Visual Studio 2012 s Windowsima 8

poruka: 48
|
čitano: 4.378
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Visual Studio 2012 s Windowsima 8".
17 godina
Re: Visual Studio 2012 s Windowsima 8
Friday kaže...

Vidi, designer fajlovi su nam 5 tisuća linija koda pa više (puno više...) tako da ručno kucanje ne dolazi u obzir.

Friško instalirani strojevi - na svakom se isto ponaša. Često nam dođe jedan MVP-ovac (baš područje razvoja, ne znam konkretan naziv) i on se čudio kad je vidio...

Naravno da dolazi u obzir, jer onda bar znaš kaj si natipkao.

I učita se instant i bez dizajnera :-)

18 godina
protjeran

Friday, aj priznaj da koristiš one shit pluginove od DevExpressa. Koji znaju nešto vječno procesirati, posebno kod otvaranja solutiona. 

Programko http://programko.bloger.hr

1 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Bitanga kaže...
Friday kaže...

Vidi, designer fajlovi su nam 5 tisuća linija koda pa više (puno više...) tako da ručno kucanje ne dolazi u obzir.

Friško instalirani strojevi - na svakom se isto ponaša. Često nam dođe jedan MVP-ovac (baš područje razvoja, ne znam konkretan naziv) i on se čudio kad je vidio...

Ili trolaš ili si glup (nadam se ovo prvo). Ako si nekad vidio kako izgleda obrazac za popunjavanje npr kreditnog zahtjeva bit će ti malo jasnije. STOTINE text edita, spin edita, gridova, grafiva i reporta, buttona milijarde, custom efekti za bojanje... NA JEDNOJ FORMI!!!!!

Programko kaže...

Friday, aj priznaj da koristiš one shit pluginove od DevExpressa. Koji znaju nešto vječno procesirati, posebno kod otvaranja solutiona. 

Mislim da je uglavnom sve pogašeno. Ali sa ISTOM verzijom devexa je u 2008 stvar radila ko sat, u 2010 raspad sistema...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
Bitanga kaže...

Ili trolaš ili si glup (nadam se ovo prvo). Ako si nekad vidio kako izgleda obrazac za popunjavanje npr kreditnog zahtjeva bit će ti malo jasnije. STOTINE text edita, spin edita, gridova, grafiva i reporta, buttona milijarde, custom efekti za bojanje... NA JEDNOJ FORMI!!!!!

E stari moj, nemaš ti pojma kolko sam ja formi napravio što WinForms, što WPF, a što ASP.NET bez ikakvog dizajnera.

A ti i dalje kukaj da ti radi sporo ;-)

P.S. Osim toga, ako to sve imaš na jednoj formi, možda da razmisliš o refaktoriranju :-)

Npr. grupiranje nečega u kontrole i sl. Ne bi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 22:31 (Bitanga).
18 godina
odjavljen
Bitanga kaže...

E stari moj, nemaš ti pojma kolko sam ja formi napravio što WinForms, što WPF, a što ASP.NET bez ikakvog dizajnera.

P.S. Osim toga, ako to sve imaš na jednoj formi, možda da razmisliš o refaktoriranju :-)

Nemam pojma šta si ti radio ali ovo što pričaš nema nikakvog smisla. Grupirano je u zasebne kontrole, ima ih milijun.

Baš sam danas gledao designer fajl jedne kontrole - ima nešto malo manje od 19.000 linija koda. Unutar nje ima još 7-8 golemih kontrola koje svaka imaju podosta designer koda. Možeš ti biti i supermen, ali kad od klijenta dobiješ zahtjev da na takvoj jednoj kontroli uglaviš još jedan textedit između 2 postojeća i zbog toga moraš napraviti kompletan redizajn većeg dijela user kontrole - e to je sranje. Taman i da si izmislio visual studio nećeš to ručno u designer fajlu napraviti za manje od mjesec dana... Ako uopće ikad budeš. Zapravo, to što pričaš je totalno nesuvislo i svatko tko je upućen u to će se sa time složiti. Zamisli kako izgleda root forma za objekt koji je u bazi sastavljen od 60 tablica... (a must have je da se što više toga vidi na prvu)

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
Bitanga kaže...

Nemam pojma šta si ti radio ali ovo što pričaš nema nikakvog smisla. Grupirano je u zasebne kontrole, ima ih milijun.

Baš sam danas gledao designer fajl jedne kontrole - ima nešto malo manje od 19.000 linija koda. Unutar nje ima još 7-8 golemih kontrola koje svaka imaju podosta designer koda. Možeš ti biti i supermen, ali kad od klijenta dobiješ zahtjev da na takvoj jednoj kontroli uglaviš još jedan textedit između 2 postojeća i zbog toga moraš napraviti kompletan redizajn većeg dijela user kontrole - e to je sranje. Taman i da si izmislio visual studio nećeš to ručno u designer fajlu napraviti za manje od mjesec dana... Ako uopće ikad budeš. Zapravo, to što pričaš je totalno nesuvislo i svatko tko je upućen u to će se sa time složiti. Zamisli kako izgleda root forma za objekt koji je u bazi sastavljen od 60 tablica... (a must have je da se što više toga vidi na prvu)

Ono što je nesuvislo je što ti braniš loš dizajn. Al imaš pravo, šta ja znam.

Uglavnom, pljuvat po VSu jer radi sporo sa "milijun" kontrola je u najmanju ruku smiješno. Ne tolko smiješno kao tvoja forma od "milijun" kontrola, ali skoro.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 22:58 (Bitanga).
17 godina
odjavljen
Friday kaže...
Bitanga kaže...

Neću vam se miješati u svađu za niti jednu stranu, ali meni se to čini kao design-fail. Ne tvoj, nego samog poslovanja naručitelja i metode rada. Ne postoji osoba koja može procesirati formu s toliko podataka koliko se tu traži odjednom. To ionako fizički ide u chunkovima. Netko je od naručitelja zabrijao na Excel tablice jer mu izgledaju moćno, a zapravo je umorio i usporio svakog djelatnika čije se oči i mozak moraju snaći na toliko kontrola koje nisu istog tipa podatka.

Sve se to može elegantnije kroz puno ugodnije wizarde. Ako je potrebno imati predočeno mnogo podataka odjednom, postoje prikladnija rješenja. Ako je pak forma nužna kakva jest (ipak nagađamo jer ne daješ puno infoa) onda mora postojati način da se te forme/UI generiraju automatski prema dostupnim podacima. Čim ručno slažeš stotinu inputa, nešto tu ne štima u projektu.

18 godina
odjavljen

Naravno da je design fail, to se vidi iz aviona. Klijentu smo predložili wizard (ili više njih), ne želi niti čuti. NapravilI smo na jednoj formi ali podjeljeno u tabove. Super pregledno i jednostavno. Opet neće. Inzistirali su da bude sve "kao jedan veliki dokument kroz koji oni mogu skrolati". Sve smo onda potrpali na jednu user kontrolu (koja je sastavljena od više drugih user kontrola) sa grupama koje su po defaultu "skupljene". To je trebalo biti napravljeno i bolje (podjeljeno u više zasebnih user kontrola) ali činjenica je da je na root kontroli ostalo jako puno elemenata i sa time se jako sporo radi. Design fail sa kojim moramo živjeti jer preslagivanje ovakve kontrole bi trajalo...  pa recimo dosta.

Svejedno i dalje tvrdim da se to ne može ručno raditi. Čak ni na manjim kontrolama. Samo jedan element kad se prebaci na drugo mjesto ili bilo kakva sitna promjena povlači za sobom promjene na većini drugih elemenata (veličina, lokacija itd...).

Zapravo smo se maknuli od teme, a htio sam naglasiti da je u vs2008 sve radilo puno brže i stabilnije. Jučer opet nisam mogao kompajlirati i to nakon što sam dodao jednu liniju koda u klasu. Dakle buildao sam, upisao jednu liniju koda i htio sam pokrenuti da vidim rezultat. Pojavio se neki novi exception koji nisam nikada do sada vidio. Grozno.

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Friday kaže...

...

Zapravo smo se maknuli od teme, a htio sam naglasiti da je u vs2008 sve radilo puno brže i stabilnije. Jučer opet nisam mogao kompajlirati i to nakon što sam dodao jednu liniju koda u klasu. Dakle buildao sam, upisao jednu liniju koda i htio sam pokrenuti da vidim rezultat. Pojavio se neki novi exception koji nisam nikada do sada vidio. Grozno.

To je točno. VS2010 jest znatno sporiji IDE. Nego, jeste probali kontrole Telerika ili ComponentOnea?

18 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Friday kaže...

...

To je točno. VS2010 jest znatno sporiji IDE. Nego, jeste probali kontrole Telerika ili ComponentOnea?

Od Telerika koristimo neke za web ako se ne varam ali sve je uglavnom devex. Doduše, složenije grafove (za BI) radimo sa chartfx (softwarefx) kontrolama. Isprobavali smo sve i svašta ali devex nam je najbolje sjeo i koristimo ga već godinama (iako imaju užasno iritantnih bugova).

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 8:39 (Friday).
17 godina
Tonči kaže...
Friday kaže...

...

Pa teško je očekivati od nečega što ima više featurea da radi brže od onoga što ima manje, pogotovo sa izmjenama u editoru i designeru koje je uveo VS2010. Mislim da je to u svemu tako.

To bi značilo da je VS2008 bio sporiji nego što je trebalo.

Ali to ne znači nužno da je lošiji, ovisi koje parametre gledaš.

No ako ti se solution diže 20 minuta, i designer 45 minuta, tu nešto gadno ne štima.

P.S. Nije svađa, čisto zdrava diskusija ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 10:10 (Bitanga).
17 godina
Friday kaže...

Svejedno i dalje tvrdim da se to ne može ručno raditi. Čak ni na manjim kontrolama. Samo jedan element kad se prebaci na drugo mjesto ili bilo kakva sitna promjena povlači za sobom promjene na većini drugih elemenata (veličina, lokacija itd...).

Ma kužim ja tebe, ali ako ti se designer toliko dugo učitava, siguran sam da bih ja prije to napravio u kodu nego ti u designeru, i to iz notepada ak treba ;-)

Ne vidim zašto bi bilo nemoguće.

A i dobro ti Tonči kaže za dinamičko generiranje.

18 godina
odjavljen
Bitanga kaže...
Friday kaže...

Ma kužim ja tebe, ali ako ti se designer toliko dugo učitava, siguran sam da bih ja prije to napravio u kodu nego ti u designeru, i to iz notepada ak treba ;-)

Ne vidim zašto bi bilo nemoguće.

A i dobro ti Tonči kaže za dinamičko generiranje.

Ne učitava mi se designer toliko dugo nego popis data source-va.

EDIT: - nema automatskog generiranja formi, klijenti izričito zahtjevaju poziciju svakog polja.

Pazi ovo, 3 build od jutros tek...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 10:27 (Friday).
17 godina
Friday kaže...

EDIT: - nema automatskog generiranja formi, klijenti izričito zahtjevaju poziciju svakog polja.

Gadno, pushnuli ste VS do limita :-)

18 godina
odjavljen
Bitanga kaže...
Friday kaže...

Gadno, pushnuli ste VS do limita :-)

Prijavljeno u MS (od strane mnogih developera) još prije 100 godina i ništa od onda...

A ovo je samo kap u moru.

Freak Show Inc.
18 godina
odjavljen

I još...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Čini se kako tebi ograničenje postaje 32-bitnost :D Što imaš u tim kontrolama? LOL

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Friday kaže...

I još...

:| ... ako ti na svojoj zvijeri ne mozes dobro pokretati poslovnu aplikaciju, ne usudim se niti pomisliti kakve enterprajze moraju imati developeri primjerice Crysisa 2 ili nečeg sličnog.

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice