Uhvati vjetar...

poruka: 9
|
čitano: 1.978
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uhvati vjetar...".
16 godina
neaktivan
Uhvati vjetar...

Zanimljivo, ali nema toliko rudnika koliko ih je potrebno da se to praktično koristi, a i što je sa ljetnim danima kad nema vjetra po par tjedana. Koliki bi prostor trebao biti da to održi u pogonu tjekom tog vremena?

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Uhvati vjetar...

Eto sad će nas koji puštamo vjetrove više poštovati u društvu. Smijeh

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Uhvati vjetar...

Ovo je u biti koncept koji se koristi kod hidroakumulacijskih jezera, samo što je vodu zamijenio zrak, a gravitaciju tlak. Ostaje samo pitanje što je i gdje isplativije.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Uhvati vjetar...

Profesor Baltazar je davnih dana skupljao vjetar u boce.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Uhvati vjetar...

ne znam zašto se nebi napravila tehnologija koja bi iskoristavala geotermalnu toplinu i riješene muke, nek naprave izmjenjivače topline i tjeraju vodu u njih i dobivaju paru koja pogoni turbine, mislim da je to danas moguće napravit, znači mjesto nuklearnog odpada dobiva se čista energija iz zemljine kore.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Uhvati vjetar...
@P4k1 - pa neće gradit vjetroelektrane gdje je situacija takva da se ljeti ne okreću po par tjedana. Vjetroelektrane će valjda bit na vjetrovitim mjestima kao i do sada, samo će se eliminirati mali zastoji...
Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
@P4k1 - pa neće gradit vjetroelektrane gdje je situacija takva da se ljeti ne okreću po par tjedana. Vjetroelektrane će valjda bit na vjetrovitim mjestima kao i do sada, samo će se eliminirati mali zastoji...

Da ali opet povlači pitanje isplativosti. Jer onda treba postavljati cijevi do tih vjetroelektrana.

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
18 godina

postoje na Islandu geotermalne elektrane koje koriste gejzire itd...

a gledao sam neki dokumentarac da i u kalfiorniji ima tih elektrana, na onom rascijepu

18 godina
Uhvati vjetar...

Problem geotermalnih elektrana je što nisu baš previše ekonomski isplative, a osim toga uzrokuju potrese.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice