Stigao GTX 780

poruka: 72
|
čitano: 13.389
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigao GTX 780".
14 godina
neaktivan
Stigao GTX 780

Ja ili nisam okorjeli gamer ili nisam budala da pljujem pare (kojih ionako nemam) na grafe od 6k kada sve ide kako treba i na onoj koju imam. Cisto sumnjam na ovo prvo.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Re: Stigao GTX 780
infeqt0r kaže...

Ja ili nisam okorjeli gamer ili nisam budala da pljujem pare (kojih ionako nemam) na grafe od 6k kada sve ide kako treba i na onoj koju imam. Cisto sumnjam na ovo prvo.

Nvidina 660-ka je odlična kartica srednjeg ranga koja još uvijek dobro gura i najnovije naslove, ali neće još dugo na žalost.

13 godina
toxic kaže...

A dvije hd 7950 su jace od gtx 690 i to ne baš malo :)

Po čemu? Na papiru i ovakvim glupostima poput hwcompare mozda da, al po ponasanju i perfomansama ne.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 11:14 (ramzocro-HCR).
17 godina
Stigao GTX 780

reko mi kolega s posla da se strpim dok ne izdje haswel i ubodem i7 mbo i amd jku kad nova izadje jer to konbinacijom

sam si slozio future game setup za nadolazece naslove u 2 i 15sto tako da nista ne diram do zimej ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
darijoman kaže...
infeqt0r kaže...

Nvidina 660-ka je odlična kartica srednjeg ranga koja još uvijek dobro gura i najnovije naslove, ali neće još dugo na žalost.

Kad dodje vrijeme ubosti 680, jer uvijek gledam da mi nova grafa budem barem 2 puta jaca od prethodne.

13 godina
neaktivan

preskačem ovu generaciju,nije nikako isplativo..još će moja durat dosta

dobus
17 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

zkj se zgadila?

Zato kaj si je ne može priuštiti....

12 godina
neaktivan
Stigao GTX 780

Kada ce stat ovo varanje ljudi sa "novom" tehnologijom koja je davno skontana i napravljena, i kada ce nam prestat da "strcaju" po koji kHz u nase procesore i memorije ... Dosta je bezbrazluka ... Al et da se mi pitamo :D 

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Stigao GTX 780

moze jedno pitanje 

Asrock X79 Extreme4 - Intel X79, LGA 2011 - Intel X79, ATX + Intel Core i7 3820 3.6GHz,1MB/8MB,130W,Socket 2011 box 

jel bi drzalo na 100 posto da nema bt-a 680 sli + ovo moje napajanje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

reko mi kolega s posla da se strpim dok ne izdje haswel i ubodem i7 mbo i amd jku kad nova izadje jer to konbinacijom

sam si slozio future game setup za nadolazece naslove u 2 i 15sto tako da nista ne diram do zimej ;)

A čuj, već sam vidio po oglasima gtx680 (stock doduše) za 2600kn. Tako da smireno pričekaš dobru priliku
pa se poduplaš. S tim si sigurno miran i updatean do slijedeće high end generacije. Gtx680 ne troši jako
struju, tako da bi ti napajanje trebalo bez problema voziti. Ako i ne, cijena zamjene napajanja za neko bronze klase od 750W 
koliko ti je 100% dovoljno je ništavna prema cijeni gtx780 kartice. Hoće li ti Proc kočiti ili ne, ovisit će o igri, ali
jednako bi kočio i GTX780 koja uzgredbudi rečeno, nema nikakvu novu tehnologiju niti shader modela ni directX-a, OpenCL/GL-a,Physx, teselacije, PCIex slota,
ili ičega što bi ju stavilo u rang nedostužne sa starijom generacijom gtx 6xx klase.

4mal kaže...

moze jedno pitanje 

Asrock X79 Extreme4 - Intel X79, LGA 2011 - Intel X79, ATX + Intel Core i7 3820 3.6GHz,1MB/8MB,130W,Socket 2011 box 

jel bi drzalo na 100 posto da nema bt-a 680 sli + ovo moje napajanje 

Offtopičariš sad. Odeš na rubriku za to, pa propitkuješ. No totalno neisplativo ti je mijenjanje kompletnog socketa, što si uopće
zapeo za to postojeće napajanje? Ako baš poželiš mijenjati, nađi si negdje i7 2600k, zamijeni za postojeći i5 za sitni novac i uz dobro hlađenje, vozi.

Tonči kaže...

Nekako imam osjećaj da nema puno smisla. Tko daje 6k za karticu, tome je relativno svejedno i da je 8k za Titana. Ova je, doduše, prikladnija za igranje, ali i dalje nešto što kupuje onaj tko ima i viška novca. Nvidiji je ovo jedini način da konkurira AMD-u: da gura čipove koji su ogromni i bijesni, bez obzira na cijenu. AMD im je sad zapaprio na konzolama, HSA će biti još veći udarac i Nvidia mora nekako zadržati tržišnu poziciju, makar to bilo i među 0,01% kupaca koji su spremni izdvojiti tisuću eura za GPU.

Pa realno da. U prvi mah mi se Titanica učinila bahato skupom, ali kako sad vidim da je u hardveru u rangu Tesla/Quadro klase,
dolazi sa meni bitnih 6GB rama,
ako baš bude razloga za takvim performansama koje starija generacija neće moći isporučiti,
pričekamo da uđemo u uniju, pa ponosno naručimo s najpovoljnije europske online ponude ili rabljeno s ebay buvljaka i bok.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 17:19 (overhaul).
17 godina
darijoman kaže...
toxic kaže...

hebeš mi sve ali moje dvije hd 7950 na default taktovima se pošteno muce sa novim Metro-om.. A dvije hd 7950 su jace od gtx 690 i to ne baš malo :)

Dvije GTX 680 su kao jedna GTX 690,a 680 je jača od 7950 jer 680 je u rangu sa 7970.

S toga dvije 7950 nisu jače od GTX 690.

Ja sa gtx 680 nisam imao performanse koje ima jedna ocana hd 7950 :( zato sam se i riješio gtx 680 znaš malo me bilo sram što sam ja platio karticu 4 soma kn a netko ko je svoju platio 2.5 soma kn je imao bolje performanse ali ovdje bi moglo nastat flejmanje tako da eto neka bude kako god ti kažeš.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
17 godina
toxic kaže...
darijoman kaže...
toxic kaže...

hebeš mi sve ali moje dvije hd 7950 na default taktovima se pošteno muce sa novim Metro-om.. A dvije hd 7950 su jace od gtx 690 i to ne baš malo :)

Dvije GTX 680 su kao jedna GTX 690,a 680 je jača od 7950 jer 680 je u rangu sa 7970.

S toga dvije 7950 nisu jače od GTX 690.

Ja sa gtx 680 nisam imao performanse koje ima jedna ocana hd 7950 :( zato sam se i riješio gtx 680 znaš malo me bilo sram što sam ja platio karticu 4 soma kn a netko ko je svoju platio 2.5 soma kn je imao bolje performanse ali ovdje bi moglo nastat flejmanje tako da eto neka bude kako god ti kažeš.

Mislim da je podosta stvar specifične aplikacije/igre. Recimo, da budem ontopic, sad je izašla nova verzija drivera za Geforce
uz gtx780 predstavljanje, i kažu:,

New in GeForce R320 Drivers

Performance Boost – Increases performance by up to 20% for GeForce 400/500/600 series GPUs in several PC games vs. GeForce 314.22 WHQL-certified drivers.
Results will vary depending on your GPU and system configuration.
Added SLI profile for Alien Fear, Call of Juarez: Gunslinger, Dead Island: Riptide, Dragon Sword, Neverwinter, Far Cry 3: Blood Dragon, GRID 2, Human Head 2, Remember Me, The Walking Dead: Survival Instinct, Natural Selection 2, Resident Evil 6, Trackmania 2: Canyon
A uzmi u obzir i koliko su pak stari 314 driveri dizali u odnosu na verziju koju si ti imao, Nvidija zna jako poboljšati performanse kroz drivere.
Naravno, opet ovisno o aplikaciji, ali možeš biti siguran da ako su igre u pitanju, na to prvenstveno ciljaju.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice