Visual Studio 2010 Service Pack 1

poruka: 7
|
čitano: 2.008
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Visual Studio 2010 Service Pack 1".
17 godina

Fala bogu, vec je bilo i vrijeme da izbace SP1, hrpa bugova koja je krasila VS2010 je bila impresivna.

Srecom pa su se oni bitniji dali rijesiti pojedinacnim patchevima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 21:15 (Bitanga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Visual Studio 2010 Service Pack 1
Bitanga kaže...

Fala bogu, vec je bilo i vrijeme da izbace SP1, hrpa bugova koja je krasila VS2010 je bila impresivna.

Srecom pa su se oni bitniji dali rijesiti pojedinacnim patchevima.

Pa VS 10 i nije imao baš previše bugova, također su neke stvari drastično ubrzane u odnosu na VS2008(klasični primjer je Add Reference Dialog), no najveća stvar koja me smetala u VS10 je Help Viewer, ali je s betom SP-a ispravljen  jer je zbilja bio očajan, i čista nula u odnosu na onaj koji je bio u VS2008, koji mi se sviđa više i od ovog koji dolazi sa SP-om.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 21:21 (Joco55).
17 godina
Joco55 kaže...

Pa VS 10 i nije imao baš previše bugova, također su neke stvari drastično ubrzane u odnosu na VS2008(klasični primjer je Add Reference Dialog), no najveća stvar koja me smetala u VS10 je Help Viewer, ali je s betom SP-a ispravljen  jer je zbilja bio očajan, i čista nula u odnosu na onaj koji je bio u VS2008, koji mi se sviđa više i od ovog koji dolazi sa SP-om.

Ja cu ti nabrojati 3 najiritantnija :

1. CTRL+C za copy ponekad (dosta cesto) baci da nema dovoljno memorije za koristenje clipboarda. Jedino rjesenje je ugasiti i upaliti VStudio. To je neki bug u WPFu kojeg VStudio koristi za GUI.

2. Context meni u Solution Exploreru se pojavljuje mali sa scrollerom, iako ima dovoljno mjesta za prikaz cijeloga (super iritantno)

3. CTRL+F za open Find dijaloga, iz nekog razloga sa svakim ponovnim pozivom otvara sve veci i veci Find dijalog :-)

Uglavnom, za ovo su izdali fixeve jos ljetos. Ima jos hrpa gluposti.

Help vise ni ne koristim, samo utipkam u google ono sto me zanima, puno bolje :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 21:44 (Bitanga).
17 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Ja cu ti nabrojati 3 najiritantnija :

1. CTRL+C za copy ponekad (dosta cesto) baci da nema dovoljno memorije za koristenje clipboarda. Jedino rjesenje je ugasiti i upaliti VStudio. To je neki bug u WPFu kojeg VStudio koristi za GUI.

2. Context meni u Solution Exploreru se pojavljuje mali sa scrollerom, iako ima dovoljno mjesta za prikaz cijeloga (super iritantno)

3. CTRL+F za open Find dijaloga, iz nekog razloga sa svakim ponovnim pozivom otvara sve veci i veci Find dijalog :-)

Uglavnom, za ovo su izdali fixeve jos ljetos. Ima jos hrpa gluposti.

Help vise ni ne koristim, samo utipkam u google ono sto me zanima, puno bolje :-)

Ovo za Copy je se i meni dogodilo par puta, također tu i tamo imam problema s WPF dizajnerom, ali ovo ostalo su sve mali bugovi koji se mogu očekivati u svakom tako velikom softveru, ali meni je jednostavno bio šok Help u 10, jer sam navikao na onaj u VS2008 koji je bio odlično kategoriziran.

Također ima i jedna stvar koja me užasno živcira je to da kad dobijem Error ili Warning u ErrorList-u desnim klikom na error i odabirom View Error Help mi pokaže uvijek istu stranicu na kojoj se nudi da pogledam pomoć na internetu, dok je u VS2008 to bilo puno bolje odrađeno i za većinu error-a se moglo pronaći detaljno objašnjenje i pomoć kako ga ispraviti.

18 godina
odjavljen

HVALA BOGU!!!

A ono povećanje find dijaloga neću ni komentirati... nabijem ih!!!

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ima ga na torrentima ? Čisto da ne čekam do sutra, ako već se može negdje skinuti zašto ne ...

Inače, doma imam VS 2010 Professional, nešto se dogodilo i više ne mogu kreirati novi C# Page, Generic Handler niti većinu stvari. Jednostavno tog templatea u "Add New Item" nema. A za VB postoji, tako da sam primoran   prvo kreirati VB item, onda ga online konverterom pretvoriti u C# te mu promjeniti ekstenziju.

Fakin šit ... ali u načelu slažem se da je VS 2010 s količinom bugova puno slabiji nego VS 2008, koji je nažalost bez SPa bio strašno iritirajuć za dnevno korištenje.

Inače u ovih nekoliko godina korištenja VS 2010, nisam primjeito neke ogromne bugove (osim ovog mojeg potonjeg nažalost). Ono što mogu reći iz prakse jest da kolaboracija "Expression Blend   <- > Visual Studio" ne funkcionira baš naj naj najbolje, naime jednostavno nemam volje prebacivati se u Blend radi nekih manjih dorada, kad i tako radim na poslovnoj aplikaciji a ne na nečemu s puno "điđa miđa".

Offtopic,

Expression Blend  se mora odlučiti želi li biti alat za poslovne aplikacije (dakle Flex) ili alat za multimediju (dakle Flash). Ovako malo jedno i malo drugo ispada kao vječito nedorađeni proizvod kojeg malo tko zna u potpunosti koristiti te svojim developerima donosi mnoge nebuloze.

:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoran123456 kaže...
...

Inače u ovih nekoliko godina korištenja VS 2010, nisam primjeito neke ogromne bugove (osim ovog mojeg potonjeg nažalost). Ono što mogu reći iz prakse jest da kolaboracija "Expression Blend   <- > Visual Studio" ne funkcionira baš naj naj najbolje, naime jednostavno nemam volje prebacivati se u Blend radi nekih manjih dorada, kad i tako radim na poslovnoj aplikaciji a ne na nečemu s puno "điđa miđa".

Offtopic, 

Expression Blend  se mora odlučiti želi li biti alat za poslovne aplikacije (dakle Flex) ili alat za multimediju (dakle Flash). Ovako malo jedno i malo drugo ispada kao vječito nedorađeni proizvod kojeg malo tko zna u potpunosti koristiti te svojim developerima donosi mnoge nebuloze.

Pa VS ima XAML editor koji je sasvim dovoljan za poslovne aplikacije, a i sam si izjavio da te tvoje aplikacije nemaju puno "điđa-miđa", pa stoga mislim da je VS sasvim dovoljan.

Blend je zamišljen kao alat koji će prije svega koristiti dizajneri, npr. ti isprogramiraš aplikaciju i daš je dizajneru i on ti ju u Blend-u uredi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice