A što je sa Badom?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A što je sa Badom?
Pa piše u tekstu...
Daj od...te s tim kvartalima,zaradama, gubicama...
U tekstu nema ni riječi o zaradama niti gubicima. Članak sadrži prilično zanimljive podatke ako se mene pita...
Daj od...te s tim kvartalima,zaradama, gubicama...
U tekstu nema ni riječi o zaradama niti gubicima. Članak sadrži prilično zanimljive podatke ako se mene pita...
Nije valjda ni pročitao tekst. Da, članak sadrži zanimljive informacije, poanta je u trendovima na tržištu smartfonova i mobitela općenito.
A što je sa Badom?
rastura WP7
Kvaliteta uvijek ispliva!
Kvaliteta uvijek ispliva!
Ja sam mislio da g... uvijek ispliva na povrsinu.
Čini se da se ljudima ne sviđaju pločice i sterilno, minimalističko sučelje. Microsoftu je problem što ne može ljudima "podvaliti" mobilne Windowse na isti način kao što im je podvalio recimo Internet Explorer. Svi ionako imaju ili iOS ili Android i prelazak s nekog od ta dva na WP platformu čini se kao pretakanje iz šupljeg u prazno, zapravo i gore od toga. Microsoft zaboravlja da današnji korisnici smartfonova (više) nisu većinom informatičari i da ih ne privlači ozbiljniji vizualni stil koji sa sobom nosi WP. Microsoft je jednostavno - zakasnio, bio je nedovoljno aktivan i otvoren.
Nokia je isto tako zakasnila - nije predvidjela da će se ljudi pomamiti za smartfonima, nije dovoljno radila na Symbianu, koji je ujedno pogrešne arhitekture za slabašne uređaje poput mobitela (ako izuzmemo top modele) i eto ti ga sad. Osobno mi je drago za propast Symbiana jer su ga gurali na preslabi hardver i jer je bio katastrofalno loša platforma za razvoj aplikacija - upravo to ga je pokopalo.
Da, upravo to.
Nokia i Microsoft polažu sve nade u Apollo, to ćemo vidjeti.
Samo kvalitetna promidžba, dobre prezentacije i ništa više.
@budokai
što se tiče slabijih modela, tu možda i ima istine, ali što se tiče top modela, gledajući posebno na SGS2, mobitel je sam sebi reklama. Najbolji smartphone u svoje vrijeme. Većina ljudi koja je kupila SGS2 je gledala da kupi najbolji smartphone, a ne zato što je Samsung.
Ja sam prvi takav koji je to gledao i isto tako mi neće biti žao kupiti dogodine HTC ili smartphone bilo kojeg drugog proizvođača ukoliko bude najbolji.
Dobro, imao sam prije SGS jedinice HTC desire s i ni po čemu Samsung Galaxy S nije bio bolji od Desirea koji je imao i flash bljeskalicu koju jedan SG na sramotu i iznenađenje cjelosvjetske populacije nije imao, a SGS je slovio kao "bolji" telefon.
Ima takvih primjera više.
Opet tvrdim da je dobar reklamni support 50% prenaglašene kvalitete.
EDIT;
Evo, sad imam SGS2 a radije bih kupio HTC 3D EVO jer je kompletniji mob ali je slabije u Hrvatskoj reklamiran (to sam kasno spoznao).
Dobro, imao sam prije SGS jedinice HTC desire s i ni po čemu Samsung Galaxy S nije bio bolji od Desirea koji je imao i flash bljeskalicu koju jedan SG na sramotu i iznenađenje cjelosvjetske populacije nije imao, a SGS je slovio kao "bolji" telefon.
Ima takvih primjera više.
Opet tvrdim da je dobar reklamni support 50% prenaglašene kvalitete.
EDIT;
Evo, sad imam SGS2 a radije bih kupio HTC 3D EVO jer je kompletniji mob ali je slabije u Hrvatskoj reklamiran (to sam kasno spoznao).
Galaxy modeli su mi prednjačili pre HTC-om uvijek zbog AMOLEDA. Imao sam nekoliko vrsta Desirea i svi ekrani na suncu, odnosno na otvorenom općenito, katastrofa. Nikakva vidljivost. A osobno provedem 70% vremena van stana/kuće gdje nemam idealne uvjete.
Opet, mislim da zasluženo ima većinski udio s obzirom da jedino HTC konkurira sa svojim modelima, koji su kažem stvarno vrhunski. Tu i tamo netko izbaci nešto što bi moglo konkurirati, ali slabo.. SonyEricssona nema nigdje, tu i tamo se probije sa jednim modelom, u jeftinijem segmentu X8 eventualno, LG ne pamtim kad sam vidio na ulici... Tko je još ostao?