Sedmica na Macovima

poruka: 91
|
čitano: 12.431
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sedmica na Macovima".
18 godina
Sedmica na Macovima

Sta to imas u Win 7 ultimate sto ces koristiti a nema u Professional? BitLocker? Sto? Ima li OSX bitlocker?

Inace kenjkam protiv Applea da vidim komentare vas fanboya ali ovo je stvarno preslo sve granice normale...

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
18 godina
Sedmica na Macovima

OSX 10.6 je po mom iskustvu gori i od Viste, a kamoli Windowsa 7 ili XP-a. Čim na njega instaliraš nešto što nije Apple-ovo možeš očekivati probleme.

Moje iskustvo, nakon više mjeseci rada na OSX-u, je da taj softver možete slobodno zanemariti i ostati na Win. Nemam nikakav osjećaj da je to brže, stabilnije ili kvalitetnije na bilo koji način od Windowsa.

Za Apple hardver 'palac gore' jer su kvalitetni. Ipak, smatram da je to (pre)skupi šminkeraj, koji je kod mene 'prošao' jer se pojavio prvi na tržištu nudeći neke stvari koje sam želio (svaka čast na inovativnosti). Međutim, kad pogledam kako se brzo stvari mijenjaju sve što treba napraviti je sačekati da reagira PC tržište i izbaci svoje kopije. Ponekad te kopije neće biti tako kvalitetne (ali će biti znatno jeftinije), ali ponekad i hoće (a opet po manjoj cijeni). Pitanje je možete li čekati nekoliko mjeseci?

Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Sedmica na Macovima

Reko bi netko da su windoze egzotične pa oni koji su na macu nemaju pojima kako izgledaju i kako rade. lol Ljudi probaju jedno i drugo i skuže da im je OSX i apple hardware bolja kombinacija, i šta sad, zato su fanboyzi? ja pričam o činjenicama, činjenice govore da apple hardware i software preko 30 godina u vrhu, zadnjih par godina sve što naprave se pozlati. Nakupovao sam se svakakvog hardwarea i softwarea sve ove godine i to svojom parom i redevno, recimo u 90% slučajeva bio sam prezadovoljan appleovim rješenjima. Jednako skup hw drugih brandova mi je donio dosta manje zadovoljstva, a često sam požalio i "sitne" novce koje sam potrošio na pc hardware ... počinjem svarno misliti da se ovdje radi o "ugroženim" klincima u svakoj temi o appleu. 

A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Sedmica na Macovima
artfull kaže...

Reko bi netko da su windoze egzotične pa oni koji su na macu nemaju pojima kako izgledaju i kako rade. lolLjudi probaju jedno i drugo i skuže da im je OSX i apple hardware bolja kombinacija, i šta sad, zato su fanboyzi? ja pričam o činjenicama, činjenice govore da apple hardware i software preko 30 godina u vrhu, zadnjih par godina sve što naprave se pozlati. Nakupovao sam se svakakvog hardwarea i softwarea sve ove godine i to svojom parom i redevno, recimo u 90% slučajeva bio sam prezadovoljan appleovim rješenjima. Jednako skup hw drugih brandova mi je donio dosta manje zadovoljstva, a često sam požalio i "sitne" novce koje sam potrošio na pc hardware ... počinjem svarno misliti da se ovdje radi o "ugroženim" klincima u svakoj temi o appleu. 

Nisu fanboysi, ali ako ustraju u nekoj činjenici čak i kada im se dokaže suprotno i neće prihvatiti realnost gdje njihov savršeni proizvod nije baš tako savršen - jesu.

Gdje je ta činjenica potkrepljena da su oni u vrhu 30 godina?

I koji Apple hardver kada apple hardver ne postoji već sigurno zadnjih 20 godina (možda i više)?

Da li se Apple TV pozlatio? Kad smo kod toga i macbook Air? Jedino što im se pozlatilo je iPod i iPhone jer su oni naprvili pravi "boom". Drugo eventualno je pobacilo ili gura  bolje nego prije, ali nedovoljno da se proglasi pravim hitom.

