postat će korisniji zbog pratećeg hardvera - fizičke tipkovnice, docka, eventualno veće dijagonale itd.. a nadam se i sa poštenim i korisnim OS-om.
u ovom obliku neće sigurno dočekat 2018., nepraktični su.
Pa upravo si opisao prijenosno računalo.
postat će korisniji zbog pratećeg hardvera - fizičke tipkovnice, docka, eventualno veće dijagonale itd.. a nadam se i sa poštenim i korisnim OS-om.
Pa upravo si opisao prijenosno računalo.
Mazohizam je na tabletu gledati film..sve ostalo,hajd,hajd..mislim na konsjumerske aktivnosti,surfanjje na wc školjci i slično..
Pa daaa... I ne :)
Evo ja prvi, cesto kad mi se ne da zaspati pustim sebi film na iPadu. I to iPad mini. A 3 laptopa doma imam. Lakse mi tablet iskoristiti za te stvari, jer je laksi i ne grije se kao laptopi. Naravno, manji je ugodjaj gledati na manjem ekranu, no ionako sluzi samo da svira dok ne zaspnem.
Vjerujem da bi mi isto tako posluzio za gledanje filmova ako sam na duzem letu i sl. Laptop koristim iskljucivo za posao.
Neki ljudi cak i na mobu gledaju filmove, sto ima jos manje smisla od tableta. Kao sto vidis, 100 ljudi, 100 cudi :)
vidim tablete u nekom financijskom sektoru za prikazivanje brzo nekakvih rezulatata,mini prezentacija, u medicini gdje umjesto papira doktori mogu tabletom napisati sve sta ti triba, pogledat dijagnozu pacijentu,narucit ga odma, vidim ga kao sredstvo za dijagnostiku npr. za nova auta di mehanicar moze vidjeti sve stra triba sa tabletom i takve stvari...
ali i dalje ne vidim to cudo doma. Jos nevidim smisao koristenja tableta za surfanje, muziku, video, dugorocno citanje ako imas laptop.Nevidim kako moze bit jednostavnije surfanje tabletom i mahanje prema doli prstom preko tableta umjesto na laptopu PageDown ili onim posebnim desnim dijelom touchpada za scrolanje...
Nevidim da netko zeli kupit tablet za ovu svu multimediju, a moze isto to radit sa laptopom i vise. Nema logike.
Baterija. Moj iPad u prosjeku traje sa punom baterijom 15 sati korištenja i 2-3 dana standby-a, a tu ulazi surfanje, igranje, gledanje YouTubea, sinkronizacija, mail i slično. Dok intenzivno igranje zahtjevnih igri izdrži nekih 4-5 sati. Koji to Laptop može za 3500 kuna?
Nevidim da netko zeli kupit tablet za ovu svu multimediju, a moze isto to radit sa laptopom i vise. Nema logike.
Osim što je laptop duplo skuplji, što mu baterija traje tri puta kraće i što je tri četiri puta teži zbilja ne vidim razlog za korištenje tableta. Vjerojatno je na laptopu lakše pogledati vremensku prognozu, tv-raspored, vijesti,otvoriti knjigu i bez obzira što laptop treba izvaditi iz torbe, otvoriti - pričekati podizanje os-a .... zbilja tablet nema smisla.
S obzirom na sve manji i manji tržišni udio njegove firme ne bih rekao da je on baš kompetentan za davati bilo kakve prognoze, zar ne ;)
Tableti, desktop računari, televizori i mobilni telefoni će se vjerovatno jednom u doglednoj budućnosti integrisati u nekakav personalni noseći računar, a svaki ekran će moći prikazivati podatke sa njega ili će se naći neki drugi način prikaza, no od toga smo još barem 10-15 godina daleko u najidealnijem slučaju
Osim što je laptop duplo skuplji, što mu baterija traje tri puta kraće i što je tri četiri puta teži zbilja ne vidim razlog za korištenje tableta. Vjerojatno je na laptopu lakše pogledati vremensku prognozu, tv-raspored, vijesti,otvoriti knjigu i bez obzira što laptop treba izvaditi iz torbe, otvoriti - pričekati podizanje os-a .... zbilja tablet nema smisla.
Istina...
neman argumenta koji bi se mogao suprostaviti kupnji tableta za gledanje prognoze i programa.
BTW. moja sucut ljudima kojima je uredjaj o 3 kg tezak te su u takvoj guzvi da ne mogu pricekat minutu za dizanje OS-a...
I vremenom tablet postane vrhunski širitelj zaraze i boleština,jer,obriše se guza,a,uhvati koji puta kita,i onda se mola po ekranu tableta..
Ja neznam što ti sve radiš na WC-u, i kakve sve bolesti imaš, ali ja ti si operem ruke poslje svake nužde, ponekad i prije, kupaona mi je jako čista i tablet svako malo brišem sa alkoholnim maramicama, tako da ...
a jos lakse na mobitelu koji ti svakako stoji u depu. i kad si vani i kad si u bircu i na poslu.. jer tablet ne vucas sa sobom non stop
neman argumenta koji bi se mogao suprostaviti kupnji tableta za gledanje prognoze i programa.
BTW. moja sucut ljudima kojima je uredjaj o 3 kg tezak te su u takvoj guzvi da ne mogu pricekat minutu za dizanje OS-a...
Nije poanta da je teško ljudima nositi...ali zašto nosit kantu od 3 kile za posao koji može napravit uređaj od 600 grama, ima bolje performanse i na kraju opet, nekoliko puta jaču bateriju. Ja sa tabletom učim, radim skripte na njemu i za to mi je super, legnem u krevet, učim i radim, idem na faks, bacim ga u torbu sa drugim stvarima(koja je ionako krcata drugim knjigama/opremom za trening) i nastavim dalje ga koristit, i nemoram brinut oće li crknut baterija na pola dana.
Ja desktop kompjuter kući koristim skoro pa nikad, jedino da isprintam dokument jer nemogu printer umrežit pa preko tableta printati, za sve ostale radnje desktop samo troši više struje...
A ako ćemo gledati jedan ipad 3 može puno bolje i zahtjevnije igre igrati nego prijenosnici sa integriranom grafikom i to sve na puno većoj rezoluciji(pogledajte real racing 3, galaxy on fire 2HD i slične naslove) pa mi opet recite koji prijenosnik od 3500 kuna, 600 grama težine može igrat takve naslove 4-5 sati na bateriji?
Putuj 5 puta mjesecčno 100km, pa se onda vrati simo pričati kako je laptop superiorniji u svakoj prilici. Definitivno je tablet ograničeniji nego laptop, ali s kombinacijom stolno+tablet+mobitel, ja ne vidim razloga što će mi laptom, dok obrnuto (stolno+laptop+mob) itekako bi mi nedostajao tablet.
Možeš se sada smijati koliko hoćeš, ali, recimo, čitanje recepata sa Coolinarke mi je sto puta praktičnije sa tableta nego da vučem laptop na kuhinjsku radnu površinu. Mogu ti takvih primjera di je tablet bog i batina dati koliko hoćeš...
Da. Mozda nije proucio trziste i misli da je svaki tablet kao BB Playbook?
Trebalo bi se naci negdje izmedu Laptopa i Tableta, nešto kao Lenovo Yoga je sasvim u redu uredaj za prosjecnog korisnika.
I vremenom tablet postane vrhunski širitelj zaraze i boleština,jer,obriše se guza,a,uhvati koji puta kita,i onda se mola po ekranu tableta..
Ja neznam što ti sve radiš na WC-u, i kakve sve bolesti imaš, ali ja ti si operem ruke poslje svake nužde, ponekad i prije, kupaona mi je jako čista i tablet svako malo brišem sa alkoholnim maramicama, tako da ...
Post6 ti je vrhunac nezrelosti..Na WC-u se obavlja nužda,često isti WC koristi više osoba,sa različitim higijenskim navikama..
Drago mi je da pereš ruke prije WC-a,ovisno o tome što si radio..Kupaonicu ti nisam komentirao,nego navike,onih koji odu na WC,i možda se posluže toaletnim tabletom..
Samo naprijed,higijena je kraljica zdravlja..s obzirom na tvoj post,niti moj ne može biti vrhunac mudrosti..
Post6 ti je vrhunac nezrelosti..Na WC-u se obavlja nužda,često isti WC koristi više osoba,sa različitim higijenskim navikama..
Drago mi je da pereš ruke prije WC-a,ovisno o tome što si radio..Kupaonicu ti nisam komentirao,nego navike,onih koji odu na WC,i možda se posluže toaletnim tabletom..
Samo naprijed,higijena je kraljica zdravlja..s obzirom na tvoj post,niti moj ne može biti vrhunac mudrosti..
U više navrata je dokazano da je tipkovnica veći rasadnik bakterija i boleština od WC-a... Your point?
A kaj bi postao beskoristan. Dok idem na wc, tablet ide s menom, prije su bile novine, ali sad ništa ne može zamjeniti tablet . Čak se mogu i učiti preko njega za faks ne WC-u. Jednostavno nema zamjene
Pa ti sad kupi rabljeni tablet...
ajde da je netko objavio ovu vijest iz applea ili samsunga ali blackberrya? JEDAN VELIKI ROFL
oni nisu mjerodavni pošto im tvrtka propada i ne da nemaju niti jedan tablet koji je konkurentan nego nemaju čak niti mobitel kao takav.
U više navrata je dokazano da je tipkovnica veći rasadnik bakterija i boleština od WC-a... Your point?
Istina,no ako tipkovnicu koristi jedna osoba,to je manji bed,veći je bed više osoba koje pipkaju istu stvar..najgori rasadnik su držalja u tramvajima i drške od kolica u marketima..malo off topic,ali poanta je ista..
ajde da je netko objavio ovu vijest iz applea ili samsunga ali blackberrya? JEDAN VELIKI ROFL
oni nisu mjerodavni pošto im tvrtka propada i ne da nemaju niti jedan tablet koji je konkurentan nego nemaju čak niti mobitel kao takav.
BB je jedina tvrtka koja bi u ovom trenutku mogla napraviti tablet za rad koji bi bio ozbiljno shvacen jel mu je takva klijentela.Da ga naprave Samsung ili Apple vjerojatno bi mu opet bilo prvenstveno implementirat dobru kameru i mogucnost igranja angry birds-a.
Sta se tice ovih nekoliko argumenata povise, vidim samo taj sa baterijom kao pozitivni i cinjenica da mos stojecke citat. Sve ostalo sta ste naveli se moze raditi sa laptopom jednako ucinkovito ako ne i bolje.
Nošenje novina i tableta u wc je znak bolesti:
- ili crijeva ne rade kako treba pa se gubi previše vremena čekajući
- ili mozak ne radi kako treba, ne može da nekoliko minuta razmišlja o nekom sadržaju ako nema sadržaj u koji će buljiti
- ili se radi o ovisnosti
Čak i ako je neko student i čeka ga ispit, bolje da se pokuša bez tableta prisjećati naučenog i tako da razvija mozak, jer na ispitu će to isto morati učiniti, osloniti se na mozak, osim ako ima problem sa crijevima pa mu treba sat vremena da istisne govno.
Nošenje novina i tableta u wc je znak bolesti:
- ili crijeva ne rade kako treba pa se gubi previše vremena čekajući
- ili mozak ne radi kako treba, ne može da nekoliko minuta razmišlja o nekom sadržaju ako nema sadržaj u koji će buljiti
- ili se radi o ovisnosti
Čak i ako je neko student i čeka ga ispit, bolje da se pokuša bez tableta prisjećati naučenog i tako da razvija mozak, jer na ispitu će to isto morati učiniti, osloniti se na mozak, osim ako ima problem sa crijevima pa mu treba sat vremena da istisne govno.
BB je jedina tvrtka koja bi u ovom trenutku mogla napraviti tablet za rad koji bi bio ozbiljno shvacen jel mu je takva klijentela.Da ga naprave Samsung ili Apple vjerojatno bi mu opet bilo prvenstveno implementirat dobru kameru i mogucnost igranja angry birds-a.
pa napravili su ga.
i vidim kako je prihvaćen mega popularan je nema šta
pa napravili su ga.
i vidim kako je prihvaćen mega popularan je nema šta
Zove se Blackberry PlayBook.
Sta mislis, onako iskreno...jesu li stvarno napravili tablet za rad? Ili su isli trolat ljude imenom?
BB ti je kao Linux. Usredotocen je na mali postotak ljudi i brine o njima. Svi ostali koriste Windowse i vicu kako nevalja. Nema veliki profit pa sa vrimena na vrime izbaci Z10 ili Playbook isto kao Linux Ubuntu, cisto da stisa ove kristavce i zgrne koji dolar..
Putuj 5 puta mjesecčno 100km, pa se onda vrati simo pričati kako je laptop superiorniji u svakoj prilici. Definitivno je tablet ograničeniji nego laptop, ali s kombinacijom stolno+tablet+mobitel, ja ne vidim razloga što će mi laptom, dok obrnuto (stolno+laptop+mob) itekako bi mi nedostajao tablet.
Možeš se sada smijati koliko hoćeš, ali, recimo, čitanje recepata sa Coolinarke mi je sto puta praktičnije sa tableta nego da vučem laptop na kuhinjsku radnu površinu. Mogu ti takvih primjera di je tablet bog i batina dati koliko hoćeš...
Potpisujem debelo
Apsolutno nije istina. BB dominaciju u poslovnom / vojnom sketoru može zahvaliti BBM-u, koji je nepotreban na tabletu. Druga stvar što čak ni BBM nije mogao pošteno konkurirati Skypeu kad je bio samostalan. Danas, kad je Skype pod patronatom MSa, potreba za BB je nikakva.
Druga stvar što je sam Pentagon donio strateški plan gdje se otvaraju prema alternativama (iOS / Andriod). Sam BB nije čak tu ni bio nešto posebno bitan (jer većina aplikacija za svoje potrebe vlada/Pentagon je pisao in-house). HW ionako je drugačiji nego civilan i mora imati određene cerifikate.
Obamina administracija trenutno vodi križarski pohod da vrati proizvodnju Applea u SAD i tu obećavaju jabučarima doslovno djevice na dnevnoj bazi. Problem je naravno što fali radnih mjesta i tu MS /Apple / Google imaju daleko daleko jače adute nego sam BB i polako se vlada okreće prema velikim domaćim (govorimo o američkim) koorporacijama koje mogu generirati veće količine (novih) radnih mjesta (a naravno, sa vladom kompletan poslovni sektor).
Koliko god bi se na ovo prije koju godinu svi u sobi grohoto nasmijali, ja vjerujem da mu stvaro zaškripi, da bi danas Apple mogao biti daleko veći igrač u poslovnom svjetu nego što trenutno BB može sanjati.
IIIIIIIII dođemo tvojim redom do - LAPTOPA!
Lol ali upravo si dokazao da je tablet beskoristan.
Apsolutno nije istina. BB dominaciju u poslovnom / vojnom sketoru može zahvaliti BBM-u, koji je nepotreban na tabletu. Druga stvar što čak ni BBM nije mogao pošteno konkurirati Skypeu kad je bio samostalan. Danas, kad je Skype pod patronatom MSa, potreba za BB je nikakva.
Druga stvar što je sam Pentagon donio strateški plan gdje se otvaraju prema alternativama (iOS / Andriod). Sam BB nije čak tu ni bio nešto posebno bitan (jer većina aplikacija za svoje potrebe vlada/Pentagon je pisao in-house). HW ionako je drugačiji nego civilan i mora imati određene cerifikate.
Obamina administracija trenutno vodi križarski pohod da vrati proizvodnju Applea u SAD i tu obećavaju jabučarima doslovno djevice na dnevnoj bazi. Problem je naravno što fali radnih mjesta i tu MS /Apple / Google imaju daleko daleko jače adute nego sam BB i polako se vlada okreće prema velikim domaćim (govorimo o američkim) koorporacijama koje mogu generirati veće količine (novih) radnih mjesta (a naravno, sa vladom kompletan poslovni sektor).
Koliko god bi se na ovo prije koju godinu svi u sobi grohoto nasmijali, ja vjerujem da mu stvaro zaškripi, da bi danas Apple mogao biti daleko veći igrač u poslovnom svjetu nego što trenutno BB može sanjati.
Moje stajaliste:
Prvo dominaciju u poslovno/vojnom sektoru moze zahvaliti BB Enterprise servisu.
Druga stvar, BBM nije konkurirao skypu, jel je bio ako pogledas sam naziv cisti messanger dok je skype imao i video pozive.BBM je od nedavno dobio voice iz cistog razloga sta prije nije niti mogao to uvaliti u mobitel radi internet brzine na mobovima i cijene.
Treca stvar u vezi amerikanaca je ta sta je Apple njihov proizvod i normalno u svakoj zemlji(osim Hrvatskoj) je da se pomogne domacem proizvodjacu. A plu cinjenica da je BB Kanadski ,a znamo kakvi su oni sa Kanadjnima
dok god BB ima Enterprise service i BIS nece propasti u poslovnom svijetu jel kvalitetne alternative nema.
Iako se ovdje rasprava svela na to da li je tablet koristan ili 'bezveze' (što je malkice glupo kad se uzmu obzir novci koje na prodaji tih "bezveznih" uređaja 'vrte' proizvođači koji imaju uspješne predstavnike u tom segmentu tržišta), činjenica je da ovakva izjava iz usta baš ovoga gospodina više nalikuje onoj narodnoj priči kad je medo rekao kruškama:"Nit' vi zrele, ni' ja gladan" (jer ih nije mogao dokučiti), nego na neko obziljnije mišljenje zasnovano na bazi kakvih-takvih analitičarskih informacija.
dok god BB ima Enterprise service i BIS nece propasti u poslovnom svijetu jel kvalitetne alternative nema.
Neće propasti jer mu je broj korisnika (apsolutno govoreći) u porastu, ali drugi dio rečenice ti je zapeo nekih 5-10 godina u prošlosti - ActiveSync.
Jeli više volite gledati filmove na skučenim 10" tabletima ili plazmama od 30"+?
Jeli više volite gledati filmove na skučenim 10" tabletima ili plazmama od 30"+?
Općenito je poznato da u Makarska busevima imaš držač za čašu, držač za kaput i držač za plazmu od 30"....