Skype više ne podržava Windows Phone uređaje

poruka: 104
|
čitano: 11.213
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Skype više ne podržava Windows Phone uređaje".
16 godina
neaktivan
Re: Skype više ne podržava Windows Phone uređaje
Prince-Artas kaže...
RobertS kaže...
  • Uopće se ne radi o tome je li Skype zahtjevan ili ne. Microsoft jednostavno ne želi ulagati više niti centa u održavanje aplikacija, posebno onih besplatnih, za WP8.1 bez obzira bile one zahtjevne ili ne jer to jednostavno nema nikakvog ekonomskog smisla.

Ovo sam previdio u prvom čitanju, tvojom logikom ajmo ugasit WM10 jer ekonomski ne opravdava svoje postojanje, jer više je glasova Vesna Pusić danas skupila u UNu nego se Lumija prodalo. Lolčina.

Previdio si ti puno toga, npr i to, da o tome što ima ili nema ekonomskog ili bilo kakvog drugog smisla kad je u pitanju WM ne odlučuješ ni ti, ni druge trolčine s ovog foruma, nego samo, jedino i isključivo Microsoft. Naporan si/ste u svojim grčevitim nastojanjima da meni dokažeš kako ti misliš da je Microsoft u krivu. Halo?!?

Reality check - boli mene racku za:

- tvoje Lumije

- tvoje frustracije vezane za tvoje Lumije

- tvoje negativne stavove o Micosoftovoj mobilnoj strategiji, a vezano za tvoje Lumije i Skype za WP8.1

- broj potpisa koje je dobila Vesna Pusić

- Vesnu Pusić općenito

- broj prodanih Lumija

- tebe općenito

- ostale trolove općenito

Verstanden? Znači gubiš vrijeme. Što se mene tiče, ja sam s WM platformom apsolutno zadovoljan, sve aplikacije koje mi trebaju imam i u usporedbi s iPhonima koje sam prije toga imao ne nedostaje mi ama baš ništa. Telefon mijenjam otprilike svake dvije godine, tako da niti tu nemam problema. Kad i ako WM platforma propadne, prijeći ću na neku drugu, koja tada bude davala najbolji odnos uloženog i dobivenog. Elem, ti sad vidi što ćeš i kako ćeš dalje u životu, možeš nam o tome i ovdje pisati, no stavio sam te u filter tako da barem ja te poruke više neću vidjeti niti na njih reagirati, ali možda netko drugi bude.

Plonk!

17 godina
protjeran

Da te ne briga ne bi me citirao konstantno, slobodno se otkrotrljaj iz teme u onu vašu glavnu gdje ti i još 5 fanboja činite 50% WP usera u RH.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 12:28 (Prince-Artas).
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Prince-Artas kaže...

Da te ne briga ne bi me citirao konstantno, slobodno se otkrotrljaj iz teme u onu vašu glavnu gdje ti i još 5 fanboja činite 50% WP usera u RH.

Malo su ti pregrube riječi za trenutne okolnosti.

RobertS vjerojatno živi od rada vezanog uz ms okružje , mislim da dela van rh , i na mnogim temama

daje vrlo kvalitetne i konstruktivne savjete i rješenja , pa mi nema logike da ga nazivaš fanboyem

kao što ni nebi bilo logike da ronalda nazivaš fanboyem nogometa jer bi npr na nekom forumu žestoko

propagirao nogomet ili svoju trenutnu ekipu. Čovjek od toga živi, dobro pozna prošlost i sadašnjost tog svijeta

i na osnovu toga gradi svoj koncept i eventualnu budućnost , a to svi mi nastojimo. 

A na kraju krajeva, forum i podrazumijeva raspravu i konfrontacije..

Prje par godina sam tražio alternativu za office , i to par mjeseci, te mi je roberts uletio sa savjetom da netratim vrijeme

i ukazao mi je na način kojim sam dobio tri free office365 ( akademska zajednica ) , svaki za do 5 uređaja ,

čime smo pokrili potrebe svih naših stacionarnih i mobilnih uređaja. ( malo je offtopic ali hoću reći da čovjek

pozna okružje te da zbog toga nikako nezaslužuje fanboy naziv )

9 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
Prince-Artas kaže...

Malo su ti pregrube riječi za trenutne okolnosti.

RobertS vjerojatno živi od rada vezanog uz ms okružje , mislim da dela van rh , i na mnogim temama

daje vrlo kvalitetne i konstruktivne savjete i rješenja , pa mi nema logike da ga nazivaš fanboyem

kao što ni nebi bilo logike da ronalda nazivaš fanboyem nogometa jer bi npr na nekom forumu žestoko

propagirao nogomet ili svoju trenutnu ekipu. Čovjek od toga živi, dobro pozna prošlost i sadašnjost tog svijeta

i na osnovu toga gradi svoj koncept i eventualnu budućnost , a to svi mi nastojimo. 

A na kraju krajeva, forum i podrazumijeva raspravu i konfrontacije..

Prje par godina sam tražio alternativu za office , i to par mjeseci, te mi je roberts uletio sa savjetom da netratim vrijeme

i ukazao mi je na način kojim sam dobio tri free office365 ( akademska zajednica ) , svaki za do 5 uređaja ,

čime smo pokrili potrebe svih naših stacionarnih i mobilnih uređaja. ( malo je offtopic ali hoću reći da čovjek

pozna okružje te da zbog toga nikako nezaslužuje fanboy naziv )

RobertS brani neobranjivo, na najglupljli mogući način. Ako živi od MS kao što kažeš, pa upravo zato bi trebao reagirati kako mu logika nalaže - da kritizira maloumne poteze koji mu kradu kruh. A ne opravdavati MS svugdje i svakojako, jer su mu gazde. "Pokriću se po ušima, vi ste svi trolovi, to što gazda napravi je u redu jer on je gazda i zna najbolje, tralalala".

Obzirom na milijarde koje MS troši neumjereno na svakojake gluposti, mogli su - ako već ne zbog poslovne logike (image ozbiljne firme), a onda bar zbog pristojnosti - javno reći da je WM propala stvar, ali da će suportirati aktualne vjerne korisnike koliko god mogu.
Ovo je poslovna logika a la Putin: netko je naredio da svi postojeći korisnici trebaju preći na Win10 / WM10 u zadanom roku, i pošto ne mogu puk primamiti dobrom ponudom, umjesto mrkve koriste batinu. Tjeraju ljude sa Win7,8 i WP pod svaku cijenu. Kako to može rezultirati zadovoljnim korisnicima, to samo Nadela valjda razumije. I to nakon serije drugih debakala, da (opet) ne nabrajam. MS očito želi samo korisnike koji pamte kao ribe.
Besperspektivno IMHO.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 13:38 (Zechina).
16 godina

Ako si kritičar WP-na onda nikad nisi imao WP uređaj jer to jednostavno krši pravila logike pošto je to vrhunski mobilni OS.. 

Šta reć o MSu, još jedna teška blamaža i odhebavanje korisnika.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Ja sam bio korisnik WP-a i smatram da je WP jako loše napravljen i da je MS neozbiljno krenuo u cijelu priču, bez glave i repa.

U kratko vrijeme sam se riješio WP-a i više se nikad ne bih vratio na njega.

Brzina nije jedina stavka zbog koje kupujem telefon. WP je brz, ali što mu to znači kad ne znaš hoćeš li imat podršku za njega za mjesec dana, bez obzira što si kupio flagship, što mu to znači kad se sam Microsoft prema toj platformi odnosi kao maćeha. Hvala, ali ne hvala.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 13:46 (tnakir).

7 1 hvala 0
12 godina
protjeran
Zechina kaže...

RobertS brani neobranjivo, na najglupljli mogući način.

Kolega ( smijem valjda upotrebiti taj naziv .. ) , ako si bio dio nekih većih sistema, posebno globalnih korporacija ( kao npr ja nekad kaj sam bio dio ericsona ) , onda znaš da utjecaj na

politiku tvrtke ima onaj najuži krug oko ognjišta koji ubire najviše vrhnja ali i snosi najveće posljedice ako nekaj krene po zlu.

