Sigurnosni propust u iPhone OS-u

poruka: 14
|
čitano: 2.096
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sigurnosni propust u iPhone OS-u".
18 godina

Nemoguće, pa opće je poznato da Appleovi sustavi nemaju sigurnosnih problema.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sigurnosni propust u iPhone OS-u
Father_Dougal kaže...

Za sve postoji prvi putIzlanuo se

Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :), a za daljnje impformacije obratitie se na ivan260291@hotmail.com
17 godina
Father_Dougal kaže...

ima isto ko i svi drugi sustavi.

18 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
Father_Dougal kaže...

ima isto ko i svi drugi sustavi.

da,nema sustava koji nema propusta...samo je bit u tome sto ih Apple vecinom popravi prije nego sto netko otrkije :D

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
18 godina
neaktivan

Mislim da neki ovdje nisu skontali sarkazam u prvoj poruci u ovoj temi.Smijeh

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

Pa za macosx kažu da je siguran a to je zato jer ga puno manje ljudi korisiti od windowsa pa i manje potenicjalnih hakera koji bi htjeli nač propuste...a bogami iphonea ima puno po cijelom svijetu tak da prije il kasnije bi se morao nač propust.Niš sad ćemo još morat stavljat firewall i anttviruse u mobove da nam trojanac ne uđe dok surfamoIzlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Pa za macosx kažu da je siguran a to je zato jer ga puno manje ljudi korisiti od windowsa pa i manje potenicjalnih hakera koji bi htjeli nač propuste...a bogami iphonea ima puno po cijelom svijetu tak da prije il kasnije bi se morao nač propust.Niš sad ćemo još morat stavljat firewall i anttviruse u mobove da nam trojanac ne uđe dok surfamoIzlanuo se

Mac OS je kao prvo sigurniji zato sto je napravljen na boljoj bazi od windowsa

a stu je jos jedna stvar (iako mi nije bas jasno zasto je ovo relevantno za sigurnost al et) kazu da je sigurniji jer u njega idu samo izabrane komponente i postoji samo ogranicen broj moguci problema...a na PC-ovima ostalim posto 1000000000000000 raznih dijelova ima i 10000000000000000000000000000000000000000000000 moguci problema :D
Za iphone OS koliko ja znam jos nema virusa a za symbiane i co...ih vec ima i to podosta...

Neznam sta ste sad svi uhvatili toga,ljudi su sami otrkili propust i rekli su da ce ga popravit,sta je tu sad problem ?
Bil vam radije bilo da je sve skriveno i da neznate sta se događa ?

Mislim da neki ovdje nisu skontali sarkazam u prvoj poruci u ovoj temi.

Skonto sam,ali ne vidim zasto je to relevantno ?

Apple nikad nije tvrdio da nema propusta ali je cinjenica da i ima puno manje nego u Windozuuu...

Vi ste ljudi stvarno cudni,cim nesto netko objavi odma se to koristi protiv njih,a kad ne objave exploit-e onda neke price vake ide
"joj onaj apple,sve moraju oni kontrolirat,korisnik nista nezna sta se desvama" pa i netrebate nista znat kakvi ste

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 12:50 (xxtoni).
17 godina
neaktivan

Koliko je meni poznato, niti jailbreak ne bi bilo moguće napraviti da nema exploit i to na nivou prilično blizu hardwera. to je sad u 3GS-u "popravljeno", ali... .

Ista stvar je i sa soft-unlockom- tijekom bootanja (bootanje iphonea je prilično identično onom normalnog mac-a) također postoji cijeli niz mogućih manipulacija kodom koji se mogu iskoristiti za ubacivanje stranog koda. (..)

Ne postoji brava koja se ne može otključati- na ovaj i onaj način. i to je cijela filozofija imanja-nemanja propusta. ima ih. 

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 14:29 (bubbach).
18 godina
xxtoni kaže...

a stu je jos jedna stvar (iako mi nije bas jasno zasto je ovo relevantno za sigurnost al et) kazu da je sigurniji jer u njega idu samo izabrane komponente i postoji samo ogranicen broj moguci problema...a na PC-ovima ostalim posto 1000000000000000 raznih dijelova ima i 10000000000000000000000000000000000000000000000 moguci problema :D

procackaj malo jubito da vidis koliko mac ima problema

17 godina
neaktivan

jooooj

pa kak ne kuzite da je to izlika da izdaju 3.0.1 update da dev-teamu opet uprskaju planove s jailbreakom/unlockom?! u sto kuna se kladim da kroz 2 tjedna stize upravo takav update koji je skoro pa isti, s iznimkom novog basebanda, a svi koji sue imali jailbreakan/otkljucan iphone, sad ce oped izvisjet...

0 0 hvala 0
18 godina

Zasto bi im trebala ikakva izlika za update vlastitog OS-a? Pa i jailbreak je dovoljan razlog za update, da ga onemoguce. I $ony isto radi s PSP firmware-ima. Otkrije se neki exploit i u roku keks update firmware-a. Changelog? Security update.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Solo761 kaže...
xxtoni kaže...

procackaj malo jubito da vidis koliko mac ima problema

Jel nekad netko rekao da Mac OS X radi bez mane ?

Ali budi siguran da radi bolje od Windowsa tu nema debate,mozes ti se sve izvlacit da je mac skup ( i jest) i da je sminka (nemora znacit ali uglavnom jest) ali ako tebi treba profesjonalan proizvod da uradis nesto uzet ces Mac OS X,platit ga debelo (nikad nemojte kupovat ona imac i mac mini govna) uzmes Macbook Pro ili Mac Pro i imat ces najjace masine za

video obradu,design,3d animaciju i slicno ili macbook pro najbolji laptop koji mozes za pare kupit,sve ubjeđuje tezina,baterija,OS,design...samo naravno kod nas vamo kamatari zakinu naplate ga puno vise nego sto jest...

ali dosta offtopic

Uglavnom svaki OS ima propuste ali Mac OS X je sigurno najbolji OS koji mozes za novac kupit

Sto se tice iphone-a...zao mi je sto sam ga prodao sad bi volio da ga imam

btw taj drugi video je fake...to je on fino priredio a ova dva...zasto ne,moze se desit windows zaledi na najboljim masinama zasto mac os nebi...

jooooj

pa kak ne kuzite da je to izlika da izdaju 3.0.1 update da dev-teamu opet uprskaju planove s jailbreakom/unlockom?! u sto kuna se kladim da kroz 2 tjedna stize upravo takav update koji je skoro pa isti, s iznimkom novog basebanda, a svi koji sue imali jailbreakan/otkljucan iphone, sad ce oped izvisjet...

Joj tebe...kao sto je momak povis rekao,zasto oni moraju imat povod da svoj OS patchuju,to je jos bolje ljudima ako urade,a obicno vako manji updatei nisu problematicki za jailbrake,nego vako prelazni (vjeruj nekom tko je pre 2.0)

18 godina
xxtoni kaže...
...i postoji samo ogranicen broj moguci problema...

Iz ovoga sam izvukao da je mac "bezgresan". Tj. i kada nesto krepa odmah se zna sto ne valja. Iskustva ljudi sa apple-ovim servisom i tu govore suprotno pa tako ima dosta mac-ova koji dobiju BSOD, apple-ov servis ih vrati natrag kao ispravne, a ovi ne dodju ni do dijela da pocne ucitavati OS... Ima i takvih filmica, mislim da su cak neku peticiju organizirali.

Jedan od najpopularnijih programa za 3D je 3D Studio Max, a koliko vidim nema mac verzije... Vecina razloga zasto se "ti neki" poslovi smatraju mac only je "zealotiranje" od strane mac korisnika, dobar dio tih programa ima svoju windows verziju, ili alternativu (kao sto sam siguran da postoji i za mac nesto u stilu 3D Studio Max). A opet, neki tradicionalno mac programi su na windowsima napredniji, recimo samo Photoshop CS4 na windowsima ima 64bit verziju, na mac-u ne. Valjda ce CS5 imati i mac 64bit verziju...

Fake ili ne jednako je fake kao i sve one tvrdnje da npr. vista suxxa, crkava, rusi se, jede malu djecu... Ja ju koristim oko godinu i pol, nikada nisam imao problema, ni s kompatibilnoscu ni sa stabilnoscu. Jedina zamjerka mi je sto 64bit verzija treba duze od 32bit verzije da se boota. I da, upravo tako, kao i windowsi i mac se moze smrznuti, hardver na kojemu se vrte je ionako isti. Zato sam i alergican na mac usere koji dizu to sto koriste u nebesa bez nekog posebnog motiva, osim sto misle da im je to zadatak posto su kupili mac-a. A i kako da postujem kompaniju cije se reklame svode na to da pljuju po "PC-u". Ovo PC sam stavio u navodnike jer s tim seru i sami po sebi, hardver im je isti kao i "mrskom" PC-u.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 12:23 (Solo761).
18 godina
neaktivan
Solo761 kaže...
xxtoni kaže...
...i postoji samo ogranicen broj moguci problema...

Iz ovoga sam izvukao da je mac "bezgresan". Tj. i kada nesto krepa odmah se zna sto ne valja. Iskustva ljudi sa apple-ovim servisom i tu govore suprotno pa tako ima dosta mac-ova koji dobiju BSOD, apple-ov servis ih vrati natrag kao ispravne, a ovi ne dodju ni do dijela da pocne ucitavati OS... Ima i takvih filmica, mislim da su cak neku peticiju organizirali.

Jedan od najpopularnijih programa za 3D je 3D Studio Max, a koliko vidim nema mac verzije... Vecina razloga zasto se "ti neki" poslovi smatraju mac only je "zealotiranje" od strane mac korisnika, dobar dio tih programa ima svoju windows verziju, ili alternativu (kao sto sam siguran da postoji i za mac nesto u stilu 3D Studio Max). A opet, neki tradicionalno mac programi su na windowsima napredniji, recimo samo Photoshop CS4 na windowsima ima 64bit verziju, na mac-u ne. Valjda ce CS5 imati i mac 64bit verziju...

Fake ili ne jednako je fake kao i sve one tvrdnje da npr. vista suxxa, crkava, rusi se, jede malu djecu... Ja ju koristim oko godinu i pol, nikada nisam imao problema, ni s kompatibilnoscu ni sa stabilnoscu. Jedina zamjerka mi je sto 64bit verzija treba duze od 32bit verzije da se boota. I da, upravo tako, kao i windowsi i mac se moze smrznuti, hardver na kojemu se vrte je ionako isti. Zato sam i alergican na mac usere koji dizu to sto koriste u nebesa bez nekog posebnog motiva, osim sto misle da im je to zadatak posto su kupili mac-a. A i kako da postujem kompaniju cije se reklame svode na to da pljuju po "PC-u". Ovo PC sam stavio u navodnike jer s tim seru i sami po sebi, hardver im je isti kao i "mrskom" PC-u.

Nemoj tako,iste takve reklame pravi i Microsoft i nemoj mi sad nista govorit kako su oni neposteni ili nesto

Imas izbor,ako ti se mac sviđa super,ako PC uredu tvoj izbor...

Cinjenica je da je PC dominantan na trzistu i ja nikad nikom nebi preporucio da uzima one imac-ove i mac minije to je sranje cisto,nizasta

ali macbook pro je uvjerljivo jedan od najboljih laptopa na trzistu...naravno kod nas su apsurd sto se tice cijena ali u zapadu su mozda $200 skuplji od prosjeka...

anyway

o Mac Pro necu ni da pocinjem to je workstation vrhunski a cijena mu je vrhunska...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice