ovim floskulama o orjentaviji na poslovne korisnike je još promašenija. WP je promašen od samog početka što s ovakvim izjavama i priznaju. Da su uspjeli ne bi ovako odbacivali 99% tržišta. U biti ne odbacuju oni tržište nego je tržište odbacilo njih i tu je sva mudrost.

14 godina
neaktivan
skank666 kaže...

U nekom prijašnjem postu si spomenuo da ti je neprirodno to što si se morao prilagodit UI-u wp-a... I naveo to kao nedostatak. A kako ti to onda kod androida prolazi gdje svaki proizvođač gura svoje načine navigacije i korištenje UI-a? I to traži određenu prilagodbu, zar ne? 

Pa i ne, opet ti ostaje mogučnost izbora. Paše ti Sense, koristiš Sense, paše ti Touchwiz... pa sve do korištenja nekog launchera na mobitelima različitih proizvođača. Mogučnost izbora uvjek je prednost. Suprotno od prednosti = mana. Google je tu izabrao pravi put i zato danas je ono što je. Največa tehnološka tvrtka na svijetu.

Microsoft nije izabrao vlastiti put već je, zasljepljen Appleovim financijskim uspjehom, odlučio ga kopirati u svim mogućim segmentima. Prije 30 godina to su napravili na vrijeme. Ovaj put su zakasnili.

12 godina
protjeran

@mfrankovic

Mozes pojasniti kaj ta promjena strategije znaci za sadasnje korisnike lumija i win10M ? Nebu vise nadogradnji, nebu store radio, nebu nadogradnji apk, budu se lumije u ponoc u žabu pretvorile ( ☺ ) ili kako bu to islo ? Pukni i predvidjene termine ako postoje i ako ih znas...
17 godina
moderator
skank666 kaže...

Baksa, svako malo ti uleti neka paralela sa desktop a to baš i nema veze jedno s drugim... Na wm mobile ovakav startscreen prolazi i to nije problem wm jer ti zapravo nisi ograničen pločicama niti da moraš ekran popunit pločicama. Koliko god to tebi bilo čudno, start screen je itekako prilagodljiv. To što ti to nisi znao kako nije problem wm-a.

Evo samo par primjera nabrzinu ali vidio sam i puno boljih.

http://imgur.com/elqiVhh

http://imgur.com/a/sNjGo

http://i.imgur.com/5Lx9Jdv.jpg

Prvi primjer je bedastoća, drugi pločaste pločice (jesu ovi folderi-pločice postojali prije Win 10?), treći na prvi pogled izgleda zgodno (otkad se selektivno može pojedinim pločicama odrediti prozirna pozadina? ili je to neki launcher ili što?), ali fali tekst pod ikonama (a tekst se veže uz rub pločice umjesto da bude centriran ispod ikone). I opet, nema listanja među ekranima, nego vertikalnog skrolanja. Veliš - WM. Pod tim misliš na Win 10? Je su li takve mogućnosti podešavanja postojale i prije Win 10?

Kako god bilo, to ni dalje nije to. I opet je to samo pokušaj maskiranja koncepcije i ne baš uspješni pokušaj približavanja početnog ekrana mobilnih Windowsa prema Androidu. I opet tu Win nema nikakvu prednost pred Androidom.

Prednost se na kraju svodi samo na žive pločice, iako na Androidu postoje widgeti, pa onda ispada da je to prednost isključivo za one koji žele žive pločice za koje ne postoji ekvivalent u obliku widgeta na Androdu. Možeš navesti neke žive pločice koje ti koristiš i objasniti po čemu su ti toliko korisne?

12 godina
protjeran

@mbaksa

Funkcionalnost je podjednaka, i stvar privikavanja je dal bum listao ekrane ljevo desno sa vidgetima na androidu, ili bum otvarao gruoirane plocice na win 10M. Cak su mi plocice funkcionalnije jer mogu i par dedetaka aplikacija sgaviti na jedan ekran gdje du grupirane plocice, i u svakoj gtupi bu se isticala notifikacija aplikacijd ( ako je ima, naravno ) dok kod vidgeta neznam kako bih stavio 50 apk na isti ekran i da su mi na tom ekranu vidljive novosti za te sve apk.

A govoriti o dizajnu, boji, nagibu i rubu ikone, smjestaju teksta...je toliko subjektivna stvar ukusa da je o tome bedpredmetno raspravljati. Meni je npr najljepse u kde de ( linux ) ona desktop ikona bez ikakvog teksta...
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
 Nisu još odustali od WP10? Dobro se drže, svaka čast! Dajmo im još jednu šansu (not).

Poslovna strategija im je promašena a s ovim floskulama o orjentaviji na poslovne korisnike je još promašenija. WP je promašen od samog početka što s ovakvim izjavama i priznaju. Da su uspjeli ne bi ovako odbacivali 99% tržišta. U biti ne odbacuju oni tržište nego je tržište odbacilo njih i tu je sva mudrost.

Da, MS nije odustao od Windows Mobile platforme. Sto ti je tu cudno? To stoti ne razumijes nesto ne znaci da je krivo. EOD

bunkermax kaže...

@mfrankovic

Mozes pojasniti kaj ta promjena strategije znaci za sadasnje korisnike lumija i win10M ? Nebu vise nadogradnji, nebu store radio, nebu nadogradnji apk, budu se lumije u ponoc u žabu pretvorile ( ☺ ) ili kako bu to islo ? Pukni i predvidjene termine ako postoje i ako ih znas...

Windows Mobile 10 nije isito sto i hardver na kojem se vrti. Fokus kompanije se prebacio na poslovne korisnike u smislu strategije.

12 godina
protjeran
Dobri, i kako bu to pogodilo nas home usere win10M ?
16 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
 Prvi primjer je bedastoća, drugi pločaste pločice (jesu ovi folderi-pločice postojali prije Win 10?), treći na prvi pogled izgleda zgodno (otkad se selektivno može pojedinim pločicama odrediti prozirna pozadina? ili je to neki launcher ili što?), ali fali tekst pod ikonama (a tekst se veže uz rub pločice umjesto da bude centriran ispod ikone). I opet, nema listanja među ekranima, nego vertikalnog skrolanja. Veliš - WM. Pod tim misliš na Win 10? Je su li takve mogućnosti podešavanja postojale i prije Win 10?

Kažem, ovo su samo prvi primjeri koje sam izguglao, ima i puno maštovitijih... Čisto da se stekne nekav dojam. Poanta je bila da se sučelje da koliko toliko prilagodit (više od iosa a manje od androida). Prozirna pozadina pločica se ne može selektivno odrediti nego je ili sve ili ništa (po sistemskom defaultu pričam; ali sa nekim app kojima možeš mijenjat ikone - onda postoji scenarij gdje možeš selektivno mijenjat pločice). 

Tekst fali jer se vjerovatno radi o custom pločicama jer inače piše koja je app na pločici. Što se tiće skrolanja, da, to se neda promijenit. Tako je kako je, kao i dosta toga na WP-u. I da, kad pričam o WP-u mislim na obje verzije. I postojale su takve mogučnosti na 8 - ali ne odmah. 

mbaksa kaže...

Kako god bilo, to ni dalje nije to. I opet je to samo pokušaj maskiranja koncepcije i ne baš uspješni pokušaj približavanja početnog ekrana mobilnih Windowsa prema Androidu. I opet tu Win nema nikakvu prednost pred Androidom.

Prednost se na kraju svodi samo na žive pločice, iako na Androidu postoje widgeti, pa onda ispada da je to prednost isključivo za one koji žele žive pločice za koje ne postoji ekvivalent u obliku widgeta na Androdu. Možeš navesti neke žive pločice koje ti koristiš i objasniti po čemu su ti toliko korisne?

Ali odkud ti da su se htjeli približit androidu? Pa sasvim je jasno da su htjeli skroz suprotno - i to je upalilo. Ne možeš sve mjerit po sebi jer tebi ne odgovara pa eto - nije dobro. Nikad nisam ni rekao da WM ima iakvu prednost nad androidom, pogotovo ne što se tiće cutomizacije.

WP ne koristim od 12/2015 a bio sam 5 godina na njemu. Zamijenio sam ga iPhoneom i još ne mogu probavit ovo sučelje ali dok sam koristio ove su mi bile najpraktičnije; calendar i mail - dakle, čim otključam zaslon vidim ko mi šalje mail i što imam sljedeće na rasporedu u kalendaru. Oni glupi instant messengeri - također - vidim tko piše i što piše a da mu nedam do znanja da sam vidio poruku.  Isto to i za poruke i pozive. Tubecast - ako je koji điber na kojeg sam subscriban - stavio novi video odmah to vidim. Neki news readeri - također, u tom slučaju se vrte naslovi po pločici pa ako te interesira, otvoriš app i pročitaš.  Facebook - jel imaš friend req, jel ti neko lajkao, jesi li negdje pozvan itd... Ima primjera još ali ovi su najosnovniji.

Sve ovo a samo sam na start screenu bez ijednog otvaranja app. Sad na ajfonu sve što vidim je glupa značka na ikoni koja može značit bilo što. :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
17 godina
moderator
bunkermax kaže...
Funkcionalnost je podjednaka, i stvar privikavanja je dal bum listao ekrane ljevo desno sa vidgetima na androidu, ili bum otvarao gruoirane plocice na win 10M.

Početni ekran ti grozno izgleda. S takvim ekranom interesente ćel lako odbiti, ali jako teško privući. 

12 godina
protjeran

@mbaksa

Govoris o osobnom dizajnerskom ukusu. Hrpa mojih kolega kad vidi moj ekran pokusava na svom iosu ili androidu dobiti takav izgled i funkcionalnost ali im neuspijeva. Ko da pitaj jesu ljepse plavuse ili brinete...

I trebao bih pustiti dan dva da se nakupi gomila notifikacija na pocetnom ekranu pa ti onda snimiti video iz kojeg bi ti bilo jasno kako je na jednom ekranu vrlo pregledno i dfikasno vidjeti i nadzirati pedesetak aplikacija i njihovih par stotina obavijesti koje se logicki izmjenjuju u grupiranim plocicama...
16 godina
odjavljen

Upravo to. Opet kažem, kao i svaki OS - WP ima svojih mana ali mislim da mu sučelje tu nikako ne spada, dapače. 

17 godina
moderator
skank666 kaže...
Ali odkud ti da su se htjeli približit androidu? Pa sasvim je jasno da su htjeli skroz suprotno - i to je upalilo.

Govorio sam o ovima koji su si slagali te početne ekrane. Ali vidim da ti govoriš kao da sam govorio o Microsoftu - da, Microsoft je uspio nešto sasvim suprotno i time odbio kupce, jer ih nije uspio uvjeriti da je to njihovo bolje (osim šačicu vas).

skank666 kaže...
Ne možeš sve mjerit po sebi jer tebi ne odgovara pa eto - nije dobro.

A čuj... Ne vjerujem da je manjak aplikacija jedini razlog zbog kojeg ljudi ne kupuju telefone s Windowsima.

skank666 kaže...
Zamijenio sam ga iPhoneom i još ne mogu probavit ovo sučelje ali dok sam koristio ove su mi bile najpraktičnije; calendar i mail - dakle, čim otključam zaslon vidim ko mi šalje mail i što imam sljedeće na rasporedu u kalendaru.

I Android za to ima widgete.

skank666 kaže...
Oni glupi instant messengeri - također - vidim tko piše i što piše a da mu nedam do znanja da sam vidio poruku. 

To ovisi o aplikacijama, lako moguće je da ih više ima žive pločice za Win nego widgete za Android. Samo je pitanje treba li to korisniku ili uopće želi li to korisnik.

skank666 kaže...
Sve ovo a samo sam na start screenu bez ijednog otvaranja app. Sad na ajfonu sve što vidim je glupa značka na ikoni koja može značit bilo što. :/ 

Ali ipak... Pločice... U tri (tri?) veličine... Uz skrolanje ako ti sve ne stane na ekran, umjesto "listanja" ekrana. Bez doživljaja pravog desktopa... Meni ne paše (mislim da mi zbog istog razloga ne bi pasao ni iOS). Kad tome pribrojim i druge UX zamjerke, a relevantnih prednosti ni za lijek... Da, možeš reći da ne mogu sve mjerit prema sebi, ali ljudi su glasali novcem, brojem kupljenih primjeraka telefona s Windowsima su izglasali da ni njima nešto ne štima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice