Windows 7 na 53,1% računala

poruka: 21
|
čitano: 2.896
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 na 53,1% računala".
13 godina
protjeran

Na svom primarnom Gaming racunalu Win7 mi se pokazao daleko daleko bolji u odnosu na Win 8,1 i nemislim se vracati na novije do danjega...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
10 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Omjer postotaka sve govori, najkvalitetniji Windowsi ikad. Možda dosegnu i legendarnost XP-a.

Moj PC  
6 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

kad bu na grafu pisalo da je sedmica još samo na 0,0000000001 promil računala, znajte da sam to ja. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
10 1 hvala 0
17 godina

Probao sam 8(.1), nisu mi udobniji za svakodnevni rad, koliko sam benchao, nisu mi ni brži, nisam uočio neki "must have" feature => za sada sam na 7 i, s obzirom na blizinu "Desetke", očigledno ću preskočiti 8(.1), osim na laptopu koji je došao sa novijim OS-om.

Desetku za sada imam u virtuelnoj mašini (i u dual bootu, ali njega ne koristim), kad izađe, svakako će biti u dual bootu jer će se morati dobro isprobati, pogotovo zbog DX12, ali ne osećam žurbu da pređem na noviji OS.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Windows 7 na 53,1% računala
Stjepanj kaže...

Na svom primarnom Gaming racunalu Win7 mi se pokazao daleko daleko bolji u odnosu na Win 8,1 i nemislim se vracati na novije do danjega...

Možeš to malo argumentirati?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
16 godina
neaktivan
THK kaže...

Omjer postotaka sve govori, najkvalitetniji Windowsi ikad. Možda dosegnu i legendarnost XP-a.

Zamaskirana Vista SP3, koristio sam Vistu i sad Windows 7 i samo su vas marketinški prevarili. Jedina promjena je praktički skin sve ostalo je isto. A sad kad izađe Win 10 sa DX 12 7 vjerovtno ide u zaborav. Windows 7 je zapravo dokaz kako je ljude lako prevarit.

14 godina
neaktivan
Windows 7 koristim i super sam zadovoljan,brz,lagan,jednostavan.Jedino što me kod nadolazečeg W10 vuče da ih koristim je dizajn sučelja i pokoje mogučnosti itd,ali vidjeti čemo možda i dalje ostanem na 7ici.lp
12 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Windows 7 koristim i super sam zadovoljan,brz,lagan,jednostavan.Jedino što me kod nadolazečeg W10 vuče da ih koristim je dizajn sučelja i pokoje mogučnosti itd,ali vidjeti čemo možda i dalje ostanem na 7ici.lp

Ista stvar! :)

15 godina

Win 7 rulzzzz,jos da daju dx 12??!?

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Skoro nikakva razlika između w7 i w8.1 na SSD-u dok je na HDDu, pogotov na laptopu, ogromna, pogotov kod bootanja ili start up-a. Sve što je potrebno je windows classic shell.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
kenan.M kaže...

Skoro nikakva razlika između w7 i w8.1 na SSD-u dok je na HDDu, pogotov na laptopu, ogromna, pogotov kod bootanja ili start up-a. Sve što je potrebno je windows classic shell.

ali u tome i jeste problem, ja ne želim windows classic shell da bi imao "normalno" okruženje windowsa. i nikako ne želim da mi operativni sustav skriva napredne opcije.

neka naprave jednu verziju geek verziju di ti je sve na dva tri klika udaljenosti, a ne da se igramo šerloka za neke najosnovnije stvari.

15 godina

na svojem starom acer emachines e725, Windows 7 Ultimate "vrti" odlično. 
zasigurno ću ostat dok god Winsi 7 imaju podršku, na njima.

Na drugom novijem računalu imam Windows 8.1 (sve je to super) al jednostavno kao da nedostaje "ono nešto"  

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
kenan.M kaže...

ali u tome i jeste problem, ja ne želim windows classic shell da bi imao "normalno" okruženje windowsa. i nikako ne želim da mi operativni sustav skriva napredne opcije.

neka naprave jednu verziju geek verziju di ti je sve na dva tri klika udaljenosti, a ne da se igramo šerloka za neke najosnovnije stvari.

koje napredne opcije su skrivene u odnosu na win 7?

Geek verzija? Geek ne zeli klikat ikonice i da mu je sve jednostavno vec zeli znati svaki segment OS-a i njime upravljati iz command prompta ili terminala.

16 godina
BlueMax kaže...
...

Geek verzija? Geek ne zeli klikat ikonice i da mu je sve jednostavno vec zeli znati svaki segment OS-a i njime upravljati iz command prompta ili terminala.

znači i ti si jedan od mazohista koji se voli mučit sa konzolom ako to nije potrebno. nismo više u ms-dos-u, win 1.00 su davno već prošlost.

raditi bez gui- na udaljenim lokacijama je čisto u redu. ali sa svom ovom mašinerijom da se vraćam na konzolu...!?!? pa nisam poludio. možda tu i tamo za neke specifične komande, ali inače nema šanse. to neka se mazohisti s time zabavaljaju.

12 godina

Ja sam win 8 instalirao iskljucivo radi brzeg bootanja sa shellom jer meni je to i win 7 kao  laiku ionako ionako same shit different package.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prebrzo štancaju te verzije windowsa. Još se nisam kak se spada priviknuo na 8.1, a već evo 10-ke. Ali sviđa mi se u kom smjeru idu novi windowsi. Na poslu i dalje koristim 7-icu i mislim da je neću tako skoro mijenjati.

King in the castle, king in the castle ...

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
BlueMax kaže...
...

znači i ti si jedan od mazohista koji se voli mučit sa konzolom ako to nije potrebno. nismo više u ms-dos-u, win 1.00 su davno već prošlost.

raditi bez gui- na udaljenim lokacijama je čisto u redu. ali sa svom ovom mašinerijom da se vraćam na konzolu...!?!? pa nisam poludio. možda tu i tamo za neke specifične komande, ali inače nema šanse. to neka se mazohisti s time zabavaljaju.

Krivo si ti mene shvatio. Niti se smatram geekom niti sam izrazio zelju za geek windowsima.

Jedino moje pitanje je bilo: koje su to napredne funkcije koje su u win 8 skrivene u odnosu na win 7? Po mom misljenju upravo to je na win 8 bolje i brze izvedeno. 

17 godina

Npr na 7 je lakše pogledati šifru WiFi mreže na koju sam trenutno spojen. Na 8.1, ako u search ukucaš VPN settings, jedini rezultat će ti biti "Change VPN Settings" modern GUI-ja, u kome ne možeš promeniti naprednije postavke VPN konekcija. No, kad se uđe u Control Panel, sve je prilično normalno.

Ovo se menja u Win 10. Skoro sva podešavanja se premeštaju u nove, moderne panele, u kojima je broj ponuđenih opcija na ekranu po pravilu mnogo manji nego u postojećim ekvivalentima u klasičnom Control Panelu (koji se lagano izbacuje). Samim tim, do naprednijih opcija je potrebno dublje kopati. Ovo je delimično namerno "poglupljivanje", tj želja da se na inicijalnom ekranu prikažu samo najosnovnije opcije, pogodne za najširi krug korisnika, a delimično verovatno posledica prilagođavanja touch inputu, koji diktira veće ikone i menije, i samim tim manji broj stavki.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...
...

Krivo si ti mene shvatio. Niti se smatram geekom niti sam izrazio zelju za geek windowsima.

Jedino moje pitanje je bilo: koje su to napredne funkcije koje su u win 8 skrivene u odnosu na win 7? Po mom misljenju upravo to je na win 8 bolje i brze izvedeno. 

evo jednu banalnu, što radi stoljećima osim od "nove specijalne osmice"...

run komanda -> shell:startup ... > pejstaš unutra shortcut koji želiš i to je to. e sad to napravi na 8 i 10. imaš specijalni tutorijal kako i zašto... čemu ?!

to je samo jedna od. nisam puno koristio niti 8 niti 10 jer dok ga uredim da radi kao sedmica prođe 2 sata, a ja želim out of the box da izgleda kao XP i da ima ispod haube kvalitetu desetke. e kad takvo nešto naprave onda ću se odovojit od sedmice.

15 godina
neaktivan

Dakle moje osobno misljenje na koje se ne mora cecina sloziti je vrlo jednostavno:

- Windowsi 7 Ultimate rade upravo ono sto trebam, zelim i trazim od Windowsa

- Windowsi 8.1 koje sam probao (i jos uvijek su na drugom disku) sa shellom su idiotski, ne rade sto ja trebam i hocu, kad zatrazim da odrade ono sto zelim i hocu oni naprave upravo onako sa nekom glupavom porukom kako krsim neka sigurnosna (!?!) pravila i slicno, doci do nekih 

- nadam se da to kod 10-ke nece biti tako te da su shvatili sto mi korisnici smo zeljeli od 7-ice a sto nismo zeljeli kod 8/8.1

Ako nisu shvatitli ovo zadnje onda 10-ka ce biti jos jedan OS koji ce se vrtiti na prosjecnom prosjeku racunala dok ce 7-ica dugo vremena se vrtiti kao sto se XP-i vrte na 10% racunala.

veni vidi didici
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Možda je to nekome problem ali u Windows 8.1 je uvedena nova razina sigurnosti zaštite od početnika. Pa tako za neke stvari trebaju posebne administratorske ovlasti koje treba uključiti na administrator računu. Problem je što se većini ne da tražiti kako i zašto nešto ne radi nego ako ne radi odma se žale da je Windows 7 bolji. 

Windows 10 če vjerovatno zbog Direct X 12 steći veću popularnost, i to samo ako ga netko ne prebaci i na Windows 7. A ja ne vidim razloga zašto ne bi DX 12 radio i na sedmici. Sedmicu koristim još uvjek za neke starije igre ili programe koji ne žele da rade u Windows 8, 8.1. A Windows XP samo u virtualnoj mašini.

''It's not broken, It's a game feature''
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 11:35 (Hummer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice