Safari na WebKitu2

poruka: 10
|
čitano: 1.474
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Safari na WebKitu2".
16 godina
odjavljen
Safari na WebKitu2

Nijedan dan bez apple-a.

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]

2 1 hvala 0
18 godina
Safari na WebKitu2

i niti jedan dan bez komentara: nijedan dan bez apple-a

Webkit je vec sada bio bolesno dobar engine, definitivno najbrži za CSS renderiranje, a mogu mislit šta će od dvojke biti

definitivno ekstremno dobar potez Apple-a sto ga je ucinio otvorenog koda pa ga danas razvijaju Google, Nokia, Palm i ostali, i zasigurno ce ostati vodeci rendering engine

www.stripovi.tk
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 11:06 (ivoleko).

5 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Safari na WebKitu2

Pa nije ga ni mogao Apple ne učiniti otvorenim jer je WebKit i krenuo kao fork KHTML-a.

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
17 godina
neaktivan
Dobra vijest za budučnost web preglednika...
16 godina
neaktivan
Safari na WebKitu2

da da, evo odmah ću s Opere preći na Safari ... :-) ... NOT !

:-)
Moj PC  
0 7 hvala 0
16 godina

koristio sam ovaj preglednik jedno vrijeme,ali je google chrome definitivno bolji,dok je mozilin ff puno lošiji

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
18 godina
D4RKL1NG kaže...

Pa nije ga ni mogao Apple ne učiniti otvorenim jer je WebKit i krenuo kao fork KHTML-a.

pa da znam da je krenuo kao fork, ali zar je trebao uopce krenuti?

radilo se o poprilično malenom proizvodu, koliko se sjećam nekih 200000 linija koda, ako i toliko

www.stripovi.tk
18 godina
neaktivan
ivoleko kaže...
D4RKL1NG kaže...

radilo se o poprilično malenom proizvodu, koliko se sjećam nekih 200000 linija koda, ako i toliko

Možda su tih 200000 linija koda bile toliko dobro napisane da nije imalo smisla pisati ispočetka i to samo da bi se vuklo dalje kao proprietary softver. Jer ako modificiraš ili prilagodiš neki open source, očekuje se da tvoj proizvod i dalje bude open source (correct me if I'm wrong).

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
17 godina
neaktivan
ivoleko kaže...
D4RKL1NG kaže...

KHTML je bio izrazito efikasan engine za renderiranje web stranica i zato ga je Apple izabrao za bazu svog novog Safarija tada. Koristio ga je KDE-ov Konqueror i bio je open-source. Po licenci sve promjene i poboljšanja koja je Apple napravio od tada morali su također biti open source. 

Mislim da je to jedina open source stvar koju je Apple ikada napravio i koju nisu patentirali jedno 20 puta :) Ali samo neka, WebKit je dobar engine i koriste ga mnogi browseri. Nova verzija je svakako dobrodošla :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 22:51 (Sain).
18 godina
Sain kaže...
ivoleko kaže...
D4RKL1NG kaže...

KHTML je bio izrazito efikasan engine za renderiranje web stranica i zato ga je Apple izabrao za bazu svog novog Safarija tada. Koristio ga je KDE-ov Konqueror i bio je open-source. Po licenci sve promjene i poboljšanja koja je Apple napravio od tada morali su također biti open source. 

Mislim da je to jedina open source stvar koju je Apple ikada napravio i koju nisu patentirali jedno 20 puta :) Ali samo neka, WebKit je dobar engine i koriste ga mnogi browseri. Nova verzija je svakako dobrodošla :)

ok, naravno da je morao biti opensource, samo dogodilo se puno puta da bi open source kod bio "preslikan" u neki drugi closesource software s izlikom da je napisan iz početka

ili ona shema da se samo dio uzme od open sourca, pa ono podile aplikaciju na open i close source, što opet onemogućava njezino potpuno korištenje

uglavnom, mozda i nije mogao nikako drukcije, u redu

ali da je to jedini openspurce od Apple-a to nije istina, dosta oni sudjeluju u razvoju otvorenog koda, naravno ne zato jer im je stalo do otvorenog koda nego jer sebi vide bolju priliku

uostalom pa tko stoji iza OpenCL-a :)

www.stripovi.tk
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice