Spasimo Zemlju!

poruka: 10
|
čitano: 2.886
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Spasimo Zemlju!".
18 godina
neaktivan
Spasimo Zemlju!

Steta sto je samo zagreb. Imam 3 kutije starih komponenti. Ah, nek jos skuplja prasinu dok ne pocne to kod mene :D

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spasimo Zemlju!

Odlična zamisao ali ipak samo prigodničarskog karaktera, tipično za RH. Zašto se ti kontejneri ne postave po gradovima pa da budu dostupni građanima cijele godine? Prikupljanje elektronskog i elektroničkog otpada je trenutno organizirano tako da građani sami moraju donositi tu vrstu otpada u reciklažna dvorišta (koja nisu svima baš usput) ako se radi o manjim količinam, što je najčešći slučaj. Ovlašteni sakuplajči su dužni besplatno prikupljati elektronski otpad od građana po pozivu ali samo ako je teži od 30 kg. Odvoz glomaznog otpada koji se, primjerice, u Zg. organizira dva puta na godinu ne smatram uopće primjerenim načinom prikupljanja elektronskog otpada. U svakom slučaju imam jedan primjerak koji ću im vrlo rado odnijeti (a i usput mi je).

"The three golden rules to ensure computer security are: do not own a computer; do not power it on; and do not use it." Robert "Bob" H. Morris

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spasimo Zemlju!

nedam...uzmu dijelove koje sam bacila i stave ih u neki komp i zarade na meniSmijeh

One day, I looked up in the sky. A bird came by, and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy that cows can't fly!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spasimo Zemlju!

Ma... hvale vrijedna akcija, ali...

Spectra-media ima negdje u Bistri ili Stubici (zaboravio) pogon za preradu e-otpada.

Kada ga prerade onda ga i prodaju i ostvare profit.

Znači, ja "spašavam Zemlju", a svi drugi zarađuju.

Nemam ništa protiv Spectra-Media, mogao je to biti i netko drugi, ali ne volim bombastičan naslov iza kojega se krije nečiji profit.

A dobivene potvrde mogu staviti kuda? U WC?

Jer kada predate e-otpad dobijete potvrdu. WOW

...se obavezuje da će besplatno – na Vaš poziv – u roku od 30 dana preuzeti sav EE otpad, te Vam izdati „Potvrdu o primopredaji EE-otpada“.

Ovom potvrdom zadovoljili ste odredbe Pravilnika o gospodarenju otpadnim EE uređajima i opremom jer ste svoj otpad predali ovlaštenom sakupljaču

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spasimo Zemlju!

Ma dajte ljudi kakva reciklaža i zezancija s tim radije da od tih račinala izvade dijelove, naprave 1000 dobrih i daju ih onima koji si ih nemogu priuštiti, a ostatak koji se nemože upotrijebiti recikliraju.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spasimo Zemlju!

Ajmeeeeeee. Ja bi tu došao, al' da vadim stvari iz kontejnera. Baš mi trebaju neke (pra)stare komponente. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spasimo Zemlju!

ajmo decki, bacajte svoje ati kartice! Izlanuo se

18 godina
Blue_Fatal1ty kaže...

bolje ti je da je to šala VičeSmijeh
ma kod mene u krugu 20-30 km nema reciklažnog dvorišta, mislim ( ili ima jedno), a kamoli da ima nešto za zbrinjavanje elektronskog i električnog otpadaIznenađen
iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2009 20:27 (denix).
17 godina
neaktivan
denix kaže...
Blue_Fatal1ty kaže...

bolje ti je da je to šala VičeSmijeh
ma kod mene u krugu 20-30 km nema reciklažnog dvorišta, mislim ( ili ima jedno), a kamoli da ima nešto za zbrinjavanje elektronskog i električnog otpadaIznenađen
 Kod mene je ista situacija.Plač
AMD 6000+ 3,1 GHz ATI Club 3D3850 512 ddr3 WD 640 GB , Maxtor 80 GB Chieftec 400 W 4 GB DDR2 1000GHz Muskin red line monitor LG FLATRON ez T710BH 17" (crt)
17 godina
protjeran
Spasimo Zemlju!

Ovakve i slične akcije služe za sebične i uskogrudne interese pojedinaca i ostalih interesnih grupacija.

Priče o podizanju svijesti i brizi za našu Planetu neka pričaju onim animalnim ubojicama koji kolju nedužnu prerad da bi ljudotine(termin Letećih Medvjedića) mogle na dnevnoj bazi puniti svoje trbušine, a ti egzekutori vratova potomaka T-Rexa, odazivaju se na ime MekDonals.

Licemjere i dvoličnost sa strane SPAN-ovaca, jer sada pokazuju brigu za Majčicu Zemlju, a dok istodobno šuruju sa ubojicama životinja.

Ekološka svijest i briga za prirodu i njezine resurse kreće od svakoga pojedinca, ali pošto općenito ljudi žive po stihiji, treba im dati stimulaciju u vidu radnih akcija u svojoj okolini i novčanih izdataka na kupovanje računalnih komponeti. Pa, bi bilo manje divlju odlagališta smeća i dobro bi se pazilo gdje se baca otpad.

Bilo bi inače super, kada bi na računale komponete plaćali naknadu kao za plastičnu ambalažu, te bi onda ona isto tako postala nezamjenjivi dodatak svih sakupljačima stvari koje se mogu tržiti( kao bakar, plastične, staklene, aluminijske boce i limenke, željezo, cijan, zlato, srebro....).

Ljudima teba više samoprijekora dok bacaju smeće uokolo i ostavljaju budućim generacijama, zagađeniju Zemlju nego su je oni dobili na raspolaganje. Jer, mi nismo gospodari Zemlje, mi smo je dobili u najam, a ne u vlasništvo. Ah, ti ljudi, bar svakodnevno imamo Farmu na televizji, te možda ona ljudima osim preseravaja i prenemaganja u vlasitoj malograđanštvini posluži i za samoodgoj, mada je najbolji bič, lupiti po džepu.

...baš je dobro vidjeti ti Vas opet..

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice