Vladavina gadgeta

poruka: 44
|
čitano: 9.871
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vladavina gadgeta".
18 godina
Vladavina gadgeta

Eto Artfull... jos malo pa ces morat na PC prec :))))) Ili ces morat radit na iPadu :)

U svakom slucaju, definitivno im je veca zarada na iPhoneima, iPadima i iPodima nego na racunalima.

I'm going woo woo

8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta

"Steve Jobs (otac Applea i svih Appleovih fanova)"

Je li ovo komentar pisca originalnog članka, ili Bugovog autora?

Također link na original ne bi škodio.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 12:07 (plavooki).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vladavina gadgeta

Toliko i o tome da je OSX (i Mac Pro) raširen kod profesionalaca... Da jest, ne bi njima padalo na pamet takvo što ni u snu...

Every hole is a goal!
17 godina

To nije problem do iPada, nego do kretenizama koje operatori forsiraju, a niti jedan zakon ih ne sprečava u tome (tipa recimo da kriptografija je znanstvena fantastika za njih - Hi2U m-banking).

Every hole is a goal!
17 godina
odjavljen
wyks kaže...

"Steve Jobs (otac Applea i svih Appleovih fanova)"

Je li ovo komentar pisca originalnog članka, ili Bugovog autora?

Također link na original ne bi škodio.

To je moj osobni komentar, tj. 75% članka. Ako te zanima pojašnjenje komentara, komentar se odnosi na vrlo privrženu zajednicu oko Applea i Appleovih proizvoda, koja u Steveu Jobsu vidi "oca" s obzirom na Jobsov istančan osjećaj za dobar marketing i želje korisnika.

Link na "original" ne može postojati, jer ovaj članak nije kopija tog članka, već moj osobni komentar na njegov članak i komentar o situaciji potaknut člankom gospodina koji se spominje u startu. Ako članak nije direktan prijevod i kopija nekog drugog članka, nemam običaj navoditi izvore, jer se često radi o tri ili više izvora uz osobne dorade, a često o isključivo autorskom članku na osnovu vlastitih informacija.

S obzirom da je u startu navedena "inspiracija" kao poticaj za članak, nije teško po imenu autora, njegovog matičnog weba i temi naći jedan od članaka koje referiram (a činjenične informacije su korištene iz najmanje tri izvora: Gizmodo, Newsweek, itd.).

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 12:14 (Tonči).
18 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta

Pa dobro, to je razumljivo jer i sam Jobs je nedavno u jednom interviewu rekao da će PC (Mac) jednog dana  biti u manjini, tj. samo 1 od X uređaja će biti PC. Ali, bože moj, to ne znači da će Apple odustati od Mac-a ili da će ga zanemariti - pa sve iPhone i iPad applikacije nastaju na Mac-ovima, bez Mac-ova nema ni iPhone i Pad aplikacija. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 12:15 (martin).

0 0 hvala 0
17 godina
Vladavina gadgeta

Pa mene ovo iskreno i ne čudi. Očito je postalo vrijeme mobilnosti i kada se bilo što što je fiksno pokušava odbaciti u svijetu kućnih korisnika i to mi se u jednu ruku i sviđa. Mislim da bi u nekoj budućnosti ipak desktop kompjuteri trebali ostati primarno za posao ili zahtjevnije korisnike dok će ostali imati tablete i slične stvari za sve ostalo. Pa evo i sam gledam, najviše na svom pc-u što radim da ga opterečuje su igre i to je praktički i jedini suvisli razlog zašto imam windowse na njemu. A navjiše što koristim na kompu od svega je web browser dok ostale funkcije se puno rjeđe koriste. Puno je veći gušt lijepo u bilo kojem mjestu u kući imati internet u ruci a ne da sam za jedno mjesto fiksiran, ili da mi treba neka podloga na čemu bi stajao(to ako je prijenosnik u pitanju, eventualno bi se netbook dao držati u ruci i koristiti ali to mi zvuči malo blesavo) 

A u onom nabrajanju što su rekli da ipad može sve što i macbook nije istina: sa ipadom nemožeš imati videopoziv jer nema kamereBelji se Ali očito je da je to rezervirano za ipad 2, nakon što su sada to predstavili na iphonu...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

To je moj osobni komentar, tj. 75% članka. Ako te zanima pojašnjenje komentara, komentar se odnosi na vrlo privrženu zajednicu oko Applea i Appleovih proizvoda, koja u Steveu Jobsu vidi "oca" s obzirom na Jobsov istančan osjećaj za dobar marketing i želje korisnika.

