SSD za zahtjevne

poruka: 17
|
čitano: 1.663
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SSD za zahtjevne".
17 godina
SSD za zahtjevne

Brutalno..

Ali, samo malo,PCI-X utor? Sto onda sa grafickom? Necemo valjda morati kupovati SLI/CfX maticne, jesam nesto krivo shvatio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD za zahtjevne

Vidim na slici da je to za dosta krace utore od onog na grafickoj kartici,znaci PCI E utor opce namjene

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: SSD za zahtjevne

Malo si krivo shvatio. Ovaj će ići preko PCI-X utora ali onih manjih znači x1 slot dok grafičke koriste one veće x16 slotove.

EDIT: vidim da si sam shvatio o čemu je riječ :).

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2008 17:21 (Bugovac).
17 godina
neaktivan
SSD za zahtjevne

Ovo je konacno nesto vrjedno spomenaCool,mozda sata ode u povijestNamigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SSD za zahtjevne

500-700MB/sec je fakat brzo, ali 1000 dolara, pa to je ko dvije high end kartice primjerice 4870x2. Meni nije jasno zakaj su cijene te fleš memorije tolliko visoke.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SSD za zahtjevne

Stvarno brzo objavljujete vjesti - s zakašnjenjem od skoro godinu dana

http://www.engadget.com/2007/09/28/fusion-ios-iodrive-puts-power-of-a-san-on-a-pcie-card/

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
SSD za zahtjevne

predobra stvar, ali preskupa za nas obicne smrtnike :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
SSD za zahtjevne

To nije za obične smrtnike nego za poslovne sustave. Osim toga 1000 $ mi se čini jeftino, zadnji put su rekli da će okrugla cijena bo GB biti 30$.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugovci ne znaju dijeliti

dvadesetorostruko brže od klasičnih diskova

0 0 hvala 0
17 godina
SSD za zahtjevne

Oće li se napokon iskorijenit najzaostaliji dio računala... jedva čekam neke testove brzine tih SSD-ova. Osmijeh

Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Stvarno brzo objavljujete vjesti - s zakašnjenjem od skoro godinu dana

http://www.engadget.com/2007/09/28/fusion-ios-iodrive-puts-power-of-a-san-on-a-pcie-card/

Koliko se sjecam bila je slicna vijest i na bug portalu prije nekog vremena.
Slika je ostala ista kao na staroj vijesti.
Ovih dana ja sam bolestan od ljudi Nemoj me dirat, sutra me probudi
17 godina
neaktivan
Bugovac kaže...

Malo si krivo shvatio. Ovaj će ići preko PCI-X utora ali onih manjih znači x1 slot dok grafičke koriste one veće x16 slotove.

Pretpostavljam da mislis na PCIe. PCI-X je (uglavnom) za servere i radne stanice.
Ovih dana ja sam bolestan od ljudi Nemoj me dirat, sutra me probudi
17 godina
neaktivan
SSD za zahtjevne

Po obicaju marketinski trik. Dali su brzina transfera podataka izmedju kartice i PCa ali ne i brzina izmedju memorije i karitce Nevinašce Kod HDDa, SATA2, brzina prema PCu je 3Gb/s, ali brzina izmedju ploca i SATA kontrolera je max 700 Mb/s. Osim toga, sto to znaci 3Gb/s? Koliko je to bytea/s u stvarnosti? Po Hitachiju je to max 300MB/s ali u stvarnosti puno manje. Tih 300MB/s moze biti ako su podaci u cachu koji je max 32MB.

Kako se ovdje radi o flash memoriji koja je brzina pisanja u flash memoriju, ne u cache? Flash memorija ima svoje limite pri pisanju koje je polagano (brisanje traje reda 3 - 5mS). Osim toga, flash ima svoj zivot, tj broj brisanja koje je reda 10 000 - 100 000. Na moje pitanje jednom broju proizvodjaca SSDova dobijao sam uvijek isti odgovor: koristimo inteligentne algoritme koji taj broj upisa povecavaju. Glupost! Taj "inteligentan" algoritam vodi evidenciju o broju brisanja i kada dodje do nekog broja sve podatcke prebacuje u drugi sektor i nastavlja dalje. Sto se desi kada se swap file stavi na SSD?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugovac kaže...

EDIT: vidim da si sam shvatio o čemu je riječ :).

Kak će ići prek x1 utora, ako x1 daje 250MB/s a oni se hvale sa 500-700?
17 godina
neaktivan
Drazen kaže...

Po obicaju marketinski trik. Dali su brzina transfera podataka izmedju kartice i PCa ali ne i brzina izmedju memorije i karitce Nevinašce Kod HDDa, SATA2, brzina prema PCu je 3Gb/s, ali brzina izmedju ploca i SATA kontrolera je max 700 Mb/s. Osim toga, sto to znaci 3Gb/s? Koliko je to bytea/s u stvarnosti? Po Hitachiju je to max 300MB/s ali u stvarnosti puno manje. Tih 300MB/s moze biti ako su podaci u cachu koji je max 32MB.

Kako se ovdje radi o flash memoriji koja je brzina pisanja u flash memoriju, ne u cache? Flash memorija ima svoje limite pri pisanju koje je polagano (brisanje traje reda 3 - 5mS). Osim toga, flash ima svoj zivot, tj broj brisanja koje je reda 10 000 - 100 000. Na moje pitanje jednom broju proizvodjaca SSDova dobijao sam uvijek isti odgovor: koristimo inteligentne algoritme koji taj broj upisa povecavaju. Glupost! Taj "inteligentan" algoritam vodi evidenciju o broju brisanja i kada dodje do nekog broja sve podatcke prebacuje u drugi sektor i nastavlja dalje. Sto se desi kada se swap file stavi na SSD?

Drugim riječima SSD je  tek prijelazna tehnologija, koja nikad neče zamijeniti klasične diskove
17 godina
neaktivan
SSD za zahtjevne
moje misljenje je da bu SSD zamjenio obini HDD cim flashu padne cijena.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD za zahtjevne

Ne ide preko x1, nego preko x4 slota. Osim toga, vise kartica se mogu koristiti u RAID-u za jos vecu brzinu.

Sto se tice 100.000 pisanja - to je 100.000 pisanja u isti memorijski blok. Wear leveling znaci da se uvijek pise u fizicki razlicite blokove cak i ako se logicki pise u isti blok. Ako je to dobro napravljeno, zivotni vijek nije nista kraci nego obicnog hard diska. A osim toga, ioDrive ima ECC (error checking) i dodatnu memoriju koja nadomjesta eventualne mrtve blokove.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice