Nijedan dan bez apple-a.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
i niti jedan dan bez komentara: nijedan dan bez apple-a
Webkit je vec sada bio bolesno dobar engine, definitivno najbrži za CSS renderiranje, a mogu mislit šta će od dvojke biti
definitivno ekstremno dobar potez Apple-a sto ga je ucinio otvorenog koda pa ga danas razvijaju Google, Nokia, Palm i ostali, i zasigurno ce ostati vodeci rendering engine
Pa nije ga ni mogao Apple ne učiniti otvorenim jer je WebKit i krenuo kao fork KHTML-a.
da da, evo odmah ću s Opere preći na Safari ... :-) ... NOT !
koristio sam ovaj preglednik jedno vrijeme,ali je google chrome definitivno bolji,dok je mozilin ff puno lošiji
Pa nije ga ni mogao Apple ne učiniti otvorenim jer je WebKit i krenuo kao fork KHTML-a.
pa da znam da je krenuo kao fork, ali zar je trebao uopce krenuti?
radilo se o poprilično malenom proizvodu, koliko se sjećam nekih 200000 linija koda, ako i toliko
radilo se o poprilično malenom proizvodu, koliko se sjećam nekih 200000 linija koda, ako i toliko
Možda su tih 200000 linija koda bile toliko dobro napisane da nije imalo smisla pisati ispočetka i to samo da bi se vuklo dalje kao proprietary softver. Jer ako modificiraš ili prilagodiš neki open source, očekuje se da tvoj proizvod i dalje bude open source (correct me if I'm wrong).
KHTML je bio izrazito efikasan engine za renderiranje web stranica i zato ga je Apple izabrao za bazu svog novog Safarija tada. Koristio ga je KDE-ov Konqueror i bio je open-source. Po licenci sve promjene i poboljšanja koja je Apple napravio od tada morali su također biti open source.
Mislim da je to jedina open source stvar koju je Apple ikada napravio i koju nisu patentirali jedno 20 puta :) Ali samo neka, WebKit je dobar engine i koriste ga mnogi browseri. Nova verzija je svakako dobrodošla :)
KHTML je bio izrazito efikasan engine za renderiranje web stranica i zato ga je Apple izabrao za bazu svog novog Safarija tada. Koristio ga je KDE-ov Konqueror i bio je open-source. Po licenci sve promjene i poboljšanja koja je Apple napravio od tada morali su također biti open source.
Mislim da je to jedina open source stvar koju je Apple ikada napravio i koju nisu patentirali jedno 20 puta :) Ali samo neka, WebKit je dobar engine i koriste ga mnogi browseri. Nova verzija je svakako dobrodošla :)
ok, naravno da je morao biti opensource, samo dogodilo se puno puta da bi open source kod bio "preslikan" u neki drugi closesource software s izlikom da je napisan iz početka
ili ona shema da se samo dio uzme od open sourca, pa ono podile aplikaciju na open i close source, što opet onemogućava njezino potpuno korištenje
uglavnom, mozda i nije mogao nikako drukcije, u redu
ali da je to jedini openspurce od Apple-a to nije istina, dosta oni sudjeluju u razvoju otvorenog koda, naravno ne zato jer im je stalo do otvorenog koda nego jer sebi vide bolju priliku
uostalom pa tko stoji iza OpenCL-a :)