Netko na marginama te trtke nema ama baš nikakav utjecaj na razvojne planove kompanije , i onda najpametnije kaj možeš napraviti je da vežeš konja di je gazda rekao,

da vučeš maximum koji si možeš izvući u datim okolnostima te da stojiš za stijega tvrtke u nadi da bu takva situacija čim dulje potrajala ( po moguućnosti

bar dok se dočepaš penzije ili nadješ bolji job pa posle nek i propadnu ako su imali niz loših odluka... )

A kupci-korisnici usluga-proizvoda imaju samo jedno realno oružje, a to je da li će neki proizvod-uslugu   kupiti-koristiti ili neće.

I to im je plafon utjecaja , a forumska žuč još nijednu korporaciju nije navela na promjene .

Grafikoni su ti koji mjenjaju politiku tvrtki....

Osim toga, veliki sistemi umiru ( ali i rastu ) godinama , pa ako ti je već dobro u tom nekom sistemu , zakaj nebi koristio sve blagodati toga pa dok traje traje...

( i pritom nosio stijeg tvrtke bez obzira kaj u sebi mislio o politici te tvrtke ...  Pragmatizam, ne.. ?  )

Napravite pojmovnu razliku nekoga tko živi od svega toga naspram dečeca koji je trenutno zaluđen androidom jer je dobio prvi pokemomgo igricu...

14 godina
neaktivan
bik kaže...

Ako si kritičar WP-na onda nikad nisi imao WP uređaj jer to jednostavno krši pravila logike pošto je to vrhunski mobilni OS.. 

Šta reć o MSu, još jedna teška blamaža i odhebavanje korisnika.

Ovi su još dobri, a gdje kad iOvce kažu kako protiv iPhonea i iOS-a može govoriti jedino onaj ko si ga ne može priuštiti :))

11 godina
torrente kaže...

KO I NA SVAKOJ WM10 TEMI...

Bune se kupusari sa žešćim tjeskobnim frustracijama, koji nisu ni prismrdili OS-u niti univerzalnim aplikacijama, ali imaju strahovit poriv iskipat šlepere govana na svakoj temi.  To bi stručno obrazložio i friški student psihologije.

Novi univerzalni Skype je nenadjebiv na WM10...i tko ga koristi..šuti + eventualno čita baljezgarije opsesivnih spadala koja to nit koriste nit su vidili kako radi.

ROFL, daj malo razmišljaj, ja i dalje koristim Lumiu 920 i kad ću je mijenjati bit će u pitanju iOS ili Android, već sam se dosta naslušao kenjkanja Microsofta tipa "svi će dobiti update/upgrade" i "nikoga nećemo staviti na cjedilu" da bi u realnosti ispala sasvim druga priča. Nezadovoljni su uglavnom oni koji su dali šansu WP/WM platformi ali Bog te mazo, moraš stvarno biti uporan debil da te otfikare s bilo kakvim prijelazom na noviju verziju OS-a i da ostaneš na toj platformi. WM 6 je početak te priče, WP 7/7.8 nastavak preko 8/8.1 do WM10 da bi Microsoft svaki puta impozantan broj korisnika ostavio s ciglama u rukama a kupljeni su kao top modeli. Ne radi se o godinama, neki modeli su bili po 6-9 mjeseci stari kad se pojavila nova verzija OS-a koja se "nije mogla" instalirati na te uređaje, makar su neslužbeno na XDA forumu nicale nove verzije ROM-ova za te uređaje kao gljive poslije kiše, i još imam doma HTC HD2 i na njemu WP 7.8. Dakle, ja svoje komentare mogu potkrijepiti relnim dokazima i stvarnom upotrebom i jedna od stvari koja me smeta je nedostatak 3rd party aplikacija, samo da spomenem Philips, Edimax, TP-Link, Decathlon... Neke postoje kao neslužbene verzije jer si je netko dao truda i napisao ih za WP/WM platformu, no ne i službeni izdavači aplikacija. Mislim da to dovoljno govori o razmišljanju korporacija - WP/WM platforma postoji ali je premala i nikad neće preuzeti dovoljan udio tržišta. A sam Microsoft je svojom politikom smanjenja broja aktivnih korisnika pridonio tome.

12 godina
protjeran
tnakir kaže...

WP je brz, ali što mu to znači kad ne znaš hoćeš li imat podršku za njega za mjesec dana, bez obzira što si kupio flagship, što mu to znači kad se sam Microsoft prema toj platformi odnosi kao maćeha. Hvala, ali ne hvala.

Kompa dragi, pa govorimo o mobitelu , a ne o npr zdravstvenom sustavu jedne države gdje moraš imati višegodišnji plan i podršku ako hoćeš da sve ( cezih, ezdravstvo, proračun.. )

dela dugo i besprijekorno. Ono čemu je smartphone namijenjen , će ti zasigurno delati u tih par godina nakon kaj si kupio mob

( delaće ti pozivi, poruke, kamera, navigacija, im servisi , browsanje, cloud integracija .. ) , a sad jel buš imal funkciju više ili manje

u messengeru naspram ios korisnika mislim da bi ozbiljnim korisnicima trebalo biti tak svejedno...

17 godina
bunkermax kaže...
tnakir kaže...

WP je brz, ali što mu to znači kad ne znaš hoćeš li imat podršku za njega za mjesec dana, bez obzira što si kupio flagship, što mu to znači kad se sam Microsoft prema toj platformi odnosi kao maćeha. Hvala, ali ne hvala.

Kompa dragi, pa govorimo o mobitelu , a ne o npr zdravstvenom sustavu jedne države gdje moraš imati višegodišnji plan i podršku ako hoćeš da sve ( cezih, ezdravstvo, proračun.. )

dela dugo i besprijekorno. Ono čemu je smartphone namijenjen , će ti zasigurno delati u tih par godina nakon kaj si kupio mob

( delaće ti pozivi, poruke, kamera, navigacija, im servisi , browsanje, cloud integracija .. ) , a sad jel buš imal funkciju više ili manje

u messengeru naspram ios korisnika mislim da bi ozbiljnim korisnicima trebalo biti tak svejedno...

Naravno da moram imat višegodišnji plan. Platit mobitel 1k € i skužit da neću imat podršku za isti nakon 2 godine je kretenizam. Za android znam da ću imat podršku, ako ne preko official kanala, onda preko xda, a za iPhone znam da ću imati dugogodišnju podršku. Microsoft mi ne garantira podršku ni nakon godinu dana. Što da se dogodi nekakav sigurnosni propust nakon 2 godine koji omogućava napadaču da mi prošeta kroz mobitel, snimi šifre, prisluškuje tipkovnicu i slično?

Što se tiče zelenog dijela, to zapravo nije istina, neke aplikacije npr. ne podržavaju KitKat, morao sam zamijeniti iPad jer nisam mogao instalirati novi OSX koji je bio potreban za pokretanje određene aplikacije koja mi je bila bitna.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 14:11 (tnakir).
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja sam bio korisnik WP-a i smatram da je WP jako loše napravljen i da je MS neozbiljno krenuo u cijelu priču, bez glave i repa.

U kratko vrijeme sam se riješio WP-a i više se nikad ne bih vratio na njega.

Brzina nije jedina stavka zbog koje kupujem telefon. WP je brz, ali što mu to znači kad ne znaš hoćeš li imat podršku za njega za mjesec dana, bez obzira što si kupio flagship, što mu to znači kad se sam Microsoft prema toj platformi odnosi kao maćeha. Hvala, ali ne hvala.

WP uopće nije brz (tj. brži od konkurencije). Imao sam priliku istovremeno koristiti Galaxy S6 i Lumiu 1520. S obzirom da S6 i Touchwiz nisu mjerilo brzine Androida mogu reći da su tu negdje po brzini. Nešto malo brže na Androidu, nešto na WP. Jedino što na WP to zna izgledati glađe. No kad dođe do potrebe za multitaskingom i radom aplikacija u pozadini dileme nema. Prebacivati se između aktivnih aplikacija na Androidu je tri puta lakše i brže od WP-a. 

16 godina
odjavljen

Nije da Skype koristim preko mobitela, ali, ako nista bar su si sami zabili noz u ledja. Dovidjenja WP i od mene. I ovako u zadnje vrijeme samo novi problemi s njime. Odjednom ne dolaze notifikacije od vibera, a poruke kasne i preko 20 minuta, dok se isporuce odmah. Naravno pokusao sam sve i svasta, osim hard reseta sto mi se neda jos ovo malo vremena sto cu jahati sa WP.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 14:33 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
bunkermax kaže...
tnakir kaže...

Naravno da moram imat višegodišnji plan. Platit mobitel 1k € i skužit da neću imat podršku za isti nakon 2 godine je kretenizam. Za android znam da ću imat podršku, ako ne preko official kanala, onda preko xda, a za iPhone znam da ću imati dugogodišnju podršku. Microsoft mi ne garantira podršku ni nakon godinu dana. Što da se dogodi nekakav sigurnosni propust nakon 2 godine koji omogućava napadaču da mi prošeta kroz mobitel, snimi šifre, prisluškuje tipkovnicu i slično?

Što se tiče zelenog dijela, to zapravo nije istina, neke aplikacije npr. ne podržavaju KitKat, morao sam zamijeniti iPad jer nisam mogao instalirati novi OSX koji je bio potreban za pokretanje određene aplikacije koja mi je bila bitna.

Hm, koja je to Lumija ikad koštala ili košta 1000€? Trenutno najskuplja Lumia 950 XL na njemačkom Amazonu košta oko 400€ bez ugovora, s tim da je u tome i jedna godina pretplate na Office 365 Personal. Display Dock za Continuum još nekih 60€. Taman da ga nakon dvije godine baciš u smeće, isplatio ti se.

9 godina
neaktivan
@BlueMax - vjerojatno si u pravu kod usporedbe Galaxy S6 i L1520.

Međutim, ako nađeš išta na Androidu što radi približno brzo i tečno kao npr. na L550 (iz istog cjenovnog razreda, oko 500 kuna), kupi ću ti ih cijeli šleper, pa poklanjaj kome hoćeš.
11 godina
RobertS kaže...

Hm, koja je to Lumija ikad koštala ili košta 1000€? Trenutno najskuplja Lumia 950 XL na njemačkom Amazonu košta oko 400€ bez ugovora, s tim da je u tome i jedna godina pretplate na Office 365 Personal. Display Dock za Continuum još nekih 60€. Taman da ga nakon dvije godine baciš u smeće, isplatio ti se.

Hm, nekako mi ne zvuči logično da bi se flagship neke druge platforme ili branda bacio u smeće nakon dvije godine. Samsung S5 još je uvijek dobar i upotrebljiv smartphone makar je S7 na tržištu i bit će upotrebljiv još najmanje 2 godine. Da pričamo o "glupim" mobitelima bilo bi mi jasno no ovdje je cijena itekako veća jer je u pitanju SMARTPHONE koji nakon Microsoftovog izdavanja nove verzije OS-a nekako brzo, kako već i spomenuh, oglupavi i postane poluupotrebljiv uređaj. Za SMS, pozive i slične osnovne radnje ne bih dao 400-500€ za uređaj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 15:23 (Thinker).
16 godina
Dobro, budimo realni, Skype nikad nije ni radio kako spada na wp, stalni problemi, nedolaze obavijesti i pozivi, gasi se iz pozadine pa je i pametan potez da ga ugase i završe zavaravanja još malobrojnih korisnika. Baš bi dobro došao podatak koliko je aktivnih korisnika imao prije kupnje i sada nakon što ga je MS upropastio.
Ovdje neki ne shvaćaju da su kupili dumbphone po cijeni smartphona, funny.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Thinker kaže...
RobertS kaže...

Hm, nekako mi ne zvuči logično da bi se flagship neke druge platforme ili branda bacio u smeće nakon dvije godine. Samsung S5 još je uvijek dobar i upotrebljiv smartphone makar je S7 na tržištu i bit će upotrebljiv još najmanje 2 godine. Da pričamo o "glupim" mobitelima bilo bi mi jasno no ovdje je cijena itekako veća jer je u pitanju SMARTPHONE koji nakon Microsoftovog izdavanja nove verzije OS-a nekako brzo, kako već i spomenuh, oglupavi i postane poluupotrebljiv uređaj. Za SMS, pozive i slične osnovne radnje ne bih dao 400-500€ za uređaj.

Koji je to točno WP smartphone (ne samo flagship) "nekako brzo oglupavio i postao poluupotrebljiv" nakon izdavanja WM10 i praktički se reducirao na SMS i pozive? Može par konkretnih primjera?

11 godina
RobertS kaže...

Koji je to točno WP smartphone (ne samo flagship) "nekako brzo oglupavio i postao poluupotrebljiv" nakon izdavanja WM10 i praktički se reducirao na SMS i pozive? Može par konkretnih primjera?

Još nisu stigli oglupaviti WP 8/8.1 platformu ali ne brini, već za 6 mjeseci će biti drugačija priča. Sjećam se WP 7/7.8 platforme, tako je rapidno oglupavila da sam ostao paf. Windows Store će ograničiti na WM10 uređaje i baj-baj WP8/8.1 i hajde lijepo prijeđite na WM10 ako hoćete nešto skidati iz trgovine. I neće biti problem korisnicima starijih uređaja koji imaju poskidanu hrpu aplikacija sve do prvog reseta uređaja. A onda ti korisnici nekako nemaju volje ponovo ići na Windows mobilnu platformu.

16 godina
neaktivan
Thinker kaže...
RobertS kaže...

Još nisu stigli oglupaviti WP 8/8.1 platformu ali ne brini, već za 6 mjeseci će biti drugačija priča. Sjećam se WP 7/7.8 platforme, tako je rapidno oglupavila da sam ostao paf. Windows Store će ograničiti na WM10 uređaje i baj-baj WP8/8.1 i hajde lijepo prijeđite na WM10 ako hoćete nešto skidati iz trgovine. I neće biti problem korisnicima starijih uređaja koji imaju poskidanu hrpu aplikacija sve do prvog reseta uređaja. A onda ti korisnici nekako nemaju volje ponovo ići na Windows mobilnu platformu.

Ok, idemo dalje. Može li neki link na neku izjavu ili plan, bilo što nešto iz čega se vidi da će za 6 mjeseci prestati funkcionirati Store za WP8.x? Mislim, nije da ne vjerujem tvojoj intuiciji i iskustvu, ali...

Kažeš imaš 920, telefon koji je izašao 2012, kao i iPhone 5. iPhone 5 će istina dobiti još ovaj update na iOS 10, ali to je to, kao zadnji 32bitni iPhone u Appleovoj listi podržanih uređaja sigurno neće dobivati više update nakon toga (dakle ios11 2017 više neće dobiti). Već sad ne može koristiti nove 64bit-only aplikacije ili feature IOSa koje zahtjevaju 64bita i/ili nove čipove, touch id itd, ali dobro, ipak je to iPhone i on je dovoljno dobar i bez tih modernih gluposti, jel tako?

WP 8.1 je službeno podržan do 11.7.2017 (https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle?p1=17945), čak i da na taj dan trenutno nestanu sve WP8.x aplikacije iz Storea (a neće), tvoj 920 će imati jednaki lifespan kao taj iPhone 5. Za iPhone svi se klanjaju Appleu kako dugo i marljivo održava svoje stare modele, a po Microsoftu ovdje svi pljujete. Idemo na Google - koji ono Android - bez obzira na cijenu i proizvođača - iz 2012 danas još dobiva update? Microsoft će WP8.1 na tvojoj 920 održavati još najmanje godinu dana, koliko Androida iz 2012-2016 će 11.7 još dobivati update?

Dakle, koji je točno vaš problem (ne samo tebe, nego svih koji pljuju po MSu ovdje)? Pljujete da bi pljuvali ili što?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 17:39 (RobertS).
9 godina
neaktivan
Problem im je što im vjerojatno ne rade pokemoni.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zaposleni_server kaže...
Problem im je što im vjerojatno ne rade pokemoni.

Ae, što jest, jest. Sad tek razumijem.

16 godina

Svaka čast vama dvojici trojici na konjskim živcima, ja osobno ne mogu dugo trpiti kad me netko zahebava pogotovo kao kupca.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 18:28 (bik).
9 godina
neaktivan
Hahah, nema mi milije neg kad ima ovoliko dušebrižnika koji nervira šta korisnike wp ništa ne nervira. Vjerojatno zato i biramo ovaj flegmatičan i nenaporan OS koji je u stvari trenutno najaktivniji sa ažuriranjima od svih, sa najviše novih uwp aplikacija od svih i sa logičnim sljubljivanjem sa kompom kojeg koristimo. Laprdala kojima je mobitel produženje spolovila ili nakit na uhu vjerojatno nikad neće ni shvatit da ima i drugih funkcija osim snapchata i pokemona.

2 1 hvala 1
16 godina

Iskreno puca meni ona stvar što ste vi prezadovoljni korisnici i što je to vama 1% sve super najbolje, ovdje je tema "Skype više ne podržava windows phone" i kao takva vijest zaslužuje hrpu kritika, a vi se međusobno tješite.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 19:00 (bik).
17 godina
protjeran
bik kaže...

Iskreno puca meni ona stvar što ste vi prezadovoljni korisnici i što je to vama 1% sve super najbolje, ovdje je tema "Skype više ne podržava windows phone" i kao takva vijest zaslužuje hrpu kritika, a vi se međusobno tješite.

Nije vrijedno truda trošit vrijeme na vjetrenjače stari moj 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Prince-Artas kaže...

Neki ljudi ovdje stvarno ne znaju čitati s razumjevanjem. Čini se da iOvce imaju konkurenciju, mnogo ih je manje ali su radikalniji.

Oni bar imaju valjane argumente u nekim stvarima.

Ovome je logična stvar da MS ne ulaže u aplikacije za WP telefone jer je to ekonomski neisplativo?! Pa Kompletan WP i WM od početka su neisplativi. Zašto onda u njih ulaže? Možda ne bi li jednog dana bili isplativi? 

A zašto netko ulaže još u Linux na desktopu? Već više od dvadeset godina na tržištu, stotine distribucija, verzija, itd i koliko ono korisnika, 1,5%? Chrome OS 0,5%, koji je smisao? OSX 9%, pa kome se to isplati? Koliko dugo su se ono smijali Bingu, danas zarađuje 5,3 milijardi dolara godišnje i pretekao je Yahoo, Instagram i Twitter i skoro se izjednačio s YouTubeom (http://www.bloomberg.com/gadfly/articles/2016-07-19/microsoft-turns-bing-from-a-joke-into-an-ad-business)?

Dozvoli da iz svoje žablje perspektive ipak ne barataš svim činjenicama i brojevima i da nisi upoznat sa srednje- i dugoročnim planovima firmi poput Microsofta, Applea, Googlea i ne bi trebao komentirati nešto o čemu očito ne znaš dovoljno. Što ne znači da MS već sutra neće objaviti kako ukida WM, možda hoće, možda neće, ali u svakom slučaju za mišljenje o tome neće pitati na ovom forumu.

Odgovorio sam tebi, ali odnosi se naravno i na ostale meštre koji palac puta oko ovdje cijepaju što se Microsoftu isplati, a što ne.

9 godina
odjavljen
zaposleni_server kaže...
Hahah, nema mi milije neg kad ima ovoliko dušebrižnika koji nervira šta korisnike wp ništa ne nervira. Vjerojatno zato i biramo ovaj flegmatičan i nenaporan OS koji je u stvari trenutno najaktivniji sa ažuriranjima od svih, sa najviše novih uwp aplikacija od svih i sa logičnim sljubljivanjem sa kompom kojeg koristimo. Laprdala kojima je mobitel produženje spolovila ili nakit na uhu vjerojatno nikad neće ni shvatit da ima i drugih funkcija osim snapchata i pokemona.

Zato sto su mu neophodna krpanja? Zato sto nema aplikacija pa ih prave? Ili su to appovi kojih na drugim platformama nema ;)I zasto mislis da nekoga nesto nervira? Mene licno to sve jako zabavlja ;)

11 godina
RobertS kaže...

Ok, idemo dalje. Može li neki link na neku izjavu ili plan, bilo što nešto iz čega se vidi da će za 6 mjeseci prestati funkcionirati Store za WP8.x? Mislim, nije da ne vjerujem tvojoj intuiciji i iskustvu, ali...

Kažeš imaš 920, telefon koji je izašao 2012, kao i iPhone 5. iPhone 5 će istina dobiti još ovaj update na iOS 10, ali to je to, kao zadnji 32bitni iPhone u Appleovoj listi podržanih uređaja sigurno neće dobivati više update nakon toga (dakle ios11 2017 više neće dobiti). Već sad ne može koristiti nove 64bit-only aplikacije ili feature IOSa koje zahtjevaju 64bita i/ili nove čipove, touch id itd, ali dobro, ipak je to iPhone i on je dovoljno dobar i bez tih modernih gluposti, jel tako?

WP 8.1 je službeno podržan do 11.7.2017 (https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle?p1=17945), čak i da na taj dan trenutno nestanu sve WP8.x aplikacije iz Storea (a neće), tvoj 920 će imati jednaki lifespan kao taj iPhone 5. Za iPhone svi se klanjaju Appleu kako dugo i marljivo održava svoje stare modele, a po Microsoftu ovdje svi pljujete. Idemo na Google - koji ono Android - bez obzira na cijenu i proizvođača - iz 2012 danas još dobiva update? Microsoft će WP8.1 na tvojoj 920 održavati još najmanje godinu dana, koliko Androida iz 2012-2016 će 11.7 još dobivati update?

Dakle, koji je točno vaš problem (ne samo tebe, nego svih koji pljuju po MSu ovdje)? Pljujete da bi pljuvali ili što?

https://www.thurrott.com/mobile/windows-phone/5024/microsoft-reveals-which-lumias-will-get-windows-10-mobile-first

Pogledaj onu rečenicu: “It is our ambition to bring Windows 10 to all Lumia devices running Lumia Denim software, noting that some features will vary, based on the hardware specifications.” Mislim da dovoljno jasno istiće cilj kompanije. Jesu li to ostvarili?

Apple što kaže to i napravi. I zbog toga mi se Apple sviđa. Android je druga priča, govorimo o dva različita svijeta, Microsoftovu mobilnu platformu ipak smatram predodređenu za ozbiljne poslovne korisnike koji nisu skloni mijenjati OS svako malo. Jednako kao i iOS poslovni korisnici, mijenjaju se sitnice, bit OS-a ostaje ista, jednako kao i na stolnim Windowsima. Misliš da su poslovni korisnici sretni što ih Microsoft tjera sa Windows 7 na Windows 10?. Lumiu 920 sam kupio isključivo zbog gornje najave, nisam je kupio u trenu kad se pojavila.

Isto tako misliš li da bi Apple Store bio toliko krcat aplikacijama da je Apple sa svakom novom verzijom OS-a micao određeni broj korisnika starijih verzija uređaja? Koliki bi udio izgubio da je ukinuo nadogradnje za iPhone 4 i 4s?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 22:31 (Thinker).
12 godina
neaktivan
Uvjeren sam da će uvesti neki drugi servis. Koristim WP i zadovoljan sam. Vrlo profesionalan sistem za phone. Pozeri će uvjek laprdati.
Franko

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice