Nikad me pretjerano nisu uzbuđivali ti alati za virtualizaciju...
Virtualke su mrak jer se citav disk nalazi u jednom fileu koji se vrlo lako kopira kam oces, a moze se i migrirati na HDD. Medjutim, ono sto je super su snapshotovi. Evo, ja vrtim par virtualiki na serveru i na svakoj sam napravil snapshot kada sam sve gore podignul. Ako se nesto zblesne, npr virus ili neki update, jednostavno se napravi revert na prethodnu verziju. Sve traje par sekundi i idemo dalje koda se nista nije dogodilo.
Bezveze...
Mozes dati neki kvalitetniji argument osim "bezveze"? Ovako ispada da pokusavas trollati.
I am creationist. I believe man created god.
Virtualke su mrak jer se citav disk nalazi u jednom fileu koji se vrlo lako kopira kam oces, a moze se i migrirati na HDD. Medjutim, ono sto je super su snapshotovi. Evo, ja vrtim par virtualiki na serveru i na svakoj sam napravil snapshot kada sam sve gore podignul. Ako se nesto zblesne, npr virus ili neki update, jednostavno se napravi revert na prethodnu verziju. Sve traje par sekundi i idemo dalje koda se nista nije dogodilo.
samo pripazi koji se servisi vrte na serverima na kojima radiš snapshotove
Samo jedna vrlo važna napomena: snapshot-ovi nisu zamjena za backup, nego je njihova namjena brzi rollback. I to bi trebalo biti samo za "prvu ruku" (čitaj: ako nemaš neki pametniji komad softvera za rollback, a treba ti ta mogućnost).