Talijani protiv Microsofta

poruka: 129
|
čitano: 31.161
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Talijani protiv Microsofta".
17 godina
neaktivan

Zar je moguće da je open source ovako jak u Italiji? 

Svaka čast!!!

0 7 hvala 0
17 godina
neaktivan

"...za korisnika koji je tražio kompenzaciju za Windowse koje je morao kupiti već instalirane na računalo iako ih nije želio."

Koji debil. Sta mu je netko prijetio pistoljem u glavu da MORA kupiti to racunalo?Neodlučan

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
14 0 hvala 0
17 godina
RE: Talijani protiv Microsofta
AA-d00d kaže...

"...za korisnika koji je tražio kompenzaciju za Windowse koje je morao kupiti već instalirane na računalo iako ih nije želio."

Koji debil. Sta mu je netko prijetio pistoljem u glavu da MORA kupiti to racunalo?Neodlučan

To je kao da ideš kupiti neki mac, pa onda tužiš apple, jer nisi želio imati na njemu već instalirani os x (valjda sam sve točno rekao Izlanuo se)

17 godina
protjeran

mislim da se u svijetu "događa narod" i da više ništa nije kao prije... traži se jeftino i besplatno. ja ću još godinama biti na xp-u ili prelazim na linux ! 4 licence win 7 koliko mi treba za firmu je ljetovanje mojoj djeci. ljudi su jednostavno počeli razmišljati i neće više bacati novac-teško zarađen. tko ima neka ga baca.

Z

4 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Taj je očito veliki znalac o PC-ima!!

Open source?! Kaj Open source ima s ovim? Koliko ja vidim ,ovdje se spominje udruga za zaštitu potrošača Aduc ,a nigdje ni riječi o open source-u!!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan

Pa da. Recimo kupio sam onaj family paket (ili kako se vec zove) Leopard nekad prije vec, i sad ja zelim jos jedan recimo Macbook ali ne zelim Snow Leopard na njemu kad imam jos licencu-dvije neiskoristene od Leoparda

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne postoji sigurno nikakav Leopard family paket!! Jedino možeš kupiti 3 Maca!

Nego vratimo se na temu : u bilo kojem computer shopu u Europi i svijetu možeš naručiti da ti slože PC bez OS-a ,kao i kod nas.

Ali ,to je vani obično skuplje od brand-name PC-a s predinstaliranim OS-om ,nema veze kojim (izuzev Apple-a ,naravno).

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 21:29 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Postoji SL Family pack doduse ne sjecam se tako davno u proslosti tog detalja ali pretpostavljam da je nekoc i postojao Leopard Family pack.

Dobro ali nije sad bitno Leopard ili SL, mogu ja i kupiti SL family pack pa instalirati na 3 vec maca koja imam i odlucim se za kupnju 4. mac racanula, zar nebi trebao imati izbor dal taj 4. hocu sa preinstaliranim SL-om ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 21:27 (AA-d00d).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo kaj si ti stavil je link za kupovinu Snow Leoparda ,za Mac na kojem imaš Leopard.

I kakve veze sad ima Apple ,Mac ,Leopard ili Snow Leopard s temom??

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 21:34 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
opcom kaže...

mislim da se u svijetu "događa narod" i da više ništa nije kao prije... traži se jeftino i besplatno. ja ću još godinama biti na xp-u ili prelazim na linux ! 4 licence win 7 koliko mi treba za firmu je ljetovanje mojoj djeci. ljudi su jednostavno počeli razmišljati i neće više bacati novac-teško zarađen. tko ima neka ga baca.

Onda neka tuži HP, Dell, Lenovo ili nekog desetog što mu ne daju izbora kod kupnje računala. Kakve veze ima microsoft s ovim?

Inače ova tužba je totalno retardirana kao i budale koje je smatraju opravdanom. Nitko ti ne prijeti pištoljem uperenim u glavu da si pod prisilom da kupiš baš taj PC ili laptop. A i da je prisiljen kupiti PC od neke tvrtke to opet nema veze s Microsoftom jer on nije tvrtka koja proizvodi i prodaje ta računala.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 21:35 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Nego vratimo se na temu : u bilo kojem computer shopu u Europi i svijetu možeš naručiti da ti slože PC bez OS-a ,kao i kod nas.

Ali ,to je vani obično skuplje od brand-name PC-a s predinstaliranim OS-om ,nema veze kojim (izuzev Apple-a ,naravno).

Tocno to, kakve to ima veze s Microsoftom?

Npr. Dell nudi svoja racunala s predinataliranim Windowsima. Isto tako bi ih mogao nuditi s Ubuntu (mislim da ih cak i nudi), ili s nekim drugim OS-om.

Ne kuzim kakve to ima veze s Microsoftom?

--- [url=http://free-ri.t-com.hr/mgredelji/][img]http://free-ri.t-com.hr/mgredelji/index.2.jpg[/img][/url]
16 godina
neaktivan

Normalno da je tužba retardirana ,samo je frajer očito htjel brand name PC ,a i još malo zaradit i dobit svojih 5 minuta slave!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 21:40 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ovo kaj si ti stavil je link za kupovinu Snow Leoparda ,za Mac na kojem imaš Leopard.

I kakve veze sad ima Apple ,Mac ,Leopard ili Snow Leopard s temom??

Ja sam samo probao povuci neku paralelu s jednim komentarom al sam na kraju potrosio 3 posta na to, a ovo za upgrade (jel) sa Leoparda na SL nisam znao jer to nigdje ne pise specificno

17 godina

kakve veze ima M$ stime proizvođač stavlja ili ne OS na komp.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobro ,nema veze ,sad znaš da ono kaj mi na Windowsima dobivamo zabadava (Service packove ,jel SL nije ništa drugo nego service pack za Leopard) kod Applea plaćaš!!

15 godina
neaktivan

u SAD-u se uspješno javljaju ljudi koji su dobili refund za vraćeni Windows na DELL računalima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da sam ja sudac,gađao bih ih onim čekićem.Pa na kakve sve ideje ljudi dolaze,to je strašno...

alrighty then

4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Dobro ,nema veze ,sad znaš da ono kaj mi na Windowsima dobivamo zabadava (Service packove ,jel SL nije ništa drugo nego service pack za Leopard) kod Applea plaćaš!!

Neznam da li je bas to pravi service pack jer SL mozes instalirati na Mac koji ima Intelov procesor.

On topic:

Microsoft nema nikakve veze stim sto je ovaj "morao" kupiti to racunalo. Trebao bi tuziti taj ducan gdje je to kupio (iako ni to ne bi smio jer se ne spominje da nije znao da to racunalo dolazi sa vec instaliranim Windowsima) kao sto bi ja npr trebao tuziti taj istore jer im u opisu proizvoda ne pise da vec trebam imati Leopard da mogu instalirati taj SL OSIM ako me prodavac samoinicijativno ne upozori na to

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 21:51 (AA-d00d).
16 godina
protjeran

Ja od sada tuzim Razer zato jer mi nisu dali mogućnost da kupim oklop Deathadder-a sa đabnim senzorom i ostalim stvarcicama!

Zasto taj Razer senzor kosta 500 Kn, kada sam mogao kupiti neki od 50Kn, oni su mene natjerali na to da kupim Razer sa Razer stvarcicama i ja jednostavno nisam imao izbora.

Ja nikad ne bih pustio ovu tuzba da preraste u nesto vece, jer je totalno ne osnovana, meni je tetka odvjetnica (mlada, nije zadrta), i bas cu porazgovarati s njom.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 22:01 (Mentalist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cloud06 kaže...

u SAD-u se uspješno javljaju ljudi koji su dobili refund za vraćeni Windows na DELL računalima.

Nisi naveo bitnu stvar - dobili su refund za windowse od Dell-a, a ne od Microsofta. Nitko tamo nije ništa ni tražio od Microsofta jer znaju da on nema veze s tim.

16 godina
protjeran

Prodje li i jedan dan da netko ne tuzi Microsoft zbog necega?

Koja je to nakupina zatucanih ljudi pa to je nevjerovatno.

Znaju da se radi o jednoj od najbogatijih tvrtki i zato svi pokusavaju izvuci neke novce od njih, i samo se o tome radi, izvlacenju novaca.

I citam ovu recenicu vec 10 puta i nikako da ju shvatim: "koje je morao kupiti već instalirane na računalo iako ih nije želio."

Znaci on je svjesno kupio PC na kojem su windowsi i onda se isao zaliti zasto je dobio windowse?

Ko tu koga jebe?

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja mislim da bugovci nisu sve napisali ? Samo su htjeli vas uznemiriti da počnete microsoft braniti. 

Tužba treba temelj, hoču link otkud su bugovci preuzeo ovu vijest. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina

Znam za slučaj kada su u SAD-u tužili MS za nelojalnu konkurenciju kada su proizvođači morali plaćati licencu Win za svako prodano računalo iako nisu prodali licencu za taj proizvod, mislim da je tako bilo i da je MS izgubio, tj morao je odustati od takve prakse. Što su retardirani piše da su dobili tužbu talijani i dobit će novčanu naknadu, uostalom šta ih briga šta neko misli važna je lova, ko je ima ako MS nemaNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...

Ja mislim da bugovci nisu sve napisali ? Samo su htjeli vas uznemiriti da počnete microsoft braniti. 

Tužba treba temelj, hoču link otkud su bugovci preuzeo ovu vijest. 

Upravo tako mislim. Zašto bugovci nikad ne daju izvore svojih vjesti?  I pazite naslov; "Talijani protiv Microsofta", ko da Talijanska vlast tuži MS, a ne neki mulac koji je kupio nešto što nije htio. Možete bolje od toga bugovci...

It's dark, and we're wearing sunglasses.
16 godina
neaktivan

Sad svi branite microsoft. Svi znamo da microsoft ima para  da se meni nešto slično dogodi ja bi izvuko para koliko je god moguče od njih. Ionako im nece nedostajat  100-200 tisuča eura.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 22:36 (zeroname).

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Danas jedan dobio 100-200 tisuca €, sutra se ta vijest prosiri, preksutra njih 1000 dobije 100-200 €

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kakva tema! :)

Samo za neopucene, Microsoft ima i te kako veze sa time! Radi se o monopolu! Jedan Lenovo ili FSC je primoran da proda preizvod sa predinstaliranim Windowsom! Pitate se kako to?

Programer sam i zivim i radim vani. Radim za jednu firmu koja preizvodi PCs i Notebook-e. I sada, kada sastavljamo novi tip Notebooka, sa odgovarajucim hardware-om, mora se provjeriti da li je Firmware nekog Hardwera kompitabilan sa Win systemom.

Zato trebam MS$ pitat za savjet jer je njihov Lijepi, Sigurni i Stabilni sustav kodiran i ne mogu provjeriti "KOD"! I za to samo u stalnom kontaktu sa MS-om, sa koji ma imamo ugovor koji nas veze da Sustav bude predistallieran.

To je samo 1%  primjera kako MS veze proizvodjace i pravi monopol.

Sto se tice komentare za MAC-a, mislim da je uredu da je na MAC-u sustav predinstaliran. Neka MS napravi racunar pa neka stavi svoj sustav u njem pa neka ga prodaje.

Pozdrav svima i ZIVIO Unix  i Linux.

PS: Svakako ce i MS za par godina davati svoj sustav besplatno. A onda ce polako (kao sto su im sada serveri 2008) preci nkompletno na Unix. :)

2 10 hvala 0
17 godina
neaktivan

Monopol? Nema sanse da taj covjek nije mogao naci racunalo BEZ predinstaliranih windowsa samo mu se nije dalo traziti. 100% ih ima i uvijek ce biti

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2010 22:43 (AA-d00d).
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
linuxomanija kaže...

Zato trebam MS$ pitat za savjet jer je njihov Lijepi, Sigurni i Stabilni sustav kodiran i ne mogu provjeriti "KOD"! I za to samo u stalnom kontaktu sa MS-om, sa koji ma imamo ugovor koji nas veze da Sustav bude predistallieran.

To je samo 1%  primjera kako MS veze proizvodjace i pravi monopol.

A ko vas je tjerao da potpišete taj ugovor? NITKO. Dakle o kojem monopolu mi pričamo?

16 godina
protjeran
zeroname kaže...

Sad svi branite microsoft. Svi znamo da microsoft ima para  da se meni nešto slično dogodi ja bi izvuko para koliko je god moguče od njih. Ionako im nece nedostajat  100-200 tisuča eura.

Nitko tko dijeli pare nije bogat...

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice