Ma to svako malo neke novine/forum kažu pa ništa od toga, najbolje čekati da nešto SLUŽBENO kaže Microsoft pa onda slavlje!
1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Ma to svako malo neke novine/forum kažu pa ništa od toga, najbolje čekati da nešto SLUŽBENO kaže Microsoft pa onda slavlje!
Samo mi nije jasno zakaj u najavi stoji ovo:"Windowsi XP dobivaju posljednji set zakrpa"......ja se nadam da nisu posljednje
Samo mi nije jasno zakaj u najavi stoji ovo:"Windowsi XP dobivaju posljednji set zakrpa"......ja se nadam da nisu posljednje
posljednji je, i službeno su to objavili negdje.
Pa i bio bi red da je to zadnji SP za XP... Do kud bi došli da su izdavani S. packovi za Win98 ...red je da se ide dalje....
a sto uz njeg ne bi dolazio ie7?
Svaka čast na trudu ali Vista je puno bolje napravljena.
Trole :P
;)
KONACNO!
Bilo bi vec i vrijeme da to naprave, jer folder za instalaciju patcheva nakon slipanog SP2 je narastao vec na nekih 600injak MB...
Sad lijepo slipat sve u jednu instalaciju i miran san sljedecih 2-3 godine :D
Samo steta sto je ovaj SP3 samo za XP - 32 bitni... XP-64 je stao na SP2 :(
Nije bolje napravljena, ali nije ni puno losije. Koristim ju cca pola godine i nisam imao nikakvih problema. Od izlaska RTM-a sam 3-4 puta pokusao preci na nju i uvijek se za par dana vracao na XP, uglavnom zbog ljenosti, nije mi se "ucilo" na promjene u sucelju i slicne stvari.
No onda sam instalirao 64 bit verziju i vidio da mi Poser bolje dise na tom 64 bit OS-u pa sam ostao. U odnosu na 32 bit XP nestala je kuknjava da nemam dovoljno rama, onda sam imao 4 GB, no na 32 bit OS-u poser nije mogao alocirati vise od 2 GB za sebe, a i 32 bit OS nije "vidio" vise od 3.25 GB, poser kuzi 64bit OS i tamo moze uzeti vise od 2GB, i, sto je bitnije, vrijeme za renderiranje jednog frame-a mi je skresano ravno na pola. A kad renderiras animaciju to poprilicno znaci. Probao sam nakon toga i 64 bit XP, no tamo je vrijeme za frame bilo isto kao na 32 bit XP-u, u odnosu na 32 bit XP nestali su jedino out of memory errori. Caka je da renderiranje ide istom brzinom, no na visti pripreme za renderiranje idu brze, cache tekstura, bump mapa i sl. Samo prvi put traje kao na XP-u, za kasnije frameove iste scene je to skoro trenutno. Vista izgleda ima drugaciji memory management, pa ne flusha odmah nego "priceka" da vidi da li ce to opet trebati. Drugog objasnjenja nemam. No meni bio dovoljan razlog za ostanak.
Jedino s cim josh ratujem je da je vista prevec tvrdoglava kod foldera, ja hocu da mi svaki bude na detail view, ali uvijek mora negdje tjerat po svome. Josh nisam nasao nacina da to upali "forever". A drugi je file open/save dialog. Nikako mi nije prakticna nova verzija, ako otvorim padajuci izbornik onda tamo zelim vidjeti stablo diskova, a ne history :P.
Pa i jedna od najvećih prednosti Viste je odličan memory menadžment i odličan novi kernel za multi-cpu i izmijenjeni PCB. Zato Vista radi puno bolje, pogotovo na sustavima s više procesora/jezgara i većim količinama memorije.
Pa i jedna od najvećih prednosti Viste je odličan memory menadžment i odličan novi kernel za multi-cpu i izmijenjeni PCB. Zato Vista radi puno bolje, pogotovo na sustavima s više procesora/jezgara i većim količinama memorije.
Jedino s cim josh ratujem je da je vista prevec tvrdoglava kod foldera, ja hocu da mi svaki bude na detail view, ali uvijek mora negdje tjerat po svome. Josh nisam nasao nacina da to upali "forever".
sve mi se čini da ne bude posljednji... previše im je trebalo da izdaju vistu, pa se velik dio korisnika naviknuo na xp. a da ne pričam o poslovnim korisnicima... može vista bit os tisućljeća, ali mnoge tvrtke neće samo zbog toga preć na vistu. kaj su svi zaboravili kolko je dugo tvrtkama trebalo da pređu sa win2k na xp? ako ne bude sp4 za xp, bit će barem rollup kao što je bio za win2k. a i ms je produžio prodaju xp-a (jest da je home verzija posrijedi), pa će samim time morat i produžit vrijeme pružanja podrške. iako im je xp najveći suparnik, mislim da je ms-u bolje da imaju suparnika unutar kuće nego neki drugi os.
Pa nadajmo se da će 7 biti i bolji, naravno. Što se tiče prekida supporta, nedaj Bože! Pa nemaju svi nova računala i Vistu, niti je svima potrebna niti je svi žele.
XP all day long
Za nas koji su još uvijek zapeli sa pola gigabajta RAMA-a i procesorima proizvedenim u vrijeme kad je bilo samo važno što piše ispred 'GHZ', jednostavno nema boljeg rješenja.