Snaga je u softveru

poruka: 72
|
čitano: 6.021
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Snaga je u softveru".
18 godina
neaktivan
Re: Snaga je u softveru

Ne treba biti doktor

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
15 godina
protjeran
dj_beni kaže...

Ja na slici vidim gomilu mikseta(praktički samo hrpetina potenciometra koji služe za ugodnije korištenje programa) spojenih na računalo. {#}

Sve što danas treba za produkciju glazbe(s videom se nisam bavio) je računalo, zvučna, mikrofoni i glazbala...

Krivo vidiš i razumiješ, ali dobro.

Ovo drugo je istina, ako želiš producirati smeće.

Drago mi je.
17 godina
neaktivan
kach kaže...

Pa i svi bi ignorirali da vi blesavi apple korisnici ne dizete svoj dildo tj. apple proizvode u nebesa i pljujete po drugim stvarima bezveze koji nisu apple.

niko bar do sada nije pljuvao po nicemu

za 500$ ili 500eu Ipad 2 je prava stvar

a sto se tice velikih masina gore na slici to vise nije potrebno osim ako neko koi nezna svo posao pa se krije 

dolazi konecno vreme pameti

samo treba imati viziju koja ocigledno nedostaje ovih prostora

cast izuzetcima{#}

art
15 godina
logic kaže...

Kod applea radi za razliku od cega ili koga? Koji to sistem ne radi?

Pa Windows naprimjer. Ajd dobro radi al na guranje.

15 godina
protjeran
Snaga je u softveru

hahhahahhahahhahahhhahahha

profesionalnu obradu videa i zvuka hahahhahahhahahhahahah XDDDDD

Što ne prebacite cijelu bugovu redakciju na pisanje s iPada 2? To zahtjeva manje profesionalnosti nego snimanje jedne pjesme :)

A za ekipu koja kaže da je to dovoljno i da je sve ostalo čisti ukras... Stvarno reklama za Ožujsko dobro kaže, živimo u zemlji sa milijun stručnjaka za sve, a u životu nisu vidili kako se snima pjesma ili spot ili bilo što što zahtjeva profesionalnu obradu videa. Čudi me samo što WB ili Paramount nisu već zamjenili svoja ogromna postrojenja sa jednim iPadom, stvarno budale, ionako im ništa od onog ne treba jer sve imaju na tome :)

3 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

Sad se sjetih teme na ovom forumu i lika koji je tvrdio da je 12 MPX na mobu isto kao i 12 MPX na DSLRu ;)

Legende ;)

Mogu zamisliti horor obrade jednog sata videa na ipadu. Od prebacivanja 13 GB DV preko wirelesa, obraade istog sa 512 RAMA do renderovanja na A5 ;)

A tek onda nastupa spektakl. Renderovani video ponovo prebaciti preko wifi negdje gdje to mozes staviti na nesto normalno tipa dvd ili USB stick ;)

O pikanju ikonica ili tackica na timelineu sa soferskim prstima na rezi ipada necu ni pricati ;)

Horor ;)

:)
18 godina
neaktivan
Snaga je u softveru

čuj, kako za koju primjenu, za neke stvari će bit dosta. Netko radi fotke sa idiotom bolje nego netko drugi sa profi SLRom i staklom od 10 000 ojra. Uostalom bit će zanimljivo kao prvo ts sučelje za montažu vidit kako se stvar dalje razvija ... a garage je posebno podoban za prste ...

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
qube kaže...

Što ne prebacite cijelu bugovu redakciju na pisanje s iPada 2? To zahtjeva manje profesionalnosti nego snimanje jedne pjesme :)

A za ekipu koja kaže da je to dovoljno i da je sve ostalo čisti ukras... Stvarno reklama za Ožujsko dobro kaže, živimo u zemlji sa milijun stručnjaka za sve, a u životu nisu vidili kako se snima pjesma ili spot ili bilo što što zahtjeva profesionalnu obradu videa. Čudi me samo što WB ili Paramount nisu već zamjenili svoja ogromna postrojenja sa jednim iPadom, stvarno budale, ionako im ništa od onog ne treba jer sve imaju na tome :)

streca je da ce BUG postojati jos mnogo godina ,

kad se navratis za koju godinu na ovaj forum i vidis sta si pisao mozda se nasmejes a mozda i zaplaces?

buducnost dolazi pomocu Apple htio ti ili ne vizija koja ima Ipad koju ocigledno nevidis i ne samo ti nego pola industrija PC.

to je priroda nekome da nekome ne .

art
18 godina
artfull kaže...

čuj, kako za koju primjenu, za neke stvari će bit dosta. Netko radi fotke sa idiotom bolje nego netko drugi sa profi SLRom i staklom od 10 000 ojra. Uostalom bit će zanimljivo kao prvo ts sučelje za montažu vidit kako se stvar dalje razvija ... a garage je posebno podoban za prste ...

Nije stvar u korisniku koji nema pojam koristiti uređaj.

Fotografu slika s mobitelom nikad neće ispast bolje od one s SLRom.

Sigurno je to lijepa opcija, ali opcija s velikim ograničenjima.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
16 godina
oliver kaže...
qube kaže...

kad se navratis za koju godinu na ovaj forum i vidis sta si pisao mozda se nasmejes a mozda i zaplaces?

buducnost dolazi pomocu Apple htio ti ili ne vizija koja ima Ipad koju ocigledno nevidis i ne samo ti nego pola industrija PC.

Koliko te apple placa??? Apple JE dobar u nekim stvarima ( u nekima briljira ) ali ista ta definicija se moze primjenit i za winse! I nije ti na odmet ta pogledas film the pirates of silicon valley!

Ako sam ti pomogao stisni PRIJAVI!!! Patim za ★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 13:04 (0verlord).
17 godina
neaktivan
0verlord kaže...
oliver kaže...
qube kaže...

Koliko te apple placa??? Apple JE dobar u nekim stvarima ( u nekima briljira ) ali ista ta definicija se moze primjenit i za winse! I nije ti na odmet ta pogledas film the pirates of silicon valley!

da pojednostavimo

ja pisem to sto vidim i osecam(pisao sam i za iphone 2g i za app store i rado citam se svoje postove ) a o zavere koje imas na pretek(obicno na balkanu kao ovde su naj naj specijalni umovi) tu nema spasa.

a bez silikon nema nista

to je istina . 

art
18 godina
neaktivan
Snaga je u softveru

neznam zašto se hvatate za to rastezanje marketinških pojmova (izmišljotina) ... profi, consumer, prosumer i slične šeme ... danas profi koristi ono što mu je pri ruci i što mu u određenom trenutku može odraditi posao. Nekad je profi setap za montažu od par milki dolara mogao daleko manje od iMovia za ipad. Svejedno smatrao se profi opremom. A opet danas ljudi masovno slušaju muziku u komprimiranom mp3 formatu, dakle lošije kvalitete nego nekad na pločama ili kazetama, i gledaju filmove na youtube ... ili na minjaturnim ekranima i rezama usporedivim sa nekadašnjim tv programom ( i današnjim u mnogim kućanstvima ). 

Ova dva komada softa i mnogi koji će se pojaviti omogućuju ti da bez ikakvog predznanja snimiš i napraviš , montiraš, dodaš muziku u svoj uradak, digneš ga na youtube ili pošalješ i objaviš na neki portal. Sve sa komadom opreme od par sto dolara i pola kila. Mnogi će za to biti i plaćeni ... dakle još jednostavnije i intiutivnije nego iMovie za Mac koji je već bio jako jednostavan. Sa ovim bi već i moja stara majka mogla napraviti i montirati film ... pustite ljude da se igraju ili i profesionalno služe sa mogućnostima iPada ... već ima i biti će sve više "jako ozbiljnih" aplikacija. Možeš i na mobu montirat nešto na brzinu, al na 10" i sa ovakvim softom to više nije mučenje ili kuriozitet. 

btw, jel ova kamera na poleđini iPada od 5Mp ista kao ona na iPhoneu 4?

A.

0 0 hvala 0
18 godina
artfull kaže...

Na GSMAreni piše da je stražnja kamera 0,7MP i da snima 720p video

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Sad se sjetih teme na ovom forumu i lika koji je tvrdio da je 12 MPX na mobu isto kao i 12 MPX na DSLRu ;)

Legende ;)

Mogu zamisliti horor obrade jednog sata videa na ipadu. Od prebacivanja 13 GB DV preko wirelesa, obraade istog sa 512 RAMA do renderovanja na A5 ;)

A tek onda nastupa spektakl. Renderovani video ponovo prebaciti preko wifi negdje gdje to mozes staviti na nesto normalno tipa dvd ili USB stick ;)

O pikanju ikonica ili tackica na timelineu sa soferskim prstima na rezi ipada necu ni pricati ;)

Horor ;)

Vjerojatno ne možeš zamisliti jer nisi u životu snimio ništa dalje od kućne zabave i rođendana djeteta. bilo da je riječ o audiu ili videu.

naravno da nećeš na ipadu ići raditi profesionalni holivudski film, ali da ne možeš napraviti jedan dobar filmić koji ćeš staviti na youttube i koji će izgledati bolje od 30% onoga što je gore nimalo ne stoji. i daj više fof s tim koliko treba da se nešto prebaci. zapamti: ako će netko ići raditi video na ipadu kupit će si adapter za usb. ti nećeš jer neće tebi netko uzimat 100 kuna, ali osoba koja to treba hoće. fakat si naporan. za profi stvari ti je dovoljan final cut (sony vegas, premiere) na dovoljno jakom stroju, a za ostalo bi ipad mogao biti dovoljan.

a to da za svaki kvalitetan audio treba 52 kanalni studio je također idiotizam. stvarno mislite da se većina elektronske glazbe snima u takvim studijima? btw. u dobrom djelu hr glazbenih studija još uvijek se koristi atari st zbog svoje odlične midi komunikacije i cubasea koji je na tom stroju postao legenda.

za napraviti dobru glazbu dovoljan ti je komp i nešto slično logic pro ili nešto takvo... ipad opet nećeš radiit profi mjuzu ali nije nužno da ne možeš....

p.s. shvati da barem 60% korisnika bug foruma u zadnjih godinu dana nije stavila dvd dva puta u komp, jer za to nema povoda. samo ti još dvd smatraš nekim bitnim formatom.

18 godina
neaktivan

Opet neka appleova matematika. HD video ili 720p video je rezolucije 1280x720 a to iznosi 921600 pikselaili 0,91 MPx. Kako kakmera od 0,7 ili 700000 piksela snima na 921600 piksela. Volio bi da mi neko to objasni

P.S. Izvor brojki http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video

EDIT: @profa

DVD je vrlo bitan kao medij a ne kao format. Nemoj mi pricati daneko 4 GB materijala nekom drugom salje mailom. Ili to tvrdis?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 13:31 (logic).
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Opet neka appleova matematika. HD video ili 720p video je rezolucije 1280x720 a to iznosi 921600 pikselaili 0,91 MPx. Kako kakmera od 0,7 ili 700000 piksela snima na 921600 piksela. Volio bi da mi neko to objasni

P.S. Izvor brojki http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video

EDIT: @profa

DVD je vrlo bitan kao medij a ne kao format. Nemoj mi pricati daneko 4 GB materijala nekom drugom salje mailom. Ili to tvrdis?

pa imas servise mozes da posaljes koliko hoces 100gb gde zivis covece vajda nekome u usa nesaljes matrijal pomocu DVD???alo?

art
18 godina
neaktivan

Stvarno ima? Auuuuuuuuuuuu

A mnei provider daje samo 10 MB ;)

Smrc  ;)

Nego hoce li meni neko od appleovaca objasniti matematiku sa HD videom.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Smrc  ;)

covece daj ne zamaraj citaj wikipedia i uzivaj.

art
18 godina
neaktivan

Jel to znaci nisu bitne brojke vec sustina ;)

Bas me zanima kako je taj inovativni apple uspio snimiti HD video na 0,7 MPx kameri. Covjece to bi mogla biti prava vijesti i jedini hvale vrijedan napredak na ipad 2. Cccccccccccccc

Vec su najavljene 17 MPx kamere za mobitele a apple to radi sa 0,7.

16 godina
logic kaže...

Smrc  ;)

Sve ti je stvar percepcije{#}. Odokativnom metodom su uvidjeli da se moze izforsirat HD! jest da im fali malo za 720p ali i koga briga kad na kutiji pise HD! Logic ne kuzis ti njih jer nisi apple warrior!{#}

Ako sam ti pomogao stisni PRIJAVI!!! Patim za ★★★★★
18 godina
neaktivan

Ves sam pomislio da ja nisam ucio tu matematiku ;)

Zar se u cijenu nije mogla ugurati neka manje vise normalna kamera ;)

18 godina
neaktivan
wyks kaže...
artfull kaže...

Na GSMAreni piše da je stražnja kamera 0,7MP i da snima 720p video

Ja još nisam našao službenu specifikaciju ... 

A.
18 godina
neaktivan

Neko ovdje rece 0,7. I ja sam malo istrazivao i izgleda da je ipak 0,9 za video a 0,7 za fotke. Al svejedno to je porazavajuce. Ja bi se ladio da se tako male vise i ne proizvode.

15 godina
protjeran
Snaga je u softveru
Kralju odgovor ti je u naslovu teme XD
MasterOdisasteR

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Hehehhe

Ma koji soft ce iz 0,7 MPx izvci dobru fotku. Snaga je u marketingu. Ako stevo kaze dobro je onda je dobro ali je uvreda staviti takvu kameru kad svako g...o od moba ima barem 3.

18 godina
neaktivan
Snaga je u softveru

svakako su mogli staviti i bolju kameru. Ako je uopće istina to za 0,9 što su očigledno izvukli iz konteksta specifikacija i što ne mora biti točno ... ali treba pričekati pa viditi jesu li čemu te slike i video ( trebale bi barem biti dobre za gledanje na iPad rezi )

A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Objektivno ne vidim niti jedan razlog da se ne stavi neka normalna kamera. Mada je meni licno to potpuno nebitno ali izgleda jadno na takvom uredjaju kamera od 1 mpx.

18 godina
neaktivan
logic kaže...

Objektivno ne vidim niti jedan razlog da se ne stavi neka normalna kamera. Mada je meni licno to potpuno nebitno ali izgleda jadno na takvom uredjaju kamera od 1 mpx.

neznam brojke ... ali kamera na četvorci ajfonu radi super snimke ... na narudžbu od 100 miljuna komada nije mogla koštati više od par dolara ... e sad ... možda bi netko iz tehnikalija objasnio da je zapravo pametnije i efikasnije staviti kameru od 0.9 ... ili je ipak riječ o 100 miljuna x dolar ipo = 150 miljuna zelembaća više u kasi ... ja neznam. :D

A.
18 godina
neaktivan

Mislim da je ovo drugo. Ocigledno su racunali da je bolje 100 mil x 1,5 $ nego marginalno vise kupaca koje od ipada odbija upravo kamera.

18 godina
Snaga je u softveru

Ta zadnja kamera je najnebitniji "napredak", stoga ako i je toliko loša, nije neki fail. 

Veća je šteta loša rezolucija prednje kamere, jer VGA prolazi kod 4'' smartphonea ali na 10'' bih volio vidjeti megapiksele.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice