Slaba prihvaćenost SSD-ova

poruka: 16
|
čitano: 2.956
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Slaba prihvaćenost SSD-ova".
17 godina
neaktivan

Na tržištu trenutno vlada prava gužva u ponudi SSD-ova, no po cijenama višestruko većim od cijena klasičnih diskova.

Pa u toj gužvi bi mogli smanjiti cijene pa bi se poboljšala prodaja.Neodlučan. Jer če im ovako ostati samo u skladištu i propastiPlač.

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a ka ono jeftini su a i premali kapacitet imaju za današnje pojmove....

1 0 hvala 0
18 godina

a vecini ni performanse nisu Bog zna sto

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ma nije toliki problem ni kapacitet (64 Gb je cisto dosta za sistemsku particiju), nego cijena visestruko veca u odnosu na konkurentna rjesenja tipa HDD.

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Veca prednost sto se tice SSd-ova sto se mene tice je njihova izdrzljivost padova i ostalih mehanoickih udara (jer nemaju pomicnih dijelova). Zato mislim da je njihova upotreba u laptopima (cak najvise u netboocima) najkorisnija jer u tim uredjajima ljudima nije toliko bitan kapacitet.

Nothing is true, everything is permitted...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

dat 3000 kn za jedan "mali" SSD...ma daj

su oni ludi?

dobar je i WD s 32MB keša za 400-600 kn

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 12:11 (doxy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Slaba prihvaćenost SSD-ova

za 3 soma kolko košta jedan ssd natrpan preko 3 TB obicnog diska...

17 godina

Ovi jeftiniji ssd-ovi 800-1500kn su primamljivi jer očekujete barem 200-300MB/s average read i write no zapravo ti jeftini ssd-ovi nude čak slabije performanse od običnog mehaničkog diska tipa samsug F1 i WD blue edition

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hahaha ciji ovaj tekst mi zvuci tako pateticno, recenice kao:

"No, još je gori podatak da se situacija u dogledno vrijeme neće bitno promijeniti."

Dode mi da se sazalim na proizvodace SSD-ova sto ih uopce proizvode, kad a

jadni, ne ide im prodaja. Pa ljudi moji cijena vam je nerealna isto kao sto su

cijene za BluRay przilice i medije totalno nerealne pa ih eto nitko ne kupuje.

Pa nisu ljudi budale da kupju 128GB za 3000kn, a i kad bi se gledala realna cijena

proizvoda u obicnom disku imas metalne ploce koje se vrte velikom brzinom, mali el. motor,

citace glave koje se micu amo tamo po disku, dok u SSD-u imas tiskanu plocicu s hrpicom

cipova. Cijena NAND cipova je visoka, eto zato jer proizvodaci zele isplatiti svoje troskove

razvoja, nije ih tesko proizvoditi, pa proizvode ih vec godinama. Za 3,4 godine ces moci

kupiti SSD od 1TB za 300kn, tako da, dosada sam zivio s mehanickim diskovima pa mogu i dotad.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 16:50 (drnde).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

nije jos vrijeme ssd-ova... za pet godina cemo se sutati s njima... najeftiniji ssd-ovi imaju lose performanse, a one boljih performansi se ne isplati jos kupovati

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Mislim da je najvažnija prednost trenutnih SSD-ova, a po čemu se klasični diskovi nikada neće moći uspoređivati, random access time... znači koliko disku treba da dođe do neke nasumične lokacije...

Npr. pri učitavanju Windowsa se ne radi o čitanju pojedinačnih datoteka od 100 ili 200MB, nego o jako puno manjih datoteka. I tu je najvažniji taj random access time, a ne average read.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zstef kaže...

Mislim da je najvažnija prednost trenutnih SSD-ova, a po čemu se klasični diskovi nikada neće moći uspoređivati, random access time... znači koliko disku treba da dođe do neke nasumične lokacije...

Npr. pri učitavanju Windowsa se ne radi o čitanju pojedinačnih datoteka od 100 ili 200MB, nego o jako puno manjih datoteka. I tu je najvažniji taj random access time, a ne average read.

Da i dignut če winse.A kad ono programi se pokreču jedanput sporije nego sa prosiječnim HD-om.Naravno riječ je o jeftinjavi od SDD-a.

To ti je zato što jeftini SSD-ovi imaju superduper sporo nasumično pisanje malih datoteka što je jako bitno u radu sa programima.

Pročitaj najnoviji BUG gdije su obijasnili kako radi SSD.I po čemu se razlikuje žito od kukolja.

Ja sam koji jesam.
18 godina
neaktivan

Brži jesu, ali samo ovi noviji... a o Intelovim SSD-ovima nema smisla ni diskutirat jer su jednostavno najbrži. Samo cijena od cca 2000kn za 80GB diska baš i nije toliko povoljna.

A oni koji su se u startu opekli sa JMicronovim kontrolerima sad pričaju kako su ti diskovi u biti spori. Nisu nego su oni bili škrti i išli štedit par100 kuna...

Ja ću osobno vjerojatno krajem godine preselit svoj workstation na 2xIntel SLC (onaj novi na 32nm) u RAID0, dobit nekih 160GB super brzog prostora...

0 0 hvala 0
18 godina
microman kaže...

Da i dignut če winse.A kad ono programi se pokreču jedanput sporije nego sa prosiječnim HD-om.Naravno riječ je o jeftinjavi od SDD-a.

To ti je zato što jeftini SSD-ovi imaju superduper sporo nasumično pisanje malih datoteka što je jako bitno u radu sa programima.

Pročitaj najnoviji BUG gdije su obijasnili kako radi SSD.I po čemu se razlikuje žito od kukolja.

Ma naravno... ali moja poanta ipak stoji... kada će tvrdi disk imati random access time u razini SSD-a? Nikada. Da li je bitan i random access time? Naravno.

18 godina
neaktivan

SSD-ovi će doći u 'mainstream' tek kada im pojeftini masovna proizvodnja i cijenovno se spuste barem do kakvih 10-tak kn po gigabajtu.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zstef kaže...

Ma naravno... ali moja poanta ipak stoji... kada će tvrdi disk imati random access time u razini SSD-a? Nikada. Da li je bitan i random access time? Naravno.

Naravno da je bitan.I to je prednost pri dizanju sustava,otvaranju programa,datoteka i slušanju muzike.

No rad sa programima(što je ipak važnije) je puno sporiji nego sa standardnim HD-ovima.Baš zbog tog nasumičnog pisanja malih datoteka.

U BUG-u su naveli da to pogađa samo SSD-ove sa Micronovim kontrolerima.No svejedno mislim da nekih 1500kn za 32Gb je previše i deinitivno su još uvijek HD-ovi u prednosti po isplativosti.

Ja sam koji jesam.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 13:59 (microman).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice