da ali moras 500 kn dat na licu mjesta za voucher ..... 3.5k bi bila ok cijena
Gdje? I to je nenormalno puno... skoro 200%.
EU cijena je po difoltu 399 eura/349 funti. USD nema veze s nama, apsolutno nikakve.
3999,00 je cijena u GMC-u u ZG, 3699,00 za prednarudžbu.
4000kn?? Klošari hrvatski gramzivi. Pa nisu ljudi budale, 400€ točno 3hiljade kuna. Oni nisu normalni - bit ćemo u EU, konzolu bilo PS4 bilo Xbox One mogu iz europe naručit odakle želim uz džabe dostavu (što ću i napraviti jer je to s carinom jedina pozitivna strana ulaska u EU).. Po ovoj logici Xbox One će koštati 5hiljada kuna.
I onda nakon njihovog izlaganja dolazi na red PC sa svojim argumentima i spusti ih oboje na zemlju.
-Veliki izbor igara (Igras sta hoces , kad hoces i gdje hoces, ako nemas para igraš badava)
-Sam kupujes djelove koji ti odgovaraju.
-Hrpa drugih software-skih rješenja.
- Imaš miš, tipkovnicu i 300 drugih vrsta joystick-a
- Ne placas multiplayer
- Ne treba ti LED LCD od 80 cm da bi normalno igrao.
- Ne moraš igrati na 10 godina starom procesoru i grafičkoj
EU cijena je po difoltu 399 eura/349 funti. USD nema veze s nama, apsolutno nikakve.
Kao da je utjeha? Nije bitno što je PS4 iz Japana. I Xbox će u Europi koštati u eurima, koliko košta u SAD-u u dolarima. Problem je što se meni nikako ne sviđa 1 USD=1GBP dogovor SAD i UK, a koji je očito praksa za svih za mnogo toga, sada i za eure za cijelu EU.
Problem je u odnosu cijena i standarda i činjenici da bismo kao zemlja Trećeg svijeta, standardom koji nikako nije Europski (otprilike je manji 3-5 puta), trebali imati poseban cjenik kao što je to slučaj s Filipinima, Rusijom i sl. Hrvat po medianu zaradi oko 4.000 kuna, Amer 15.000, Europljanin isto ili više.
4000kn?? Klošari hrvatski gramzivi. Pa nisu ljudi budale, 400€ točno 3hiljade kuna. Oni nisu normalni - bit ćemo u EU, konzolu bilo PS4 bilo Xbox One mogu iz europe naručit odakle želim uz džabe dostavu (što ću i napraviti jer je to s carinom jedina pozitivna strana ulaska u EU).. Po ovoj logici cijena Xbox One će koštati 5hiljada kuna.
Računaj i 25% PDV-a koje ćeš platiti na cifru.
4000kn?? Klošari hrvatski gramzivi. Pa nisu ljudi budale, 400€ točno 3hiljade kuna. Oni nisu normalni - bit ćemo u EU, konzolu bilo PS4 bilo Xbox One mogu iz europe naručit odakle želim uz džabe dostavu (što ću i napraviti jer je to s carinom jedina pozitivna strana ulaska u EU).. Po ovoj logici cijena Xbox One će koštati 5hiljada kuna.
Računaj i 25% PDV-a koje ćeš platiti na cifru.
Nema pdv-a on je uračunat u cijenu u državi u kojoj je kupljena konzola.
Onda još gore... :D
kad uđemo u uniju u sloveniji će koštat 3000kn.
Nije gore jer kod nas je pdv 25% odmah smo na 2 mjestu poslije mađarske sa 27%. U drugim zemljama je obično 17%
cek, kupim ps4 i tv za sve ukupno 5k kn, i onda jos moram plaćat 30kn misečno da bi igra online, haha koja glupost
cek, kupim ps4 i tv za sve ukupno 5k kn, i onda jos moram plaćat 30kn misečno da bi igra online, haha koja glupost
Da, jer tv vec nemas doma, a tih 30kn je stvarno previse. Kutija cigara ili jedna kava s prikom. Ono stvarno cjepidlacis.
Nije gore jer kod nas je pdv 25% odmah smo na 2 mjestu poslije mađarske sa 27%. U drugim zemljama je obično 17%
Gora je razlika.
Poanta svega: kad osoba X zarađuje mjesečno 15.000 kuna i konzolu plati 2200 kuna, tada je izdvojila 14% mjesečnih primanja. Kad osoba zarađuje 4000 kuna i plati konzolu 4000 kuna, tada je od plaće izdvojila 100% mjesečnih primanja. Razlika je ogromna i posve je neprihvatljivo da u siromašnoj zemlji konzola košta efektivno 700% cijene u bogatijoj zemlji.
Da, jer tv vec nemas doma, a tih 30kn je stvarno previse. Kutija cigara ili jedna kava s prikom. Ono stvarno cjepidlacis.
meni cisto sr*nje za tih 30 kuna
Gora je razlika.
Poanta svega: kad osoba X zarađuje mjesečno 15.000 kuna i konzolu plati 2200 kuna, tada je izdvojila 14% mjesečnih primanja. Kad osoba zarađuje 4000 kuna i plati konzolu 4000 kuna, tada je od plaće izdvojila 100% mjesečnih primanja. Razlika je ogromna i posve je neprihvatljivo da u siromašnoj zemlji konzola košta efektivno 700% cijene u bogatijoj zemlji.
Sad smo gradani EU. Uvik se mozemo selit ako nam ne pase :D
U siromašnoj zemlji s malim plaćama ljudi imaju puno ozbiljnijih životnih problema od cijene i kupovine PS4. No i u bogatoj i u siromašnoj zemlji proizvodna cijena PS4 je ista. Zašto misliš da bi sony ili netko drugi trebao zbog toga proizvod prodavati s debelim minusom da bi si ti mogao priuštiti određeni proizvod? Pa nije sapun da ju moraš imati?
Nije uopće u tome problem, ne moraš.
Mi valjda nismo ni svjesni da je kupovina raznoraznih konzola, mobitela, kamera i sl. u razvijenim zemljama nešto za što se ne izdvaja velik postotak mjesečnih prihoda...kod nas je uobičajeno dat 70% plaće za takvo nešto...kartice, kreditić, obročna isplata i sl.
Jedva čekam diplomirat i otići iz ove prčije radit za poštenu plaću.

A što bi htjeli? Dvadeset godina se samo pjevalo, mahalo zastavama, vezalo lancima po rivi i glasovalo za onu nakaradnu sektu čiji su svi meštri završili na sudovima diljem lijepe naše i opet jedva čekate priliku da ponovno glasujete za njih bez obzira kaj su nam napravili? No tema nije kako su nas nokautirali već kako je to sony napravio microsoftu..
To je ocekivana cijena stavljena 28.5
Siguran sam da ce je korigirat
Prokleti Microsoft i njihova stalna povezanost za internetom, unistili su sveprisutni trend igranja konzola po vikendicama, avionima i ostalim mjestima gdje nema interneta. Ja sam imao kozole od 95. do 2010.(Xbox nikada) i nikad nijedna nije krocila na mjesto koje u danasnje vrijeme ne bi imalo internet konekciju a bogme su bile presle puta vise od vecine danasnjih laptopa.
Mi valjda nismo ni svjesni da je kupovina raznoraznih konzola, mobitela, kamera i sl. u razvijenim zemljama nešto za što se ne izdvaja velik postotak mjesečnih prihoda...kod nas je uobičajeno dat 70% plaće za takvo nešto...kartice, kreditić, obročna isplata i sl.
Da vidiš samo u EU Rumunjskoj plače, i to onih normalnih ljudi nije ti dost niti dvije plače da bi kupila PS4 a kamoli nekaj drugo.E sad ovo za traženje posla izvan Hrvatske, to je na vrbi sviralo no moš probat pa šta bude jer po cjeloj EU ima mladih nezaposlenih preko glave fučkaj ga.
Vezano za ovo predstavljanje PS4,šta reč Sony je fino naguzil XBox One koji je sve samo ne igrača konzola TV u prvom planu a igrice onako usput.
PS4 koliko god jednostavan dizajn, ima taj premium feeling. Ima dojam čvrstoće, ispunjenosti i daje osjećak kad bi ga nogom zgazio ostao bi netaknut.
Dok XBox One izgleda ko neka jeftina plastika, kad ga okrenem naopako unutra počnu šuškat stvari, prežentilan nekako. Kad bi mi joystick ispa na njega cikla bi plastika.
Što ne znači da je istina, ali takav feeling sa slika daju.
haha puka sam
Ps4 crushed Xbox 1's specs. xbox one is down!!!!! I repeat xbox one is down!!!!! Quick someone call an ambulance Wii U Wii U Wii U Wii U.
Usporedba
One i PS4
I onda nakon njihovog izlaganja dolazi na red PC sa svojim argumentima i spusti ih oboje na zemlju.
-Veliki izbor igara (Igras sta hoces , kad hoces i gdje hoces, ako nemas para igraš badava)
- Ne placas multiplayer
Slazem se u potpunosti,ali nazalost ima tak dobrih igri na ps4 koje bi volio isto odigrati,a takve igre nebudu nikad izasle na pc jer gamad zeli da kupis konzolu i igras tamo.
Iskreno se nadam da ćeš uspjet otići iz ove države jer nema budučnosti, bitno u to svem da nemaš nikog za koga bi se vezao u Hrvatskoj nakon toga sve je lako.
Ova država je hebena banana, radim u jednoj od većih firmi u HR(jedna od najvećih u svijetu) pa sam žešća banana.
- Ne placas multiplayer
Pa nije u pocetku konzola stara 10 god lol.... daj se prisjeti malo bolje, konzole su ugl u pocetku vrlo mocne i ne pate svi toliko za grafikom (pogotovo je to vrijedilo za prvi Xbox koji je bio vrlo mocan za svoje vrijeme, a slicno je bilo i sa PS3/360) i po obicaju, zaboravljas ekskluzive koje nikada neces vidjeti na PC-u (a bome, vec ih sada ima dosta, a konzole nisu niti izasle i to ne samo za PS4, vec i za Xbox One).
BTW sam kupujes dijelove koje ti odgovaraju? pa eto, ljudi mogu kupiti prakticki ekvivalent PS4/Xbox One konzola i imati taj PC barem 5 god.... i sto si onda mislio reci s time? ljudi koji kupuju konzole su i svjesni da se hardver ne moze nadogradivati isto kao ona skupina ljudi koja je kupila gaming laptop. Osim toga, ovo nije nikakav flame ware izmedu konzola i PC-a (uostalom, ove konzole PS4 i Xbox One sada najvise i lice na PC), normalni znaju da nista nije savrseno (kako konzole, tako i PC), ako nista drugo, onda je to zbog ekskluziva (usput, ne vole svi iste zanrove ili igre)
Sto se tice dvoboja, PS4 je definitivno pobijedio (jeftiniji je, nema DRM-a za SP igre, PS Eye nije obavezan odnosno nisi prisiljen kupovati ono sto ne zelis koristiti, nesto je konzola jaca i sl.)...... sto se tice Xbox One konzole, moze se reci da nisu zakazali sto se tice igara (to je ipak stvar osobne preferencije), kontrolera i multimedije (konacno bluray=nema vise disc swappinga, konacno ce i oni nuditi besplatne igre za XBLA=zdrava konkurencija barem na jednom polju jer isto radi i Sony sa PS+, takoder ce se moci snimati gameplay kao sto ces moci i sa PS4 i sl.)
A što bi htjeli? Dvadeset godina se samo pjevalo, mahalo zastavama, vezalo lancima po rivi i glasovalo za onu nakaradnu sektu čiji su svi meštri završili na sudovima diljem lijepe naše i opet jedva čekate priliku da ponovno glasujete za njih bez obzira kaj su nam napravili? No tema nije kako su nas nokautirali već kako je to sony napravio microsoftu..
Tocno, slazem se.... ali opet zaboravljas nesto, HDZ=SDP (bili su nekada doslovno, i sada su isto smece..... samo drukcije pakiranje, a cesto ih se zatekne kako pijuckaju kafu zajedno s osmijehom do zuba :S), dzubrad su jedni i drugi. Problem je sto ljudi jos zive u proslosti, ne zele trecu opciju i to je zalosno....
Da se vratim na temu.... PS3 launch $500-600, kod nas je preracunato bilo $620 (za 40 GB model) i $951 (za 60 GB model), tako barem pise na netu i koliko se sjecam, skuplji model je kod nas kostao oko 5500KN u pocetku. Dakle, sada cemo biti u EU i PS4 launch cijena je niza odnosno $400... da ga je***, cijena bi trebala biti oko 4000 KN (ako ne i niza).
zakaj ne odeš onda van diplomirat? Pa pošteno i završiš faks ...
Sto se tice dvoboja, PS4 je definitivno pobijedio (jeftiniji je, nema DRM-a za SP igre, PS Eye nije obavezan odnosno nisi prisiljen kupovati ono sto ne zelis koristiti, nesto je konzola jaca i sl.)...... sto se tice Xbox One konzole, moze se reci da nisu zakazali sto se tice igara (to je ipak stvar osobne preferencije), kontrolera i multimedije (konacno bluray=nema vise disc swappinga, konacno ce i oni nuditi besplatne igre za XBLA=zdrava konkurencija barem na jednom polju jer isto radi i Sony sa PS+, takoder ce se moci snimati gameplay kao sto ces moci i sa PS4 i sl.)
Jeftiniji je PS4, no za nešto što ćeš koristiti 5+ godina tih 500-600 kn neznam koliko puno znači.
DRM - meni osobno neznači apsolutno ništa jer ionako da bi iskoristio konzolu kako je zamišljeno (PS ili Xbox - nebitno) treba ti bit spojena na internet.
Kinect/PS Eye - neznam koliko ljudi koristi to (probao sam Kinect na X360 i iskreno nevidim smisao) pa je, PS4 je bolji u tom smislu.
Jacina konzole - ovo je apsolutno nebitno, igre i sada izgledaju genijalno, a i Xbox1 je impresivna mašina (Dead Rising 3 što su prikazali izgleda odlično, prikaz daljine i količina zombija...uf), bitnije je to da su sada arhitekturno slične PC-u pa će valjda i optimizacija proći bezbolnije nego za trenutnu generaciju konzola. A neke 'veće' razlike ćemo tek vidjeti pred kraj njihovog roka trajanja.
Spomenuo si kontrolere- trenutno najbolji (napominjem - meni) kontroler je za X360, drago mi je da nisu puno mijenjali za Xbox1. Sony-ev kontroler je 'klasično dobar' tako da tu su jednaki.
Iskreno drago mi je da je ovakva reakcija da se možda malo "izjednače" - na X360 sam odigrao oko 40 igara, na PS3 - trenutno prelazim sedmu...
Fanboy nisam, ovo gore je moj osobni stav, ionako kupujem konzole iz oba tabora...