tako da su radili od početka, imali bi puno bolje rezultate, no eto balmer mora bit pametan ...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako sam pravo zaključio iz članka onda znači da je defaultna tražilica u IE u Windowsima 8.1 veliki faktor kada se računa cijena OSa. Pa neka na sve verzije lijepo stave Bing po defaultu i neka svima snize cijenu. Ako su istovjetni normalnim Windowsima 8.1 koji su izgleda skuplji od ovih "with Bing" onda bi si korisnici koji su kupili "normalnu" verziju mogli promijeniti tražilicu pa tražiti povrat novca. Mujo hoće downgrade na 8.1 with Bing!
Jel ima neki nacin da se Windowsi nabavi za tih $15 iako nisam vendor?
Ovdje sam procitao da bi ta Bing verzija Windowsa dosla $15
http://blog.gsmarena.com/lower-cost-version-windows-8-1-available-price/
koliko sam koristio bing, ok je tražilica kojoj samo trebaju korisnici da se razvije, ALI već sam zaglibio u google uslugama
koliko pamtim, u IE su uvijek forsirali taj "halo, Bing, kako brat" i dodavali Yahoo i nije baš bilo jednostavno ga promijeniti u drugu (ustvari prvu) tražilicu i ostale jednostavno maknuti (osobito u sedmici); tek uporabom nekog "vanjskog" softvera (npr. Picasa je uspjela default promijeniti u Google; "manualno" nije išlo) i niš nije bilo jeftinije zbog toga. muljatori i demagozi. ne zovem ih uzalud Žmukljošuft. i smatram IE najlošijom opcijom od mogućih (tek nužno zlo u nekim slučajevima, kad ne ide drugačije - neki softveri za ažuriranje inzistiraju na IE, što je jednako oblik pritiska na slobodu odabira).
koliko pamtim, u IE su uvijek forsirali taj "halo, Bing, kako brat" i dodavali Yahoo i nije baš bilo jednostavno ga promijeniti u drugu (ustvari prvu) tražilicu i ostale jednostavno maknuti (osobito u sedmici); tek uporabom nekog "vanjskog" softvera (npr. Picasa je uspjela default promijeniti u Google; "manualno" nije išlo) i niš nije bilo jeftinije zbog toga. muljatori i demagozi. ne zovem ih uzalud Žmukljošuft. i smatram IE najlošijom opcijom od mogućih (tek nužno zlo u nekim slučajevima, kad ne ide drugačije - neki softveri za ažuriranje inzistiraju na IE, što je jednako oblik pritiska na slobodu odabira).
stari su bili malo za reći žalosni, ali imao sam priliku koristiti najnoviji i moram priznati da je prilično dobar i čak i dobro izgleda
* * * i smatram IE najlošijom opcijom od mogućih * * *
Očigledn misliš da je IE 11 identičan komad softvera sa skoro 13 godina starim IE 6 sa onim mali milion zakrpa. Ali siguran sam da IE11 nisi nikada ni proboa. Ja ga ne koristim isključivi iz razloga što nema Hover Zoom dodatka kao što ga ima Chrome, ali kada me Chrome umori, doslovce umori i kada mi nisu potrebni ti doatci ja otvorim IE 11, čisto da mi dušu olakša od terata zvanog Google Chrome. Brzina pokretanja, stabilnost i ono što je meni najvažnije renderiranje stranica je par svjetlosnih milja ispred Chromea.
I onda, kako mora radi eHrvatske, cisto probala IE i ostala na njemu. Takodjer 50 i kusur tabova, ne steka, ne rusi se, mogu pogledati gluposti na YT....
Ruku na srce, sada ima istovremeno otvoren FF i IE....
Evo tko ne vjeruje neka uradi jednostavan test. 1. i 2. otvaranje Chorma i IE 11 nakon što je računar resetovan. Evo ja sam uradio 2. otvaranje (jer mi se ne da gasiti računar, nekoliko puta) Rezultati su sledeći: IE11 da se otvori treba 0,5 sekundi. Chromu da otvori i da posloži onih osam najčešće otvorenih stranica treba 8 sekundi. Dakle 16 puta brži.
Drugi test. Otiđite na FB i na News i skrolajte do dna, skrolajte jedno 3-5 minuta, drugim riječima punite preglednik sadržajem i onda probajte onim skrolerom vraćati se do vrha. IE 11 vuče stranicu kao kada ravnate papir na ivici stola. A Chrome kašlje kao da ima tuberkolozu.
Dakle da se razumijemo, nisam pristalica niti jednog browsera (ne do bog fanboy ako ima i toga u svijetu browsera a vidim da ima) imam sva 4 (Chrome, IE, FF i Operu) browsera sve zadnje verzije. FF koristi brat i to je njegov browser ja ga nikada ne otvaram (kao ni Operu ne znam ni zašto sam ju instalirao), ja koristim Chrome radi dodataka kao što je Hover Zoom (surfanje bez zoga mi je ne zamislivo) ali jako jako velika šteta što takav potencijal ima IE 11 a ljudi još uvijek misle da je IE 6.