Normalno je da je istina, nisam tu da pričam bajke itd. apsolutno ništa nije preuveličano, još nisam sve ni rekao. Usenet danas ne radi cijeli dan, tko zna kad će proradit sad je vikend a mi na Bnetu znamo kako oni NErade vikendom.
Hahah koji je taj Bnet jadan, pa to stvarno djeca rade tamo a ne direktori. Danas su stavili obavijest o radovima sa jučerašnjim datumom !!
hahah koje muljanje ljudi, valjda su pročitali ovdje komentare pa brzo išli nešto stavit na web, hehe koja sramota. Ti direktori tamo valjda imaju jedva osnovnu školu pa neznaju ništa o IT-u a kamoli da nešto znaju narediti da se odradi kako spada.
Bnet je grupa amatera.
joj daj molim vas sam serete da oprostim.
mislim kom ne valja nek se vrati na t-comov adsl pa nek placa tam one njihove abnormane cijene.
mislim vama nis ne valja.
na b net(prije dcm-u)sam vec par godina i svaka im cast.imam 2d opciju i zadovoljan sam.kaj telefon nije ni meni radio za bozic i kaj sad..smak svijeta.
mislim ajmo bit ko one bakice na dolcu...mislim radi nesto 364 dana i onda nes ne radi jedan dan i odma kaos.pljuvanje,to nis ne valja,fuj itd itd.
imao sam mozda 2 puta problema sa njihovim modemom i decki su dosli isti dan.svaka im cast.internet mi radi hvala bogu non stop..komp ni ne gasim.
na telefonu mi ekipa doma spava i sto se tice tog kolko pricamo i kolko platimo za to stvarno minimalno.za razliku od prijasnjeg adsl-a...nema sta.
kom ne valja....t-com..
brzo ce se vratit.
Čekajte, ajde da nešto rasvijetlimo...
U korisničkoj službi Bneta rade ljudi kojima je posao upravo to. U t-comu rade gotovo isključivo studenti. Mislim da onda nije fer trpati ih u isti koš!
Koristim ovaj 3D paket od samog početka i mogu reć da sam zadovoljan za razliku od 2 godine na T-comu, je da telefon zna zaštekat tu i tamo ali s internetom ama baš nikakvih problema evo skoro godinu dana. Ja ih toplo preporučam (iako su mogli i nama dignit brzinu) !
U korisničkoj službi Bneta rade ljudi kojima je posao upravo to. U t-comu rade gotovo isključivo studenti. Mislim da onda nije fer trpati ih u isti koš!
Hahah koji je taj Bnet jadan, pa to stvarno djeca rade tamo a ne direktori. Danas su stavili obavijest o radovima sa jučerašnjim datumom !!
hahah koje muljanje ljudi, valjda su pročitali ovdje komentare pa brzo išli nešto stavit na web, hehe koja sramota. Ti direktori tamo valjda imaju jedva osnovnu školu pa neznaju ništa o IT-u a kamoli da nešto znaju narediti da se odradi kako spada.
Bnet je grupa amatera.
prvo ne razumjem do kojeg djela pricas o t com-u a od kojeg o b netu al dobro...
kad sam ja zvao b net javila mi se zena i rekla mi, nakon sto sam joj objasnio problem,u redu poslat cemo decke kod vas.
decki dosli za pola sata i rijesen problem tako da...sto se te usluge tice nemam rijeci.
a sto e tice t-coma.upravo radim sa deckima koji su od tamo dosli.
a i znam tu njihovu pricu od prije o studentima koji nemaju pojma kaj rade i zivo im se je...,i o ne produzivanjima ugovora i bla bla bla.
ne da mi se o t comu pricat.
Ja nisam korisnik njihovih usluga zahvaljujući njihovoj nesposobnosti.
Dođu oni meni nudit uslugu i nakon što sam im objasnio da mi ne pada na pamet potpisati ugovor dok ne testiram uslugu, s obzirom da si ne mogu priuštiti da mi nešto ne radi, nazove me nekakva direktorica iz Zagreba koja kao ima ovlasti za takve stvari i kaže "ok, u ponedjeljak će doći naši ljudi i instalirati uslugu na test od 3 dana" (tražio sam čak i plaćeni test, tj. da platim korištenje jer mi je interes test, a ne leech). Ali niti se tko pojavio niti se tko javio nakon vikenda ni bilo kada opet.
To je bilo na ljeto. Prije mjesec dana zovu me opet na telefon i nude uslugu; ja im kažem kako sam zainteresiran, ali i ispričam iskustvo od ljeta. Pravdaju se da je to slučajno, da će netko odmah doći u ponedjeljak i da me mole da razmotrim uslugu... - Moram li reći da mi se nitko nije javio ni u taj famozni ponedjeljak? Već mjesec dana niti jedan ponedjeljak zapravo...
Tako da, ako i dođu sada, moraju mi dati godinu dana besplatne usluge da ih shvatim ozbiljno, jer ovako za sada mi se čine kao hrpa šarlatana s razinom usluge kao da firmu drži neodgovorni pubertetlija.
I prije nego sam i probao njihovu uslugu, mogu slobodno preporučiti svima da se klone B-Neta.
Bnet je grupa amatera.
Bnet je grupa amatera.
Dođu oni meni nudit uslugu i nakon što sam im objasnio da mi ne pada na pamet potpisati ugovor dok ne testiram uslugu, s obzirom da si ne mogu priuštiti da mi nešto ne radi, nazove me nekakva direktorica iz Zagreba koja kao ima ovlasti za takve stvari i kaže "ok, u ponedjeljak će doći naši ljudi i instalirati uslugu na test od 3 dana" (tražio sam čak i plaćeni test, tj. da platim korištenje jer mi je interes test, a ne leech). Ali niti se tko pojavio niti se tko javio nakon vikenda ni bilo kada opet.
To je bilo na ljeto. Prije mjesec dana zovu me opet na telefon i nude uslugu; ja im kažem kako sam zainteresiran, ali i ispričam iskustvo od ljeta. Pravdaju se da je to slučajno, da će netko odmah doći u ponedjeljak i da me mole da razmotrim uslugu... - Moram li reći da mi se nitko nije javio ni u taj famozni ponedjeljak? Već mjesec dana niti jedan ponedjeljak zapravo...
Tako da, ako i dođu sada, moraju mi dati godinu dana besplatne usluge da ih shvatim ozbiljno, jer ovako za sada mi se čine kao hrpa šarlatana s razinom usluge kao da firmu drži neodgovorni pubertetlija.
I prije nego sam i probao njihovu uslugu, mogu slobodno preporučiti svima da se klone B-Neta.
Ja vec duze vrijeme svim svojim prijateljima govorim.. serite koliko hocete po TE SROTU, po cijenama i svemu, ali su zasluzeno najbolji :D Je, imaju vise cijene i sve to.. ali su ozbiljna firma koja sve radi za svoje korisnike, organizirani su i tako dalje.. jedini problem im je taj sto forsiraju adsl i maxtv u svaku vukojebinu i tamo gdje nema npr. dovoljnih uvjeta za maxtv pa se onda ljudi zale zasto im slika trza, itd. Naravno, nisu ni oni savrseni, ali iz iskustva sa svim tim "alternativnim" operaterima, oni su jos uvijek najkvalitetniji :D

E ajmo ovako posto svi vi imate neke prijatelje sogore poznajete direktore i direktorice i pitaj boga kog jos tamo .....
jel mi moze netko rec hoce bit stvarno dizanja brzine na b net-u uskoro,znam da su digli prosle godine al da li ce i ove...
mislim to bi bilo lijepo.
Ok znači radiš za Bnet, onda im reci da povećaju brzine.
HAHAH sad vidim koji si klinac kao svi drugi iz Bneta molim te nemoj više blamirat si Bnet jer dosta si ga već sam popljuvao, a što se tiće gramatike pročitaj si prvu rečenicu ovog: http://forum.muzika.hr/viewtopic.php?t=459
Vidim ja da nema smisla da ja s djecom liježem i budim se popišan. Lijepi pozdrav s teme.
Kolega s posla mi je na Tcomu on kad zove njihov suport bar mu ne lažu, od Bnet/DCM-a još nisam čuo istinu, uvijek me lažu. Da si pročitao npr. šta rade u knjigovodstvu... opet napominjem da se ne radi o jedanput ili dva puta već stalno! A kad ti netko kaže da prije godinu dana 2007 godine ugrađuju novi sistem knjigovostva pa su zato problemi a do prošle godine 11 mjeseci ti opet ponovo istu laž onda znaš o kakvim se ljudima to radi.
Opet napominjem da je jedna od mnogih manipulacija, laži i muljanja ljudi, jedna ! takvih primjera iz prve ruke imam jaaako puno. Dao sam susjedu da procita postove s ove rasprave, iduci tjedan si nabavlja Tcom. Toliko o tome koliko ljudi uživaju u "profesionalnosti" Bnet-a.
Da više ljude zna doći do ovog foruma i drugih takvih da vide komentare o Bnetu ne bi više imali korisnika. Samo u tome je problem što veliki postotak ljudi je neinformirano pa onda ostaju tu gdje te plavuša iz nekog centra nagovorila.
Znam čovjeka koji koristit svakodnevno komp 7-8 godina, ima internet itd. no on nema pojma kako izgleda grafička kartica u kompu, o tome se radi što su ljudi neinformirani o stvarima koje kupuju - no problem je što se niti ne žele informirat.
Kolega s posla mi je na Tcomu on kad zove njihov suport bar mu ne lažu, od Bnet/DCM-a još nisam čuo istinu, uvijek me lažu. Da si pročitao npr. šta rade u knjigovodstvu... opet napominjem da se ne radi o jedanput ili dva puta već stalno! A kad ti netko kaže da prije godinu dana 2007 godine ugrađuju novi sistem knjigovostva pa su zato problemi a do prošle godine 11 mjeseci ti opet ponovo istu laž onda znaš o kakvim se ljudima to radi.
Opet napominjem da je jedna od mnogih manipulacija, laži i muljanja ljudi, jedna ! takvih primjera iz prve ruke imam jaaako puno. Dao sam susjedu da procita postove s ove rasprave, iduci tjedan si nabavlja Tcom. Toliko o tome koliko ljudi uživaju u "profesionalnosti" Bnet-a.
Da više ljude zna doći do ovog foruma i drugih takvih da vide komentare o Bnetu ne bi više imali korisnika. Samo u tome je problem što veliki postotak ljudi je neinformirano pa onda ostaju tu gdje te plavuša iz nekog centra nagovorila.
Znam čovjeka koji koristit svakodnevno komp 7-8 godina, ima internet itd. no on nema pojma kako izgleda grafička kartica u kompu, o tome se radi što su ljudi neinformirani o stvarima koje kupuju - no problem je što se niti ne žele informirat.
ja mislim da je dosta napisano ovdje o t -comu i b netu.
nemojte dalje na nebi nekom izletilo da ima i ljubavnicu tamo negdje
,ili mozda ljubavnika....hehe
ne stvarno tema je bila brzine na b netu a rasprava sad ide u smjeru ko kog zna ko ima vise nekoih informacija od prijateljevog prijatelja i njegovog strica.
dajte ljudi se saberite....
kom se svidja t -com eno nek si ga ode uzet i bok.isto vrijedi i za b net...
(ako netko ne zna gdje pogledat na netu informacije za buduce pretplatnike ,bum vam ja poslo linkove:) )
mislim da bi ovu temu trebalo zavrsit da vise nema medju rodbinskih svadja,jer ak ja pozovem strica koji je glavni direktor
b neta i ujaka koji je glavni u t comu onda bu bilo frke.
amen
Da i ja ostavim malo traga u ovoj temi.
Znam da ne mogu na temelju svog slučaja dovest generalni zaljučak o nekoj firmi, ali mogu izvest neke zaključke.
B.net epizode
Žena koja radi u B.netovoj poslovnici u Avenue Mallu nije pretjerano userfrendly, a niti daje baš potpune informacije (no nakon par dolazaka sam skužio da je to gubitak vremena pa sam naručio uslugu preko Neta). Došao je njihov čovjek u vrijeme koje smo se dogovorili preko mobitela i potpisao sam ugovor (početak 10. mjeseca). So far so good (onu žensku iz AM sam brzo zaboravio).
Krajem 10. mjeseca me zovu da mi kažu da ih T-com koči jer tvrdi da meni nije istekao ugovor - ja im kažem da je jer imam ugovor ispred nosa. Na to oni kažu da će poslati zahtjev za prijenosom broja T-comu ponovno. To nisam ništa uzeo za zlo B.netu, vjerojatno T-com nešto zahebava.
Zovem krajem 11. mjeseca da pitam u kojoj su fazi, jer mi se ništa ne javljaju i gdje je zapelo. U službi za korisnike radi neki čudan lik... jer uglavnom šuti. Razgovor je trajao 3-4min, od toga je on prozborio izjavne 3-4 rečenice. Uglavnom šutnja i odgovori kao da čovjek ima ženu koja mu radi u B.netu, ali on ne radi, no ipak hoće pomoć
. No on kaže na kraju da je poslao "požurnicu" s, da citiram, "4 uskličnika na kraju". Zovu me za par dana... kažu, treba poslat novu potvrdu o plaćenom računu kod T-coma. Skeniram potvrdu 2 dana poslije i mailam im, "obavijest o primitku" za to dobijem 4-5 dana poslije. Do sad još nisu zvali (početak 1.) mjeseca i vrlo vjerojatno će me zvat (ako će uopće) da im pošaljem i potvrdu o plaćenom računu i za 1. mjesec. Kako je krenulo, reči ću neka odustanu od prijenosa broja i daju mi novi. No možda i odustanem od B.neta ako se ovako nastavi.
Sve mi se više čini da je B.net nekakva firma koja puno improvizira (što im baš i ne ide) zbog velike navale korisnika uzrokovane velikom marketinškom kampanjom.
T-com epizode
T-com je čudovište, kompanija u kojoj nitko nije svjestan što radi neki drugi dio. Tako da tehnička podrška ima drugačije informacije od lokalnih T-com centara, neki zaposlenici nisu ni svjesni nekih usluga koje T-com nudi... itd. Prvo, moram napomenuti da sam nakon 4 godine skužio da su mi T-comovci krivo spojili ADSL i zato sam nekad imao pucanja veze (stavili su telefone prije splittera), ja nisam to provjeravao jer nisam ni očekivao to (a telefoni nisu šuštali). No dobro, nije to neki bed. Međutim, problemi kreću kad dođete do tehničke podrške, ako uopće uspijete dobit operatera (u zadnjih par dana 10min se mora čekat). A da ne kažem da sam 2 puta zvao da pitam da li sam uključen u akciju flat ratea i oba mi puta kažu da jesam, i nakon pol mjeseca downloada zovem ponovno da provjerim još jednom (jer mi nešto nije štimalo - nigdje ne piše da sam flat rate). Kako se kaže: treća sreća - kažu mi da nemam flat rate (da, super, nakon 25GB skinutih). Ukratko, situacija je bila malo složenija s novo-starim priključkom, a nisam imao vremena isčitavat sve dokumente vezane uz to nego sam "jednostavnije" nazvao službu za korisnike (isto su mi poručili i u lokalnom T-centru).
Zaključak, T-com ima i infrastrukturu i para da pruži kvalitetnu uslugu, ali imaju velikih problema s koordinacijom svega toga i usluživanjem tolikog broja korisnika. A bome su i najskuplji...
Iskon epizode
O njima pak sve naj: služba za korisnike super, usluga super, nikakvih problema. Šteta što su uveli VoIP (koji mi tehnički ne paše) pa sam morao promijeniti providera.
'Ajd da se i ja ukljucim u raspravu svojim dugogodisnjim iskustvom na B.Net-u (skoro 5 godina).
Za kabelsku TV nemam nekih zamjerki. Radi 'ko svicarski sat. Na prste jedne ruke bih mogao nabrojati koliko je ispada bilo otkako sam pretplatnik.
Sto se Interneta tice, od samog pocetka do prije 2-3 mj. sam bio korisnik Scirocco paketa i brzina je bila gotovo uvijek jako blizu deklariranoj i ping zadovoljavajuci ako ne i iznimno dobar u usporedbi s drugom ekipom na online igrama koje sam probao igrati (iako ih ne igram previse).
Ipak, usluga pristupa Internetu im nije bas toliko kvalitetna i ako sam morao ikada kontaktirati korisnicku sluzbu, to je onda bilo zbog Interneta.
Idemo po redu ...
- U pocetku su imali iznimno frustrirajucu politiku privremenog iskljucenja Interneta (ne i TV-a) bez ikakve prethodne opomene ili obavijesti prije ili poslije iskljucenja. Znaci, ne platis racun do 1. u iducem mjesecu i lijepo te iskljuce. Probudis se, Net ne radi, zoves ih i kazu ti da si privremeno iskopcan i da moras platiti te placeni racun donjeti na uvid ili ga faksirati. Ako sam osobno donio racun, ukljucenje je bilo obicno u istom danu, no ipak ostaje cinjenica da te j...u zbog malog kasnjenja u placanju.
- U paraleli s tim, jedno duze vrijeme su imali problem s DHCP-om. Nakon sto istekne lease IP adresi, modem jednostavno od DHCP servera nije dobivao novu IP adresu. Obicno se to rjesavalo restartom modem ili jednostavnije s ipconfig /renew iz command prompta. Korisnicka sluzba je u pocetku nijekala problem, ali su s vremenom poceli govoriti da se proba resetirati modem, no nikada nisu rekli da imaju problema. Nakon nekog vremena (nekoliko mjeseci) je problem sam od sebe nestao.
- Zatim, nekoliko puta se desilo da iz cista mira nestane net. Pozovem sluzbu za korisnike i kazu mi da je kod njih sve uredu i da resetiram modem. Resetiram modem i ponovo isto. Nazovem ih i kazu da vide da mi modem nakacen, no da ne znaju zasto nema neta. Ipak, kazu da ce oni nesto kod sebe jos resetirati i remotely resetirati i moj modem sto je na kraju rijesilo problem.
- U skoro 5 godina su mi 3x serviseri dolazili. 2x je modem izgubio konekciju i nikako se nije mogao nakaciti na njihov server. Serviseri su problem rijesili na licu mjesta. 3. put je bio kvar na uticnici. Uredno su o svom trosku zamijenili uticnicu i sve je proradilo. Ono sto je zanimljivo je da mi taj put serviser rekao da mi se nikako ne isplati uzeti telefon od B.Net-a jer je jos uvijek losa usluga, a uz to i da mi je u zgradi los signal i da bih mogao zbog toga imati i problema s net-om, no ako radi sve kako treba unatoc tome, onda dobro.
Nakon duze vremena kako je krenula 2D/3D marketinska kampanja, napokon sam se prije 2-3 mjeseca odlucio prijeci na 2D paket (uz novi ugovor od 2 god.)
Racunica je tada bila vrlo jasna.
Stari Scirocco 3 Mbit/s DL + TV = 294 kn (ako se dobro sjecam)
Novi 2D (TV + 2 Mbit/s DL) + doplata (50 kn za 1 Mbit/s) = 209 kn
Razlika u cijeni je bila vise nego dovoljna da odaberem 2D kao paket.
Poziv korisnickoj sluzbi i papirologija su uredno i brzo provedeni i prebacen sam na 2D u roku par dana. Istina, stigao mi je nakon toga nekakav racun od 0,0 kn o kojem na korisnickoj sluzbi nisu znali nista reci osim da ga ignoriram (kao da to nisam i sam mogao pretpostaviti, no ja sam ih zvao da saznam o cemu je rijec i cemu taj racun, a ne da saznam kako ga treba ignorirati).
E sad, od 1.1. dolazi novi problem gdje smatram da su nam fino smjestili, svima nama koje su navukli na 2D/3D pakete i vezali nas ugovorom na 2 god.
Da sam ostao na starom, u skladu s novim paketima (s vecim brzinama) i cijenama sada bih imao ovo:
Mega 4 (4 Mbit/s) + TV = 214 kn
Posto na B.Net stranicama nigdje nije pisalo da ce i 2D/3D korisnicima povecati brzine zovem korisnicku podrsku da pitam o cemu je rijec i zasto smo zakinuti mi koji smo se odlucili ponovo ugovorno vezati za B.Net i mi koji su kao trebali biti 'privilegirani' korisnici jer smo se kao odlucili na 'usluge buducnosti' (Dual/Triple-play).
Odgovor je bio da povecanja brzine nece biti u dogledno vrijeme za nas jer kao da i dalje placamo manje.
Pa kako to placamo manje ja ga pitam!? Ok, naspram onih 214 kn koliko bih placao da sam ostao na starom, sada i dalje placam 209 kn sto je 5 kn manje, ali zato imam i 1 Mbit/s manji download nego da sam ostao na starom. A u 2D paketu dodatnih 1 Mbit/s placam 50 kn. I gdje je onda tu racunica svih onih koji su presli na 2D/3D? Gdje je tu onda poticaj da im itko vise prijedje na 2D/3D? Kako smo mi to onda profitirali tim prelaskom jer koliko vidim ispali smo pushka i fino nas navukli da bi nam smjestili kajlu kad su namamili hrpu usera? Pitam ja sve to tipa na korisnickoj podrsci, ali on ne zna odgovor. Jedino sto mi je znao reci je broj faksa na kojeg mogu slati reklamaciju na tu svinjariju koju su napravili i gdje mogu eventualno zamoliti i pomoliti se Svevisnjem da udovolje mom zahtjevu da zbog novonastalog stanja uvaze moju zalbu i zahtjev da se vratim na stare pakete i raskinem dvogodisnji ugovor na 2D.
Nadam se da ce B.Net uvidjeti sto su napravili ovom diskriminacijom 2D/3D korisnika te da ce u sto skorijem roku podici i njima brzine, jer ako to ne ucine do kraja mjeseca (ili ne smanje cijeme 2D/3D paketa), ja uredno saljem zalbu i zamolbu da vracanjem na staru uslugu, a ako mi odbiju zalbu, napustam B.Net trajno bez obzira i na sva pozitivna iskustva, a koliko vidim po komentarima ljudi, ima dosta operatera koji nude i vise od B.Neta, a za manje novce i imaju sasvim dobar odnos s korisnicima.
Ne da mi se citati sto sam sve na brzinu napisao, pa se odmah ispricavam na eventualnim pravopisnim greskama i tipfelerima.
Dok sam stanovao u drugom kvartu imao sam Bnet i bio sam zadovoljan. Sad sam se preselio u novi kvart (zg-spansko) i u mojoj ulici nema Bneta.
Dostupan mi je Metronet. Vidim po prethodnim postovima da ljudi nisu zadovoljni s njima. Medutim nema nista konkretno o tome... Kakvi su kod uvodenja usluge, brzina itd..
Bas ovih dana mislio sam naruciti TriplePlay pa bi mi svaka informacija dobro dosla.
Tak je i mene zvala neka žena iz službe za korisnike i kaže hoću li priječ na 2D (net i tv imam) da je jeftinije, kažem ja neda mise potpisivat ugovor na 2 godine i kažem neću, a ona se nasmije i kaže zašt nečeš pa jeftinije je, a ja pa neču i doviđenje. I da sam se prebacio na 2D sad bi imo net od 2 Mbita a ovak imam Mbita. jupi ja.