Ja sam svoje rekao, ti to prihvati ako hoćeš, ako nećeš, nitko te ne sili, al ti opet to plaćaš (kao i ja i svi ostali na pretplati)...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne razumiješ baš kako se pretplata naplaćuje, ha?
Na prepaid karticama nemaš trošarinu za radijske frekvencije ni PDV, nego cijenu minute, poruke, MMS-a i podatkovnog prometa.
Na postpaidu dobivaš taj trošak od 1140kn u 2 godine ako ne prekoraćuješ limit tarife od 150kn. Ovo je realan trošak. Ti zaista misliš da bi davali tolike popuste na mobitele u pretplati da nemaju koristi od toga.
prepaid je oslobođen pdv-a??? dakle država ništa ne dobiva od prepaid korisnika? javljam liniću odmah!
Nemaš PDV kao takav, nigdje ne piše 1 minuta = 60lp + 25% PDV.
Sve je već uračunato u cijenu => ne plaćaš ništa dodatno po računu (ili se sada za bon od 100kn plaća 125kn?)
http://www.index.hr/black/clanak/smrad-ljudskog-znoja-i-gomila-zohara-novinar-jedva-izdrzao-10-dana-u-tvornici-iphonea/637080.aspx
Sve je već uračunato u cijenu => ne plaćaš ništa dodatno po računu (ili se sada za bon od 100kn plaća 125kn?)
pazi, pomisao da ne plaćaš pdv ako koristis prepaid je u startu suluda.
sa bonom od 100 kn dobiješ 100 kn na račun. ali u cijenu minute, sms-a , podataka je uključen pdv. dakle uključen je u 100 kn.
sa bonom od 100 kn dobiješ 100 kn na račun. ali u cijenu minute, sms-a , podataka je uključen pdv. dakle uključen je u 100 kn.
A što sam ja rekao?
A što sam ja rekao?
rekao si glupost, da nemaš pdv "kao takav". i onda na tome bazirao proračun cijene mobitela. svašta.
mislim, znam da nisi odmah sve to imao u glavi nego si nadobudno krenuo u proračun i sad se hoćeš izvaditi ali nema ti smisla jer nisi u pravu i točka.
Ne vadim se ja, ja sam rekao svoje, ti izvrces rijeci. Procitaj sto sam napisao kako treba, razmisli zasto sam rekao nemas PDV kao takav, ako ne mozes skuzit, dobro, ne mozes, ako mozes jos bolje. Over and out.
mitsouka sa svim se slazem. samo reko si da pretplata ide npr 150kn+pdv(na tarifi 150, opcija 150 ili vec kako) a ja sam na t-mobileu na tarifi 60 i placam 60 kn ne 60+pdv, tj placam 70 jer je 10 kn radijska. znaci pdv je uvijek uracunat i u tarfini model nije da ti kazu tarifa 150 i onda pdv na nju.
Sad o osnovnim stvarima raspravljate. Na prepaid-u i pretplati pdv je uračunat u cijene poziva odnosno najmanju obračunsku jedinicu. Razlika je samo što se u pretplati plaća radijska frekvencija. I vrlo glupo je što operateri to ne naglašavaju u cijenama zbog transparentnosti. Vrlo jednostavno, zar ne.
Ok, ne volite iPhone, skužili smo, uvauuuu. Svatko ima svoj odabir, o ukusima se nikad ne raspravlja. Ne s*rem ni ja po vašem S3-u pa nemojte ni vi po mom iPhoneu. Ak ga ne volite, onda o tom pričajte u vašem Android kutku, a ne tu dosađivat bezveze, jer rađe želim čut mišljenje iPhone korisnika, nego onog koji iPhonea nije ni videl.
Btw. Koliko dugo nakon izlaska iOSa 6 će izać Jailbreak?
nemogu vjerovat, dobro ako ti to kazu, da mi to ne kazu i da mi poslije dođe racun takav iso bi na raskid pretplate i bok. meni su ostali u obitelji na vipu i isto na pretplati su tarifa 35 i racun je 35 kn + 10 radijske. ali npr ujak koji je na t-mobile isto tako je na tarifi 160 i on placa jos pdv na tih 160. neznam kako oni to rade.
Hmmm, ne znam, TMobile je službeni broj pa ne dobijam račune, pa ne bih zna, ali VIP naplaćuje PDV posebno (evo račun)
ti kao da si sa marsa pao. u dućanu ti je cijena milka čokolade iskazana zajedno sa pdv-om ali kad dobiješ račun tamo ti lijepo sve piše.
Je, kad sam sad pogledao račun skužio sam, nisam gledao 1. red nego samo dno računa... my bad. 
Izgleda da ipak nije A15 arhitektura već nešto poput Krait-ove arhitekture (nešto između A9 i A15).
http://www.anandtech.com/show/6292/iphone-5-a6-not-a15-custom-core
Samsung mobile US new ad ... ako ništa mora se priznat Samsungu da su im reklame maštovite. :)
Dobro da nisu naveli da se sa tim samsungom mogu slati smsovi i da ima alarm. A ajfon kakti sve to nema nego samo ima retinu i novi plug
i najbolje od sveg je to da kad je iphone najtanji i najlaksi govori se da je to nebitno i da nikog nije briga a da je galaxy to sve to bi bila revolucija.
i najbolje od sveg je to da kad je iphone najtanji i najlaksi govori se da je to nebitno i da nikog nije briga a da je galaxy to sve to bi bila revolucija.
http://android-sale.com/oppo-finder.html :P
6.6mm prema iphoneu 5 - 7.6mm
Još je Samsung pošteno naveo samo svoje inovacije u OS-u, a vi se odma ljutite. Da je ubacio i stock Androidove prednosti na iOS-om pa to bi trebalo ići u 2 kolone.
A da je apple nabrojio prednosti iosa nad androidom trebalo bi im 3 a4 stranice papira. Nemoj srat bezveze. A sad je vrijeme da pocnes pricat kako je android jako otvoren sustav itd. Ocito je samsung skuzio da je popusio kur*inu pa sad krece s podlim reklamama.
A da je apple nabrojio prednosti iosa nad androidom trebalo bi im 3 a4 stranice papira. Nemoj srat bezveze. A sad je vrijeme da pocnes pricat kako je android jako otvoren sustav itd. Ocito je samsung skuzio da je popusio kur*inu pa sad krece s podlim reklamama.
Teško da ja Samsung ili Apple bilo što popušio. Jedini za koga to možeš reći su kupci.
Stručnjak za odmaganje...

Teško da ja Samsung ili Apple bilo što popušio. Jedini za koga to možeš reći su kupci.
pa samsung je popusio vodstvo u prodanim primjercima. A to je nekoj firmi najvaznije, zar ne? Sta oni imaju od tog da imaju najjaci mobitel.