Toshiba odustaje od HD DVD-a?

poruka: 11
|
čitano: 1.931
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Toshiba odustaje od HD DVD-a?".
17 godina

Po svemu sudeći, istina je, samo će rasprodati zalihe (ako uopšte i to uspeju) i to je kraj:

http://technologyexpert.blogspot.com/2008/02/toshiba-confirms-withdrawal-from-hd-dvd.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

šteta

frost135

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije mi jasno zašto nisu jednostavno na kraju izdali jeftine pržilice i srezali cijenu medija te tako pogurali standard barem na kompovima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najbolja vijest u IT industriji i potrošačkoj elektronici. Ne znam samo zašto su uopšte i započinjali ovaj rat, da nisu kuhljali odavno bi imali Blu-ray snimače po jeftinijim cijenama.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bogme, ovaj rat medija je brzo završio. Mislio sam da će se to odugovlačiti godinama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne znam zašto bi propast konkurentske tehnologije bila stvar koja će podstaknuti proizvođača da snizi cenu svojih proizvoda?

A rat se završio zato što su gotovo svi Holivudski studiji prešli na stranu BD-a, što je zatim podstaknulo i kupce da se okrenu tom formatu i BD plejeri su počeli da se prodaju nekoliko puta bolje od onih za HD DVD. Da je odlučivala čista tržišna utakmica, tj kupci, situacija bi bila malo drugačija: HD DVD uređaji i mediji su bili znatno jeftiniji i podržavali su bogatije dodatne sadržaje (dodajmo i DRM koga na BD-u ima više, a koji je samo potencijalna gnjavaža za krajnjeg korisnika, jer ako neko misli da pirati za ko zna koliko godina (buduće) aktuelnosti novog formata neće pronaći efikasan način za replikaciju zaštićenih diskova, taj zaista ne zna mnogo o tome kako stvari funkcionišu).

No dobro, sad bar ne moramo razmišljati koji format da izaberemo, ostaje samo čekanje na to da nabavimo HD televizore i da cene plejera padnu na prihvatljiv nivo (što će se pre ili kasnije ipak dogoditi).

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2008 12:28 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Toshiba odustaje od HD DVD-a?
Ivan(4) kaže...

Ne znam zašto bi propast konkurentske tehnologije bila stvar koja će podstaknuti proizvođača da snizi cenu svojih proizvoda?

A rat se završio zato što su gotovo svi Holivudski studiji prešli na stranu BD-a, što je zatim podstaknulo i kupce da se okrenu tom formatu i BD plejeri su počeli da se prodaju nekoliko puta bolje od onih za HD DVD. Da je odlučivala čista tržišna utakmica, tj kupci, situacija bi bila malo drugačija: HD DVD uređaji i mediji su bili znatno jeftiniji i podržavali su bogatije dodatne sadržaje (dodajmo i DRM koga na BD-u ima više, a koji je samo potencijalna gnjavaža za krajnjeg korisnika, jer ako neko misli da pirati za ko zna koliko godina (buduće) aktuelnosti novog formata neće pronaći efikasan način za replikaciju zaštićenih diskova, taj zaista ne zna mnogo o tome kako stvari funkcionišu).

No dobro, sad bar ne moramo razmišljati koji format da izaberemo, ostaje samo čekanje na to da nabavimo HD televizore i da cene plejera padnu na prihvatljiv nivo (što će se pre ili kasnije ipak dogoditi).

Ma  ovdje  je  specifična  situacija  kada  je  u  pitanju  odsustvo  konkurencije,  ovakva  je  konkurencija  samo  gušila  neke  druge  proizvođače  da  se  ili  odluče  na  koju  će  stranu  stati  ili  čekati  da  se  stvar  razriješi.
Najbolja  je  ona  konkurencija  kada  kinez  ili tajvanac izda  jeftikaner  u istom taboru a  onda  Sony  i  Philips  plaču, a upravo je ovakav rat gušio takve male proizvođače.
Samo  mi  ne  ide  u  glavu  zašto  se  Toshiba  morala  mješati od samom početka, jeste Toshiba kvalitet niko to ne spori, ali brate, zašto među Sony, i Philips,  začetnike  Compat  Diska.
Ja  sam  odmah  znao  da  će  se  stvari  okrenuti  u  korist  Blu-Ray  formata  a  dvije  su  stvari  koje  su  zaista  prednjačile  u  Blu-Ray.  Prva  je  kapacitet  jer  kako  god  da  okreneš  15  GB  HDDVD-a  po  sloju  stvarno  se  ne  može  mjeriti  sa  25GB  Blu-ray  i  da  danas  imamo  oba  tipa  snimača  jeftini  poput  današnjih  DVD-ova  i  medije  od  par  kuna  svatko  će  na  kraju  za  koju  lipu  više  (ili  jeftinije  mislim  današnji  +  fotmat  DVD-a  je  uvijek  jeftiniji  od  'minusa')  uzeti  10  GB  veći  medij. 
A  druga  stvar  jeste  odsustvo  HDDVD  snimača,  ja  ne  znam  je  li  oni  uopšte  i  postoje,  dok  sa  ddruge  strane  svi  proizvođači  koji  drže  do  sebe  izdali  su  svoje  Blu-Ray  snimače i to prije par godina,  doduše  jesu  bili  skupi  ($999  prije  par  godina)  ali  evo  već  cijena  pada  ($399)  i  nastaviće  da  pada. 
Sve  u  svemu,  sada  je  mnogo,  mnogo  lakše  krajnjem  kupcu  da  donese  konačnu  odluku.

Pozz. 
17 godina

Je l' se neko sjeća predviđanja J. C. Dvoraka u, ako se dobro sjećam, srpskom izdanju PC Magazinea, kako je definitivno HD-DVD pobjednik? To je bilo prije nekoliko godina, i kao glavni argument je navodio nisku cijenu, koja, s obzirom na kapitalistički svijet koji svu proizvodnju seli na Istok, HD-DVDu omogućava pobjedu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

poznato je da dvorak uvik daje jako precizne prognoze...kao šta je nagovjestio propast video igara

17 godina
neaktivan
Tony kaže...

poznato je da dvorak uvik daje jako precizne prognoze...kao šta je nagovjestio propast video igara

I miša... Namigiva
17 godina
neaktivan

žao mi je, jer sam navijao za hd dvd

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice