Fala bogu, vec je bilo i vrijeme da izbace SP1, hrpa bugova koja je krasila VS2010 je bila impresivna.
Srecom pa su se oni bitniji dali rijesiti pojedinacnim patchevima.
Fala bogu, vec je bilo i vrijeme da izbace SP1, hrpa bugova koja je krasila VS2010 je bila impresivna.
Pa VS 10 i nije imao baš previše bugova, također su neke stvari drastično ubrzane u odnosu na VS2008(klasični primjer je Add Reference Dialog), no najveća stvar koja me smetala u VS10 je Help Viewer, ali je s betom SP-a ispravljen jer je zbilja bio očajan, i čista nula u odnosu na onaj koji je bio u VS2008, koji mi se sviđa više i od ovog koji dolazi sa SP-om.
Pa VS 10 i nije imao baš previše bugova, također su neke stvari drastično ubrzane u odnosu na VS2008(klasični primjer je Add Reference Dialog), no najveća stvar koja me smetala u VS10 je Help Viewer, ali je s betom SP-a ispravljen jer je zbilja bio očajan, i čista nula u odnosu na onaj koji je bio u VS2008, koji mi se sviđa više i od ovog koji dolazi sa SP-om.
Ja cu ti nabrojati 3 najiritantnija :
1. CTRL+C za copy ponekad (dosta cesto) baci da nema dovoljno memorije za koristenje clipboarda. Jedino rjesenje je ugasiti i upaliti VStudio. To je neki bug u WPFu kojeg VStudio koristi za GUI.
2. Context meni u Solution Exploreru se pojavljuje mali sa scrollerom, iako ima dovoljno mjesta za prikaz cijeloga (super iritantno)
3. CTRL+F za open Find dijaloga, iz nekog razloga sa svakim ponovnim pozivom otvara sve veci i veci Find dijalog :-)
Uglavnom, za ovo su izdali fixeve jos ljetos. Ima jos hrpa gluposti.
Help vise ni ne koristim, samo utipkam u google ono sto me zanima, puno bolje :-)
Ja cu ti nabrojati 3 najiritantnija :
1. CTRL+C za copy ponekad (dosta cesto) baci da nema dovoljno memorije za koristenje clipboarda. Jedino rjesenje je ugasiti i upaliti VStudio. To je neki bug u WPFu kojeg VStudio koristi za GUI.
2. Context meni u Solution Exploreru se pojavljuje mali sa scrollerom, iako ima dovoljno mjesta za prikaz cijeloga (super iritantno)
3. CTRL+F za open Find dijaloga, iz nekog razloga sa svakim ponovnim pozivom otvara sve veci i veci Find dijalog :-)
Uglavnom, za ovo su izdali fixeve jos ljetos. Ima jos hrpa gluposti.
Help vise ni ne koristim, samo utipkam u google ono sto me zanima, puno bolje :-)
Ovo za Copy je se i meni dogodilo par puta, također tu i tamo imam problema s WPF dizajnerom, ali ovo ostalo su sve mali bugovi koji se mogu očekivati u svakom tako velikom softveru, ali meni je jednostavno bio šok Help u 10, jer sam navikao na onaj u VS2008 koji je bio odlično kategoriziran.
Također ima i jedna stvar koja me užasno živcira je to da kad dobijem Error ili Warning u ErrorList-u desnim klikom na error i odabirom View Error Help mi pokaže uvijek istu stranicu na kojoj se nudi da pogledam pomoć na internetu, dok je u VS2008 to bilo puno bolje odrađeno i za većinu error-a se moglo pronaći detaljno objašnjenje i pomoć kako ga ispraviti.
HVALA BOGU!!!
A ono povećanje find dijaloga neću ni komentirati... nabijem ih!!!
ima ga na torrentima ? Čisto da ne čekam do sutra, ako već se može negdje skinuti zašto ne ...
Inače, doma imam VS 2010 Professional, nešto se dogodilo i više ne mogu kreirati novi C# Page, Generic Handler niti većinu stvari. Jednostavno tog templatea u "Add New Item" nema. A za VB postoji, tako da sam primoran prvo kreirati VB item, onda ga online konverterom pretvoriti u C# te mu promjeniti ekstenziju.
Fakin šit ... ali u načelu slažem se da je VS 2010 s količinom bugova puno slabiji nego VS 2008, koji je nažalost bez SPa bio strašno iritirajuć za dnevno korištenje.
Inače u ovih nekoliko godina korištenja VS 2010, nisam primjeito neke ogromne bugove (osim ovog mojeg potonjeg nažalost). Ono što mogu reći iz prakse jest da kolaboracija "Expression Blend <- > Visual Studio" ne funkcionira baš naj naj najbolje, naime jednostavno nemam volje prebacivati se u Blend radi nekih manjih dorada, kad i tako radim na poslovnoj aplikaciji a ne na nečemu s puno "điđa miđa".
Offtopic,
Expression Blend se mora odlučiti želi li biti alat za poslovne aplikacije (dakle Flex) ili alat za multimediju (dakle Flash). Ovako malo jedno i malo drugo ispada kao vječito nedorađeni proizvod kojeg malo tko zna u potpunosti koristiti te svojim developerima donosi mnoge nebuloze.
Inače u ovih nekoliko godina korištenja VS 2010, nisam primjeito neke ogromne bugove (osim ovog mojeg potonjeg nažalost). Ono što mogu reći iz prakse jest da kolaboracija "Expression Blend <- > Visual Studio" ne funkcionira baš naj naj najbolje, naime jednostavno nemam volje prebacivati se u Blend radi nekih manjih dorada, kad i tako radim na poslovnoj aplikaciji a ne na nečemu s puno "điđa miđa".
Offtopic,
Expression Blend se mora odlučiti želi li biti alat za poslovne aplikacije (dakle Flex) ili alat za multimediju (dakle Flash). Ovako malo jedno i malo drugo ispada kao vječito nedorađeni proizvod kojeg malo tko zna u potpunosti koristiti te svojim developerima donosi mnoge nebuloze.
Pa VS ima XAML editor koji je sasvim dovoljan za poslovne aplikacije, a i sam si izjavio da te tvoje aplikacije nemaju puno "điđa-miđa", pa stoga mislim da je VS sasvim dovoljan.
Blend je zamišljen kao alat koji će prije svega koristiti dizajneri, npr. ti isprogramiraš aplikaciju i daš je dizajneru i on ti ju u Blend-u uredi.