Link na "original" ne može postojati, jer ovaj članak nije kopija tog članka, već moj osobni komentar na njegov članak i komentar o situaciji potaknut člankom gospodina koji se spominje u startu. Ako članak nije direktan prijevod i kopija nekog drugog članka, nemam običaj navoditi izvore, jer se često radi o tri ili više izvora uz osobne dorade, a često o isključivo autorskom članku na osnovu vlastitih informacija.

S obzirom da je u startu navedena "inspiracija" kao poticaj za članak, nije teško po imenu autora, njegovog matičnog weba i temi naći jedan od članaka koje referiram (a činjenične informacije su korištene iz najmanje tri izvora: Gizmodo, Newsweek, itd.).

Hvala na brzom odgovoru!

Donekle se i ja slažem s tim komentarom, pogotovo kad se u to sam uvjeriš čitajući komentare nekih korisnika Applea.

Link nije toliko potreban jer kako i sami navodite ipak je to vaš osvrt potaknut tim člankom.

Postavio sam link da oni koji čitaju mogu odmah i pročitati taj članak koji komentirate.

(Vjerojatno se slažete da ima jako puno korisnika ovog foruma koji za čudo božije nikad nisu čuli za Google)

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina
Vladavina gadgeta

čovjek u potpunosti ima pravo...sada je smisao Apple-a najviše iPhone i iPad. Prije nitko nije ni znao za njih (što ase tiče prosječnih korisnika koji su na windowsima) a sada svi pričaju o iPhone-u. Apple je AppStore-om omastio brk luđački i shvatili su da to ne mogu napraviti na osx-u i stolnim računalima pa ih valjda i zato toliko ne promoviraju. 

Osobno mislim da je sramota da se čak ni besplatne aplikacije ne mogu prebaciti između uređaja nego su sve vezane za serijski broj pojedinog uređaja. Isto tako glupo je kako se aplikacije ne mogu instalirati iz drugog izvora osim ako se ne koristi Jailbreak ili druge alternativne opcije. Sve što Jobs radi na konferencijama je to da se hvali downloadima i prodanim aplikacijama a tu i tamo nešto predstavi (kao u ovom slučaju iPhone 4) koji je opet ista stvar, uređaj koji će im donijeti veću prodaju aplikacija.

Nitko više ne spominje njihova stolna računala, koja su jedini razlog zašto ne prezirem Apple. Samo ona su sinonim kvalitete, sigurnosti. Druga stvar su navodi koji kažu da je OSX sustav za glupe i retardirane (čitaj: Amere) ali ipak radi se o toliko stabilnom sustavu koji ima isti ako ne i veći izbor profesionalnih aplikacija. 

Današnjim klincima Apple samo znači iPhone i iPod i koju aplikaciju imaju. Sva sreća pa se kod nas ne mogu (za sada) kupovat. Ima puno puno boljih uređaja što se tiče mobitela koji nude slobodu izbora i mogućnost instalacije aplikacija iz trećih izvora.

Apple polako ali sigurno propada kao informatička a uzdiže se kao tvrtka koji izbacuje audio playere, mobitele i slično...

http://www.youtube.com/user/zgd2006

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Baš sam mislio na istu stvar. Ako već pišete (prevodite) neku vijest, stavite bar link do izvornika i autora koji se potrudio napisati isti.

18 godina
Vladavina gadgeta

Ne slažem se s autorom članka. Ono što ja vidim je da će uvijek postojati potreba za istrimanim, učinkovitim i moćnim kućnim PC-om kao centralnom jedinicom za potporu raznim pametnim mobitelima i tabletima, i za heavy duty poslove (uključuje i igranje - neprikosnovena potreba nas gamera za moćnim hardverom te mišom i tipkovnicom će uvijek postojati). Tu vidim problem za laptope, netbooke i slična poluprenosiva računala, koja bi mogla postati opsolentna.

1 0 hvala 0
16 godina

pa zato su počeli i prodavati iphone,ipad,ipod razne aplikacije i glazbu jer su odavno shvatili da se svojim preskupim računalima neće nikad masovno probiti na svjetskom tržištu,mene ovo ništa ne čudi zna se da stevea najviše privlači lova a puno je bolja lova i veći profit u raznim mobilnim uređajim i aplikacijama nego što je to u računalima,da se steve nije okrenuo mobilnom tržištu apple bi več odavno propao

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
18 godina
Malto kaže...

Ne slažem se s autorom članka. Ono što ja vidim je da će uvijek postojati potreba za istrimanim, učinkovitim i moćnim kućnim PC-om kao centralnom jedinicom za potporu raznim pametnim mobitelima i tabletima, i za heavy duty poslove (uključuje i igranje - neprikosnovena potreba nas gamera za moćnim hardverom te mišom i tipkovnicom će uvijek postojati). Tu vidim problem za laptope, netbooke i slična poluprenosiva računala, koja bi mogla postati opsolentna.

Mislim da su ugrozenija stolna racunala nego prijenostna. Mac i igranje nemos stavit u istu recenicu.

I'm going woo woo
17 godina
odjavljen
Johnnyzg kaže...

Baš sam mislio na istu stvar. Ako već pišete (prevodite) neku vijest, stavite bar link do izvornika i autora koji se potrudio napisati isti.

Ako već sudjeluješ na forumu, onda čitaj teme koje komentiraš. :-)

tnakir kaže...

Mislim da su ugrozenija stolna racunala nego prijenostna. Mac i igranje nemos stavit u istu recenicu.

Zapravo, Mac i igranje su sve bolji jedno s drugim. Steam je nedavno izdan za Mac, a sve više igara dostupno je za Mac odmah po izdavanju, što se posebno odnosi na blockbustere iz Blizzarda.

Problem može postojati za stolne OS-ove, prije nego za stolna računala. Sve je u pitanju i stvar je vrlo kompleksna. Hoće li tableti istisnuti notebooke? Hoće li notebook istisnuti stolno računalo mijaturizacijom i optimizacijom sve snažnijih komponenti? Hoće li tableti umrijeti pod naletom sve bržih LV notebooka? Hoće li se korisnička računala svesti na tablete, mini-OS-ove i oblak? Hoće li OSX postati isključivo produkcijska platforma i hoće li to biti dovoljno da opstane? Hoće li preživjeti Windowsi i OSX ili ćemo imati samo Server/Workstation na "kantama", a za ostalo koristiti tablete i telefone? Pitanje je i koliko će se "razmahati" korištenje oblaka.

Sve to ima jako kompleksnu priču iza sebe i u ovom trenutku kada se tek rađaju te nove tehnologije i ulaze u širu primjenu, možemo samo nagađati i svačije je mišljenje jednako relevantno, jer nitko ne može biti siguran.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 13:11 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta

Neko gleda nogometnu utakmicu i uživa, ja gledam tržišnu utakmicu i uživam.

Neslažem se u tome da je Apple nepromišljeno krenuo napadat flash bez da ima nekog asa u rukavu. Nitko ne napada verbalno nekog ako od toga nema neke koristi ili nesmatra da će odnjeti pobjedu. Možda Apple ne želi još izdati novi OS i MAc mini zbog toga što čeka da se ekipa prvo rastroši na iphone, pa da onda krene na mac. TO bi bio pravi potez.

Apple je dosta mudasta tvrtka i to poštujem kod nje.

0 0 hvala 0
18 godina
Vladavina gadgeta

Covjek se posvetio zlatnoj koki koja mu donosi zaradu.Ne kuzim o cemu je trebao pricati? O OSX koji je dobar u verziji u kojoj se nalazi.Svima je jasno da je Apple danas no.1 IT firma po zaradi.A sta mu je to omogucilo?Pa iPhone naravno i iOS

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 14:59 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vladavina gadgeta

Znači, prema riječima autora originalnog članka (Daniela Lyonsa), prelazak sa 10-20 kilogramskih kanturina u bližoj budućnosti na nešto lagano poput iPada (uz neizbježan napredak na tom području - približavanje performansama i funkcionalnošću istih) je, kao, loše?

Čudnovati čovo. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta

evo ja recimo sjedim sad na kompu doma koji nisam vidio 2 tjedna jer se gustam na moru.. a na moru imam laptop sa gsm pristupu netu i htc hero takodjer sa pristupom netu.. i mogu vam reci da jednostavno gustam u ogromnom ekranu, super brzom pristupu netu, fantasticnoj filco tipkovnici i ugodnoj radnoj stolici..  gadgeti mogu zamjeniti te primarne funkcije na plazi u vlaku na kenjar.. ali za ozbiljno nikad.

A sad bjezim nazad na more :D

(more je konacno toplo!)

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Vladavina gadgeta

Ako Adobe ne izda iduću verziju CS paketa za OSX, moglo bi biti zanimljivo.

A onda ostaju (od profesionalaca na Macu) samo video/audio editori.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta
Dakle nova mantra nije Apple is doomed nego Mac is doomed. :) Gle, ima petnaest i vise godina da je Jobs rekao if I was Apple Ceo ( to kad nije bio, jel ) I would milk Machintosh for what it is still worth and move on to next big thing. Citiram iz sjećanja pa me nemojte hvatati za riječ doslovno. Al to je to.
A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
ako adobe odustane od izdavanja svojih programa za mac, mora racunati na dobar komad zarade koja bi mogla izostati! tu je poanta price! dionicko je to drustvo, a recimo 20% manji prihodi u doba recesije i nije neka dobra stvar za nekog direktora kad se mora suociti sa dionicarima :)
ne vidim razlog za brigu sto se tice macbooka tice! stovise! apple nikad nije prodavao toliko stolnih i prijenosnih racunala koliko ih sada prodaje! to sto su ovo "i" uredjaji napravili boom desetljeca, ne znaci da je OSX PROPAO! u SADu imaju skoro 20% shera! to je hebeno puno! a i ovaj novinar zabrinuti americki novinar valjda nije skuzio da je na WWDC izasao i safari 5, program koji se valjda vrti na veshmashinama a ne na pc strojevima :)
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
Dakle nova mantra nije Apple is doomed nego Mac is doomed. :) Gle, ima petnaest i vise godina da je Jobs rekao if I was Apple Ceo ( to kad nije bio, jel ) I would milk Machintosh for what it is still worth and move on to next big thing. Citiram iz sjećanja pa me nemojte hvatati za riječ doslovno. Al to je to.

Valjda je rekao kad je dobio otkaz u Apple-u. Tek se kasnije vratio kao CEO. Nešto sam čitao davno o tome.

Gledajte ove godine je izdan novi iMac i novi MacbookPro jel, ako se sjećam to je bilo početkom godine ili krajem prošle. Neće valjda Apple čekati 4 mjeseca i izdati osvježenje ponovo, jel? Već se i ove godine opekao pa je dva puta osvježavao Macbook pro (prije nije bilo i7 verzije), jel. Sad je vrijeme za novi iphone. A ostalo će kasnije doči. Samo je meni bilo bad što nisu predstavili i osvježenje za macmini i Mac pro. 

17 godina
artfull kaže...

Machintosh? A?

Nes' ti Apple fana koji nezna niti ime napisati ispravno!

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
16 godina
neaktivan
kinsif kaže...
dionicko je to drustvo, a recimo 20% manji prihodi u doba recesije i nije neka dobra stvar za nekog direktora kad se mora suociti sa dionicarima :)

Za razliku od Apple-a koji je u recesiji bilježio samo rast

18 godina
moderator
Genie kaže...

evo ja recimo sjedim sad na kompu doma koji nisam vidio 2 tjedna jer se gustam na moru.. a na moru imam laptop sa gsm pristupu netu i htc hero takodjer sa pristupom netu.. i mogu vam reci da jednostavno gustam u ogromnom ekranu, super brzom pristupu netu, fantasticnoj filco tipkovnici i ugodnoj radnoj stolici..  gadgeti mogu zamjeniti te primarne funkcije na plazi u vlaku na kenjar.. ali za ozbiljno nikad.

Evo link na jedan malo stariji tekst na sličnu temu (i sa istim zaključcima):

http://www.bug.hr/ostav/mala-oda-desktopu/89975.aspx

Cool

...
17 godina
odjavljen
Miro kaže...
Genie kaže...

Evo link na jedan malo stariji tekst na sličnu temu (i sa istim zaključcima):

http://www.bug.hr/ostav/mala-oda-desktopu/89975.aspx

Cool

Iz istih razloga sam osobno još uvijek na desktopu (sve većem i većem Šutim) i čak sam s radošću kolegi Domagoju udijelio nekoliko savjeta, zbog kojih je sigurno sretniji, nego na dotadašnjem prijenosniku.

Nekoliko me kolega pokušalo "gurnuti" na prijenosnik, a i sâm sam nekoliko puta o tome ozbiljno razmišljao, ali redovito "projekt prijelaska" umre negdje u začetku, jer se svaki put iznova oduševim tisućama piksela ekrana, terabajtima raptorski brzih (a danas već SSD) diskova i desecima jezgara (karikiram:)) procesora, bespućima radne memorije... Da, desktop je kralj.

18 godina
artfull kaže...

Ja tom covjeku skidam kapu... covjek ima toliko kreativnosti, toliko smisla sto za biznis sto za tehnikalije sto za marketing (ili bar ima smisla odabrati ljude koji ce to raditi za njega). Mislim da ce njegov nasljednik biti na nezahvalnom polozaju kada Jobs jednog dana odstupi sa pozicije.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta

Mislim da kad Jobs ode iz firme da ce to biti kraj jedne ere i vjerovatno samoga Apple-a. Ipak je on genij koji goni cijelu organizaciju. Ne, nisam njegov fan ili bili kakav fanboy ali postujem Jobsa kao poslovnog covjeka i inovatora, iako zna pretjerivati...i to dosta cesto. Ipak, te stare patike cine cuda.

THIS FORUM HAS JUST JUMPED THE SHARK
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Bukva kaže...

Toliko i o tome da je OSX (i Mac Pro) raširen kod profesionalaca... Da jest, ne bi njima padalo na pamet takvo što ni u snu...

Samo da se ne desi da uskoro jedino kod profesionalaca neće biti OSX-a.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice