Ruska istraga protiv Microsofta

poruka: 35
|
čitano: 4.552
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ruska istraga protiv Microsofta".
18 godina
neaktivan
RE: Ruska istraga protiv Microsofta
Kuzo kaže...

Potpuno se slazem. Moj prijatelj ima hrvatski softver Vidak Corpus za dizajn namještaja.

Cijena je 2000 eura po licenci sto je mnogo vise od jednog Windowsa.

Softver se malo sasavo ponasa pod Vista OS, tako da XP mu je prirodno okruzenje.

Isti je slucaj i sa skoro svim specijaliziranim softverima, tako da M$ nije u pravu kad prinudjuje korisnike

na mnogokratne investicije za novi softver, ali to je zacaran krug koji funkcionira jos od vremena DOS-a.

Novi OS, novi Office, novo razvojno okruzenje itd itd.

Nije ni cudno da je M$ najbogata firma, kad svake 2-3 godine moras nesto da menjas.

mislim da nije do viste, vec do tvog frenda... stvarno sorry, ali ne mogu vjerovati da software od 2000€/lic. ima takvih problema! to mi smrdi na los razvoj, tj. koristenje nekih gotovih i neprovjerenih kontrola...
18 godina
sasa kaže...
Kuzo kaže...

Potpuno se slazem. Moj prijatelj ima hrvatski softver Vidak Corpus za dizajn namještaja.

Cijena je 2000 eura po licenci sto je mnogo vise od jednog Windowsa.

Softver se malo sasavo ponasa pod Vista OS, tako da XP mu je prirodno okruzenje.

Isti je slucaj i sa skoro svim specijaliziranim softverima, tako da M$ nije u pravu kad prinudjuje korisnike

na mnogokratne investicije za novi softver, ali to je zacaran krug koji funkcionira jos od vremena DOS-a.

Novi OS, novi Office, novo razvojno okruzenje itd itd.

Nije ni cudno da je M$ najbogata firma, kad svake 2-3 godine moras nesto da menjas.

mislim da nije do viste, vec do tvog frenda... stvarno sorry, ali ne mogu vjerovati da software od 2000€/lic. ima takvih problema! to mi smrdi na los razvoj, tj. koristenje nekih gotovih i neprovjerenih kontrola...
 Mislim da je Coprus radjen u starijoj verziji Borland Delphi i koristi OpenGL.
17 godina
neaktivan

korpusovci kažu da podržavaju vistu...interesting....

do something while necrknes
18 godina
sasa kaže...
Zasto bi radili OS koji je 100% kompatibilan sa starim verzijama???? Znaci sada se netko sjeti da bi htio racunovodstveni alat iz '95 zavrtiti na Visti i ako ne radi onda je MS kriv a ne neki nesposobni "programer" koji ne zna nista osim sloziti DOS aplikaciju u 2009. god??

A zašto bi korisnik plaćao nove licence za većinu ostalog softvera jer ne može kupit novi PC bez novog OS-a (a stare verzije ne rade na novom OS-u)? Zašto meni 10 igara koje sam kupio od 2003. do 2006. godine, i platio više od 500 eura, ne bi radile na novom računalu (jer MS ima pravo 'gurati svoj novi proizvod').
Problem je u tržišnoj poziciji Microsofta - on praktično ima potpunu kontrolu nad 90% korisnika računala u svijetu time što proizvodi OS za njih.
Windowse se ne može gledati kao proizvod jedne firme koja s njim može raditi šta je volja - jer oni 'imaju pravo' na to. Njihov proizvod je izvan normalnih okvira tržišta. On je specijalan slučaj i tako ga treba i tretirati. Upravo zato postoje razne agencije za kontrolu tržišta, monopola i slično. A u Rusiji postoji Putin.
No beer? Aaaaaaaahhhhh!
18 godina
neaktivan
Solo kaže...
 NIJE TAKO!
@ Perica, XP se jos uvek prodaje kao zaseban proizvod, (sve verzije).
Malo sam kasno vidio,  gdje možeš kupiti retail verziju?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice