Mobitel držim u džepu, u kući je mračno. Kakva je iskoristivost ovoga? Možda ako je to ultra-iskoristiv panel pa da se fino napuni za par minuta izloženih na svjetlosti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kad razgovaras on se puni na svijetlu :))
kad razgovaras on se puni na svijetlu :))
Ovo je odlično, neka to počnu stavljati i na laptope! Vjerojatno ne bi mogao raditi na solarnu energiju ali bi produžilo trajanje baterije! A kad se ne koristni stavi se u sleep i neka polako dopuni bateriju.
Isto tako i mobitel, izvadi se na stol i neka se polako dopunjava.
Mobitel držim u džepu, u kući je mračno. Kakva je iskoristivost ovoga? Možda ako je to ultra-iskoristiv panel pa da se fino napuni za par minuta izloženih na svjetlosti.
nekak mi se cini da bi ovo moglo produzit trajanje baterije, ALI i skratiti njeni radni vijek posto ce se stalno punjackati...
nekak mi se cini da bi ovo moglo produzit trajanje baterije, ALI i skratiti njeni radni vijek posto ce se stalno punjackati...
ovo ce bit dobro... a gdje se to nalazi na mobu?
pa jedino moguce na straznjoj strani mobitela. gdje se inace i nalazi baterija.
nebu to radilo... iskoristivost tih modula je premala.. trebat ce gro sati da se napuni mobitel preko toga. Opet se samo radi o tome da je napravljen jos jedan proizvod koji treba nac svoju budalu; i sto je najbolje - i bude. mozda kroz 10ak, 20ak g i uspiju nesto napravit po tome...
Naravno, nece celija te velicine biti dostatna da napuni mobitel za par sati ali ako produzi stand by time vec je dobro. Vise bi se brinuo ekipe koja bi ostavila mobitel na suncu da se napuni pa se pregrije. Inace, kad radim mobitel mi je stalno na stolu, ako je celija otraga onda ce lezati na licu, isto tako kad idem nekamo u prirodu, na kampiranje i slicno a ne da mi se gnjaviti s dodatnom barerijom i trazenjem punjaca. Ima za kupiti par modela mobitela oblozenih gumom i zasticenih od vlage, jos kad bi dodali celiju otraga odlicno.