Windows 10 na 3,55% računala

poruka: 55
|
čitano: 6.417
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 na 3,55% računala".
17 godina
neaktivan

Win 10 su smeće

to sranje ne bi stavio na komp da mi neko besplatno da gamer komp od 10.000 kn i stavi zahtjev da moram stavit tu šalu od OS na taj isti stroj

jedino bi ga dobro nabio nogom u guzicu,kao i billa i njegovu illuminati farsu

:)

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
2 11 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Windows 10 na 3,55% računala
mad_zyx kaže...

Win 10 su smeće

to sranje ne bi stavio na komp da mi neko besplatno da gamer komp od 10.000 kn i stavi zahtjev da moram stavit tu šalu od OS na taj isti stroj

Zaista zanimljiva elaboracija.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
17 godina
odjavljen
NiramX kaže...
mad_zyx kaže...

Win 10 su smeće

Zaista zanimljiva elaboracija.

Ja predlažem lock teme!

Freak Show Inc.
10 godina
odjavljen
Friday kaže...

A onda će se sakriti!

Onda će broj korisnika stagnirati.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
17 godina
neaktivan
Chronosus kaže...
Silwncer kaže...

Polako ali sigurno. Inače sam Microsoft je želio da se riješi 8 jer je bila bugovita i loša, isto kao Vista prije SP2.

Loša? Većini, zbog interfacea. Ono ispod haube je donijelo itekako primjetan napredak u odnosu na sedmicu, i po tome je 8ica bila bolja od 7ice.

Bugovita? Nikako. Nisam čuo da je itko imao ikakve probleme s bugovima i stabilnošću osmice.

Daj me nemoj, odmah po postavljanju na laptopu koji je došao sa instaliranom osmicom problemi s kopiranjem , update koji briše datoteke itd.

Sad planiram upogonit 10-ku u virtualboxu čisto da malo vidim, sviđa mi se kompletni izgled.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 16:26 (zerocool12).
17 godina
Friday kaže...

Ja koristim 8.1 već duže vrijeme i nisam našao adekvatnu zamjenu za start meni. Ima netko prijedlog?

Ja odavno koristim Stardock Start8 - nije besplatan, ali nesto sitno sam ga platio, cini mi se oko 5$, vrijedi svakog centa, sto se mene tice. Vrlo lako se da konfigurisati tako da izgleda potpuno prirodno i normalno na 8.1, da ne mozes primijetiti da nije integralni dio Windowsa - a funkcionalno mi je identican onom na Win 7.

12 godina
odjavljen

Ja sam dobio 8.1 Pro N izdanje i sviđa mi se,nije skup ali dobro me služi i brz je. Jesam imao problema sa smrzavanjem,ali otkrio sam da je Avast bio krivac,pa sam vratio image sa AOMEI i sad je sve ok. Otkad sam se prebacio na CIS sad sve radi fluidno i brzo. 10 ću kupiti kad izađe na DVD u BIH.

http://www.techforums.ml
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
U pravu si, Win 10 nisu uopće ono za kaj se predstavljaju. Plus toga, kaskaju za Googlom, nude usluge koje Google nudi vće godinama!
Space the final frontier...
16 godina
kizo2703 kaže...
...

Primjer: kopiraj (ili muvaj) na Osmici folder od par GB, pa to isto napravi na Sedmici. Razlike su frapantne - na Sedmici će ti za to trebat sat vremena, a Osmica (i Desetka) to naprave za par minuta.

ja sam u upitnicima. ti oćeš meni reć da moj stari disk koji vrti prosječno 50 tak mb/s da ću sa 8 i 10 winsima dobit 10 -20 puta bolje performanse. znači 500 - 1000 mb/s... čak bolje od mog ssd-a. na koliko će mi onda ssd radit?? može li to sata 3 pogurat uopće... ?! :D

16 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

ja sam u upitnicima. ti oćeš meni reć da moj stari disk koji vrti prosječno 50 tak mb/s da ću sa 8 i 10 winsima dobit 10 -20 puta bolje performanse. znači 500 - 1000 mb/s... čak bolje od mog ssd-a. na koliko će mi onda ssd radit?? može li to sata 3 pogurat uopće... ?! :D

Ne radi se o fizičkoj brzini samog diska, ona ostaje ista, bez obzira na sistem. Radi se o bolje napravljenom file exploreru u Windowsima 8 i 10.

U Sedmici i prijašnjim Windowsima prosječna brzina je bila do 20 mb/s. U Windowsima 8 i 10 ona je, ovisno o disku i do 100 mb/s.

Primjer na slici: kopira se 1,46 TB fileova sa WD Greena na Red (dakle, radi se o sporijim diskovima) i prosječna brzina se vrti oko 70 mb/s.

Skoro 500 gb u pola sata?! Skoro 500 gb u pola sata?!
Edit: uz to, kod kolizija fileova sa imenima ili nečim drugim, samo kopiranje/premještanje se ne zaustavlja, nego ide dalje, samo dobiješ upozorenje i ponudu za preimenovanje ili da ih sistem preskoči.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 18:57 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
ranko091 kaže...

Ne radi se o fizičkoj brzini samog diska, ona ostaje ista, bez obzira na sistem. Radi se o bolje napravljenom file exploreru u Windowsima 8 i 10.

Tko koristi Explorer, nije bolje ni zaslužio :-D

10 godina
odjavljen
Bitanga kaže...

Koriste ga "svi". Onih 0,1% koji ga ne koriste gotovo su statistička pogreška.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
17 godina
Arendelle kaže...
Bitanga kaže...

Koriste ga "svi". Onih 0,1% koji ga ne koriste gotovo su statistička pogreška.

To svejedno ne pobija moju tvrdnju :-P

16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

A ti sigurno koristiš Norton commander i Windows 3.1?! 

Ala matere ........

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 20:33 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

A ti sigurno koristiš Norton commander i Windows 3.1  

Ala matere ........

Ne momak, koristim Windows 10 i Directory Opus 11 ;-)

16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

''Momak'' ti može biti deda ..... nemoj se vrijeđati jer nisam mislio ništa loše.

17 godina
kizo2703 kaže...
Bitanga kaže...

''Momak'' ti može biti deda ..... nemoj se vrijeđati jer nisam mislio ništa loše.

Svašta, još nisam čuo da se netko uvrijedio na "momak". Oprosti onda!

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 20:38 (Bitanga).
16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Svašta, još nisam čuo da se netko uvrijedio na "momak". Oprosti onda!

Uvrijedio? Ne, uopće, to je bila samo opaska.

13 godina
neaktivan
nitro_vip kaže...

...a sa stalnim padom Windowsa XP uskoro bi upravo Appleov OS mogao postati treći u svijetu po broju korisnika...

8%

pa i Symbian je skoro treći u svijetu najzastupljeni OS na mobitelima :D

neš' ti statistike :D

A Windows 10 za desetak dana već ima pola od toga. Dok XP izgubi ta 2% prednosti potroajće još koji mjesec, a do tada će prije izgubiti mjesto od Windows 10 nego od OS X...

17 godina
neaktivan

dok BUG objavi vijest, već je naraslo na 3,55421% 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Chronosus kaže...
Silwncer kaže...

Polako ali sigurno. Inače sam Microsoft je želio da se riješi 8 jer je bila bugovita i loša, isto kao Vista prije SP2.

Loša? Većini, zbog interfacea. Ono ispod haube je donijelo itekako primjetan napredak u odnosu na sedmicu, i po tome je 8ica bila bolja od 7ice.

Bugovita? Nikako. Nisam čuo da je itko imao ikakve probleme s bugovima i stabilnošću osmice.

Evo ja imam gadnih problema sa 8.1.. i što sad? tv kartica na 8.1 ne radi, na w7 i w10 radi besprijekorno, na w8 sruši sistem čim pokušam skenirat programe, rješenje... upgrejdaj na w10 ili downgrejdaj na w7... super!

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
17 godina
zbuzanic kaže...
Chronosus kaže...
Silwncer kaže...

Evo ja imam gadnih problema sa 8.1.. i što sad? tv kartica na 8.1 ne radi, na w7 i w10 radi besprijekorno, na w8 sruši sistem čim pokušam skenirat programe, rješenje... upgrejdaj na w10 ili downgrejdaj na w7... super!

Zanimljivo, zbog očito loše napisanih drivera proizvođača tv kartice ti kriviš Windowse 8.1.

Windows 8/8.1 je nadaleko bolji i pouzdaniji i efikasniji OS od sedmice. Pričam o OSu, ne o GUIu i Metrou i user interface šminkici.

Windows 10 je vjerojatno još bolji, no neke stvari me nerviraju, a i našao sam vrlo loš bug kod VPN konekcija (ali se da riješiti kroz powershell).

Smeta me što je vrlo mala razlike između aktivnih i neaktivnih prozora i što captioni imaju bijelu boju i što su se opet vratili na to da je caption text lijevo, a ne u sredini. To mi je bilo cool u osmici.

17 godina
neaktivan

Ljudi dali itko od vas razmišlja o jednoj začkoljici dok radi upgrade.

Naime SITNIM slovima piše.

Windows 10 is free upgrade, for a limited time, for qualified windows 7 bla bla...

E sad ovo se može dvojako shvatiti.

1) besplatni upgrade je limited, dakle neko vrijeme će se moći besplatno nadograditi nakon toga tko hoće nadogradnja se plaća, ali tko je nadogradio ima free win 10 za stalno.

2) Upgrade je besplatan na određeno vrijeme, a poslije će iskočiti pop up prozorčić, plati faco ako hoćeš dalje koristiti.

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Brajki kaže...

Windows 10 is free upgrade, for a limited time, for qualified windows 7 bla bla...

1) besplatni upgrade je limited, dakle neko vrijeme će se moći besplatno nadograditi nakon toga tko hoće nadogradnja se plaća, ali tko je nadogradio ima free win 10 za stalno.

2) Upgrade je besplatan na određeno vrijeme, a poslije će iskočiti pop up prozorčić, plati faco ako hoćeš dalje koristiti.

Već je nadaleko poznata činjenica da, ako se upgradea unutar godinu dana nakon izlaska, W10 ostane zauvijek besplatan.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
17 godina
neaktivan
NiramX kaže...
Brajki kaže...

Već je nadaleko poznata činjenica da, ako se upgradea unutar godinu dana nakon izlaska, W10 ostane zauvijek besplatan.

E onda sam ja in a Galaxy far far away jer do mene to još nije stiglo. :)

Hvala na odgovoru.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice