Nece oni smanjit cijenu PS3-a dok ne smanje cijenu proizvodnje... Sony se malo preracunao sa PS3-om, napravili su kvalitetan skupi hardver misleci da ce svi koji imaju PS2 preci na PS3, ali Microsoft ih je dobro zeznuo sa X360... Iako je po meni PS3 daleko bolji po svemu sto ima (cak i po igrama, vecina ekskluziva za ps3 nikada nece doci na komp a to su igre koje se mora odigrati) no unatoc tome X360 je duplo jeftiniji a i ktome je piratiziran tako da se ljudima u vrijeme krize vise isplati...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nekako mi se cini da je Sony u velikim problemima sto se tice konzola jer mi se cini da ce ih Project Natal sve pobijediti na trzistu. Ako ubrzo ne smisle nesto novo, ne znam koliko im je buducnost svijetla.
Project Natal je još uvijek projekt kao i slična tehnologija na PS3, tako da je to sve na vrlo klimavim nogama ( i nije prva tehnologija koju MS reinventira).
Glavni problem je baš cijena PS3 u ovim teškim vremenima, tj. konzola je ispred svih po snazi, ali se ta snaga još uvijek ne vidi toliko (problem programiranja) da bi opravdala toliko veću cijenu, PS3 eksluzive još uvijek nisu zaživjele do kraja, a X360 je od jeftinijih PC komponenti i već dugo se proizvodi pa sada MS gubi mnogo manje novca na konzoli.
Kako god, biti će vruća jesen jer očekujem od 8 mjeseca dosta promjena...
Project Natal je još uvijek projekt kao i slična tehnologija na PS3, tako da je to sve na vrlo klimavim nogama ( i nije prva tehnologija koju MS reinventira).
Glavni problem je baš cijena PS3 u ovim teškim vremenima, tj. konzola je ispred svih po snazi, ali se ta snaga još uvijek ne vidi toliko (problem programiranja) da bi opravdala toliko veću cijenu, PS3 eksluzive još uvijek nisu zaživjele do kraja, a X360 je od jeftinijih PC komponenti i već dugo se proizvodi pa sada MS gubi mnogo manje novca na konzoli.
Kako god, biti će vruća jesen jer očekujem od 8 mjeseca dosta promjena...
Samo za razliku od MS-a, Sony svoju tehnologiju (ako uopce postoji, nemoj mi sad rec da postoji Eye-Toy, jer je to glupost) nije jos prezentirao, tako da je MS vec sada zauzeo svoje mjesto kod publike sa odlicnim marketingom. Natal je sada nesto sto svi iscekuju, i rjetko ko ce pomisliti na Sony kada Natal izadje. Osim ako naravno Sony ne prestigne MS, pa nesto novo izda prvi, ali tesko da ce napraviti nesto bolje.
me fasciniralo.
Djeluje stvarno impresivno, ali skeptik iz neke sobice u umu (ako ne spava) mora postaviti pitanje koliko je od ove prezentacije režirano i odglumljeno u svrhu ostavljanja snažnog dojma na tržište. Svi bismo voljeli da je tako kako Peter priča, ali sačekajmo da vidimo.
Miris promidžbe cijeloj toj priči daje Peterova reklama da takvu tehnologijiu "ni SF (žanr) nije predvidio". LOL! Glupo je argumentirati protiv kad golemi dio SF žanra na svakakve načine dotiče čovjekov odnos s AI, pa je argumenata previše.
A što se tiče PS3, ako će PS3 ostati PS3 do kraja, kao prva dva PSa, onda smo zašli u drugu polovicu životnog vijeka te konzole i polako usmjeravamo prema nestajanju. I nije rješenje u spuštanju cijena, već upravo u tehnološkom osvježavanju kakvo predviđa M$ s tim Natalom (premda opet velim da je tu više buke, ali ajde...).
Izgleda lijepo ovako na snimci, ali predpostavljam da ce biti veoma veoma bugovito, isto ljudi su se zalili da na sajmu kada su mogli isprobati tu tehnologiju da je bilo podosta gresaka... Inace ideja je odlicna, bilo bi fora kada bi se usavrsila...
Da, bilo bi fora, ali je dobar AI "krvavo" napraviti i od toga smo još daleko. Sjećam se Elize na ZX Spectrumu kao jednog od pokušaja takve interakcije. Isto oduševljenje ispočetka, a onda naiđeš na obrasce i rupetine koji nemaju veze s prirodnom interakcijom, što je razumljivo. Tko ne bi volio da nam se ostvari SF?! 
Izgleda lijepo ovako na snimci, ali predpostavljam da ce biti veoma veoma bugovito, isto ljudi su se zalili da na sajmu kada su mogli isprobati tu tehnologiju da je bilo podosta gresaka... Inace ideja je odlicna, bilo bi fora kada bi se usavrsila...
Da, bilo je dosta gresaka jer je ovo ipak sve jos u ranim fazama razvoja...
Predobro, ovdje se vidi kolko je uznapredovala umjetna inteligencija.
Ovo da se primjeni u pucačinama, a da ti kompanjom bude neki vojnik i još neke 3D naočale, i uživancija i odmah fitness