Apple softver sigurno nije na vrhu - je kvalitetan, ali najbolji - ne. Ni u jednoj recenziji koju sma čitao (o ičemu) nigdje se pod alternativama i najboljim softverom u tom području ne spominje niti jedan program od applea

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2010 12:49 (Paolo2612).
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

Reko bi netko da su windoze egzotične pa oni koji su na macu nemaju pojima kako izgledaju i kako rade. lolLjudi probaju jedno i drugo i skuže da im je OSX i apple hardware bolja kombinacija, i šta sad, zato su fanboyzi? ja pričam o činjenicama, činjenice govore da apple hardware i software preko 30 godina u vrhu, zadnjih par godina sve što naprave se pozlati. Nakupovao sam se svakakvog hardwarea i softwarea sve ove godine i to svojom parom i redevno, recimo u 90% slučajeva bio sam prezadovoljan appleovim rješenjima. Jednako skup hw drugih brandova mi je donio dosta manje zadovoljstva, a često sam požalio i "sitne" novce koje sam potrošio na pc hardware ... počinjem svarno misliti da se ovdje radi o "ugroženim" klincima u svakoj temi o appleu. 

Nisu fanboysi, ali ako ustraju u nekoj činjenici čak i kada im se dokaže suprotno i neće prihvatiti realnost gdje njihov savršeni proizvod nije baš tako savršen - jesu.

Gdje je ta činjenica potkrepljena da su oni u vrhu 30 godina?

I koji Apple hardver kada apple hardver ne postoji već sigurno zadnjih 20 godina (možda i više)?

Da li se Apple TV pozlatio? Kad smo kod toga i macbook Air? Jedino što im se pozlatilo je iPod i iPhone jer su oni naprvili pravi "boom". Drugo eventualno je pobacilo ili gura  bolje nego prije, ali nedovoljno da se proglasi pravim hitom.

Apple softver sigurno nije na vrhu - je kvalitetan, ali najbolji - ne. Ni u jednoj recenziji koju sma čitao (o ičemu) nigdje se pod alternativama i najboljim softverom u tom području ne spominje niti jedan program od applea

Apple je pionir informatičke revolucije u svakom smislu, to je bar opće poznata, prihvaćena i provjeriva činjenica, i da u vrhu su, čak i u najgorim godinama kada su im proricali propast imali su revolucionarne proizvode ( newton recimo ).

Čiji je hardware po tebi macbook, iMac, iPhone etc? Dakle ni dell ni asus ni acer, a bogami ni lenovo nemaju svoj hw? Ili je po tebi imati svoj hw ako imaš svoj procesor? koji? GPU? CPU? A što je sa ostalim čipovima? matičnom? ramom? Diskovima etc. Daj mi molim te odakle crpiš te teze o tome da apple nije hw kompanija. Apple je nastao kao takva i hardware im je u DNK i po tome su i najpoznatiji i možda najbolji.

Što se sw tiče također nisi dobro upućen. Osim alternativnog OSa, koji je redmondu vječna i nedostižna inspiracija, što je valjda najkompleksniji dio, apple ima nezaobilazan i zapravo mu je win based software alternativa u profi filmskoj i video industriji http://www.apple.com/finalcutstudio/  te obradi zvuka recimo ... http://www.apple.com/logicstudio/ Obrada i foto work flow http://www.apple.com/aperture/ pa do zgodnih programčića tipa http://www.delicious-monster.com/

Jasmo mi je da nisi najupućeniji niti najkompetentniji govoriti o apple u niti kao firmi niti o njihovim proizvodima, al barem se trudiš prikazati neke argumente, naravno nekom svojom logikom. Ja s druge strane nisam neki win expert iako se koristim istima i povezanim hardwareom i softwareom od prvih verzija. Moje iskustvo, obzirom da za kruh zarađujem na apple hardwareu je takvo. Ne volim niti cijenim pretjerano ni logiku niti estetiku velike većine win based sw i hw. Naravno da ima izuzetaka. Jednako tako i na drugoj strani apple zna zaebati sebe i svoje korisnike. Evo, upravo sam namjeravao istresti desetak tisuća eura na nove 27ce za studio al po svemu sudeći morati ću pričekati da se isprave dječje bolesti na istima ... i iskreno, da imam alternativu koja mi paše hardverski i softverski boli me neka stvar jel apple ili dell ili nešto treće ... međutim nemam ... ne za te novce ni približno.

A.
18 godina
neaktivan
artfull kaže...

Apple je pionir informatičke revolucije u svakom smislu, to je bar opće poznata, prihvaćena i provjeriva činjenica, i da u vrhu su, čak i u najgorim godinama kada su im proricali propast imali su revolucionarne proizvode ( newton recimo ).

Čiji je hardware po tebi macbook, iMac, iPhone etc? Dakle ni dell ni asus ni acer, a bogami ni lenovo nemaju svoj hw? Ili je po tebi imati svoj hw ako imaš svoj procesor? koji? GPU? CPU? A što je sa ostalim čipovima? matičnom? ramom? Diskovima etc. Daj mi molim te odakle crpiš te teze o tome da apple nije hw kompanija. Apple je nastao kao takva i hardware im je u DNK i po tome su i najpoznatiji i možda najbolji.

Što se sw tiče također nisi dobro upućen. Osim alternativnog OSa, koji je redmondu vječna i nedostižna inspiracija, što je valjda najkompleksniji dio, apple ima nezaobilazan i zapravo mu je win based software alternativa u profi filmskoj i video industriji http://www.apple.com/finalcutstudio/  te obradi zvuka recimo ... http://www.apple.com/logicstudio/ Obrada i foto work flow http://www.apple.com/aperture/ pa do zgodnih programčića tipa http://www.delicious-monster.com/

Jasmo mi je da nisi najupućeniji niti najkompetentniji govoriti o apple u niti kao firmi niti o njihovim proizvodima, al barem se trudiš prikazati neke argumente, naravno nekom svojom logikom. Ja s druge strane nisam neki win expert iako se koristim istima i povezanim hardwareom i softwareom od prvih verzija. Moje iskustvo, obzirom da za kruh zarađujem na apple hardwareu je takvo. Ne volim niti cijenim pretjerano ni logiku niti estetiku velike većine win based sw i hw. Naravno da ima izuzetaka. Jednako tako i na drugoj strani apple zna zaebati sebe i svoje korisnike. Evo, upravo sam namjeravao istresti desetak tisuća eura na nove 27ce za studio al po svemu sudeći morati ću pričekati da se isprave dječje bolesti na istima ... i iskreno, da imam alternativu koja mi paše hardverski i softverski boli me neka stvar jel apple ili dell ili nešto treće ... međutim nemam ... ne za te novce ni približno.

Dobro je li ti čitaššto ja pišem? Ja sam napisao da zadnjih 20 godina Apple nema svoji hardver - nisam rekao niti osporavao ono što je Wozniak sklepao u garaži i tvrdio da apple nikada nije proizveo hardver.

Da - Dell, Lenovo i ostali nemaju svoj hardver (barem koliko ja znam). iMac sigurno nije sazdan od Apple Hardvera nego od: LG ili Sharp monitora, Samsung diskova, Intel CPU-a, ATI ili nVidia GPU-a i neznam čijeg RAM-a. Što je od tuda tebi Apple Hardver? Reci mi Konkretan dio što je Apple osmislio i proizveo (a da nije kućište).

Ovo o inspiraciji neću ni komentirati - ti (kao ni ja) ne možeš ući u glavu njima pa niti neznaššto je njima inspiracija.

Što za softver nisam dobro upućen - sam ja rekao da on nema alternativa? Nisam. Rekao sam da imaju kvalitetne programe - no ne i apsolutno najbolje. Ponavljam - niti u jednoj recenziji nekog video playera nisam vidio da preporučuju quicktime kao dobru alternativu - isto tako i za glazbu itunes - isto tako i za FCP kada je bio Vegas ili Pinnacle studio itd. u pitanju

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

Dobro je li ti čitaššto ja pišem? Ja sam napisao da zadnjih 20 godina Apple nema svoji hardver - nisam rekao niti osporavao ono što je Wozniak sklepao u garaži i tvrdio da apple nikada nije proizveo hardver.

Da - Dell, Lenovo i ostali nemaju svoj hardver (barem koliko ja znam). iMac sigurno nije sazdan od Apple Hardvera nego od: LG ili Sharp monitora, Samsung diskova, Intel CPU-a, ATI ili nVidia GPU-a i neznam čijeg RAM-a. Što je od tuda tebi Apple Hardver? Reci mi Konkretan dio što je Apple osmislio i proizveo (a da nije kućište).

Ovo o inspiraciji neću ni komentirati - ti (kao ni ja) ne možeš ući u glavu njima pa niti neznaššto je njima inspiracija.

Što za softver nisam dobro upućen - sam ja rekao da on nema alternativa? Nisam. Rekao sam da imaju kvalitetne programe - no ne i apsolutno najbolje. Ponavljam - niti u jednoj recenziji nekog video playera nisam vidio da preporučuju quicktime kao dobru alternativu - isto tako i za glazbu itunes - isto tako i za FCP kada je bio Vegas ili Pinnacle studio itd. u pitanju

Osim kučišta? Pa recimo matične ploče, razne kontrolore, tipkovnice i miševe. Sudjelovali su u specifikacijama za PowerPC kao i za firewire i razne druge protokole i standarde. Šuška se o tome da će PA Semi kojeg su nedavno kupili dizajnirati tj da je dizajnirao procesor za novi tablet, iako mi se čini prerano za to ... uglavnom radili su i rade hardware. 

Što se inspiracija tiče, evo jedan koncept tableta od prije samo 27 godina iz cupertina http://gizmodo.com/5455130/a-27+year+old-apple-tablet-prototype?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gizmodo%2Ffull+%28Gizmodo%29 :D

QT i iTunes su takvi kakvi su dio jedne dugoročne strategije ... apple radi odličan, ponekad i vrhunski software. Zašto ga ne preporučuju u recenzijama koje spominješ neznam, valjda su te recenzije za win usere pa pisci nisu baš upoznati sa alternativama. 

A.
18 godina
neaktivan
Sedmica na Macovima

Mislim opet glupava rasprava nevezana za temu.

iPod - Tko mu se priblizio po popularnosti i po jednostavnosti koristenja? a pokrenuo je navalu mp3 playera koji se nisu micali s mjesta sto se tice.

izgleda ni funkcionalnosti,prodano kombinirano 220 Milijuna

iTunes - Postoji li ikoji servis koji je prodao vise muzike? 6 MILIJARDI pjesama, sta je alternativa, kakva je konkurencija?

AppStore - Da iphone aplikacije su glupe i beskorisne, yeah right, ajde pogledat malo brojke. 3 MILIJARDE downloada

iPhone - Skup, beskoristan, nema multitasking, al je prodano njih + ipod toucheva preko 30 M trideset milijuna.

Tolko o apple poslovanju i o predvodjenju trzista.

Sto se tice samog maca i aplikacija na macu i win 7.

Komentari na os sam po sebi su iskljucivo trolanja.

od kad sam na osx-u skuzio sam sta je to drag and drop u biti, vidio sam kako multitasking treba izgledat, vidio da mi hardware radi

optimiziranije nego na windowsima i opcenito imam dojam da imam bolji komp nego sto sam imo, ko nije koristio spotlight nezna o cemu pricam

ko nije nikad cupo nesta sa time machineom isto nezna o cemu pricam, imam cca 80GB instaliranog softwarea i igrica, promjenjene apsolutno sve ikone

stavljen program za svaku upotrebu sta mi padne napamet, al se to nekuzi jel je sustav ko da sam ga prvi dan instaliro, ja hocu brisat programe sa desnim klikom na ikonu i delete i nebojat se nakon toga kaj od smeca mi je jos ostalo, ja hocu na drugom monitoru imat 5 aktivnih programa i kad ga ugasim potpuno zaboravit da se ista vrti u pozadini jel se nevidi, ne osjeca na sustavu da se vrti nest drugo, ja hocu upalit ujutro svaki program koji ce mi mozda zatrebat taj dan i imat 50 prozora otvorenih i to mogu na osx-u jel mogu svaki nac za ravno sekundu i pri tome nevidit nikakav lagg nikakvo rostanje po hardu, i to imam na osxu a imam jedan od najslabijih dual core procesora, to je nemoguce na windowsima, nemoguce.

ako hocu win program za 60 sekundi ih imam u pozadini. nemoram ih gledat samo pokrenem aplikaciju koju hocu drito iz osx-a i jedino sto me podsjeca da su to windowsi je izgled prozora. lako je pricat sta je sta na papiru lako je kenjkat po svemu sta ima jabuku, meni je rad na racunalu jednsotavniji

bezbolniji, i osjecam se puno sigurnije jel sve jednostavno radii to nije sad do tog sto sam po ostalim win userima "debil koji gleda ljepe slicice i nezna koristit napredne tehnike" nego koristim os koji je i napredniji i sta je najbitnije intuitivniji i cvrsci.

i nisam ja zakinut za nista, ja vrtim win unutar osx-a, obrnuto neide na tako dobar nacin.

sad zvanje "fanboyevima" i "apple ovisnicima" je samo razina odgoja i inteligencije

ja branim apple i osx iz razloga sto da ga nema nebi mogo radit 99% stvari sa 1% mozga, iz razloga sto stvari funkcioniraju onako kako bi trebale

zato jel da nema osx-a nebi vidli win7 ( po mom misljenju prvi kvalitetan os koji su izdali a da je dobar u startu bez ijednog SP-a) tolko brzo nego bi gledali vistu sljedecih 5 godina, ljudi moji apple ne unazadjuje industriju, nego predvodi na sve moguce nacine i ostali ga sljede, to je cinjenica

i mrvicu ako se pogleda sira slika se shvati kolko to ime znaci u industriji i kolko tjera druge da postanu bolji.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
bistri kaže...

...

Ovaj post je u rangu sa džihadom. Ozbiljno.

Mene je strah više pogledat bilo kojeg macovca... Imam osjećaj kao da je skužio po mom pogledu da imam Vistu i da će me pogoditi sa iphoneom zbog toga...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
18 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
bistri kaže...

...

Mene je strah više pogledat bilo kojeg macovca... Imam osjećaj kao da je skužio po mom pogledu da imam Vistu i da će me pogoditi sa iphoneom zbog toga...

Jihad je na drugoj strani uglavnom, jer koliko ja vidim ratuje se na apple terenu gotovo pa uvijek ( threadovima vezanim za apple )

btw, uz sve ostalo da nema applea it bi bio dosadan do bola.

A.
18 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
bistri kaže...

...

tocno o tome pricam, pogle tag cloud na bugu, APPLE je medju najpopularnijima, samo sto postoji 5 ljudi koji su ga koristili i znaju o cemu pricaju

i 50 koji nemaju nist pametno za rec osim trazenja nacina da tih 5 ljudi se popljuje ili omalovazi na ikoji nacin

a to sto postovi vasi NEMAJU veze sa temom je nebitno jel?

bitno je komentirat nesto o cemu si cito na googleu a nikad koristio?

ja jednostavno nemogu komentirat nesto na cemu nisam radio/koristio i triput gore od tog djihada je pljuvanje po necem u sta se nekuzis jel je to bez svrhe ikakve.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 godina
Sedmica na Macovima

-naslov teme je sedmica... no po običaju se svede eMAnCipaciju vs nešto..

-s druge strane, kakve veze ima uspjeh AppStore, iTunes...? Apple prodaje muziku? OK, zarađuje više na tome ali može tako prodavati i kokice ispred kina.

Inače, po mom mišljenju (koje uopće nije relevantno ili važno..), je Apple jedna od boljih kompanija, postoji već dugi niz godina i radi dobar proizvod (proizvode). Jedino što su još uspješniji kao trgovci.

Ponovo na topic, Sedmica na MACu je vjerojatno dobra kombinacija, no isto toliko 'neželjeno kopile..'. PC ekipi jer nema potrebe kupiti MACa (th identičan hardware za dvostruku cijenu), dok iSheeps to doživljava kao svetogrđe, da tamo neki tuđi OS dira sveti OSXovski (skupi) hw. ... da. nešto što nitko ne želi, osim možda korisnika... koji bi stvarno i koristili PC, za razliku od onih kojima je PC nešto oko čega se treba raspravljati...

-da, i ja sam upao u klopku kao muha na .... Šutim

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Sta to imas u Win 7 ultimate sto ces koristiti a nema u Professional? BitLocker? Sto? Ima li OSX bitlocker?

Inace kenjkam protiv Applea da vidim komentare vas fanboya ali ovo je stvarno preslo sve granice normale...

... da ima neznam ni ja odkad, odavno uglavnom ... zove se FileVault.

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 14:09 (artfull).
18 godina
Sedmica na Macovima

Koliko si ga puta upogonio?

I'm going woo woo

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Koliko si ga puta upogonio?

ne, ni još sto drugih stvari. al snow leopard je 29 dolara sa enkripcijom i još sto drugih stvari, a ne 200 dolara ko win pro ( bez enkripcije ) ili 220 . ( upgrade )

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 20:45 (artfull).
18 godina
Sedmica na Macovima

ALi je opet jeftiniji komad hardvera istovjetan Appleovom komadu hardvera. Pa cak i kad kada ukljucis cijenu OS-a. Pa cak i ne OEM verzije nego retail verzije... Mislis da Apple cijenom hardvera ne kompenzira cijenu OS-a? Da prodaju OS kao zasebnu komponentu neovisnu o HW-u mislis da bi cijena i dalje bila tako niska?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

ALi je opet jeftiniji komad hardvera istovjetan Appleovom komadu hardvera. 

Ja još nisam vidio laptop istovijetan unibody MacBooku. Al sam vidio loše jeftine kopije.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
18 godina
neaktivan

Ja sam vidio i drastično bolje mašine od Macbookova a s puno manjom cijenom.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja nisam.

A.
18 godina
Sedmica na Macovima

Pa kako ces kad gledas samo po appleovim ducanima... slijep na druge proizvode :)))

I'm going woo woo

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Sedmica na Macovima

bug je najveci apple fanboy xD

Fora :) Fora :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
naxeem kaže...

Ja nisam.

Možda da pogledašovo i ovo? Primjerice? Mašine koje su dosta jeftinije, a imaju kvalitetnija kućišta, ekrane, hardver jači za tu cijenu.. da ne govorim o monitor frejmu koji je neuništiv.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...
artfull kaže...
naxeem kaže...

Ja nisam.

Možda da pogledašovo i ovo? Primjerice? Mašine koje su dosta jeftinije, a imaju kvalitetnija kućišta, ekrane, hardver jači za tu cijenu.. da ne govorim o monitor frejmu koji je neuništiv.

Thinkpad mi je super, al osobno mi je apple ov laptop design i izrada draža. Imao sam mali think pad ... ne sjećam se više serije, znam da je koštao dvadesetak tisuća kuna. Izgorilo na matičnoj par portova, nije se isplatila popravljati. Kvalitetnija kučišta i ekrane ... jači hw? Pa i ne bih se složio.

A.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 10:47 (artfull).
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa kako ces kad gledas samo po appleovim ducanima... slijep na druge proizvode :)))

hhe. veći je problem što sve uspoređujem sa appleovom izradom i izgledom pa mi onda izgleda loše. Zadnjih godinu dana se dosta stvari mijenja, počelo se paziti i na dizajn i na izradu ( naročito kod laptopova, pa ih sad za 6-7 kuna ima stvarno solidnih specifikacija i izrade ), al i dalje je uglavnom tu dosta vidljiva razlika, recimo kompaktnost i težina, detalji ... a s druge strane hoću (i) OSX.

A.
18 godina
Sedmica na Macovima

Znaci platit ces duplo samo radi dizajna?! Smjesno!

Ja radije kupim ruznu mrcinu nego lijepu tipkacu masinu (moram karikirati)...Ma ok, da moram izvodjit jos 10 - 20 % da bi dobio jos i dizajn nebi mi smetalo. Al brate, sto je previse previse je... 

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 11:07 (tnakir).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

pa to je lenovo, znaš da oni ne proizvode svoj hw, da im tastatura niš ne valja, da su ružni i da su napravljeni od jeftilen plastike

(navedeno se moglo pročitat na sličnim temama)

kod mene normalno radi.....
18 godina
neaktivan
Sedmica na Macovima

sve je dizajn. kako što koristiš, zašto, materijal, obrada ... samo za izgled ( koji ljudi uglavnom poistovjećuju sa dizajnom koji je zapravo jedino što je bitno kod takvih uređaja jer je dizajn čitava filozofija kako se i zašto što koristi ) bih dao 10-15% više.

A.

0 0 hvala 0
18 godina
cekpi kaže...
naxeem kaže...

pa to je lenovo, znaš da oni ne proizvode svoj hw, da im tastatura niš ne valja, da su ružni i da su napravljeni od jeftilen plastike

(navedeno se moglo pročitat na sličnim temama)

Lenovo aka IBM proizvodi kako kvalitetne laptope (serija T400 etc) tako i jeftinjake kao i svi ostali...

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
artfull kaže...

sve je dizajn. kako što koristiš, zašto, materijal, obrada ... samo za izgled ( koji ljudi uglavnom poistovjećuju sa dizajnom koji je zapravo jedino što je bitno kod takvih uređaja jer je dizajn čitava filozofija kako se i zašto što koristi ) bih dao 10-15% više.

Isuse Kriste...

16 godina
neaktivan
tnakir kaže..
Lenovo aka IBM proizvodi kako kvalitetne laptope (serija T400 etc) tako i jeftinjake kao i svi ostali...

jako dobro znam kaj i kak proizvode ;)

kod mene normalno radi.....
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice