Rootkit ruši Windowse

poruka: 51
|
čitano: 11.281
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rootkit ruši Windowse".
16 godina
protjeran
RE: Rootkit ruši Windowse

GOD BLESSED LINUX...čitam i svi nekako odmah na ubuntu...probiren malo sa linuxMINT-om...?? full multimedia  i svi drajveri podešeni..uz to instalirani svi plug-inovi,i add-onsi za net... probiren malo....Namigiva

18 godina
neaktivan
Rootkit ruši Windowse

Odličan Sophosov anti-rootkit koji je besplatan možete skinuti ovdje, a može ga se koristiti neovisno o trenutno instaliranom antivirusnom programu.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
Rootkit ruši Windowse

Piratski windowsi su ok, samo treba izbjegavati instalacije ko zna kakvih dodataka. Instaliras samo cisti OS a poslje sam dodajes sta ti treba. Osobno koristim LastXP sa SP3 i imam samo pohvale. Sustav vec vise od godinu i po radi kao i prvi dan usprkos masi softwarea i govana koje sam ubacio tokom vremena.

za uklanjanje rootkita preporucam programcic imena GMER.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 16:10 (Glamdring).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

osim sto si nepotrebno olaksan za neke novce. kupvina operativnog sistema je ko kupovina motora za auto.

18 godina
Prince-Artas kaže...
segregator kaže...

Većina piratskih windowsa dolazi već zaražena...ali tako je i sa dosta ostalih programa

ko ima imalo mozga prvo će pročitati komentare o torrentu kojeg skidaju...a ti su viruj mi većina

Komentare pišu isti oni koji su podmetnuli zaražene windowse...to je jasno svakom sa imalo mozga...botnet mreže i slična sranja su davno prevazišla nekadašnji hakeraj radi hakeraja,

sad je to biznis koji vrti milijarde dolara

16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...
ja bi volio da imam originale ,ali jedva sam skupio i za hardver,svaka čast onima koji imaju i za softver,ali normalno je da su ta izdanja vjerovatno zaražena,skineš normalnu verziju i šljaka bez problema,ponavljam volio bih da imam za win 7 koji dođe preko 1700 kn + za office 3000 kn,ali rađe ću si kupiti novu jaketu ,traperice ili majicu,a i razmišljam o ubuntu,samo me zanima dali se može koristiti torent na njemu

win 7 nabaviš već za 900kn (home prem x64; više ti ni netreba; u oem varijanti dođe i jeftinije), nhf al malo je licemjerno dat 500-600 ili više za traperice koje ćeš druge sezone prestat nosit (ne kažem da si takav al gledam recimo po burazu i njegvoj ekipi) a škrtarit na os-u kojeg ćeš koristit minimalno 3-4 godine

a office, iskreno kaj točno koristiš od office paketa?

kod mene normalno radi.....
18 godina
Rootkit ruši Windowse

Preporučujem skinuti PDF sa http://www.cert.hr/documents_orderprinted.php?lang=hr

Pročitati http://www.cert.hr/documents.php?lang=hr

i malo još po toj stranici i biti će manje rootkitova, spywarea i virusa Namigiva

www.mojportal.com.hr/forum
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Rootkit ruši Windowse

A kada ce se svi jednom nauciti i poceti koristiti alate za mirroring/imaging diskova odnosno particija kao sto su Acronis ili Symantec Ghost?

Nije raketna fizika znati da skoro svi krekovi u sebi imaju kakvo sra**je

Zasto nitko ne koristi Sandboxie?

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
macak kaže...

Odličan Sophosov anti-rootkit koji je besplatan možete skinuti ovdje, a može ga se koristiti neovisno o trenutno instaliranom antivirusnom programu.

Evo skinuo probe radi, inače koristim Avast Pro.

Našao je ovo:

Area:    Local hard drives
Description:    Unknown hidden file
Removable:    Yes (but clean up not recommended for this file)
Notes:    (no more detail available)

Premda nikad nisam imao problema, avast odlično obavlja posao...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
18 godina
protjeran
segregator kaže...
Prince-Artas kaže...
segregator kaže...

Većina piratskih windowsa dolazi već zaražena...ali tako je i sa dosta ostalih programa

ko ima imalo mozga prvo će pročitati komentare o torrentu kojeg skidaju...a ti su viruj mi većina

Komentare pišu isti oni koji su podmetnuli zaražene windowse...to je jasno svakom sa imalo mozga...botnet mreže i slična sranja su davno prevazišla nekadašnji hakeraj radi hakeraja,

sad je to biznis koji vrti milijarde dolara

Gledaj skinio sam masu torenata i nikad problema...naravno da me ne zanimaju oni komentari od 3 riči tipa A:10 V:10 ili "It works" i sl.... Na pravim torent sajtovima uvijek ćeš većinu torenata naći i adekvate komentare

18 godina
Don Kihoty kaže...
macak kaže...

Evo skinuo probe radi, inače koristim Avast Pro.

Našao je ovo:

Area:    Local hard drives
Description:    Unknown hidden file
Removable:    Yes (but clean up not recommended for this file)
Notes:    (no more detail available)

Premda nikad nisam imao problema, avast odlično obavlja posao...

Imas nekaj na kompu sigurno kaj ne treba ak nisi sam instaliral neki Keylogger ili slicno, mozda ti je doslo s igricom WOW tj nekim krekom za nju. Prvo Update pa Quick Scan s Malwarebytes je pozeljan itekak se razme.Cool

http://www.threatexpert.com/report.aspx?md5=3bb2e266cf762cb66996fe7dfad53833

18 godina
Prince-Artas kaže...
segregator kaže...

Gledaj skinio sam masu torenata i nikad problema...naravno da me ne zanimaju oni komentari od 3 riči tipa A:10 V:10 ili "It works" i sl.... Na pravim torent sajtovima uvijek ćeš većinu torenata naći i adekvate komentare

Pa u tome i jest poanta...npr ako ti netko uvali botnet s kojim ti krade user/password kombinacije, njegova namjera i jest da ti nemaš apsolutno nikakvih problema...ili ako mu treba tvoje računalo da bi s njega radio DOS napade.

Npr sa gorespomenutim H@tKeysH@@k.DLL se kradu user/pass kombinacije pa možeš ostati bez WOW accounta i slično

18 godina
neaktivan
Rootkit ruši Windowse
ono nije folder od nikakve igrice wow nego je to neki sistemski folder..
LASER FAN [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rootkit ruši Windowse

Meni se nije dogodilo da sam imao problema ,instalirao sam na dva racunala,stolno i laptop. Drago mi je da znam da nisam inficiran:) Ali to je ipak iskustvo,sta drugo da kazem:)

0 0 hvala 0
18 godina
viper kaže...

A ti ne znaš čitati, očigledno. Ili se ne kužiš u računala.

Ili oboje

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 0:10 (segregator).
17 godina
Rootkit ruši Windowse

-neobično. Rootkit obično ne ruši OS. Po tekstu ispada da ga ruši zakrpa. Da, jer ovo je stari root.. način rada i uklanjanje su već odavno poznati, pa je logično spekulirati da je to povezano s WGA -WATom, tj. detekciji modificiranja sys fileova... -hmm, dakle, MS nešto muti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 0:24 (ihush).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

To je keylogger definitivno.

Upute kako "ubiti" gada su tu http://www.spywaredb.com/remove-h-tkeysh--k/

To si dobio na "poklon" zajedno sa nekom krekanom igricom,brisi to cim budes mogao. Netko na netu vec zna sve tovoje passworde.

Promjeni ih (e-mail,skype,facebook...)

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
18 godina
neaktivan
Rootkit ruši Windowse

Ok, netko je pitao što je rootkit?

Rootkit je najčešće maliciozni driver (*.sys), koji služi da se sakriju ostali maliciozni fileovi (virusi itd.)

da pojasnim još jednostavnije, rootkit je kao cloaking device u Star Trecku, naprava koja skriva neprijateljski brod

pošto se najčešće ne vidi iz explorera niti se može otkriti klasičnim alatima, potrebni su oni specijalizirani od kojih su najbolji: Rootkit Unhooker, RootRepeal, GMER, Avira AntiRootkit Tool, RootkitRevealer

Ende Neu
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
segregator kaže...
viper kaže...

A ti ne znaš čitati, očigledno. Ili se ne kužiš u računala.

Ili oboje

http://en.wikipedia.org/wiki/WoW64 ..samo mislite na wow .ajmo se malo vrjeđati.Izlanuo se..a ti si takva teška faca da ti sve znaš  ..(velika većina rasprava ovdje na forumu dovodi do ovakih balkanski ispada)

p.s. Ljudi nabavite si kaspersky av ,zone alarm firewall i spyware doctor i nema šanse da ce bit upada bilo kakvog(naravno ako znate podesit opcije kako treba)!!! Ne mislim više raspravljat ništ u ovoj temi jer se neki od vas ponašaju previše djetinjasto !

LASER FAN [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 11:24 (viper).
18 godina
viper kaže...

http://en.wikipedia.org/wiki/WoW64 ..samo mislite na wow .ajmo se malo vrjeđati.Izlanuo se..a ti si takva teška faca da ti sve znaš  ..(velika većina rasprava ovdje na forumu dovodi do ovakih balkanski ispada)

p.s. Ljudi nabavite si kaspersky av ,zone alarm firewall i spyware doctor i nema šanse da ce bit upada bilo kakvog(naravno ako znate podesit opcije kako treba)!!! Ne mislim više raspravljat ništ u ovoj temi jer se neki od vas ponašaju previše djetinjasto !

Ti si se prvi počeo ponašat djetinjasto...to što se spominje "wow" u imenu onog sistemskog direktorija ja nisam ni primijetio niti je to razlog što sam ja rekao da ti može ukrasti WOW account...može ti isto tako ukrasti i DAOC, STO, AOC, LOTRO, visa, mastercard, skype, facebook itd accounte...kao što je još par ljudi osim mene napomenulo. WOW sam spomenuo samo zato što svi (uključujući, eto, nažalost i tebe) znaju za to. Da sam umjesto WOW stavio DAOC niko ne bi ni skužio o čemu pričam (a neki očigledno svejedno nisu skužili što sam htio reći Iznenađen )

17 godina
neaktivan
Rootkit ruši Windowse

Pitanje 1: Što je rootkit?

Odgovor:

Rootkit (čita se "rutkit") je zločesti programčić koji se dobro skriva. Zločest po tome što se instalira bez znanja i odluke korisnika i krade podatke i šalje gazdi ili ih pak briše, a dobro se skriva jer mijenja operativni sustav, odnsno praktički uvijek mijenja podsustav za pristup disku. Npr. sustav koji ti lista datoteke u mapi ti promijeni tako da on prilikom listanja "preskoči" datoteku od sebe, tj. vlastitu zločestoću i ti je ne vidiš. S obzirom da klasični antivirusi koriste funkcije operativnog sustava da pristupaju disku i datotekama, oni ne mogu vidjeti datoteku koja je izvor zaraze. Za to treba pretraživati disk direktno, mimo funkcija operativnog sustava, a to su raznorazni "rootkit revealeri".

Pitanje 2: Ako napravim image disca, formatiram ga i onda vratim prijasnje stanje, zar ne wratim i smece koje je bilo na njemu?

Odgovor:

Vraćanje snimke sistemskog diska (recimo, sa ghost image ili acronis true image) vraća sistem točno takav kakav je bio kad je snimka napravljena. Ako je snimka napravljena dok je računalo bilo čisto, fričko instalirano i nezaraženo, takvo će biti i nakon vraćanja "image-a". Ako je sustav za vrijeme pravljenja snimke bio zaražen, vraćanjem snimke vratio si zarazu, ali to nema nekog smisla jer najčešće snimak radimo dok je sustav "friški, čisti i lijepi".

Dakle, preporučam podijeliti disk na 2 particije (ili imati 2 diska): sistemsku particiju (windowsi i programi) i podatkovnu particiju (my documents, slike, video, email, address book, favourites, uglavnom svi tvoji podaci). Nakon instaliraš windowse i programe na sistemsku (C) particiju, napraviš snimak te (C) particije - time dobiješ jednu ogromnu datoteku od recimo 3GB koju smjestiš na D disk (ili ako si potpuno paranoičan, sačuvaš je još negdje). Kad se desi zaraza ili havarija, treba oko 5 minuta da se iz te velike datoteke (snimak C diska) nanovo stvori C disk točno kakav je bio dok je bio zdrav. Identičan, kao fizički klon. Nadalje, preporučam neki backup alat za svoje dokumente i slike, npr. Backup4All je jedan od najboljih, ali na žalost nije besplatan.

Prije instalacije raznih sranja na komp, provjeri je li to virus tako da uploadaš sumnjivu datoteku na www.virustotal.com

Nemoj imati praznu administratorsku šifru, nego neka bude nešto komplicirano, s brojkama i lsovima, interpunkcijama.

Nemoj koristiti internet explorer, nego firefox sa dodatkom "NoScript".

To je sasvim dovoljno. Više od toga je paranoja (ako nisi djelatnik CIA-e ili ključni čuvar bankarskih informacija).

2 0 hvala 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice