Uskoro SP3 za Windowse XP

poruka: 22
|
čitano: 1.781
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uskoro SP3 za Windowse XP".
17 godina

Ma to svako malo neke novine/forum kažu pa ništa od toga, najbolje čekati da nešto SLUŽBENO kaže Microsoft pa onda slavlje!

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb....
1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Uskoro SP3 za Windowse XP
samo da ga vec jednom dovrše.
Ok vista je bila prioritet al sad bi mogli dat gas
17 godina

Samo mi nije jasno zakaj u najavi stoji ovo:"Windowsi XP dobivaju posljednji set zakrpa"......ja se nadam da nisu posljednje

Nitko nije beskoristan.Svatko može poslužiti kao loš primjer.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
JESU!
17 godina
neaktivan
mali.ivica87 kaže...

Samo mi nije jasno zakaj u najavi stoji ovo:"Windowsi XP dobivaju posljednji set zakrpa"......ja se nadam da nisu posljednje

To je set koji je izdan poslije svih ostalih, tako se misli. Zapravo, i mogao bi biti posljednji, vjerojatno će raditi samo na Visti i onom novom valjda "Windowsu 7"
17 godina
neaktivan

posljednji je, i službeno su to objavili negdje.

17 godina
neaktivan

Pa i bio bi red da je to zadnji SP za XP...      Do kud bi došli da su izdavani S. packovi za Win98  ...red je da se ide dalje....

bobo desmra

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a sto uz njeg ne bi dolazio ie7?

Sve što možeš sad ostavi za kasnije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svaka čast na trudu ali Vista je puno bolje napravljena.

I am Borg...

0 0 hvala 0
17 godina

Trole :P

;)

17 godina
davorsite kaže...

O ovome bi se dalo cijeli dan raspravljat. Ima vec stotine takvih tema.
Nadam se da ovo nece biti zadnja zakrpa za XP. :)
17 godina
neaktivan

KONACNO!

Bilo bi vec i vrijeme da to naprave, jer folder za instalaciju patcheva nakon slipanog SP2 je narastao vec na nekih 600injak MB...

Sad lijepo slipat sve u jednu instalaciju i miran san sljedecih 2-3 godine :D

Samo steta sto je ovaj SP3 samo za XP - 32 bitni... XP-64 je stao na SP2 :(

17 godina

Nije bolje napravljena, ali nije ni puno losije. Koristim ju cca pola godine i nisam imao nikakvih problema. Od izlaska RTM-a sam 3-4 puta pokusao preci na nju i uvijek se za par dana vracao na XP, uglavnom zbog ljenosti, nije mi se "ucilo" na promjene u sucelju i slicne stvari.

No onda sam instalirao 64 bit verziju i vidio da mi Poser bolje dise na tom 64 bit OS-u pa sam ostao. U odnosu na 32 bit XP nestala je kuknjava da nemam dovoljno rama, onda sam imao 4 GB, no na 32 bit OS-u poser nije mogao alocirati vise od 2 GB za sebe, a i 32 bit OS nije "vidio" vise od 3.25 GB, poser kuzi 64bit OS i tamo moze uzeti vise od 2GB, i, sto je bitnije, vrijeme za renderiranje jednog frame-a mi je skresano ravno na pola. A kad renderiras animaciju to poprilicno znaci. Probao sam nakon toga i 64 bit XP, no tamo je vrijeme za frame bilo isto kao na 32 bit XP-u, u odnosu na 32 bit XP nestali su jedino out of memory errori. Caka je da renderiranje ide istom brzinom, no na visti pripreme za renderiranje idu brze, cache tekstura, bump mapa i sl. Samo prvi put traje kao na XP-u, za kasnije frameove iste scene je to skoro trenutno. Vista izgleda ima drugaciji memory management, pa ne flusha odmah nego "priceka" da vidi da li ce to opet trebati. Drugog objasnjenja nemam. No meni bio dovoljan razlog za ostanak.

Jedino s cim josh ratujem je da je vista prevec tvrdoglava kod foldera, ja hocu da mi svaki bude na detail view, ali uvijek mora negdje tjerat po svome. Josh nisam nasao nacina da to upali "forever". A drugi je file open/save dialog. Nikako mi nije prakticna nova verzija, ako otvorim padajuci izbornik onda tamo zelim vidjeti stablo diskova, a ne history :P.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa i jedna od najvećih prednosti Viste je odličan memory menadžment i odličan novi kernel za multi-cpu i izmijenjeni PCB. Zato Vista radi puno bolje, pogotovo na sustavima s više procesora/jezgara i većim količinama memorije.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Pa i jedna od najvećih prednosti Viste je odličan memory menadžment i odličan novi kernel za multi-cpu i izmijenjeni PCB. Zato Vista radi puno bolje, pogotovo na sustavima s više procesora/jezgara i većim količinama memorije.

To je ono što mnogo korisnika nezna nego samo dignu Vistu, pogledaju sučelje i vrate se na XP bez da su pogledali "ispod haube".

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
Solo761 kaže...

Jedino s cim josh ratujem je da je vista prevec tvrdoglava kod foldera, ja hocu da mi svaki bude na detail view, ali uvijek mora negdje tjerat po svome. Josh nisam nasao nacina da to upali "forever".

Evo od kad sam otkrio ovaj tweak više ne ratujem s vistinim folderima.

17 godina
neaktivan

sve mi se čini da ne bude posljednji... previše im je trebalo da izdaju vistu, pa se velik dio korisnika naviknuo na xp. a da ne pričam o poslovnim korisnicima... može vista bit os tisućljeća, ali mnoge tvrtke neće samo zbog toga preć na vistu. kaj su svi zaboravili kolko je dugo tvrtkama trebalo da pređu sa win2k na xp? ako ne bude sp4 za xp, bit će barem rollup kao što je bio za win2k. a i ms je produžio prodaju xp-a (jest da je home verzija posrijedi), pa će samim time morat i produžit vrijeme pružanja podrške. iako im je xp najveći suparnik, mislim da je ms-u bolje da imaju suparnika unutar kuće nego neki drugi os.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo odličan strip:)

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
// Na DVD-u časopisa PC WELT (www.pcwelt.de), od 05/2008 nalazi se Vista SP1 i XP SP3. Detaljno je opisano na stranici broj 10 navedenog časopisa. (By the way, ja se i dalje iskreno nadam da će dragi BUG i na svom DVD-u staviti navedene zakrpe, ja ga odma prvi kupujem), i zahvaljujem se BUG-u, kaj je na ovomjesečnom DVD-u stavio SP1 za Office07. Hvala!
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Isti takav odgovor očekujem kada izađe Windows Beč.Smijeh

Podrška za XP pro neče biti samo tako naprasno prekinuta. Mainstream support prestaje nakon 2 godine od izlaska Viste a extended support prestaje 5 godina nakon main supporta. Još treba uzeti u obzir da se XP stavlja na eeePC i slične slabije kompjutere pa neće biti samo tako izbaćen iz supporta. Discontinued product, not so fast.

davorsite kaže...

I onda je svizac zamotao čokoladu...

jabuka555 kaže...
// Na DVD-u časopisa PC WELT (www.pcwelt.de), od 05/2008 nalazi se Vista SP1 i XP SP3. Detaljno je opisano na stranici broj 10 navedenog časopisa. (By the way, ja se i dalje iskreno nadam da će dragi BUG i na svom DVD-u staviti navedene zakrpe, ja ga odma prvi kupujem), i zahvaljujem se BUG-u, kaj je na ovomjesečnom DVD-u stavio SP1 za Office07. Hvala!
 Ma da. Onda je taj časopis totalno smeće i radi od ljudi budale. XP SP3 če biti spreman onda kada to M$ službeno objavi i ponudi za download.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2008 10:00 (the_tux).
17 godina
neaktivan

Pa nadajmo se da će 7 biti i bolji, naravno. Što se tiče prekida supporta, nedaj Bože! Pa nemaju svi nova računala i Vistu, niti je svima potrebna niti je svi žele.

17 godina

XP all day longNamigiva

Za nas koji su još uvijek zapeli sa pola gigabajta RAMA-a i procesorima proizvedenim u vrijeme kad je bilo samo važno što piše ispred 'GHZ', jednostavno nema boljeg rješenja.

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice