ovo stvarno izgleda genijalno
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
prodano !!!
Uf, predobar izgled
Fakat umjetnost! Čestitam.
Predobro, samo da si jednoga stavim u sobu
.
Meni izgleda kao aparat za kavu 
Haha, na ovim slikama zaista podseća na aparat za kafu. Ipak, rekao bih da je ovo jedno od najlepših kućišta koje sam ikada video, voleo bih da ga vidim i uživo. 
najljepse kuciste koje sam ikada vidio nema sta ni mac pro mu ni do koljena a kamoli alienware svaka cast
Pari Picasova tvorevina, 'lijepa' koliko i 'praktična' .
Zanimljivo, ali i nefunkcionalno. Očit primjer kako danas većina gleda "form over function"
Zanimljivo, ali i nefunkcionalno. Očit primjer kako danas većina gleda "form over function"
zašto nefunkcionalno? pa sve radi dobro, hlađenje, ovo, ono... Sve je na dohvat ruke, vidiš sve što ti je u kompu...
svaka čast Piusu Gigeru ovo je jedno od najljepših kućišta koje sam u životu vidio, izgleda stvarno pregenijalno.
zašto nefunkcionalno? pa sve radi dobro, hlađenje, ovo, ono... Sve je na dohvat ruke, vidiš sve što ti je u kompu...
Pa zato jer kad ga jednom složiš više nema diranja, nemaš mjesta za više od jednog diska, sve je na otvorenom tako da nema neke usmjerene cirkulacije zraka.
Sve u svemu to i nije praktično kućište nego jedan od milijun "konceptnih" verzija... nešto u rangu sa onim Thermaltake-om koji im je projektirao BMW.
Osobno bi radije jedan funkcionalni Lian-Li ili TT, nego neko ovakvo "wow, vidi kako je lijepo... i svijetli" čudo.
Mislim da ne bi bio nikakav problem da, ukoliko bi ovaj koncept krenuo u proizvodnju, finalna verzija dobije prostor za još jedan, ili čak još dva diska, bez narušavanja estetskog dojma (možda bi čak sa malo dominantnijim "tornjem" za hardove i manje podsećao na aparat za kafu
). Ostatak uopšte nije problematičan (vodeno hlađenje, na slici je multi GPU konfiguracija, dakle ni s tim nema problema...).
Mislim da ne bi bio nikakav problem da, ukoliko bi ovaj koncept krenuo u proizvodnju, finalna verzija dobije prostor za još jedan, ili čak još dva diska, bez narušavanja estetskog dojma (možda bi čak sa malo dominantnijim "tornjem" za hardove i manje podsećao na aparat za kafu
). Ostatak uopšte nije problematičan (vodeno hlađenje, na slici je multi GPU konfiguracija, dakle ni s tim nema problema...).
I to mi je malo "sumnjivo" multi GPU i neki quad, pa sve ostalo na jednoj petlji?
Općenito nisam baš neki ljubitelj "umjetničkih dojmova" :D pa možda i zato ne vidim ovo kao nešto posebno. Više u rangu nekig čudnih skulptura koje vidiš i prvo ti padne na pamet wtf??