Ovo zvuči predobro samo što če u svijetu to biti za 5.g. a kod nas tek za 10.g.
E blesavi znanstvenici, da su slušali Nikolu Teslu danas bi i cijeli komp radio na to sistemu
, ali mi nismo te sreče
.
E blesavi znanstvenici, da su slušali Nikolu Teslu danas bi i cijeli komp radio na to sistemu
, ali mi nismo te sreče
.
Pa te tehnologije su njima poznate već odavno, ali kome se to isplati. Pa razvoj free energy se namjerno koči, unazađuje. Mislim da se više vremena potroši da se takvo nešto ne napravi, što je katastrofalno, ali je tako.
treba napraviti sampuneči mobitel koji se puni kao one ručne svjetiljke na "drkanje"
bilo bi zanimljivo vidjet kako cure "pune" takav mobitel negdje u kafiču 

, ali mi nismo te sreče
.
Nema to veze s tim da ga znanstvenici nisu 'slušali'. Jednostavno, krupni kapital je kao i uvijek presudio. Što bi možda naftne kompanije danas, a kamoli tada dopustile da im propadne posao? Pa Tesla je pomoću energije iz etera pokretao 2,5 tone težak automobil brzinom većom od 160 km/h! Na tu su se energiju do danas mogli pokretati brodovi, avioni, auti...sve! Bez pomišljanja na globalno zatopljenje, ozonske rupe itd...
Zašto se ne napravi solarna ćelija na mobitelu koja će neprestano punit bateriju?
To je već isprobana tehnologija koja radi...ne znam čemu ovi radio valovi i slično.
Nije ovo nikakvo "čudo" ni "revolucionarno djelo", pa ovo su osnove elektromagnetske indukcije. Nitko se ne sjeća toga s fizike?Dosad se nije raširilo jer, osim običnim ljudima, ovo ne koristi industriji (baterije, punjači, struja za punjenje - sve to otpada ako se usput iskorištavaju postojeći EM valovi).
Ne postoji "free energy". Pogledaj pravila termodinamike. Energija ne nastaje niti se uništava, nego samo prelazi iz jednog oblika u drugi. I to je osnovnoškolsko gradivo iz fizike. Einsteinovo E=mc2 je već složenije, a o kvantnim fluktuacijama nećemo raspravljat jer ni velikim umovima fizike to nije potpuno jasno ni iskoristivo, kamoli nekima na forumu koji su zaboravili i sonovnoškolsku fiziku - pritom ne želim uvrijediti nikoga :)
Ne znam na koga se odnosio ovaj post, ali meni pitanje i dalje stoji.
Dakle solarna ćelija, pretvaranje sunčeve energije u el. energiju.
Što tu može biti komplicirano.
Konkretno.
Danas u čipoteci možete kupiti za 200-tinjak kuna solarnu bateriju za popularni iphone.
Identične je veličine kao i iphone te sa jedne strane ima posložene solarne ćelije.
Bateriji treba oko 3 sata da se napuni na Suncu.
Tada jednostavno prikopčate standardni USB kabel iphone-a od te baterije na mob i akumulirana energija iz solarne baterije se prenosi u mobitel.
Zašto taj postupak ne skratiti i jednostavno na poleđini iphone-a postaviti solarne ćelije. Jednostavnim okretom mobitela on se puni dok vi ispijate kavu.
Nije ovo nikakvo "čudo" ni "revolucionarno djelo", pa ovo su osnove elektromagnetske indukcije. Nitko se ne sjeća toga s fizike?Dosad se nije raširilo jer, osim običnim ljudima, ovo ne koristi industriji (baterije, punjači, struja za punjenje - sve to otpada ako se usput iskorištavaju postojeći EM valovi).
Ne postoji "free energy". Pogledaj pravila termodinamike. Energija ne nastaje niti se uništava, nego samo prelazi iz jednog oblika u drugi. I to je osnovnoškolsko gradivo iz fizike. Einsteinovo E=mc2 je već složenije, a o kvantnim fluktuacijama nećemo raspravljat jer ni velikim umovima fizike to nije potpuno jasno ni iskoristivo, kamoli nekima na forumu koji su zaboravili i sonovnoškolsku fiziku - pritom ne želim uvrijediti nikoga :)
Znam ja jako dobro fiziku, onoliko koliko trebam, ne moraš se bojati zato, i da je energija prenosiva a neuništiva. Samo sam smatrao da to ne treba dodatno naglašavat. I znaš ti jako dobro što znači free energy i što se time htjelo reći, ili ipak ne. A to je kao što si ti i napisao da bi to koristilo običnim ljudima, a da to ne moraju plaćati i ovisiti toliko kao sada potojeće izvore energije. Jer naravno, nikome sigurno nije prvo na pameti da svi žive bezbrižno ili ekonomičnost, nego isključivo zarada jer smo čisto materijalno društvo bez ijednog višeg cilja. Naravno, možda se to i promijeni, ali s obzirom na ljudsku prirodu sumnjam... A free energy postoji, samo što ljudska vrsta nije na toj razini da dokučimo to, to je već druga priča...
a vi i vaše teorije zavjere... ko vam brani da na krov kuće stavite solarne ploče ili kupite auto na struju?
niko nam ne brani, možda čak i budem......... ha ha ha... chill...., fluktuacije..., još mi je ta riječ u uhu, pregenijalno... ha ha..
http://www.javno.com/hr-profit/tesla-elektricni-auti-sljedeci-mjesec-na-trzistu_267088
A evo ti također još malo materijala za razmišljanje.........
http://www.dailymotion.com/video/x804a0_tesla-free-energy1_news
hm... no možda ovdje na forumu imamo nadarenije ljude za fiziku od Tesle, pri tome ne želim nikoga uvrijediti....
To je to hrx.
Ovaj samsung je bas to sto sam mislio :).
Znaci postoji tako nesto, heh, sad mi je propala ideja i plan :D.
EDIT: sto se tice postavljanja solarnih ploca na kucu, bila je jedna zanimljiva reportaza na TV-u.
Naime covjek(profi) je rekao da instalacija solarnih ploca (po principu kljuc u ruke-znaci sama ploca, montaza i spajanje) dodje cca 10 000 eurića ali po m2.
Nije tesko za izracunat koliki ti je trosak na prosjecnoj kuci od cca 80-100 m2.
Prakticki mozes si jedan lijepi i namjesteni stan u gradu uzet i rentat ga za tu lovicu.
EDIT: sto se tice postavljanja solarnih ploca na kucu, bila je jedna zanimljiva reportaza na TV-u.
Naime covjek(profi) je rekao da instalacija solarnih ploca (po principu kljuc u ruke-znaci sama ploca, montaza i spajanje) dodje cca 10 000 eurića ali po m2.
Jedno brzinsko surfanje po ebayu, za 20.000 US$ dobijes 5,7 kW sto bi trebalo biti dovoljno za uobicajenu kucu, a umjesto akumulatora koristis mrezu HEP-a, pa pustas struju njima dok ti ne treba, a uzimas od njih kad ti fali. Na taj nacin, ako dodamo 40% troskova i poreza, te ako zelis povratiti investiciju za 7 godina mjesecni racun (bez kamata) ti je 1700 kn plus iznos elektri za kW, a ako zelis povratiti za 10 godina 1.200 kn + HEP.
Ne izgleda bas isplativo :-(.
, ali mi nismo te sreče
.
e baš sam ja htio spomenut Teslu. da je njega netko nastavio financirati, danas bi svi imali besplatnu energiju iz atmosfere
Jedno brzinsko surfanje po ebayu, za 20.000 US$ dobijes 5,7 kW sto bi trebalo biti dovoljno za uobicajenu kucu, a umjesto akumulatora koristis mrezu HEP-a, pa pustas struju njima dok ti ne treba, a uzimas od njih kad ti fali. Na taj nacin, ako dodamo 40% troskova i poreza, te ako zelis povratiti investiciju za 7 godina mjesecni racun (bez kamata) ti je 1700 kn plus iznos elektri za kW, a ako zelis povratiti za 10 godina 1.200 kn + HEP.
Ne izgleda bas isplativo :-(.
Yes, samo kljucna rijec u tvom postu je ebay.
Postoje automobili i po 10x jeftiniji nego kod nas, pa ne vidim bas po HR da se vozaju izvana(zbog poreza, carine, homogenizacija te ostalih troskova).
Tako je vjerujem i sa solarnim plocama. Nije to samo eto paypal druze pa dofuraj prvim vozom. Jos uz to, ovo je samo ploca, gdje su ostali djelovi?
Zato sam i naveo onu cifru.(a i zapamtio sam je dobro bas zbog njezine velicine).
I svakako nije isplativo.