Solarni moduli za mobitele

poruka: 13
|
čitano: 1.871
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Solarni moduli za mobitele".
17 godina
neaktivan

Mobitel držim u džepu, u kući je mračno. Kakva je iskoristivost ovoga? Možda ako je to ultra-iskoristiv panel pa da se fino napuni za par minuta izloženih na svjetlosti.Belji se

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Solarni moduli za mobitele

kad razgovaras on se puni na svijetlu :))

17 godina
neaktivan
bokizg kaže...

kad razgovaras on se puni na svijetlu :))

da....kako ćeš ga držati?
možda balansirati na vrhu kažiprsta?
Budimo iskreni...FAIL.
možda jedino s prednje strane novog iphonea....
Vir prudens non contra ventum mingit...
17 godina
protjeran

Ovo je odlično, neka to počnu stavljati i na laptope! Vjerojatno ne bi mogao raditi na solarnu energiju ali bi produžilo trajanje baterije! A kad se ne koristni stavi se u sleep i neka polako dopuni bateriju.

Isto tako i mobitel, izvadi se na stol i neka se polako dopunjava.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Mobitel držim u džepu, u kući je mračno. Kakva je iskoristivost ovoga? Možda ako je to ultra-iskoristiv panel pa da se fino napuni za par minuta izloženih na svjetlosti.Belji se

Neki ljudi idu malo i u prirodu...
17 godina
neaktivan

nekak mi se cini da bi ovo moglo produzit trajanje baterije, ALI i skratiti njeni radni vijek posto ce se stalno punjackati...

18 godina
neaktivan
Blue_Fatal1ty kaže...

nekak mi se cini da bi ovo moglo produzit trajanje baterije, ALI i skratiti njeni radni vijek posto ce se stalno punjackati...

Mislim da sam negdje citao da Li-ion baterije i vole stalno "punjackanje". Navodno ih se ne smije prazniti do kraja, ali da im ne smeta da su stalno pune. Iako, na nekoliko primjera notebooka stalno ukljucenih u struju sam vidio da crkavaju nakon godinu dana iako nikad nisu bile ni priblizno prazne :-(.
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
Random. kaže...

Neki ljudi idu malo i u prirodu...
 Pa ne tipkaju stalno po mobitelu u prirodi. Kao što sam rekao, mobitel je većini ljudi u džepu/torbici čak i u prirodi.
17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
Blue_Fatal1ty kaže...

Mislim da sam negdje citao da Li-ion baterije i vole stalno "punjackanje". Navodno ih se ne smije prazniti do kraja, ali da im ne smeta da su stalno pune. Iako, na nekoliko primjera notebooka stalno ukljucenih u struju sam vidio da crkavaju nakon godinu dana iako nikad nisu bile ni priblizno prazne :-(.
 da takvo je i moje iskustvo. Razlicita je teorija od stvarnosti nazalost.
16 godina
neaktivan

ovo ce bit dobro... a gdje se to nalazi na mobu?

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2009 19:05 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa jedino moguce na straznjoj strani mobitela. gdje se inace i nalazi baterija.

17 godina

nebu to radilo... iskoristivost tih modula je premala.. trebat ce gro sati da se napuni mobitel preko toga. Opet se samo radi o tome da je napravljen jos jedan proizvod koji treba nac svoju budalu; i sto je najbolje - i bude. mozda kroz 10ak, 20ak g i uspiju nesto napravit po tome...

0 0 hvala 0
17 godina

Naravno, nece celija te velicine biti dostatna da napuni mobitel za par sati ali ako produzi stand by time vec je dobro. Vise bi se brinuo ekipe koja bi ostavila mobitel na suncu da se napuni pa se pregrije. Inace, kad radim mobitel mi je stalno na stolu, ako je celija otraga onda ce lezati na licu, isto tako kad idem nekamo u prirodu, na kampiranje i slicno a ne da mi se gnjaviti s dodatnom barerijom i trazenjem punjaca. Ima za kupiti par modela mobitela oblozenih gumom i zasticenih od vlage, jos kad bi dodali celiju otraga odlicno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice