Usijani MacBook Pro

poruka: 53
|
čitano: 14.170
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Usijani MacBook Pro".
16 godina
neaktivan
Usijani MacBook Pro

Aluminij je sigurno topliji na dodir iz vana ali nebi li i aluminij trebao bolje odvodit toplinu pa da bude manja u unutrasnjosti?

Kako god, 100 C, a bome i 80 C je previse za doirivanje bez posljedica.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Usijani MacBook Pro
Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 8:12 (hrvooje).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Usijani MacBook Pro

To sam i ja primjeto na svom. Naime otvori za ventilator su sakriveni iza "mehanizma" za otvranje poklopca. Tako da je 80% površine ispuha prakticki prekriveno dijelom koji spaja poklopac monitora sa tijelom. Ne kuzim zasto nisu mogli probusit na dnu ispod svakog venta par rupa tek toliko da taj zrak malo bolje cirkulira. 

Posto poprilicno cesto koristim laptop i za ozbiljne radove, tako sam prilikom jednog renderiranja od nekih 1h vidio da temperatura ide i do 90ak stupnjeva. Dosegne jednu maksimalnu temperaturu ali ne prelazi preko 90-92*C

17 godina
neaktivan

Ne znam koliko vas je koristilo stariju liniju MacBook Pro računala (C2D), ali i oni su se grijali da je to bolesno.

Prijatelj ima jedan takav koji koristi isključivo za posao. Kako mu posao prilično opterećuje procesor (renderiranje) grijanje je naravno sveprisutno. Nakon kakvih pola sata laptop je toliko vruć da ne možeš nasloniti ruke na njega, a kamoli držati ga u krilu.

Grijanje samog kučišta ogromna je boljka MacBook Pro računala.

Znajući ovo, ne želim ni pomisliti kakva je situacija sa ovim novima, jer se griju više.

Zapeku se u stol?

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 8:28 (Danny_HR).
17 godina
Usijani MacBook Pro

Koji vent bi rijesio ovaj problem... samo sta ce Apple radije pustit pregrijavanje nego da oskvrnu estetiku.

Laptop sam po sebi je jako tesko hladiti jer su sve komponente zbijene. Aluminij ima veliku mogucnost disipacije topline, ali nije toliko dobar kao par rupa sa ventovima.

Btw sta 100oC nije vec neka opasna granica po komponente?

I'm going woo woo

3 0 hvala 0
17 godina

Ima to i dobru stranu..  Uvijek možeš pripremiti doručak na njemu, kavu i jaja.. ;)

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
Usijani MacBook Pro

Lako da si opečeš penis ... Nego ako si skuhaš (svoja) jaja, ode familija (if you know what I mean).

Za ovakav glupi previd bi trebali srezati cijene za 50%. Na uštrb ljepote neću hladna koljena ! (Stevo Poslići).
Samo čekam da artfull krene braniti ovo njesra sa digital lifestyleima i UX-ima i pozicioniranjem Applea na tržištu (američkom)

x

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usijani MacBook Pro

a di je sad artfull, čisto da vidim kaj može sad smislit u obranu savršenog applea

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
AnyDog kaže...
Samo čekam da artfull krene braniti ovo njesra sa digital lifestyleima i UX-ima i pozicioniranjem Applea na tržištu (američkom)

nemojmo zaboravit i pozicioniranje applea kao top topova u it-u, kao najinovativniju firmu i kako je samo pitanje dana kad će prestić microsoft........

17 godina
Usijani MacBook Pro

Ja sam imao starog Acera, nekakav Aspire 17'' sa P4 (stolnim) 3.0 HT...

Ispod je imao 3 rupe sa ventovima za usis i otraga jedan siroki ispuh. Svejedno si mogao peci jaja na njemu :) Mogu zamislit sto se dogadja sa macovima koji pokusavaju sto ljepse linije bez rupa napravit :) Mozes janje pec, a ne jaja :)

I'm going woo woo

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usijani MacBook Pro

Ljudi kriza je, pa kada već trošite struju za komp neka usput i grije, da ne trošite još i za grijanje. Apple misli na prirodu Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

Ne znam koliko vas je koristilo stariju liniju MacBook Pro računala (C2D), ali i oni su se grijali da je to bolesno.

Prijatelj ima jedan takav koji koristi isključivo za posao. Kako mu posao prilično opterećuje procesor (renderiranje) grijanje je naravno sveprisutno. Nakon kakvih pola sata laptop je toliko vruć da ne možeš nasloniti ruke na njega, a kamoli držati ga u krilu.

Znajući ovo, ne želim ni pomisliti kakva je situacija sa ovim novima, jer se griju više.

Zapeku se u stol?

Mac book-ovi su i tako zamišljeni za modno osvještene mamine maze kojima treba mac da pišu u wordu, excelu i uređuju fotografijice i surfaju netićem.

Naravno da se taj problem još nije pojavio prije jer ga nitko nije koristio kako treba tj. opterećivao kao mala kolićina profi korisnika koji su svjesni problema sa zagrijavanjem.

I ne nemam Mac, ali ga koristim povremeno kada treba pružiti IT support.

Tako da odmah kažem nisam protiv Mac-a, nego protiv ideje da je to bezgrešno savršenstvo.

17 godina
protjeran
meddle kaže...

Aluminij je sigurno topliji na dodir iz vana ali nebi li i aluminij trebao bolje odvodit toplinu pa da bude manja u unutrasnjosti?

Kako god, 100 C, a bome i 80 C je previse za doirivanje bez posljedica.

pa shto vishe procesoru i ostalim stvarima iz unutrashnjosti odvodi toplinu,to vishe koljenima dovodi toplinu

zelim,hocu,mogu al neam koga
16 godina
Usijani MacBook Pro

Svejedno će se prodavati, marketing će uvjetiti appleovce, da to nije obična temperatura koja prži ruke i koljena, nego da je to neka iTemperatura koja je za korisnike korisna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 11:33 (abt).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
abt kaže...

Svejedno će se prodavati, marketing će uvjetiti appleovce, da to nije obična temperatura koja prži ruke i koljena, nego da je to neka iTemperatura koja je za korisnike korisna.

Ne morate ici u wellness centre... Sa na MacBook Pro i iTemperatuore (TM) koju on odasilje nikada vas vise nece boljeti koljena, zglobovi, a mozete ga koristiti kao i sredstvo za kontracepciju...

Apple for you...

In Control
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Zapeku se u stol?

Da, ja sam taj prijatelj. Radim na njemu jer je 3 puta brži u renderiranju od nešto jačeg pc-a kaj imam. Danny mi je kupio cooler masterov notepal i brijem da nemam njega da bi mi izgorio lap.

Dobri su MacBook-ovi samo da nekaj naprave s tim grijanjem, kaj se tiče posla stvarno je odličan..

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am.
17 godina
Usijani MacBook Pro

Pa kog to zaposljava apple, koji su to idioti, pa kako mogu igdje pustit laptop ako nije prethodno testiran i to na jednu od najvaznijih stvari, grijanje. Acer je ispocetka imao problema s tim, al od prije godinu dana vise im se nije dogodilo da izdaju laptop s losim hladenjem, ucili su na greskama, a appleu se to dogodi svaki put sa svakim modelom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Usijani MacBook Pro

Sta ce tek biti ako se mozda pojavi i neka mobilna verzija fermija za grafiku na MacBook-u... Osmijeh

Of all the things I've lost, I miss my mind the most :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DadoZG kaže...
Danny_HR kaže...

Zapeku se u stol?

Da, ja sam taj prijatelj. Radim na njemu jer je 3 puta brži u renderiranju od nešto jačeg pc-a kaj imam. Danny mi je kupio cooler masterov notepal i brijem da nemam njega da bi mi izgorio lap.

Dobri su MacBook-ovi samo da nekaj naprave s tim grijanjem, kaj se tiče posla stvarno je odličan..

Za cijenu MacBook Pro-a možeš složiti zvijer od desktop računala za renderiranje.

17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Za cijenu MacBook Pro-a možeš složiti zvijer od desktop računala za renderiranje.

Nevažno za temu sada, ali složili smo mu PC prilično bolji od tog Meka koji ima, a ipak na meku u OS-X sustavu, sa Artlantisom višestruko brže renderira iako je komp dosta slabiji od desktopa.

Dok nisam vidio na svoje oči i ja sam ga pljuvao. :)

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
DadoZG kaže...
Danny_HR kaže...

Zapeku se u stol?

Koliko tek kila cokolade mozes kupit za te pare auuu. Kakve veze ima cokolada s temom? Nikakve. Kao ni tvoj komentar...

Poanta je u tome da vecini koji se bave ozbiljnim poslom treba i ozbiljni laptop a macbook pro tu sigurno spada.

17 godina
neaktivan
Usijani MacBook Pro

Da nešto platim 10-15k ne bih ga dovodio u opasnost tim temperaturama ali ako ga neću opterećivati zašto sam ga kupio?

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

naki su na ovom forumu tvrdili da apple u svoje uređaje ne ugrađuje tehnologije koje nisu dovedene do savršenstva,pa ako je tako zašto se onda ovi laptopi toliko pregrijavaju ako apple ima savršene proizvode,ja to ne razumijem

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

naki su na ovom forumu tvrdili da apple u svoje uređaje ne ugrađuje tehnologije koje nisu dovedene do savršenstva,pa ako je tako zašto se onda ovi laptopi toliko pregrijavaju ako apple ima savršene proizvode,ja to ne razumijem

možda je 100°C savršena temperatura???

16 godina

kad se nađe neka recenzija gdje se apple proizvodi ne pokažu baš dobri,tad svi jabučari šute,onda nema komentara apple ovo,apple ono,apple superioran i ostalo

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan

Sta ti pricas? Nista se ne pregrijava. Ne znam za novu generaciju sa core i procesorima, ali ova prosla sa core 2 procesorima radi savršeno.

17 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Koliko tek kila cokolade mozes kupit za te pare auuu. Kakve veze ima cokolada s temom? Nikakve. Kao ni tvoj komentar...

Poanta je u tome da vecini koji se bave ozbiljnim poslom treba i ozbiljni laptop a macbook pro tu sigurno spada.

Vidim da nisi shvatio poantu kao Danny_HR  i usput obrazložio je razloge za MacBookPro. Samo i dalje to ne opravdava navedeno zagrijavanje ako se uzme u obzir cijena, mogli su poraditi na izvedbi.

17 godina
Usijani MacBook Pro

Stevo: "Dame i gospodo... Apple je jos jednom uspio... predstavljamo vam revolucionarnu novost... prijenosnik i termoakumulacijsku pec u jednom i sto je najbitnije... u vrhunskom dizajnu... Apple je izumio toplinu :)"

I'm going woo woo

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Ne morate ici u wellness centre... Sa na MacBook Pro i iTemperatuore (TM) koju on odasilje nikada vas vise nece boljeti koljena, zglobovi, a mozete ga koristiti kao i sredstvo za kontracepciju...

Apple for you...

"Otkad koristim "MacBook Pro i iTemperatuore (TM)" nemam više glavobolje ni u rukama ni u nogama, smanjia mi se kamenac, srce jače tuče a i bolje vidim!"

Ivanka M. - domaćica

Gitak FTW!!!

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina
neaktivan
Usijani MacBook Pro

Osim na tom sajtu nisam nigdje primjetio da se ljudi žale ... dakle so far ne vidim neki problem, a ni korisnici. Inače al macbook pro se uvijek dosta zagrijavao, kao i iMac, mislim na aluminijsko kučište koje je jako tanko i blizu komponenti. Međutim to se događa nakon višesatnog rada na maximumu al teškoda je to neki veliki problem kao što se nastoji prikazati. Osobno nikad nisam imao problema s tim.

Treba pratiti situaciju koga zanima novi al macbook pro pa viditi, al sumnjam da je to neki specifičan problem sa testiranim primjerkom jer 100 stupnjeva je too much. S druge strane iMac i7 se isto grije strašno po vrhu kučišta pa se čak pale ventilatori ( čuju se ) povremeno. Al valjda je to normalno. Apple je toliko razmazio neke ljude da očekuju da se nikada ne pale ventilatori, da se stroj nikada ne čuje, ne grije i slično. 

A.

0 6 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice