Windows 8.1 kod proizvođača računala

poruka: 22
|
čitano: 4.795
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8.1 kod proizvođača računala".
17 godina
neaktivan

Znači, developeri koji debelo plaćaju MSDN će dobiti gold bits istog trena kad i neki Markec, prvoklasni hack3r iz Stenjevca?

A dotle će ''developirati'' na buggy, ''preliminary'' previewu?

Koliko će još ovi ludi MSFTovci naći načina da se upucaju u nogu i što je od te noge uopće ostalo?

Early adopter
Moj PC  
4 4 hvala 0
18 godina
odjavljen

Dolazi tipka za Start i mogu se promijenit metro ikonice, odlican update, stvarno je MS krenuo pravim putem. :clapclapclap

http://isvijet.com.hr

6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Windows 8.1 kod proizvođača računala
Teerex kaže...

A dotle će ''developirati'' na buggy, ''preliminary'' previewu?

Ma da, preview je toliko različit Windows-a 8 pa sad treba ispravljati bugove u tim silnim novostima...

Bojim se da nemaš pojma o čemu pričaš.

17 godina
neaktivan

OK, onda je valjda sve sjajno. Javi se obavezno 18. X. i reci jesu ti svi appsovi spremni i 100% funkcionalni za GA. Btw., koliko si ih napravio?

Early adopter
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel netko "nacuo" da li kod nas dolazi i "Sytem Builder's" verzija (bivsi RETAIL) konacno ili smo i dalje

osuđeni samo na OEM?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Teerex kaže...

OK, onda je valjda sve sjajno. Javi se obavezno 18. X. i reci jesu ti svi appsovi spremni i 100% funkcionalni za GA. Btw., koliko si ih napravio?

Objasni mi, zbog čega ne bi bili spremni, te zbog čega moraju biti detaljno testirani na RTM, a preview im za to nije dovoljan?

Na Store-u, trenutno, nemam objavnjenih aplikacija, iz razloga što nemam subscription.

17 godina

Koristim Windows 8 još od Developer Preview verzije kao jedini i nativni OS, trenutno drugi put aktiviram licencu za Windows 8 Enterprise Evaluation, sve ok, ali mi nije jasno zašto se sada zove 8.1 kada mu je verzija zapravo 6.2. Malo nelogično ali nije zgoreg napomenuti.

Because anything Korea does, Japan does it better.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Envy kaže...

Koristim Windows 8 još od Developer Preview verzije kao jedini i nativni OS, trenutno drugi put aktiviram licencu za Windows 8 Enterprise Evaluation, sve ok, ali mi nije jasno zašto se sada zove 8.1 kada mu je verzija zapravo 6.2. Malo nelogično ali nije zgoreg napomenuti.

Windows 8 je verzija 6.2, a 8.1 je 6.3.

Zašto? Because Microsoft.

I još samo da kažem da je leakan .wim za build 9600 ako nekog zanima prije izlaska. {#}

samo nešto struže..
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 20:10 (baso533).
17 godina
baso533 kaže...
Envy kaže...

I još samo da kažem da je leakan .wim za build 9600 ako nekog zanima prije izlaska. {#}

Ispravka: Verzija Windowsa 8 (Build 9200) je 6.2 a predpostavljao sam da će Windowsi 8.1 dolaziti u verziji 6.3, a budući da nisam probao beta verzije 8.1 htio sam nekoga pitati u kojoj verziji ili tačnije kojem Buildu (bitnija informacija) dolazi, tako da hvala ti u svkaom slučaju. {#}

Ja koristim sasvim legalno Windows 8 Enterprise Evaluation (NE POSTOJI nikakav crack za ovu verziju) u periodu 90+90 dana, nakon toga moram ju reinstalirati ponovo (20 minuta posla) što je najmanji problem jer su ovo jedini Windowsi da vam nakon isntalacije samog OS-a treba još WinRar, uTorrent, GomPlayer i Winamp (5 minuta posla). Oduševljen sam SkyDrive integracijom, a fascinira me činjenica da zapamti i wallpaper pa čak i samo podešavanje miša a jedan sam od rijetkih koji se nikako ne raduje povratku Start menija, ali što je tu je.

17 godina
neaktivan
Envy kaže...
Verzija Windowsa 8 (Build 9200) je 6.2 a predpostavljao sam da će Windowsi 8.1 dolaziti u verziji 6.3, a budući da nisam probao beta verzije 8.1 htio sam nekoga pitati u kojoj verziji ili tačnije kojem Buildu (bitnija informacija) dolazi, tako da hvala ti u svkaom slučaju. {#}

... a fascinira me činjenica da zapamti i wallpaper pa čak i samo podešavanje miša a jedan sam od rijetkih koji se nikako ne raduje povratku Start menija, ali što je tu je.

8.1 RTM je Build 6.3.9600.16384.

Naravno da pamti ,zato i postoji Microsoft account.

Start meni se ne vraća ,vraća se samo Start gumb ,koji te vodi na Start Screen.

{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 0:55 (kizo2703).
12 godina
protjeran
Envy kaže...
Ja koristim sasvim legalno Windows 8 Enterprise Evaluation (NE POSTOJI nikakav crack za ovu verziju) u periodu 90+90 dana, nakon toga moram ju reinstalirati ponovo (20 minuta posla)što je najmanji problem jer su ovo jedini Windowsi da vam nakon isntalacije samog OS-a treba još WinRar, uTorrent, GomPlayer i Winamp (5 minuta posla).

...I Office, Skype, a ovisno što radiš i Photoshop, 3D studio, Chrome, itd.

Linux Mint instalacija ukupno traje 12 minuta, a office i svi multimedijalni programi su ti predinstalirani. Za ostalo klikneš na Software Manager. Bez crackova i 90+90 triala.

Envy kaže...
a fascinira me činjenica da zapamti i wallpaper pa čak i samo podešavanje miša
kizo2703 kaže...
Naravno da pamti ,zato i postoji Microsoft account.

A ZAAATO??? {#}

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
17 godina
neaktivan
baso533 kaže...
Envy kaže...

Naravno. I tako, sad je i službeno široko dostupan WZORski, nelegalno i besplatno, a oni konji koji su platili za raniji pristup nov(ije/o)m OSu - e ti ga nemaju i ne mogu ga dobiti. Odlično smišljeno i provedeno u Redmondu.

Early adopter
17 godina
neaktivan
Možeš li nam poslati link na stranice na kojima Microsoft prodaje uslugu ranijeg pristupa novom softveru? Znači ne zanima me MSDN u kojem takvo što definitivno nije, niti je ikada bilo, niti će ikada biti regulirano EULA-om, nego točno taj proizvod koji si ti kupio i u kojem se Microsoft pismeno obavezao pružiti ti pristup RTM softveru minimalno X dana prije GA termina ili općenito obavezao na bilo kakve termine. Hvala.
17 godina
neaktivan

MSDN Operating systems. Pod raniji pristup smatra se pristup prije GA (cca. 2 mjeseca prije, dakle ubrzo nakon datuma RTM), koji je zadnji put bio moguć baš za Windowsa 8. Ja sam pak svoj aktualni Windows 7 dobio 6. 8. 2009., više od dva mjeseca prije nego što ga je itko mogao legalno nabaviti (osim preko Techneta i MSDNa, naravno). Tako da je moguće.

A moguće je dobiti i Windows 8.1 sada, i to oni developeri koji su posebno ljubljeni iz Redmonda i koji potpišu NDA. Koliko je sve to boldrikovski poslije ovog curenja, najbolje je da svako sam zaključi.

I naravno da nije ništa pravno jamčeno. Dakle, developeri (i oni drugi koji su se time koristili) sa MSDNa su potpuno legalno posrani i zakopani u govna - vjerojatno se dobro osjećaju..

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 18:02 (Teerex).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
To kako se ti osjećaš je nebitno, bitno je ono što piše u ugovoru, samo to si platio i samo to ćeš dobiti. Ako u ugovoru izričito ne stoji - a ne stoji - da ti se jamči prijevremeni pristup softveru, onda na to nemaš ama baš nikakvo pravo. Isprika da je tako prije bilo ne vrijedi ništa i ne obavezuje Microsoft ni na koji način da tu dobrovoljnu praksu produžava u nedogled. Release ciklusi su drastično skraćeni i od sada ćeš svakih 10-14 mjeseci imati novu verziju Windowsa, klasična podjela na RC1..n, RTM i GA nestaje i MSDN model će se tome prilagoditi. Microsoft će ti pružiti dovoljno informacija da svoje aplikacije možeš pravovremeno prilagoditi, što ne znači automatski da ćeš dva mjeseca prije svih imati finalnu verziju, osim ako to za prilagodbu aplikacija nije apsolutno nužno. U slučaju upgrade-a sa W8 na W8.1 nije.
17 godina
neaktivan

Razumijemo se mi oko toga što su oni obvezni, ali mislim (nadam se) da kontaš i da mijenjaju ustaljene običaje bez ikakvog razumnog objašnjenja.

Slažeš li se da u svjetlu novih okolnosti postaje izlišno uopće javno objavljivati RTM, nego ga se treba distribuirat tajno samo svojim OEMima uz NDA? I kako je u svijetlu cijele te boldrikovske promjene groteskno da je na MSDNu nedostupan OS - wzor proširio urbi et orbi?

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 21:57 (Teerex).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Edge kaže...

Dolazi tipka za Start i mogu se promijenit metro ikonice, odlican update, stvarno je MS krenuo pravim putem. :clapclapclap

haha, da... veliki napredak za jedan takav os... kartica nove velicine i jedan gumb :)

17 godina
neaktivan
Što se tiče piratskih kanala, otkud ti garancija da se radi o izvornim binariesima? Da, RTM kao faza između RCa i GA vjerojatno prelazi u domenu isključivo za OEMove.
17 godina
neaktivan

Rafael Rivera, Mary-Jo Foley, Thurott. WZORovi leakovi su đenjuvajn, i porijeklom iz OEM vinograda i podruma.

Točka dva. Ako je period između RTM i GA nestao u praktičnom smislu za bilo koga osim MSFTa i njegovih najboljih OEM kompića, trebao je nestati i u PR smislu. Ali ne, rekoše u Redmondu - ajmo zaklati bika, ali ga i imati za rasplod. E pa ne može i ovce i novce..

Early adopter
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
C0rto kaže...
Envy kaže...
Ja koristim sasvim legalno Windows 8 Enterprise Evaluation (NE POSTOJI nikakav crack za ovu verziju) u periodu 90+90 dana, nakon toga moram ju reinstalirati ponovo (20 minuta posla)što je najmanji problem jer su ovo jedini Windowsi da vam nakon isntalacije samog OS-a treba još WinRar, uTorrent, GomPlayer i Winamp (5 minuta posla).

...I Office, Skype, a ovisno što radiš i Photoshop, 3D studio, Chrome, itd.

Linux Mint instalacija ukupno traje 12 minuta, a office i svi multimedijalni programi su ti predinstalirani. Za ostalo klikneš na Software Manager. Bez crackova i 90+90 triala.

* * *

Linux me zanima kao preklanjski snijeg! Što ne znači da nisam nekada uživao u njima, još prje 15-tak godina doktorirali smo Red Hat dok je ovaj još bio besplatan. Vremena se mijenjaju a i čovjek pomalo ostari, tako da sve to tvikanje OS-a i instaliranje gro nekih malih sporednih aplikacija i alata ne dolazi u obzir. Zbog toga sam oduševljen sa Windowsima 8.

Naravno da mi pored gornje 4 apliakcije treba i Chrome i Firefox, te kompletan Office (i to 2013) te kompletni Adobe te AutoDeskovi paketi, ali njih instaliram po potrebi i već imam ustaljen raspored instalacija tih 'mrcina' od paketa. Ono što me svakako stvarno oduševljava integracija sa Windows ID računom, ne samo samim tim računom, pa čak i kada svjež Chrome instaliram sa mojim Google računom, svi addonsi i bookmarksi se jednostavno poslože.

Poanda je da je netko rekao da su Windowsi besplatni ako se snađete. Zaista i jesu evo iz mog primjera vidljivo. Licenca mi traje jo 34 dana, tako da čekam Windows 8.1 Enterprise Evaluation.

l.p. svima 

17 godina
neaktivan
Envy kaže...

Ono što me svakako stvarno oduševljava integracija sa Windows ID računom, ne samo samim tim računom, pa čak i kada svjež Chrome instaliram sa mojim Google računom, svi addonsi i bookmarksi se jednostavno poslože.

Wow, that's another exclusive Windows 8 miracle!!! {#}

Early adopter
17 godina
neaktivan

Eto, vi jedni razmaženi developeri, ipak ste dobili te nepotrebne gold bitsove. Molim one koji su ovdje na temi inzistirali da im Windows 8.1 ne treba, tj. da na njega nemaju niti bi baš, ono, trebali imati pravo, da sada ne budu gramzivi nego da lijepo pričekaju 17. listopada.

{#}

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice